Találatok: 45 hír

Családias hangulatban, önfeledt mókával vár a Bondoró!

Fidelio
-
  Ma 14:05 Kultúra

Gólyalábasok, artisták és marionettek, életre keltett Bondoró Figurák... A magát vidám kavalkádként aposztrofáló fesztivál idén már másodjára várja az utcaszínház szerelmeseit Kapolcsra.

Ősbemutatókkal és különlegességekkel készül új évadára a Thália

Augusztus 10-től teljes gőzzel zajlik a munka a Thália Színházban – ettől a naptól folytatódnak a Gyilkosság az Orient Expresszen című nagyszabású produkció próbái, és hamarosan elkezdődnek a felújítópróbák is.

„A művészet szépsége, hogy korlátok között szabadok lehetünk”

Fidelio
-
  Ma 11:00 Zene

Az államalapítás ünnepének előestéjén, augusztus 19-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon felcsendülnek a Bánk bán című opera csodaszép, minden magyar számára ismerős dallamai. A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila rendezésében létrejövő produkció főbb szerepeiben Molnár Levente mellett Fischl Mónikát és Mester Viktóriát is láthatja…

Amikor Pavarottit kifütyülték a milánói Scalában

Fidelio
-
  Ma 09:05 Zene

Mindenkinek lehet gyenge pillanata, még az isteni Lucianónak is, az olasz operaközönség azonban nem elnéző. 1992-ben, egy Don Carlos előadáson még őt is kifütyülték.

Raffaello nem szerette az orrát, ezért retusálta azt önarcképein

Fidelio
-
  Tegnap 15:45 KultúraOlaszország

A reneszánsz olasz festő valószínűleg saját orrának "idealizált" változatát festette meg önarcképein, vélik olasz kutatók.

„Fellélegzés” – Rövidesen indul az 5. Fesztivál Akadémia Budapest

Fidelio
-
  Tegnap 15:20 Zene

Augusztus 20-tól rendezik meg az idei Fesztivál Akadémia Budapest (Fab) koncertsorozatát a Zeneakadémián, a Bmc-ben, a Hagyományok Házában és más helyszíneken. A rendezvényre több mint hatvan kiváló magyar művészt hívott meg Kokas Katalin és Kelemen Barnabás művészeti vezető. A „Fellélegzés” címet viselő fesztivál teljes programja…

„Az én Kisvárdám” – Közkedvelt művészek mesélnek kisvárdai emlékeikről

Fidelio
-
  Tegnap 13:30 Színpad

Az összetartozás évében különösen fontos a magyarországi és a határon túli kulturális, színház szakmai találkozás. Ezzel a sorozattal a szervezők erre szeretnék felhívni a figyelmet.

A Pilátus is versenybe szállhat a Golden Globe-ért

Fidelio
-
  Tegnap 11:50 FilmGolden Globe

Dombrovszky Linda filmjét beválogatták a legjobb idegennyelvű filmnek járó Golden Globe-díjért versenybe szálló alkotások közé, a Foreign Language Film Series 2021 elnevezésű programba.

Madarász 70 – A Nemzeti Filharmonikusok hangversenye

Fidelio
-
  Tegnap 09:20 Zene

Madarász Iván zeneszerző három műve kerül terítékre szeptember 4-én a Pesti Vigadó csodálatos termében.

Antonio Banderas abszurdnak tartja, hogy szexszimbólumnak bélyegezték

Fidelio
-
  20.08.10 15:55 KultúraAntonio Banderas

A talán legsikeresebb hollywoodi karriert befutó spanyol filmszínész, Antonio Banderas augusztus 10-én ünnepli hatvanadik születésnapját. 

Mutatjuk az első képeket a Puskás musicalből!

Puskás, a musical címmel nagyszabású zenés színházi produkció készült Szente Vajk rendezésében. A legismertebb magyar életéről szóló darab előzetes bemutatója augusztus 20-án lesz az Erkel Színházban.

Új Dirty Dancing-film készül Jennifer Grey főszereplésével

Fidelio
-
  20.08.10 13:10 Film5 hír a témában

A Piszkos táncok folytatásába visszatér az eredeti film főszereplőnője - jelentette be Jon Feltheimer, a Lionsgate stúdió vezérigazgatója, megerősítve a már júliusban felröppent híreket.

„Most vagyok abban az időszakban, amikor már van jogom megformálni ezt a szerepet”

Fidelio
-
  20.08.10 13:00 Zene

A Bánk bán című opera minden magyar szívében különleges helyet foglal el. Az egyik legjelentősebb operánk ezúttal a Coopera szervezésében, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kel életre, Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendező kezei nyomán. Az előadás egyik főszereplőjét, Gertrudot a Magyar Állami Operaház népszerű mezzoszopránja,…

Korb Attila, a harsonás-zeneszerző

Fidelio
-
  20.08.10 11:30 Zene

A Modern Art Orchestra harsonása – a zenekar számos tagjával egyetemben – zeneszerzőként is közreműködik a Mao alkotói műhelyében. Attila már gyermekként egy professzionális nagyzenekari projekt harsonása volt, melynek köszönhetően belföldön és külföldön is építhette koncertrutinját. A húszas évek big band vénáját tanulmányozva…

Táncgála, mesék és flamenco a Xiv. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón

Fidelio
-
  20.08.10 09:50 SzínpadBaranyaPécs

Tizenhét magyar táncegyüttes művészeinek gálája, a Recirquel újcirkusz-társulat előadása, mesék táncadaptációja és flamenco-előadás is szerepel a Xiv. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó műsorán, amelyet szeptember 12. és 15. között rendeznek meg.