Találatok: 62 hír

KÉP-regény: A félkarú óriás

Fidelio
-
  Tegnap 16:00 Film

A Def Leppard nem nevezhető a világ legszerencsésebb zenekarának.

Rekordot dönthet Banksy a képviselőket majomként ábrázoló festménnyel

Fidelio
-
  Tegnap 15:45 Film

A híres-hírhedt street artist Devolved Parliament című képét, amelyet a Sotheby’s aukciósházban árvereznek el, 2-2,5 millió dollárra becsülik.

„Milyen isteni a mában élni!” – Két hét múlva indul a CAFe Budapest

Fidelio
-
  Tegnap 15:45 KultúraFesztiválok

A kortárs művészet hazai és nemzetközi sztárjaival, ősbemutatókkal és formabontó köztéri programokkal színesíti a főváros kulturális életét a CAFe Budapest október 4. és 20. között.

„A komolyzene nem társadalomformáló tényező” – Szilágyi Zsófia és Balogh Máté a Kult50-ben

Fidelio
-
  Tegnap 15:35 Film

A Kult50 legújabb videójában Szilágyi Zsófia, az Egy nap című film rendezője, és Balogh Máté kortárs zeneszerző, a film komponistája ült le egymással beszélgetni az Egy nap című filmről, a hétköznapokról és a művészet társadalomformáló erejéről.

Magda, a Szabó

Fidelio
-
  Tegnap 14:40 KönyvMúzeum

Ki is volt Szabó Magda valójában? Erre a kérdésre keresi a választ a Magda, a Szabó című színházi est, amelynek ősbemutatóját szombaton tartják a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Ez a 9 éves autista kisfiú fél a hangos zajoktól, de gyönyörűen énekli a Hallelujah-t

Fidelio
-
  Tegnap 14:10 Kultúra

A 9 éves Justin Kiely-May videóját azután kapta fel az internet, hogy tökéletesen tisztán elénekelte Leonard Cohen ‘Hallelujah’ című dalát.

Milyen lesz a Nem félünk a farkastól Miskolcon?

Fidelio
-
  Tegnap 12:10 Kultúra

Ez is kiderül a Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adásából szeptember 21-én a 92.1-en. A műsorban interjú hallható Juhász Annával, Papp Tímeával és Székely Krisztával.

Viselnéd ezeket az ékszereket?

Fidelio
-
  Tegnap 09:50 Film

Idén szeptemberben ötödik alkalommal rendezik meg a kortárs ékszereket bemutató programsorozat, az Ékszerek Éjszakája, ahol hazai és külföldi ékszertervezők alkotásaival is találkozhatnak az érdeklődők.

Best of Hofi címmel jelent meg lemez a Hungarotonnál

Fidelio
-
  Tegnap 09:45 Zene

A legendás magyar humorista egész pályáját átfogja ez a páratlan, kétlemezes válogatás.

Először jelöltek magyar alkotókat Emmy-díjra

Gera Marina színésznő az Örök tél című film főszerepéért, Bergendy Péter Trezor című filmje a legjobb tévéfilm / minisorozat kategóriájában kapott jelölést a Nemzetközi Emmy-díjra.

Kiderült: maga John Milton jegyzetelte tele ezt a Shakespeare-összest

Fidelio
-
  19.09.19 17:45 Könyv

1623-ban megjelent Shakespeare összes művének első gyűjteménye, az egyik másolatban szereplő több száz szellemes megjegyzésről kiderült, hogy John Milton bejegyzései.

Mi minden nem lett Mészáros Márta?

Fidelio
-
  19.09.19 15:40 Film

88. születésnapját ünnepli szeptember 19-én Mészáros Márta, a női sorsok bemutatója, a magyar és az egyetemes filmtörténet meghatározó alakja. Tiszteletére fotókiállítás nyílt a Filmes Házban, ahol meghitt születésnapi köszöntésen találkoztunk vele.

85 évesen is filmet forgat Sophia Loren

Fidelio
-
  19.09.19 14:30 FilmOlaszország

Születésnapját ünnepli az olasz film egyik legnagyobb sztárja, akit szókimondó, határozott nőként ismerünk a filmvásznon. Sophia Loren hatvanéves karrierje mögött egy fegyelmezett, tudatos nő áll.

A zsonglőrködés forradalmára a Trafóban játszik az érzékeinkkel

Fidelio
-
  19.09.19 13:50 Színpad

A világ egyik legnagyobb zsonglőrjeként számontartott Jérôme Thomas és társulata a Magnétic című előadással mutatkozik be a Trafóban szeptember 20-án és 21-én.

Krasznahorkai László az amerikai Nemzeti Könyvdíjra esélyes

Fidelio
-
  19.09.19 12:50 Könyv

A Báró Wenckheim hazatér című regény is szerepel az Amerikai Egyesült Államok egyik legrangosabb irodalmi díjára, a Nemzeti Könyvdíjra jelölt alkotások között.