Találatok: 239 hír

Öt percig vezetett a Puskás Akadémia

Feol
-
  Ma 20:32 Sport

Nem találta a sereghajtó ellenszerét a Hornyák Zsolt vezette Puskás Akadémia a labdarúgó Nb I. 17. fordulójában, s ezzel nagyon értékes két pontot lopott el a házigazda a felcsútiaktól.

Érzelemközpontú, drámai történetek Mezey Katalin tollából

Feol
-
  Ma 20:00 Kultúra

A nehéz 20. század történetei, emberi sorsok által ihletett novellák szerepelnek Mezey Katalin író, költő új kötetében.

Kigyulladt egy családi ház Nádasdladányban

A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Kilencven éve született Csoóri Sándor

Feol
-
  Ma 16:20 Kultúra

1980-ban történt. Az akkor 50 esztendős Csoóri Sándort a Pécsett szerkesztett Jelenkor című irodalmi folyóiratban köszöntötte Czine Mihály, a kiváló irodalomtörténész Jöjjön el a te időd, Sándor! címmel.

„A fő életcéljaimat mind elértem” – A Vajtán kitüntetett Jaskó Sándor orvossal beszélgettünk

Feol
-
  Ma 15:30 Megyei

Abban, hogy háziorvos legyen, a segíteni akarás motiválta: az, hogy a bajban lévő, gyámolításra szoruló embereken segítsen.

Bemutatjuk, hogyan lehet megszerettetni a nem kedvelt zöldségeket a gyermekekkel

Feol
-
  Ma 13:30 Recept

Brokkoli? Fúj! Karfiol? Soha! Sütőtök? Pfej! – Na, ezeket nem mondták reakcióként a székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola gyermekei.

Egy embert kórházban kezelnek koronavírus fertőzés gyanúja miatt Bécsben

Feol
-
  Ma 12:26 Megyei

A koronavírussal való fertőzés első feltételezett esetéről számoltak be Ausztriában. Egy kínai légiutas-kísérőt szállítottak kórházba.

Máig őrzik a hagyományt Röszkén: a pálinkába áztatott paprikát használtak gyógyírként a ferencesek

Szegedtől 15 kilométerre fekvő nagy forgalmú határátkelő Röszke. Az itt élők megélhetését elsősorban a mezőgazdaság és a hozzá kapcsolódó élelmiszer-feldolgozó ipar biztosítja. Főként zöldségeket termelnek, retket, sárgarépát, paradicsomot, vöröshagymát és paprikát, utóbbi meghatározó, ezért hagyományaik közé tartozik a…

Feketelistán a székesfehérvári nő, aki rejtélyes módon tünteti el az állatokat

Feol
-
  Ma 11:30 Állatvilág

Nincsenek tőle biztonságban sem kutyák, sem macskák, sem a még kisebb háziállatok. Egy fehérvári nőre vonatkozóan adott ki felhívást egy állatvédő szervezet, mert a hozzá kerülő állatok rejtélyes módon tűnnek el évek óta folyamatosan. Különös történet bontakozott ki…

Nem kell vakoskodni a nappali sötétben: tehetünk fel póttolatólámpát az autóra

Feol
-
  Ma 11:20 Autó-motor

Sokan panaszkodnak, hogy a családi vagy épp céges autójuk tolatólámpája nem ér semmit. Az erre vonatkozó szabály kimondja, lehet beépíteni másikat.

Csempék és fugák gyors tisztítása: segítségünkre lehet a szódabikarbóna, az ecet és a „jó öreg” só is

Feol
-
  Ma 11:15 Otthon

Bár a csempe lényegesen ellenállóbb a makacsabb szennyeződésekkel szemben, a fugákkal gyakran meggyűlik a bajunk. Ezek tisztítása sokszor komoly fejtörést okoz. Olcsó és hatékony megoldások a burkolat tisztítására.

“Te, kellene valami jó dolgokat írni erről az Istvánról”- Rabb Péter építészet-történész tartott előadást Fehérváron

Feol
-
  Ma 10:00 Kultúra

Rabb Péter szerint valahogy így rendelte meg a Szent Istvánról szóló legendákat Könyves Kálmán király Hartvik püspöktől.

Így parkoltok Ti, Fejér megye!

Feol
-
  Ma 08:33 Megyei

Biztosan találkoztatok már olyan sofőrrel, aki parkolásával felbosszantott Titeket vagy környezeteteket. Sorozatunkban szabálytalanul parkoló autókat mutatunk be.

Életet mentett a sípályán Sárfi Tamás hadnagy, Székesfehérvár honvédje

Január 23-án rendezték meg Eplényben a Magyar Honvédség Síbajnokságát, amelyen az Mh 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred testnevelő tisztje, Sárfi Tamás hadnagy két alkalommal is sikeresen újraélesztett egy versenyzőt, aki a célba érkezést követően szívinfarktust kapott.