Találatok: 128 hír

A köztársasági elnök a koronavírus-járvány hatásairól és a klímaváltozásról tárgyalt az osztrák elnökkel

Zuzana Čaputová államfő szerdán informális találkozó keretében tárgyalt Alexander Van der Bellen osztrák elnökkel a bazini várkastélyban. A találkozó fő témái a világjárvány és annak következményei, az újjáépítési alap kérdése, valamint a két államfő közös prioritása, a környezet- és a klímavédelem voltak.

A megtörhetetlen Gorka – életműkiállítás a Kieselbach Galériában

Az eredeti, Gorka Géza által jelzett egyedi művek felkutatására másfél évtizedet fordított  egy fiatal műgyűjtő: Chovanecz Balázs. Több mint 1000 kerámiából álló gyűjteményének gazdag keresztmetszetét kínálja a Kieselbach Galéria új kiállítása és az eddig megszületett legnagyobb magyar iparművészeti album.

Hosszabb ideig kaphatnak állami támogatást a vállalkozók

Hosszabb ideig, szeptember végéig igényelhetnek állami támogatást a munkáltatók és az egyéni vállalkozók (SZČO). A javaslatot a munkaügyi minisztérium terjesztette elő az Elsősegély projekt keretében, s a kormány szerdán jóváhagyta.

A kormány kinevezte a járási hivatalok új elöljáróit

A kormány szerdán 53 járási hivatal elöljáróját nevezte ki, a jelenlegieket pedig leváltotta. Az új járási elöljárókat az OĽaNO válogatta ki. Összesen 72 helyet kell betölteni.

Az egység a felvidéki politika új szent tehene

Javában zajlik az MKP-ban az elnöki casting, ahol a jelöltek nem győznek egymásra licitálni, hogy ki akar jobban egységes magyar politikát alkotni, hiszen mi sem magától értetődőbb manapság. Csak érteném, hogy akkor miért van a politikumunk és a társadalmunk is atomjaira hullva és mi volt ez a műsor az elmúlt tíz évben...

Egy alkalmazás segít megtalálni az elveszett kedvenceket

A befogott kóbor állatok minden bizonnyal hamarabb és könnyebben kerülhetnek vissza a gazdájukhoz egy applikációnak köszönhetően. A szlovák Állami Állategészségügyi és Élelmezési Hatóság üzembe helyezte a befogott kóbor állatok elektronikus regiszterét (ROTZ), ahol nyilvántartják a kóbor állatok befogására jogosult személyeket, valamint a…

A járvány újabb kitörésének megelőzésére kell koncentrálni Európában

Az általános karantén és leállások elkerülése végett a koronavírus-járvány újabb kitörésének megelőzésre kell koncentrálni – jelentette ki az Európai Bizottság egészségügyéért felelős biztosa.

„Érzek magamban erőt, energiát és támogatottságot”

„Úgy érzem, menedzseri és politikai tapasztalataimnak köszönhetően hasznára lehetek közösségnek az MKP elnökeként, ezért vállalom a megmérettetést. A célom a megmaradásunk, ezen a területen szeretném a tapasztalataimat a közösség szolgálatába állítani” – nyilatkozta megkeresésünkre.

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal a fürdőhelyek vízminőségével kapcsolatos panaszokat vizsgálja

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) weboldalán a fürdőidényre való tekintettel egy anonim felmérésben vizsgálja a fürdőhelyek vízminőségének hiányosságai által okozott egészségügyi problémákat. A felmérés egyaránt kiterjed a természetes és a mesterséges fürdőhelyek vízminőségére is.

Jelentős az utasforgalom visszaesése a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér júniusi utasforgalma 94 százalékkal esett vissza az előző év azonos hónapjához képest – mondta Valentinyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs vezetője szerdán, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A további óvintézkedések és rendelkezések a járványgócokra korlátozódnak majd

A válságstáb feltehetően már nem fog elfogadni az ország egész területére érvényes rendelkezéseket, hanem a járványgócokban, az egyes városokban és településeken kialakuló helyzetet fogja kezelni

Gubík László: A Kárpát-medencei közösségeknek szükségük van együtt gondolkodó és cselekvő magyar fiatalokra

Az erdélyi, a kárpátaljai és a felvidéki aktuálpolitikai helyzet elemzésén túl egy jövőképet kínáló társadalmi program megfogalmazását és a közéleti pályára készülő fiatalok megfelelő értékrenddel és szakképesítéssel való felvértezését tartotta legfontosabbnak a miniszter úr.

„Meghallgatni jöttem az embereket“ – Gútán tett látogatást a mezőgazdasági miniszter

Pikáli Róbertnek, a Termelői piac Facebook-csoport ötletgazdájának meghívását elfogadva tett látogatást június 14-én Gútán Ján Mičovský (OĽANO) mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter és Martin Fecko államtitkár, akiket a helyszínen Horváth Árpád (MKP) polgármester is fogadott.

Mentsük meg az eperjesi Gausz-villát!

Eperjesen egy szecessziós villát kívánnak lebontani. A város főútvonalán fekszik, mely jelenleg Masaryk nevét viseli. Az épület nem messze a főpostától található a 6-os szám alatt. Borzalmas szocreál épületek közé van beékelve. De nem azokat akarják eltüntetni, hanem ezt. Feltehetőleg a szegedi születésű Glasz Vilmos (1882-1957) tervezte, aki…

A politikai rezsimek által elkövetett bűnök tagadásával gyanúsítja Blahát a NAKA

Holokauszttagadással, a politikai rezsimek által elkövetett bűncselekmények, az emberiség elleni bűncselekmények tagadásával gyanúsította meg Ľuboš Blaha parlamenti képviselőt (Smer-SD) a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) nyomozója – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság…