Találatok: 53 hír

Ingyenes online matek tanulási és gyakorlási lehetőség középiskolásoknak!

A jelenlegi, rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen és regisztráció nélkül érhető el a mateking.hu teljes középiskolai matematika tananyaga, valamint az érettségire felkészítő felülete is.

Karanténszínház, sztárparádéval – ma este!

Az Első Magyar Karantén-Színház és a Litera közös drámaversenyére ugyan április 15-ig várják az egyfelvonásos műveket, azonban a nézők már április 8-án megnézhetik a Tasnádi István által, a karanténdráma-versenyre írt Húzzál újat című darabját Szikszai Rémusz rendezésében, Láng Annamária, Rába Roland és Pál András előadásában a…

Mikor lesz vége a járványnak?

Famiily
-
  Ma 13:00 Életmód

Nos, aki vállalkozik arra, hogy pontos időpontot mondjon – az hazudik, vagy valóban van egy kristálygömbje, amivel a jövőbe lát. Ebben a cikkben néhány tudományos véleményt és forgatókönyvet ismertetünk, amelyek csupán a lehetséges kimenetelekkel számolnak.

“Mi lenne, ha… ?” Avagy valahogy így telnének a napjaim, ha nem lennének gyerekeim

Famiily
-
  Ma 12:15 Életmód

Valamelyik éjszaka 2 szoptatás közt, amikor nem tudtam visszaaludni, eljátszottam a gondolattal, hogy mit is kezdenék magammal, ha a karantén gyermektelenül talált volna meg. Persze, ebből is több verzió létezik, de mivel a férjemet lassan 12 éve ismerem és nem is emlékszem, milyen egyedül, vegyük azt alapul, hogy ketten vagyunk.

Miért ne ordibálj a gyerekeddel?

Famiily
-
  Ma 10:40 Életmód

Itt az idő, hogy abbahagyd az üvöltözést. Tudod ugyanis, hogy mi lesz az üvöltözős szülők gyerekeiből? Spoiler: üvöltözős gyerek.

4 főzelék recept, ahogy még sosem kóstoltad – és amit a gyerekeid is garantáltan megesznek!

Famiily
-
  Ma 05:05 Életmód

Nem szereted a főzelékeket és a családod sem rajong értük? Persze, mert a menzás verzióra asszociáltok azonnal. Az alábbi receptek azonban új dimenzióba helyezik ezt az igazán ízgazdag és változatosan elkészíthető ételt. Bemutatjuk a főzelékek új dimenzióját!

6 biztos lépés, amivel garantáltan tönkreteheted a házasságod!

Famiily
-
  Tegnap 18:18 Életmód

Tudatos médiafogyasztó vagy ezért tudod: ehhez hasonló clickbaites cikkek bombasztikus ígéretekkel csábítva mindenkire érvényesnek gondolt szabályokat adnak 2300 karakterben - hogy aztán semmire ne menj velük. Hidd el, ez itt most kivétel. Szerzőnk maga is a válás töküres sugárútjának utolsó lámpás kereszteződésénél áll egy bőgő…

Lelki folyamatok – a koronavírus elfogadásának három szakasza

Famiily
-
  Tegnap 16:59 Életmód

Megtaláltuk a neten az eddigi egyik legjobb ábrát, ami rávilágít arra, ki hol jár éppen legbelül – a koronavírussal kapcsolatban. Te hol tartasz épp?

Bus István: Szabadvers a rizses húshoz

Famiily
-
  Tegnap 11:30 Életmód

A karanténkonyha, a sorozatok világa és az erőteljes identitástudat keveredik a költő látomásos lírájában. A szabadversben megjelenik az elzártság és a monotónia okozta elvágyás és a háttérben megbúvó szexuális energiák. Hollywood és a magyar külváros ad egymásnak randevút.

Dekázz ezerig Ronaldinhó-val és Cafuval! – Ingyenes fociakadémia a mobilodban

Famiily
-
  Tegnap 07:07 Életmód

Ingyenes applikációt tett közzé a Teqball. A magyar cég alkalmazásában profi labdazsonglőrökké válhat a gyerek (vagy mi is!) két brazil futballisten és a mesterséges intelligencia segítségével.

Térkép nélkül utazunk, avagy a karantén adta lehetőség az újratervezésre

Az életben fontos, hogy a vízszintes és függőleges síkon is haladjunk, a fizikai létben és lelki téren is. Ez pedig nem magánügy vagy egyéni munka, hiszen mindannyian hatunk egymásra - amikor mi dolgozunk magunkon valójában az egész családunkra kihatással van a munkánk, mintha egy kocsiban döcögnénk. S ahogy a gyerekeinkkel és…

“Fel kell készülnünk, hogy gyermekeknél is jelentkezhetnek súlyos tünetek.”

Famiily
-
  Tegnap 05:05 Életmód

A WHO március 18-án megtartott sajtótájékoztatóján dr. Maria Van Kerkhove, a szervezet szakembere egy tanulmányra hivatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus a gyermekekre is veszélyes lehet.

Babavárás és szülés a koronavírus idején – Két kismama őszinte mesélt érzéseikről, gondolataikról

Famiily
-
  20.04.06 20:20 Életmód

A legújabb Mesélj, Anyukám! podcast epizódunkban két kismamával beszélgettünk arról, hogyan élik meg az életük legszebb időszakaik közé tartozó várandósságukat a járvány idején.

Karantén tippek egyedülálló szülőknek (is) a koronavírus idejére

Famiily
-
  20.04.06 18:18 Életmód

Az elmúlt hetekben számos tapasztalattal gazdagodtam. Kezdetben faltam a híreket, hol járunk, hol tartunk, mi történik. Fertőtlenítettem és elkezdtem szorongani, félni. Odáig jutottam, hogy egy egyszerű, de gyors délutáni séta a kisfiammal maga volt a félelemmel teli pokol. Majd, amikor a három évesem arcáról leesett a maszk és ő ettől…

Karantén = Lehetőségek feneketlen kútja. Vagy mégse?

Famiily
-
  20.04.06 16:16 Életmód

Nagy lehetőség a magadba szállásra? Végre darálhatod a kedvenc sorozataidat? Tanulhatsz online egy új nyelvet? Aha... Persze.