Találatok: 30 hír

Terra Profonda: For the sake of the mountains - Lemezbemutató - Fonó, december 14., 20h

est.hu
-
  Ma 11:03 Zene

2012-ben jelent meg a Mélyföld név a magyar zenei élet zegzugos térképén. A bluesos vonulatokat drámai elemekkel színező trió a Ripoff Raskolnikov Band előtt is bizonyított már, illetve Hollandiában, az Eurosonic fesztiválon is bemutatkoztak.

Amoeba - Lemezízelítő, Perrin - Akvárium, december 14., 19h

est.hu
-
  Ma 10:50 Zene

Keep the funk alive! - szól a főzenekar mottója és 2015-ös debütlemezének címe, akik azóta is eleget tesznek ezen közszolgálatnak. A műfaj művelése az elmúlt évek során terebélyesedett: most még táncosabb irányba indult el a szupergrupp.

Helen Mirren kapja a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját

Február 27-én A királynő vetítésével ünnepli a filmfesztivál az angol filmművészet királynőjét, Helen Mirrent.

Jótékonysági aukciót tart az Örkény Színház

est.hu
-
  Tegnap 16:13 Színpad

Csak a madzag tenné? címmel az Örkény Színház támogató akciót szervez a Független Előadó-művészeti Szövetség javára.

Művészek az online térben

est.hu
-
  Tegnap 12:39 Színpad

Gondolatébresztő videósorozatot indított a StageHive előadó-művészeti közösségi platform. A kisfilmek célja, hogy elinduljon egy diskurzus arról: vajon érdemes-e jelen lennie egy művésznek, művészeti területen dolgozó szakembernek az online térben, és ha igen, mit tud kezdeni annak lehetőségeivel.

Heti koncertajánló - 2019. december 5-11.

est.hu
-
  Tegnap 12:22 Zene

PESTI ESTek, Grammy-díjas világsztár, hard rock, buli a szabadságjogokért és elektronika. Címszavakban ennyi, bővebben pedig: Nick Warren, colorstar, Palotai, Whizz-bang, Sinead O'Connor, Hardline és a Boratot megidéző Shantel & Bucovina Club Orkestar is koncertet ad a héten.

Közzétette az évtized legtöbbet hallgatott előadóinak listáját a Spotify

est.hu
-
  Tegnap 12:09 Zene

Drake és Ed Sheeran vezeti az évtized legtöbbet streamelt előadóinak listáját a Spotify-nál - írta a BBC hírportálja.

Az Aladdin főszereplőjét egyetlen meghallgatásra sem hívták a Disney film premierje óta

est.hu
-
  Tegnap 08:59 Film

Tavasszal gigászi sikert aratott a Disney Aladdinja, több mint egymilliárd dollárt termelt a kasszáknál. A címszerepet játszó Mena Massoud azonban ebből nem érzett meg semmit.

Profi rendezőt kapott az Otthon című sci-fi-websorozat

est.hu
-
  19.12.03 10:43 Film

Új forgatókönyvíró és rendező vette át az Otthon című sci-fi websorozat készítését. Barnóczky Ákos a Szőke Kóla és a LogIn rendezése után a websorozatok vizére evezett, és az ötödik résztől már ő áll az alkotói stáb élén.

Jól szórakozik a Macskák rendezője a filmet ért durva támadásokon

est.hu
-
  19.12.03 09:45 Film

Tom Hooper (A király beszéde, A dán lány) filmjeit általában Oscar-díjakra jelölik, de a Macskák kapcsán új dolgot kellett megélnie: a közönség támadását.

"Egy filmszerep akkor a tiéd, amikor már leforgattad" - Mészáros Béla

est.hu
-
  19.12.03 09:29 Film

Cinikus filmkritikust játszik a Seveled című filmben, aki a szomszéd, terhes sztriptíztáncosnőről hazudja azt a súlyos szívbeteg édesanyjának, hogy a barátnője. A mama azonban jobban lesz, ő meg beleragad a hazugságok hálójába. December 5-én érkezik az év magyar romkomja, aminek apropóján a főszereplő Mészáros Bélával…

Nagyot nyert a Házassági történet a Gotham Awardson

est.hu
-
  19.12.03 09:13 Film

Bár a független filmeket díjazó gála nem feltétlenül hozza ugyanazt az eredményt, mint az Oscar, jó néhány alkalommal sikerült már jól tippelniük.

Ínycsiklandó karácsonyi fortélyok a TV Paprikán

December 1-től mindennap vadonatúj karácsonyi műsorokkal és izgalmas receptekkel várja a nézőket a TV Paprika. Alig pár nap, és mindenhol elkezdődik az ünnepi készülődés, amikor kezdő és haladó konyhatündérek is fakanalat ragadnak, így garantáltan jól jönnek majd a Nigella, Jamie Oliver és Kapusi Gerti különleges fogásai.

PESTI ESTek: Shantel & Bucovina Club Orkestar (D) - A38 Hajó, december 11., 20h

est.hu
-
  19.12.02 14:35 Zene

A román-ukrán határvidékről származnak a mannheimi Stefan Hantel felmenői. A germán elektronikus zenész nem először tesz kísérletet arra, hogy a tiszteletére megtelő Hajót elkösse, és egészen a Balkánig vigye, miközben mindenki ropja a fedélzeten.

Kiosztották a 17. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjait

A 17. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon az egészestés animációk versenyét a Kabul fecskéi című alkotás nyerte. A szombat este az Uránia Nemzeti Filmszínházban megrendezett zárógálán a film egyik rendezőnője, Eléa Gobbé-Mévellec személyesen vette át a díjat.