Találatok: 27 hír

Szaunaszínházi bajnokságot rendeztek Hollandiában

est.hu
-
  Ma 15:45 Színpad

Aufguss a neve annak a szaunában tartott rituálénak, ami során az aufgussmeister zenei aláfestés kíséretében a forró, illóolajokkal átitatott levegőt egy törülköző ritmikus mozgatásával, tánccal, performansszal kísérve a vendégek felé irányítja, és ezzel egy különleges élményt hoz létre.

Caryl Churchillnek egyszerre négy új darabját mutatták be Londonban

est.hu
-
  Ma 15:34 Színpad

Az egyik legjelentősebb kortárs brit drámaírónak, Caryl Churchillnek nem is egy, hanem egyszerre négy új darabját mutatta be a londoni Royal Court szeptember végén.

Idén is a közönség szavazatai döntenek az Arany Medál-díjról

Idén decemberben hirdetik ki a 11. Arany Medál-díj nyerteseit. A hat kategóriában, kizárólag a közönség szavazatai alapján odaítélt kulturális elismerést olyan színművészek, rendezők és írók vehetik át, akik az idei évben közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, önálló kötetet publikáltak.

Péterfy Bori és Pásztor Anna egy színpadon

est.hu
-
  Ma 15:15 Színpad

A hazai zenei szcéna két rendkívüli női előadója, Péterfy Bori (Péterfy Bori & Love Band) és Pásztor Anna (Anna and the Barbies) lesznek az Újpesti Rendezvénytér Alternatívák című beszélgetés-sorozatának októberi szereplői.

Drab Majesty (USA), Body of Light (USA) - Dürer Kert, október 28., 19:30

est.hu
-
  Ma 14:08 Zene

A tengerentúli Dais Records két csodabogár formációja settenkedik be a hallójáratainkba. A maszkos-beöltözős, görög tragédiákat idéző színpadképről nem is beszélve - hideglelésre nincs is jobb haloween környékén, mint egy Fekete Zaj-szervezésű party.

Balogh Kálmán 60 - Zeneakadémia, október 30., 19:30

est.hu
-
  Ma 13:59 Zene

40 színpadi évet jubilált 2015-ben az a muzsikus, akinek egy újabb kerek évforduló alkalmával kell keresztmetszetet nyújtania. Balogh Kálmánnak nem lesz könnyű dolga, ugyanis stílusok tekintetében is sokfelé mozog otthonosan, a népzenétől az ethnoig.

Anomalie (CDN) - Ellátóház, október 26., 19h

est.hu
-
  Ma 13:37 Zene

Olyan fesztiválok, mint a Summercamp, a Montreal és a Toronto Jazz Fesztivál, a Kamasi Washington és a Glitch Mob is befogadta már azt a klasszikus gyökerű, élőzenés világot, mely a szülővárosáért rajongó, 26 éves kanadai producerhez köthető.

Sztárokkal teli vikingfilmet forgat A világítótorony rendezője

A boszorkánnyal és A világítótoronnyal a rendezők A-ligájába küzdötte fel magát Robert Eggers, aki most sztárparádéval forgathat.

Napi rendszerességgel lesz e-sport az RTL+-on

est.hu
-
  Tegnap 12:19 Film

Az RTL Magyarország október 14-től napi rendszerességgel közvetít e-sporteseményt, a hét minden napján, e-mánia címmel.

Heti koncertajánló - 2019. október 17-23.

est.hu
-
  Tegnap 10:07 Zene

Heti ajánlókat már megcsapja kissé a közelgő halloween és a halottak napja hangulata. Lesz itt lantzene és dark romantika, stoner rock, post-punk és fuvola crossover est, de természetesen az elektronikus zenék sem maradnak ki a sorból.

Ryan Reynolds képzelt barátokkal beszélgethet

est.hu
-
  Tegnap 09:11 Film

Ryan Reynolds egyike Hollywood legtöbbet forgató színészeinek. Most jó barátja, John Krasinski kedvéért léphet kamerák elé.

Martin Scorsese egyik legjobb filmje lett, Hollywoodnak mégsem kellett

Martin Scorsese a Londoni Filmfesztiválon beszélt The Irishman című filmjéről, úgy véli, nem megfelelő bánásmódot kapott az alkotás.

Megtalálták az új Macskanőt

est.hu
-
  19.10.15 09:25 Film

Michelle Pfeiffer, Halle Berry és Anne Hathaway után ezúttal Zoë Kravitz bújhat a bőrszerkós cicalány cuccaiba.

Celtic Woman: Ancient Land - Kongresszusi Központ, október 25. 20h

est.hu
-
  19.10.14 15:13 Zene

A 2017-es Grammy-jelölt Celtic Woman Ancient Land című turnéja keretében érkezik Magyarországra, hogy egy középkori hangulatú koncertet adjon október 25-én a Kongresszusi Központban. A három kiváló énekes és egy hegedűművész több millió albumot adott el, és a világ számos pontján turnézott már.

"Nagyon más, mint bármi, amit eddig csináltam" - Patrick Tatopoulos

est.hu
-
  19.10.14 12:48 Film

Olyan filmek díszlettervezőjeként dolgozott, mint a Dark City, az Én, a robot, a Batman Superman ellen és Az Igazság Ligája, most pedig elment egy ízig-vérig fantasyvilágot megalkotni a Demóna: A sötétség úrnője című filmbe.