Találatok: 88 hír

Verzár Éva: Úz völgye… Mesél a múlt

Erdély Ma
-
  Ma 12:28 Kultúra

Nagybátyám az Úz völgyében mint magyar levente katona esett fogságba, és töltött kegyetlen éveket orosz fogságban, a fagyos Szibériában. A lenti történet igaz, mellettem ült, amikor mesélt, és bizony kék szemében sokszor összegyűlt a könny.

Az Rmdsz, ha egy vállalkozás lenne

Erdély Ma
-
  Ma 08:39 Vélemény

Lehet, hogy érdekesebb lenne arról beszélni, ha az RMDSZ asszony lenne, s ha egy vérbeli székely vagy egy karakán csángónak az asszonya lenne... De maradjunk a vállalkozásnál.

El kell számolnia az Rmdsz-nek

Erdély Ma
-
  Ma 06:25 Határtalan

Az Átlátszó Erdély közleményben adja hírül: a bíróság megerősítette, közérdekű információnak számít, mire költi az RMDSZ a közpénzt. A közlemény felidézi, az RMDSZ tavaly elutasította az Átlátszó Erdély adatigényét, ezért bírósághoz fordultak.

Felhívás! (Rokonszenv-tüntetés az úzvölgyi magyar haditemető ügyében)

Az Úzvölgye Kezdeményező Testület 2019. május 25 –én szombaton 17 órára, rokonszenv-tüntetésre szólítja Csíkszentmárton központjába Székelyföld és Erdély szerte azokat, akiknek fáj az úzvölgyi magyar haditemető területének jogtalan kisajátítása.

Úzvölgyéről panaszkodott idegen hatóságoknak

Erdély Ma
-
  Ma 06:04 Határtalan

Dicséretet érdemel az osztrákoknál élő, magát gyimesi csángó-székelynek tituláló Baliga Csaba akciója, amiről a Facebook közösségi háló 25 perces videóban számolt be.

Apokalipszis után

Erdély Ma
-
  Ma 04:19 Vélemény

Merthogy az lesz. Apokalipszis. Mindent elsöprő heimdalli kürtszó utáni totális apokalipszis. Legalábbis az RMDSZ-es fősodrat, európai parlamentes jelöltek, vezérek s nem utolsó sorban a 3.8%-os szavazótábor szerint.

Sürgősségi kormányrendelettel engedélyezték Romániában a pápamobil egyedi rendszámát

Romániában is az egyedi rendszámú pápamobilokkal közlekedhet jövő hét végére tervezett látogatásán Ferenc pápa: ennek érdekében sürgősségi rendelettel módosította a bukaresti kormány csütörtökön a közlekedési törvényt.

Harmincéves Rákóczi Szövetség – Kövér: pótolhatatlan a szervezet tevékenysége

Pótolhatatlannak nevezte a Rákóczi Szövetség rendszerváltozás során és azóta végzett tevékenységét Kövér László, az Országgyűlés elnöke a szervezet fennállásának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen csütörtökön Budapesten.

Várkert Fesztivál – május 24-26., Kolozsvár, Bánffy-udvar

Erdély Ma
-
  Tegnap 17:55 Határtalan

Amint arról már bizonyára mindenki értesült, május 24-26. zajlik az ideiglenesen Kolozsvárra, a Bánffy-palota udvarára, költözött VÁRKERT FESZTIVÁL.

Megduplázták Romániában az energiapazarló háztartási gépek cseréjére szánt kormánytámogatást

A tavalyi kétszeresére emelték, és a televízió-készülékekre is kiterjesztették Romániában az energiapazarló háztartási gépek lecserélésére szánt kormánytámogatás keretösszegét - jelentette be a csütörtöki kormányülésen Viorica Dancila miniszterelnök.

Liviu Dragnea: Benyújtottam egy törvénytervezet, amely 2020-tól kezdve megtiltja a rönkfa exportját

Benyújtottam egy törvénytervezet, amely 2020-tól kezdve megtiltja a rönkfa exportját - jelentette be csütörtökön Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Bulvár

Erdély Ma
-
  Tegnap 16:56 Vélemény

Súlyosbodik az atya élete. A Facebook is megírta. Az oknyomozó mamáknak csurog is a nyála, ilyen fájintos pletykára rég volt alkalmuk rávetődni. Szóval egyesek sokallják az atya barátnői számát.

Bukovinai székelyek – Hányatott sors

Erdély Ma
-
  Tegnap 16:45 Határtalan

Önismeretünket gazdagítja a Körösi Csoma Sándor-napok alkalmából Kovásznán évről-évre megrendezésre kerülő tudományos értekezlet, amelyen a Kárpát-medencéből és nagyvilágból idesereglett magyarságkutatók ismertetik munkájuk eredményeit.

Színháztörténet – hiánypótló mű! – bemutatója a Kofferben (Kolozsvár)

Erdély Ma
-
  Tegnap 16:40 Határtalan

Egy egyedi és nem mellesleg ERDÉLYBEN SZÜLETETT VILÁG-SZÍNHÁZTÖRTÉNET kerül bemutatásra a Kofferben, május 28-án, kedden 18:30-tól!

A Bákó megyei rendőrök sepregessenek a saját házuk táján! (Csíkrákoson tartott kihelyezett ülést Hargita Megye Tanác…

Erdély Ma
-
  Tegnap 16:27 Határtalan

Csíkrákoson tartott kihelyezett ülést Hargita Megye Tanácsa május 23-án. Az áfából és személyi jövedelemadóból a településeknek visszaosztott pénzek mellett az úzvölgyi katonai temető témája uralta az ülést.