Találatok: 78 hír

Jégkorong: nehezen engedték el a románok, de tenni akart a magyar nemzetért

Akár a románok kapuját is védhetné a 2020-as divízió 1/A csoportos jégkorong-világbajnokságon, de Adorján Attila négy éve úgy döntött, hogy a nagy konkurenciaharc ellenére a magyar válogatott kapusposztjáért száll harcba.

Búcsúzunk Veress Lászlótól

2019. november 8-án, hetvennégy éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Veress László színművész, a Tamási Áron Színház társulatának tagja.

Marosvásárhely: Tűz ütött ki a műtrágyagyár ammónia részlegén

Tűz ütött ki hétfőn a marosvásárhelyi Azomureş műtrágyagyár ammónia részlegén - tájékoztat a Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

Dăncilă levélben hívja ki vitára Iohannist

Levelet ír Klaus Iohannisnak, amelyben nyilvános vitára hívja ki, hogy kielemezzék az eddigi megvalósításokat és a jövőbeni terveket - jelentette be hétfőn Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) államfőjelöltje.

Jakab Ilona-emlékkiállítás születésének 90. évfordulóján (Kolozsvár)

Erdély Ma
-
  Ma 15:34 Határtalan

Mások emlékezete címmel rendez emlékkiállítást Jakab Ilona festőművész születésének 90-ik évfordulóján a Györkös Mányi Albert Emlékház. A megnyitóra 2019. november 15-én, pénteken, 18 órakor kerül sor.

Kisebbségi Jogvédő Intézet – Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében 2019 c. konferencia november 28-30.

Erdély Ma
-
  Ma 15:29 Határtalan

A Kisebbségi Jogvédő Intézet idén november 28-30-a között rendezi meg Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karának dísztermében, a "Magyarok Jogvédelme a Kárpát-medencében" című rendes éves konferenciáját.

Népzene- és néptáncforgatag

Erdély Ma
-
  Ma 15:21 Kultúra

A közel 800 meghívottat felvonultató rendezvény szemet gyönyörködtető és szívet dobogtató eseményei ismételten rádöbbentettek, hogy felbecsülhetetlen értékű folklórkincs birtokában vagyunk.

Akik nem adták fel

Erdély Ma
-
  Ma 14:57 Kultúra

Ma és holnap ismét Háromszék vendége lesz dr. Cey-Bert Róbert Gyula író, szabadságharcos, gasztronómus, őstörténet-kutató.

Orbán Viktor az Európai Tanács új elnökével tárgyalt: „együttműködésre és a jó válaszok megtalálására törekszünk”

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban fogadta Charles Michelt, az Európai Tanács (EiT) megválasztott elnökét - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Moldvai csángó hagyományőrzőkkel ünnepelték a magyar nyelv napját New Yorkban

Moldvai csángó hagyományőrzők bemutatkozásával ünnepelték a magyar nyelv napját New Yorkban; a magyar kultúra sokszínűségét bemutató IV. Magyar Örökség Fesztivált a hétvégén rendezték meg - közölték a szervezők az MTI-vel.

Ismét dolgoznak a parajdi sóbányában, az alkalmazottak ígéretet kaptak az üdülési jegyek biztosítására

Felfüggesztették hétfőn a sztrájkot a parajdi sóbányában, miután a Salrom igazgatótanácsa úgy döntött, hogy enged a tiltakozók követelésének, és biztosítja számukra az üdülési jegyeket.

Az USR-Plus Klaus Iohannist támogatja a második fordulóban

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártja (PLUS) alkotta választási szövetség Klaus Iohannist támogatja az államfőválasztás második fordulójában.

Székelyvarságon felavatták a felújított iskola épületét

A Hargita megyei Székelyvarságon tegnap felavatták a helyi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola magyar állami támogatással felújított épületét.

A meglepetés elmaradt

Erdély Ma
-
  Ma 12:06 Vélemény

Amilyen lagymatag, unalmas volt a kampány, olyan izgalmasra sikeredett az államelnök-választás első fordulójának eredményvárója.

Kelemen Hunor: büszke vagyok az eredményre, és büszke vagyok a magyarokra!

Ez nem az én eredményem mindenekelőtt, hanem egy erős közösségnek az eredménye és hangja – hangsúlyozta Kelemen Hunor azt követően, hogy vasárnap lejárt a választás.