Találatok: 69 hír

Rasszista hal – írták a Kis hableány szobrára

Ismeretlenek megrongálták a Hans Christian Andersen meséjéből ismert kis hableánynak a koppenhágai tengerpartnál álló szobrát, és azt írták a talapzatára, hogy rasszista hal.

Megrongálták Horthy Miklós szobrát Budapesten

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke tette közzé Facebook-oldalán, hogy megrongálták Horthy Miklós szobrát Budapesten.

Ismét elutasították Beke István feltételes szabadlábra helyezési kérését

A terrorizmus vádjával elítélt kézdivásárhelyi fiatal ismét kérte a brassói bíróságon, hogy az ötéves büntetés letöltése előtt helyezzék szabadlábra feltételesen. A bíróság csütörtökön tárgyalta kérését, ám megalapozatlanként elutasította azt.

Orban az új tanévről: Nem tudni, hogyan alakul a járvány, minden helyzetre fel kell készülni

Erdély Ma
-
  Tegnap 12:59 Karrier

Nagyon alaposan elő kell készíteni az új tanévet, a szakhatóságoknak minden lehetőséggel számolniuk kell - hangsúlyozta pénteken a miniszterelnök.

Ittasan balesetező fogyasztóvédő – A rendőrség végzett, az ügyészség mérlegel

Erdély Ma
-
  Tegnap 12:52 Határtalan

Közel két évvel a Gheorghe-Mircea Diacon, a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatal vezetője által részegen elkövetett közúti baleset után a Sepsiszentgyörgyi Ügyészség még nem véglegesítette az ügyiratcsomót.

Újra kísértenek Beneš dekrétumai

A szlovák állami erdővállalat mintáját követve, a Szlovák Földalap is a magyarok kollektív bűnösségét rögzítő, máig érvényben lévő 1945-ös Beneš-dekrétumokra hivatkozva kobozna el földeket azok magyar tulajdonosaitól.

Széllel szembe (ne) pisilj! (olvasói levelek)

Erdély Ma
-
  Tegnap 08:22 Határtalan

Ebben a pillanatban, amikor papírra vetem e sorokat, az a kérdés merül fel bennem, lesz-e olyan sajtóorgánum, mely cenzúrázatlanul „meri” közölni, tudván, hogy napjainkban nehéz találni valóban „független” sajtót.

Bejelentette marosvásárhelyi jelöltjét a Nemzeti Liberális Párt

Erdély Ma
-
  Tegnap 07:41 Határtalan

Bejelentette a Nemzeti Liberális Párt Maros megyei szervezete, hogy dr. Benedek Theodorát indítja az idei helyhatósági választásokon a marosvásárhelyi polgármesteri székért.

Felvételit hirdet a Sapientia Emte Csíkszeredai Kara

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karán 2020. július 8-24. közötti időszakban kerül sor a beiratkozásra, mely az idén kizárólag az online térben fog történni egy platform segítségével.

Pénzügyminiszter: A kormány csak 10%-os nyugdíjemelést tud megvalósítani ebben az évben, 40% katasztrófát jelenten…

Erdély Ma
-
  Tegnap 07:19 Gazdaság

A kormány idén 10%-kal tudja megemelni a nyugdíjakat, a 40%-os nyugdíjemelés katasztrófát jelentene az országnak a jelenlegi válságos helyzetben - mondta Florin Cîţu pénzügyminiszter csütörtök este a Realitatea Plus műsorában.

Egymásnak estek Baconban

Zaklatás, fenyegetés, verekedés, kampánybeli sárdobálás, feljelentés és hasonló „balkáni” finomságok Nagybaconban. És hogy mi köze van a polgármester autóját ellopó ittas juhásznak a helyi tűzoltóparancsnokhoz, és a független polgármester-jelöltnek Texas Bobyhoz, az cikkünkből kiderül. Veres Zsolt nagybaconi független polgármesterjelölt…

Árhullám szemétözönnel

Erdély Ma
-
  20.07.02 17:11 Határtalan

„...a duzzadt vizek az iszap mellett tekintélyes szemétáradatot is zúdítanak a megnyomorított térségekre s az ott lakókra.”

Az Omv Petrom a Fekete-tenger georgiai felségvizei alatt is szénhidrogént termelne ki

Erdély Ma
-
  20.07.02 17:03 Gazdaság

Az OMV Petrom vállalat a Fekete-tenger georgiai felségvizei alatt is szénhidrogént termelne ki, miután megnyert egy újabb fekete-tengeri szénhidrogén-lelőhely kitermelésére vonatkozó versenytárgyalást Georgiában.

Végső búcsút vettek Kárpáti Györgytől

Erdély Ma
-
  20.07.02 16:56 Sport

A Farkasréti temetőben csütörtökön utolsó útjára kísérték Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, a Nemzet Sportolóját, aki június 17-én, életének 85. évében hunyt el.

Összeomlott a Bay-kastély az erdélyi Ördögkúton

Az elmúlt napok esőzései nyomán összeomlott a Bay-kastély az erdélyi Ördögkúton - közölte csütörtökön az Agerpres hírügynökség.