Találatok: 98 hír

Iasmin Latovlevici a családjával akart lenni, ezért távozott a Kisvárdától

A román Iasmin Latovlevici a családjával akart lenni a koronavírus-járvány idején, ezért távozott engedély nélkül a Kisvárda labdarúgócsapatától.

Szombaton hét repülővel érkeznek védőeszközök Magyarországra

Szombaton hét repülőgéppel, köztük a világ legnagyobb teherszállítójával érkeznek Magyarországra védőeszközök - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője az online sajtótájékoztatón.

Felfüggesztik a repülőjáratokat vasárnaptól Románia és több európai ország, valamint az Usa között

Erdély Ma
-
  Tegnap 12:37 Határtalan

Felfüggesztik a repülőjáratokat vasárnaptól Románia és több európai ország, valamint az Amerikai Egyesült Államok között - közölte Marcel Vela belügyminiszter.

Marcel Vela: Karantén alá vonjuk Ţăndăreit

Vesztegzár alá vonják a Ialomiţa megyei Ţăndărei városát, ahol magas a koronavírussal fertőzött személyek száma és sokan meghaltak - jelentette be szombaton Marcel Vela belügyminiszter.

Kizárólag a teherforgalom számára tartják fenn a Nagylak 2 autópálya-átkelőt

Csütörtökön 20 órától a Nagylak 2 autópálya-határátkelőt kizárólag a teherforgalom számára tartják fenn, a személyautókat pedig a Nagylak 1-es határátkelőhöz irányítják - tájékoztat közleményében a belügyminisztérium.

Felhívás a közbiztonság érdekében (Sepsiszentgyörgy)

Erdély Ma
-
  20.04.03 08:24 Határtalan

Sajnos a koronavírus-járvány okozta nemzetközi és országos szintű rendkívüli helyzet hatásai Sepsiszentgyörgyre is kiterjednek. A helyi hatóságok az elmúlt hetekben több korlátozást is bevezettek, a kormány által kiadott katonai rendeletek kiegészítéseképpen.

Vigyázzanak a medvékkel és jelentsék a károkat! (Hargita megye)

Erdély Ma
-
  20.04.03 08:19 Határtalan

Hadnagy Lehel, a SZILOS Vadásztársaság elnöke, a tájgazdálkodási munkacsoport tagja felhívta a figyelmet, hogy a bocsos medvék várhatóan április közepétől indulnak el. - Arra érdemes odafigyelni, hogy semmiféle állati maradványt ne dobjanak ki.

Korán elvarázsolta a színház

Erdély Ma
-
  20.04.03 08:14 Kultúra

Kisiskolás korában érzett rá először a színház varázsára, és született meg benne a felismerés, hogy ő is ezzel szeretne foglalkozni. Nemcsak színházban, hanem több filmben is játszott már, de úgy véli lényegét tekintve nincs különbség a kettő között.

Alkotás 46 négyzetméteren

Erdély Ma
-
  20.04.03 08:09 Zene

Orbán Ferenc zenészt, zeneszerzőt, tanárt már nem kell bemutatni, hisz számos gyermekműsorral hódította meg a kicsik szívét Erdély-szerte, diákjai segítőkész tanárként ismerik, akitől bármikor tanácsot, segítséget lehet kérni.

Magyarország és a Fidesz bűnbak lett (Felhatalmazási törvény)

Erdély Ma
-
  20.04.03 07:59 Belföld

A koronavírus-járvány elleni védekezés nyomán bevezetett különleges jogrend miatt Magyarország a bűnbak szerepébe került – állapította meg Frank Füredi, a XXI. Század Intézet tudományos főmunkatársa.

Vesd le, mama, a szvettert! (Mesélő képek)

Erdély Ma
-
  20.04.03 07:52 Vélemény

Kellett ehhez egy vírus, hogy újra elővehessem a régen elfelejtett fekete-fehér felvételt használati utasítással együtt: teszel a zsebedbe egy kétméteres kötelet, kiállsz az üzlet elé, kivárod a sorodat, felfűzöd a tekercseket, otthon örömmel jelented be, hogy ma is osztották a vécépapírt.

Szélsebesen terjed az Egyesült Államokban a koronavírus

Erdély Ma
-
  20.04.03 07:44 Külföld

Az amerikai kormányzat azt javasolja, viseljen mindenki maszkot, aki kimerészkedik az utcára. Ezzel csökkenthető a fertőzés veszélye. Az Egyesült Államok utcái azonban már hetek óta kiürültek.

100 milliárd eurós EU-segítség

Amint egyre nagyobb tömegeket fertőz meg a koronavírus, az Európai Unió is fokozza erőfeszítéseit, hogy megvédje polgárait. Ez nemcsak az egészségügyi ellátásra vonatkozik, hanem a gazdaságra is.

Jelentős torlódás alakult ki a nagylaki átkelőnél

Négy órára nőtt a személygépkocsival Romániába utazók várakozási ideje péntek délelőttre a nagylaki közúti határátkelőhelyen - közölte honlapján a rendőrség.

Meghalt öt beteg, 623-ra nőtt a fertőzöttek száma (Magyarország)

Meghalt újabb öt krónikus betegséggel küzdő, idős beteg a koronavírus-járványban Magyarországon; a fertőzöttek száma pedig 623-ra nőtt - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra pénteken feltett közleményben.