Találatok: 59 hír

Vádat emelt a Dna Călin Popescu-Tăriceanu volt miniszterelnök ellen

Az ügyészek szerint Călin Popescu-Tăriceanut 2007-2008-ban, amikor miniszterelnök volt, 800 ezer dollárral megvesztegette egy osztrák cég azért, hogy az általa vezetett kormány a vállalatnak kedvező határozatokat fogadjon el.

Ismét rátámadtak a migránsvédők a rendőrökre Brüsszelben

A tüntetőket körülbelül húsz baloldali anarchista szervezet toborozta. Szerintük a belga rendőrség külföldi származású [értsd színes bőrű] embereket szúr ki célpontnak, és már többük haláláért is a rendőrséget hibáztatják.

Hamarosan a magyarok temetik újra a „nagy román királyt”?

Érdekes, hogy egyelőre nem téma sem a román történészek között, sem a román médiában az a genetikai vizsgálat, amivel Hunyadi Mátyás származását próbálják beazonosítani Magyarországon.

Összecsapások, gyújtogatások, tömeges letartóztatások Hollandiában – Először az Erdély.ma portálon

A demonstrációkat eleve betiltották a hatóságok, ennek ellenére ezrek tiltakoztak mások mellett Hágában, Amszterdamban, Eindhovenben, Enschede-ben, Venlóban, Steinben, Roermondban, Oosterhoutban, Bredában.

A pozsonyi csata üzenete – Köő Artúr a Magyarságkutató Intézet céljairól beszélt

A bánffyhunyadi származású szakember úgy fogalmazott: az Mki megalakulásától fogva azt a célt tűzte ki, hogy az elfeledett, kevésbé fókuszban lévő, de a magyarságtudat szempontjából fontos események megpróbálja a társadalom minden rétege számára közérthető módon bemutatni.

Amerikában női sportágban is versenyezhet majd egy férfi, ha hölgynek érzi magát

„A nemi identitás vagy a szexuális orientáció alapján történő megkülönböztetés megelőzése” című rendeletet lehetővé teszi a sportolók számára, hogy középiskolai és főiskolai sportokban nemi identitásuknak és ne biológiai nemüknek megfelelően versenyezzenek.

Álmaikban Amerika visszainteget

A consulok, nota bene imperátorok kora lejárt, stróman komisszárok lesznek az elöljárók. Csak a feladatra várnak. Amit a központi bizottság határoz meg. A maradék ellenállóknak csekély az esélye, innen nézve sokszor nem is érthető miben bíznak.

Nemzeti fény a cél – A magyar kultúra ünnepe Nagyszántón

Erdély Ma
-
 Tegnap 15:43Kultúra

Fábián Tibor: kultúránkban ma is kulcsszereplő a templom és iskola, valamint a családi háttér. Ezek olyan végvárak, amelyek biztosítják kultúránk továbbélését utódaink életében, akik felnőttként ezekre az alapokra építhetik magyarságukat, emberségüket, hitüket és európaiságukat.

Elmarad a hóra a Kis Egyesülést ünneplő románok körében

2015-ben ünnepelték először Romániában január 24-edikét, a román fejedelemségek - Moldva és Havasalföld - 1859-es egyesülésének napját, miután erről korábban törvényt fogadott el a bukaresti parlament.

Döbbenetes videó: elmenekültek a rendőrök Amerikában, amikor körbevették az autójukat

Erdély Ma
-
 Tegnap 10:39Külföld

A Gerilla című könyv jelenetei váltak valóra tegnap este az Amerikai Egyesült Államokban.

Dániában is elszabadultak az indulatok a korlátozások miatt – Először az Erdély.ma portálon!

Egy hete számos hasonló demonstráció volt Európában. A holland fővárosban, Amszterdamban vízágyúkkal oszlatták a tömeget, Bécsben mintegy 50 ezren vonultak utcára, de komoly ellenállás alakult ki Lengyelországban és Olaszországban is.

Gyergyóremete: levetettek egy székely zászlót, válaszul százat tűznek ki

A bukaresti bíróság kötelezte a székelyföldi Gyergyóremetét, hogy távolítsák el a községháza elől a magyar és a székely zászlót, egy román blogger, a magyarellenes Dan Tanase által indított per miatt.

Románia: visszaélés, ha egy munkáltató oltásra akarja kötelezni az alkalmazottait

A Brăila megyei munkaügyi felügyelőség közleményében hangsúlyozta, hogy visszaélésnek minősül az, ha egy munkáltató oltásra próbálja kötelezni az alkalmazottait. Hangsúlyozták: negatív tesztet sem kérhetnek tőlük, mielőtt gyógyultan újra munkába állnak a koronavírus-fertőzés után.

Bukarestben kinyitnak az éttermek, bárok, kávézók, színházak

A testület döntése értelmében ugyanakkor a színházak, mozik és játéktermek is újrakezdhetik működésüket, kapacitásuk 30 százalékos kihasználtsága mellett.

Meghalt egy román nő a védőoltás után, ami “véletlen egybeesésnek” köszönhető

Erdély Ma
-
 21.01.23 04:59Határtalan

Az oltás után az eljárásnak megfelelően megfigyelés alatt tartották, de nem voltak panaszai, így elhagyta az oltóközpontot. Később bevitték ugyanazon kórház sürgősségi osztályára, ahol leállt a légzése és a szívműködése, és nem tudták újraéleszteni.