Találatok: 110 hír

Mlsz: zárt kapus meccset és pénzbüntetést kaptunk a szlovák Eb-selejtező miatt

A Magyar Labdarúgó-szövetségnek zárt kapuk mögött kell megrendeznie az Azerbajdzsán elleni október 13-i hazai Eb-selejtező mérkőzést, illetve mintegy 20 millió forintos büntetést kell befizetnie az UEFA-nak – számolt be róla az mlsz.hu.

Január elsején startol a program, amely havonta mézet juttat az iskolásoknak

Jövő év január elsején lép hatályba a program, amely értelmében az iskolások havonta egy befőttesüveg mézet kapnak, jelentette be pénteken Daniel Botănoiu, a mezőgazdasági minisztérium államtitkára.

A közösségtől függ, létrejön-e – Családi Kalandpark a Honvédkútnál (Sepsiszentgyörgy)

Erdély Ma
-
  Tegnap 13:57 Határtalan

Erősödő tiltakozás kíséri a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által helyi fejlesztési programként e hónap elején jóváhagyott, a Sugásfürdő felé vezető út mentén a Honvéd-kút övezetében, közel 13 hektáron elterülő oktató-szórakoztató park tervét.

Bukaresti ítélőtábla: Basescu volt román elnök együttműködött a Securitateval

Traian Basescu volt román államfő, jelenlegi európai parlamenti képviselő együttműködött az egykori kommunista titkosszolgálattal, a Securitatéval - erősítette meg pénteken kihirdetett elsőfokú ítéletében a bukaresti ítélőtábla.

Periféria – VII. Hargitai Szalon – képzőművészeti vándorkiállítás

Erdély Ma
-
  Tegnap 13:14 Határtalan

Szeptember és november között négy székelyföldi helyszínen szervezik meg Hargita megye idei, legátfogóbb képzőművészeti vándorkiállítását, a VII. Hargitai Szalont.

Marosvásárhely többet érdemel!

Erdély Ma
-
  Tegnap 13:06 Határtalan

Az EMNP marosvásárhelyi szervezete javaslatot tett arra, hogy a három erdélyi magyar párt közösen állítson olyan polgármester-jelöltet, aki jó eséllyel képes lesz leváltani Dorin Floreat a 2020-as önkormányzati választásokon.

Villáminterjú Laura Codruta Kövesivel

Erdély Ma
-
  Tegnap 13:02 Határtalan

Valószínűleg Laura Codruta Kövesi vezetheti majd a jövőre felálló Európai Ügyészséget. A projektben résztvevő államok nagykövetei erről csütörtökön szavaztak Brüsszelben.

A kormányfő sógora, az „öngyilkos miniszter” és a kormánybuktató hősi halott: meghatározó politikusok a század eleji …

Erdély Ma
-
  Tegnap 07:07 Kultúra

Marosvásárhely politikai élet szempontjából mindig kiemelkedő helyen szerepelt. Erdély hovatartozásától függetlenül a helyi politikai életet meghatározták az országos folyamatok.

Lakhatási pályázat fiatal egyetemi oktatók és rezidens orvosok számára Marosvásárhelyen

Erdély Ma
-
  Tegnap 06:08 Kultúra

A Studium–Prospero Alapítvány pályázatot hirdet állami egyetemeken dolgozó oktatók, valamint rezidens orvosok számára egy háromszobás lakás, továbbá egy háromszobás lakás 2 szobájának elfoglalására.

Sorina Pintea: Romániának 144 radioterápiás készülékre van szüksége, jelenleg 32 működő készülék van

A romániai kórházakban 144 radioterápiás készülékre van szükség, jelenleg csupán 32 ilyen készülék működőképes, jelentette ki csütörtökön Sorina Pintea egészségügyi miniszter.

Európa-liga: bravúr, a Cfr Cluj nyert a Lazio ellen, bravúros pontszerzéssel indult a Ferencváros El-kalandja!

A romániai CFR Cluj (Kolozsvári Vasutas) hazai pályán 2–1-re legyőzte az olasz Laziót. A Ferencváros megkezdte Európa-liga-szereplését Barcelonában, ahol sokáig vezetett az Espanyol ellen.

Forrong Kovászna – Nem székely kapu kapott román színeket

Erdély Ma
-
  Tegnap 05:42 Határtalan

Piros sárga és kék színekre festettek egy faragott, galambdúcos kaput Kovásznán, a Montana Szálloda (régi UGSR) felé vezető úton.

Dupla Bánya a magyar dráma napja alkalmából (Nagyvárad)

Erdély Ma
-
  19.09.19 16:15 Határtalan

A Székely Csaba által írt nagysikerű Bányavidék-trilógia első és második részével nyitja a 2019/2020-as évadot a Szigligeti Társulat: szeptember 22-én 17 órától a Bányavirágot, 20 órától pedig a Bányavakságot tűzi műsorára a nagyváradi teátrum.

Kilencedik Őszi vásár Sepsiszentgyörgyön

Erdély Ma
-
  19.09.19 16:10 Határtalan

Immár kilencedik alkalommal kerül megszervezésre az Őszi vásár Sepsiszentgyörgy főterén szeptember 27 és 29-e között.

Az Alde tündöklése és bukása

Erdély Ma
-
  19.09.19 16:03 Vélemény

Jó eséllyel tanúi lehetünk ezekben a hetekben, hogy miként kell szétverni egy politikai pártot személyi becsvágyak mentén.