Találatok: 66 hír

Szeptembertől búcsút intenek a kolozsváriak a papíralapú bérleteknek

Erdély Ma
-
  Tegnap 14:34 Határtalan

A kolozsvári tömegközlekedési vállalat bejelentette: 2019. szeptember 1-jétől a kolozsvári vonalakra nem állítanak elő többé papíralapú bérleteket.

Nem a diákoké a legnagyobb szégyen

Erdély Ma
-
  Tegnap 12:11 Vélemény

Az érettségi vizsgák eredményei évről évre meglepik a társadalmat, és bár a jegyek továbbra is romlanak, a változásnak még a jelei sem mutatkoznak, sőt, az oktatási rendszer egyre jobban süllyed, és már ott is ereszt, ahol korábban működtek a dolgok.

Interaktív szeminárium a függőségekről ifjúsági vezetőknek

Erdély Ma
-
  Tegnap 11:45 Határtalan

Július 8-13. között került sor az Erdélyi Ifjúsági Egyesület Brassói Fiókjának szervezésében az „AddictEDucation” nevet viselő Erasmus+ szemináriumra.

Mi mindig maradunk

Erdély Ma
-
  Tegnap 11:22 Vélemény

Ha jól meggondolom, tiszta átjáróház ez a falu. Egész nap, nyitástól zárásig öt-tízpercenként fékeznek az áruszállító autók a bolt előtt. Némelyikból hangosan szól a zene. Leadják az árut és már mennek is tovább.

Hableány: elbúcsúztatták a magyar áldozatokat

Elbúcsúztatták a május végi dunai hajótragédia áldozatait. Katonai tiszteletadás mellett hajós szertartással emlékeztek a Hableány sétahajó magyar matrózára és kapitányára Budapesten.

Huszonöt migránst találtak egy kamionban Csanádpalotánál

Huszonöt migránst próbált Magyarországra csempészni egy kamionban egy török sofőr Csanádpalotánál péntekre virradóra – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Kihirdette az államfő a közigazgatási törvénykönyvet

Kihirdette Klaus Iohannis államfő a közigazgatási törvénykönyvet - közölte pénteken az Államelnöki Hivatal.

Futball és barátság Dunaszerdahelyen, a Krakkó elleni mérkőzésen

Óriási sajtóérdeklődés kísérte az FC DAC Európa-ligás első selejtezőkörét, amit hazai pályán játszott a lengyel bajnokság negyedik helyezett csapatával, a MKS Cracovia Kraków-val. FC DAC – MKS Cracovia Kraków 1:1.

Erdélynek kell majd megfizetnie a Psd csődös gazdaságpolitikáját

Erdély Ma
-
  19.07.11 17:23 Gazdaság

Újabb külföldi hitelfelvételre kényszerült a román pénzügyminisztérium annak ellenére, hogy ez év márciusában már 3 milliárd euró kölcsönhöz folyamodtak.

Az Erasmus a fiatal vállalkozókért program nagykövete lett Winkler Gyula

Winkler Gyula az Erasmus a fiatal vállalkozókért (Erasmus for Young Entrepreneurs - EYE) program nagykövete lett.

Ütős lesz a nyár Sepsiszentgyörgyön!

Erdély Ma
-
  19.07.11 16:50 Határtalan

A Diákok éve tematikus év keretén belül július 18-tól kezdődően heti rendszerességgel különleges ritmusoktól zeng majd Sepsiszentgyörgy főtere.

A belügyminiszter szerint hamarosan online igényelhetnek az állampolgárok személyi igazolványt, útlevelet és gépjármű…

Erdély Ma
-
  19.07.11 16:40 Határtalan

Carmen Dan belügyminiszter szerint rövidesen online igényelhetnek az állampolgárok személyi igazolványt, útlevelet vagy gépjárművezetői jogosítványt.

Eddig 12 jelentkező van a Siculus versenyfelhívásra

Több mint egy héttel a július 20-i határidő lejárta előtt már 12 jelentkező van a 7. SICULUS fesztivál versenyfelhívására, a benevezők Székelyudvarhelyen szeptember 6-8. között bemutatják saját szerzeményeiket az erdélyi magyar zenekarok számára mérföldkövet jelentő megmérettetésen.

27. Bolyai Nyári Akadémia ünnepi megnyitójának programja (Homoródfürdő)

Erdély Ma
-
  19.07.11 16:23 Karrier

A 27. Bolyai Nyári Akadémia ünnepi megnyitójára 2019. július 15-én, 10 órától Homoródfürdőn a Homoród Hotel konferenciatermében kerül sor.

Beetetik a medvéket! – Szent Anna-tó

Erdély Ma
-
  19.07.11 16:11 Határtalan

A PRO TV híradójának egyik helyszíni riportja azt bizonyítja, a Szent Anna-tó közelében az üdülőtelep gondnoksága módszeresen eteti a medvéket.