Találatok: 96 hír

Magyar vállalat is a fenntartható divat irányába lép

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:23 Életmód

Nagy hatékonyságú és környezettudatos textilimpregnálási technológia kifejlesztésébe kezd a pécsi Rovitex Hungária Kft.

Meddig lesz a doboz doboza dobozban?

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:21 Életmód

Az online beszerzések nem csak a szállítással járó jelentős levegőszennyezés, a rengeteg felesleges csomagolás miatt hagynak sokszor rossz szájízt a környezetért felelősséget érző fogyasztóban. A vásárlók elégedetlensége ezen a területen is változást hozhat.

Svédország 5 éven belül elindíthatja az elektromos repülőket

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:20 Életmód

A repülőgépek az egyik legszennyezőbb közlekedési eszközök. A svéd repülőterek üzemeltetője ezért is dolgozott ki stratégiát az elektromos légi közlekedésre. Ha minden jól megy, akkor 2025-re már lehetővé válik tisztán elektromosan működő kereskedelmi járatok indítása az országon belül.

Magyarországon van Európa egyik legszennyezettebb levegőjű területe

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:19 Életmód

A kormányhivatal civilek és egy magánszemély kezdeményezésére 2019-ben felülvizsgálta a Sajó-völgy levegőminőségi tervét, az év végén pedig új tervezetet tett közzé.

Megújuló energia: ismét támogatást kaphatnak a zöldülni vágyó kkv-k

Támogatást kaphat az államtól az a kis- és középvállalkozás (kkv), amely megújuló energiaforrásokba ruház be – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Véget vetnek a felelőtlen szemetelésnek

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:17 Életmód

Nyáron életbe lép a klímavédelmi akcióterv első pontja, megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását, és fellépnek a szemetelő szabálysértők ellen. Erre egy külön hatóságot is létrehoz a kormány, és vélhetően a törvények is szigorodnak majd – az illegális szemétlerakás a jövőben akár bűncselekmény is lehet.

Biztató hírek érkeztek a metánról

Az örökké fagyott talajban (permafroszt) és az óceánokban megtalálható ősi metán egy új kutatás alapján valószínűleg nem okoz jelentős üvegházhatásúgáz-kibocsátást.

Egy metróállomáson készült a világ legjobb természetfotója

Élő bolygónk
-
  Tegnap 13:49 Életmód

Nem tévedés, a világ legnívósabb természetfotó-pályázatának legjobb képe egy londoni metróalagútban készült két verekedő egérről. Legjobb, a közönség szerint.

Miért iszunk tejet?

Élő bolygónk
-
  Tegnap 07:51 Életmód

Hogyan tett szert az emberiség a tej feldolgozásának képességére és miért? Eredetileg az ember nem volt képes az állati tej megemésztésére, nem úgy, mint napjainkban, amikor is a tejtermelés az egyik vezető ágazata a mezőgazdaságnak. Vajon miért alakult úgy az emberi evolúció, hogy képesek lettünk tejet inni?

A fosszilis tüzelőanyagok az eddig véltnél is jobban károsították a klímát

Élő bolygónk
-
  Tegnap 07:44 Életmód

Egy új kutatás alapján az emberiség mostanáig messze alábecsülte az olajipar metánkibocsátását. 

Év végéig százezer hektáron javul a természeti környezet állapota

A 2015-16-ban indított programok jó részében az élőhelyek helyreállításán van a legnagyobb hangsúly. Kiemelt szerepet kapnak például a szikes puszták – ezek megőrzésében Magyarországnak nemzetközi szinten is kiemelt felelőssége van.

Miért jönnek egyre korábban a Balaton környéki gólyák?

Élő bolygónk
-
  Tegnap 07:36 Életmód

Felröppent a hír, hogy Alsó-Szászországba január végén megérkeztek az első gólyák, és február 11-én Magyarországra is hazarepült elsőként Kele, a vörsi gólya, majd pár órával később Suri, a Vas megyei Vassurány állandó lakója is. A gólyahelyzetről készített interjút a likebalaton.hu Színai Péterrel, a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park zoológiai és…

A kvantumpontok hozhatják el a szuperhatékony napenergia-termelést?

Élő bolygónk
-
  Tegnap 07:22 Tudomány

Gyenge fényviszonyok között is működőképes, rugalmas, vékony hártyába rendezhető kvantumpont-napelemeket fejlesztettek ki a Queenslandi Egyetem mérnökei. Az innovatív találmány jóval hatékonyabb, mint a jelenlegi, hagyományos társai.

Festői hózápor a Dunakanyarban (videó)

Élő bolygónk
-
  Tegnap 07:21 Életmód

Lenyűgöző felvételt készített pénteken az idokep.hu prédikálószéki webkamerája a Dunakanyart épp alkonyatkor elérő hózáporokról.

Prágát is meghódíthatja a magyar GreenGo

Száz darab VW e-up! villanyautóval Prágában is megkezdte a működését a GreenGo. A magyar autómegosztó cég úgy tervezi, hogy három hónapon belül a duplájára növeli prágai flottáját.