Találatok: 99 hír

Újra kelendő a lucfenyő, de a klímaváltozás eltüntetheti Magyarországról

A korábbi évek slágertermékének számító Nordmann-fenyő mellett a mára szinte elfeledett lucfenyőből is több fogyhat idén karácsonyfának. Ám egy tavalyi tanulmány szerint a lucfenyő a klímaváltozás miatt eltűnhet a magyar tájakról.

Az űrszemét feltakarítására készül az Európai Űrügynökség

A világon elsőként akar űrmissziót indítani az Európai Űrügynökség (ESA) a világűrben hátrahagyott hulladékok begyűjtésére.

Projekt a még egészségesebb tejtermékekért

Magas biológiai értékű, egészségesebb tejtermékek előállításán dolgozik a Kaposvári Egyetem és a Fino-Food Kft. A Fino tehenei számára biztosítottak az állatbarát körülmények és a gyógynövényekben gazdag, ősgyeppel vegyített takarmány is.

Fenntartható karácsony öt lépésben

Számtalan dolgot tehetsz azért, hogy a karácsonyod ne az ész nélküli vásárlásról, a pazarlásról és a hulladéktermelésről szóljon.

A Reebok fenntartható futócipőjével hagyja maga mögött a műanyagokat

A sportszergyártó legújabb modellje kőolajszármazékok helyett ricinus, eukaliptusz, alga és természetes gumi felhasználásával készült.

Vesszen a tervezett elavulás!

A tervezett elavulás ellen, a termékek javíthatóságának biztosításáért indított petíciót a Magyar Természetvédők Szövetsége.

Klasszikus képek a klímaválság árnyékával

Jól ismert, idilli csendéletek, az ember erejét és szépségét hirdető fenséges portrék – egy kis csavarral.

Hatalmas vízesés jelent meg Grönlandon

Tavaly a világ egyik legnagyobb vízesése alakult ki Grönlandon, amely 5 óra alatt kétezer olimpiai medencét tudott volna megtölteni. A Cambridge-i Egyetem szakemberei drónok segítségével bukkantak rá a nem mindennapi, aggasztó jelenségre. 

Elpusztítja és kővé dermeszti áldozatait a Medúza-tó vize

Elsőre azt gondolnánk, hogy a kővé változtató tó csak a mesékben létezik, pedig Tanzániában valóban van egy olyan tó, melynek vize  meggyilkolja és kővé dermeszti a legtöbb élőlényt. 

Az idei Nobel-díjasok is a klímavédelem sürgősségét hangsúlyozták

Didier Queloz csillagász, Esther Duflo közgazdász és Stanley Whittingham kutató is a klímavédelem sürgősségét hangsúlyozta a díjak átvételét megelőző szombati sajtótájékoztatón.

Díjazták a fenntarthatóságban is sikeres vállalkozásokat

Idén 12. alkalommal hirdették meg a CSR Hungary Díjat, amely önkéntes védjegyhasználati rendszerrel járul hozzá a fenntartható és felelős üzleti kultúra elterjesztéséhez Magyarországon.

Áder János: Sorsdöntő évek előtt állunk

Az eljövendő évtizedek ugyanis meghatározzák a következő száz, de lehet, hogy ezer évet is – mondta Áder János köztársasági elnök a győri Révai Miklós Gimnáziumban pályaválasztás előtt álló diákoknak tartott klímaelőadásában.

Mindenki a klímáért emel szót Madridban: bent a döntéshozók, kint a demonstrálók

Azonnali klímavédelmi intézkedéseket követelve több ezer ember vonult utcára péntek este a spanyol fővárosban, ahol ezekben a napokban tartják az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 25. ülését.

Itt a madáretetési szezon, fontos figyelmeztetésekkel

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület felhívja a figyelmet: csak az énekesmadarakat szabad, a vízimadarakat továbbra is tilos etetni!

Nemzeti kincsünk az erdő (1–5. rész)

A Nemzeti kincsünk az erdő című, 40 részes sorozat 2 perces kisfilmjei hazánk erdeit, az erdőgazdálkodást, az erdész szakemberek munkáját mutatja be. Az erdésztársadalom rendkívüli erőfeszítéseket tesz Magyarország erdősültségének növelése érdekében, az erdeinket érintő klímaváltozás kedvezőtlen jelenségeivel szemben. Íme, az első 5…