Találatok: 96 hír

Közel 2000 új villanyautó került a magyar utakra az állami támogatásnak köszönhetően

Mostanáig csaknem 2 ezer elektromos jármű megvásárlását segítette az állami támogatás, a pályázati lehetőség azonban még nem zárult le, és bővül a töltőállomások hálózata is – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.

A csodavárás buktatóiról

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:59 Életmód

Lehet kezelni a klímaválságot a termelés és fogyasztás jelenlegi modelljének megváltoztatása nélkül?

Még van esélyünk lépni

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:57 Életmód

Egy friss kutatás azonosított harminchat kulcsfontosságú területet, amelyekre fókuszálva még mindig van esélyünk, hogy 2030-ra megfelezzük a károsanyag-kibocsátásunkat, és lelassítsuk a klímaváltozás katasztrofális hatásait.

Ceglédbercel, az első magyar okosfalu

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:55 Életmód

Az Invitech okosfaluprogramja – azon belül a „Ceglédbercel, az okostelepülés” fejlesztése – kiérdemelte az Effekt 2030 közösségi befektetések díját.

A természetfilm magyar találmány? (dokumentumfilm)

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:53 Életmód

Az 52 perces dokumentumfilm egy különleges időutazás, mely során a hazai természetfilmezés néhány meghatározó alkotójának segítségével arra kapunk választ, miként ötvöződik a magyar természetfilm múltja és jelene, létezik-e még mindaz a „magyaros” eredetiség, ötletesség és találékonyság, amely mindig is jellemezte a magyar…

Egyszerűbb lesz a villanyautó-töltés a Nissan Charge applikációjával

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:48 Életmód

A Nissan a Plugsurfinggel együttműködve kifejlesztette a Nissan Charge alkalmazást, amely több mint 100 000 európai töltőpont egyszerűbb megtalálását, azokhoz útvonaltervezést, valamint a töltés elindítását teszi lehetővé a felhasználók számára.

Szemétből építkező szólamok

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:46 Életmód

Nehéz elképzelni hatásosabb módot arra, hogy egy ügy mellett szóljunk, mint ha a probléma forrását tesszük eszközünkké, és azzal adunk hangot a változás szükségességének.

A „halálból” visszatért korallokat fedeztek fel a Földközi-tengerben

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:29 Életmód

Korábban teljesen halottnak vélt földközi-tengeri korallkolóniákban fedeztek fel élő virágállatokat a kutatók, akik a világon elsőként számoltak be a jelenségről a Science Advances című folyóiratban.

A jövőre nézve is óriási szerepe lehet a Budapesti Víz Világtalálkozónak

Élő bolygónk
-
  19.10.12 08:39 Életmód

A Budapesti Víz Világtalálkozó  legfontosabb ajánlása valószínűleg az lesz, hogy alapvetően át kell gondolnunk a vízgazdálkodással kapcsolatos cselekedeteinket – mondta a világtalálkozó nemzetközi program- és szövegezőbizottságának elnöke, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem víztudományi karának professzora.

Ismét veszélyben Japán

Egy hónappal a legutóbbi tájfun után, várhatóan az évszázad eddigi legerősebb vihara csaphat le Japán középső részére. A szigetország meteorológiai szolgálata szerint a Hagibis tájfun várhatóan Kantó vagy Tokai térségben éri el a legnagyobb japán szigetet.

Kiválósági díjat kapott a GreenGo

Fenntarthatósági Innováció kategóriában kiválósági díjat kapott Budapest első elektromos autómegosztója, a  GreenGo az Oracle OpenWorld 2019 konferencián.

Aggasztóan sok orrszarvút öltek meg az utóbbi időben Botswanában

Élő bolygónk
-
  19.10.12 08:14 Életmód

Aggasztóan elszaporodtak az orrszarvúk elleni támadások Botswanában, a vadorzók a kihalás fenyegette állatoknak menedéket adó országot szemelhették ki új célpontjuknak – jelentette be Alice Mmolawa környezetvédelmi miniszter.

A génszerkesztéssel szarvatlanított marhák átörökítik utódaikba a szarv hiányát

Élő bolygónk
-
  19.10.12 08:13 Tudomány

A szarvasmarhák szarvukkal sérüléseket tudnak okozni társaiknak és a gondozóknak, ezért gyakran már kisborjú korukban eltávolítják a szarvkezdeményeket. A Kaliforniai Egyetem kutatói génszerkesztéssel kikapcsolták a szarv növekedését okozó gént. A szarvatlan marhák a következő generációba is átadták a jelleget.

Szennyező égetés helyett kötelező jótékonyság

Élő bolygónk
-
  19.10.12 08:11 Életmód

Nem lehet többé elégetni az eladatlan nem élelmiszer jellegű termékeket Franciaországban a francia parlament alsóházának jóváhagyására váró törvény szerint, amely a luxusipari cégekre is vonatkozna.

Járható városok, élhető jövő

Élő bolygónk
-
  19.10.12 08:09 Életmód

A városok sétálhatóvá tételét célzó – és így a zaj- és szén-dioxid-csökkentést is elérő – CityWalk program nyerte a leginnovatívabb regionális projekteknek kiosztott európai díj, a Regiostars közönségdíját.