Találatok: 78 hír

Rengeteg település csatlakozna az európai mobilitási héthez

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be a települések az európai mobilitási héthez és autómentes naphoz kapcsolódó programok szervezéséhez – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A szeptember 16-án startoló kampány idei témája a gyaloglás, mottója pedig a „Sétálj velünk!”

Amikor megfordítjuk az esernyőt

A tiszta, iható ivóvíz értéke napról napra nő. Éppen emiatt kiemelten fontos szerepe van a tudatos vízgazdálkodásnak. A Rainwater Harvesting legújabb videójában szavak nélkül mutatja be az „esőaratás” szépségét.

Le a lakkal! Így készül a vegyszermentes körömlakklemosó

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:12 Életmód

Sok nő tudja: a körömlakk eltávolítása a manikűr kellemetlen része. Ráadásul a boltokban kapható lemosók többsége tele van a környezetre is ártalmas anyagokkal. A vegyszermentes, házilag elkészíthető körömlakklemosóval azonban könnyen orvosolhatjuk a problémát. Mutatjuk a receptet!

Kína napos oldala

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:09 Életmód

Huszonöt évvel ezelőtt talán senki nem gondolta, hogy pont Kína lesz a napelemek Kánaánja. Márpedig az ázsiai szuperhatalom napjainkban az egész világ számára példaként szolgál a megújuló energiát illetően. 

Egy misztikus táj soha nem hallott hangjai

A sarkvidékről a legtöbb embernek a hó és jég mellett már a globális felmelegedés jut eszébe. Ez is benne van Jacob Kirkegaard munkájában, de a dán művész szeretett volna ennél tovább menni, és kitágítani a nézőpontunkat. Egy hetet töltött a grönlandi Ilulissat jégfjordban, ahol vándorló és olvadó gleccserek hangját rögzítette.

Így csempéssz egy kis természetet a fürdőszobádba

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:01 Életmód

A zöldebb otthonért való törekvésünknek a fürdőszobában sem kell megálljt parancsolni. Jó érzés fürdés vagy zuhany után pihe-puha dologra kilépni, amit már csak azzal lehet fokozni, ha az természetes is. A moha érintése csodás, vele soha többet nem kell küzdeni az átázott szőnyeg problémájával. 

Egy lépéssel közelebb a banángeddon

Élő bolygónk
-
  Tegnap 07:59 Életmód

Úgy tűnik, lassan fontos válaszúthoz érkezik az emberiség: vagy egy újfajta génmódosított banánt kezd termeszteni és fogyasztani, vagy végleg lemond a banánról.

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Élő bolygónk
-
  Tegnap 07:56 Életmód

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen hozzájárul az egészséghez, a jólléthez, még úgy is, ha csak egyszerűen üldögél az ember, és élvezi a nyugalmat – vélik brit kutatók. Az erdőkben,  szabadidőparkokban, vagy vízpartokon eltöltött idő fizikai és mentális hatásai jól ismertek, de ez az első olyan nagy kutatás, amely kiderítette, mennyi…

Környezetbarát startupokkal is dolgozik az IKEA

Élő bolygónk
-
  19.08.18 07:45 Életmód

Sok más nagyvállalathoz hasonlóan a svéd bútorgyártó is örömmel kihasználja a fiatal, innovatív vállalkozásokban rejlő potenciált. A novemberben indult felhívásra több mint 1100 pályázat érkezett be, összesen 62 országból. Az IKEA a nyár során lezajlott Demo Day keretében mutatta be ígéretes startupjait.

Életveszélyes a lébényi erdő

Gombás fertőzés miatt néhány éven belül teljesen eltűnhet a kőrisfa Magyarországról. A betegség következtében gyökerestül fordulnak ki a gyakran többmázsás fák, komoly károkat okozva a környezetükben. Lébény határában a hóvirág-tanösvényt veszélyezteti a kőrispusztulás, szeles időben életveszélyes is lehet a séta.

Milyen lesz a Föld 2646-ban?

Élő bolygónk
-
  19.08.18 07:37 Életmód

Mészöly Ágnes és Molnár T. Eszter közösen írt disztópikus regényében, az Emberek országában két fiatalnak egy 600 évvel későbbi világban játszódó történetén keresztül megismerhetjük az itthon még kevésbé elterjedt, de egyre népszerűbbé váló climate-fiction, azaz cli-fi új műfaját. 

Egyre jobban érdeklődünk a környezetbarát építőanyagok iránt

Élő bolygónk
-
  19.08.18 07:36 Életmód

Az elmúlt öt évben közel négyszeresére nőtt azoknak a lakossági építtetőknek a száma, akik hajlandók megfizetni a környezetbarát építőanyagok árát. A jelentős növekedés oka, hogy zárult az olló: változott az emberek véleménye, és az árak is elérhető közelségbe kerültek – derült ki egy felmérésből.

Csak a klímaváltozásra panaszkodik a zöldségtermesztő szentesi gazda

Élő bolygónk
-
  19.08.18 07:33 Életmód

Jurtában él és fenntartható módon gazdálkodik Szabó Csaba, a szentesi Helóta Biokert tulajdonosa és párja, Zaka Dominika. A zöldségtermesztésből száműzték a műtrágyát és a különböző vegyszereket, és nem permeteznek, hanem rábízzák a természetre a kártevők visszaszorítását. Kis mennyiségben, a minőséget szem előtt tartva termelnek,…

Ég és Föld képgaléria, videón

Élő bolygónk
-
  19.08.18 07:33 Életmód

Varázslatosan szépek a Nemzetközi Ég és Föld Fotóverseny 2016-os díjnyertes fotói, melyek többsége a természetben, a világ legeldugottabb helyein készültek. A képek jó része az ember okozta fényszennyezésre is felhívja a figyelmet. Íme, a nyertes fotók – ezúttal egy 11 perces, HD-minőségű videóban.

Találja meg, hol szökik az energia az otthonában!

Élő bolygónk
-
  19.08.17 08:49 Életmód

Rengeteg mindenre használjuk az energiát az otthonunkban: ezzel hűtünk, ezzel fűtünk, főzünk, világítunk és így tovább. Még a legenergiatakarékosabb házban is van olyan rizikós pont, ahol nem a leghatékonyabban használjuk az energiát – az alábbi tippekkel könnyen meghatározhatja, hogy az otthonában melyek ezek a gyenge pontok.