Találatok: 44 hír

Az Orient expressz vonattal a Selyemúton

Életforma
-
 Tegnap 19:54Utazás

Földváry Eszter idegenvezető több mint negyven éve kísér turistákat szerte a világban. Egy amerikai utazási iroda munkatársaként eddig huszonötször utazta körbe a Földet, de most ő is, mint a turizmusban dolgozók többsége kényszerszabadságon van. Szabadidejében a fotóit rendezgeti és feljegyzéseket készít emlékeiből, amelyek közül néhányat…

Ezek a legdivatosabb szakmák a 40 év feletti újrakezdő nők körében

Életforma
-
 Tegnap 17:34Karrier

A Közgázon szereztél diplomát, vagy óvónőként végeztél, ám valami mást szeretnél csinálni, vagy éppenséggel a járvány miatt muszáj állást változtatnod? Sajnos egyre többen vagyunk ilyen helyzetben, de vajon érdemes-e új szakmát tanulni, milyen lehet akár 40-50 évesen belevágni az ismeretlenbe?

10 híresség, akik nem csak a képernyőn, hanem a való életben is hőssé váltak

Életforma
-
 Tegnap 11:40Bulvár

Van aki egy autóbalesetben mentett meg egy családot, van aki egy rablót kapott el, más a saját pénzből fizette ki ismeretlen emberek súlyos adósságát: ezek a hírességek igazi hétköznapi hősök. Lássuk, kik azok a sztárok, akik civilben is hordják a hősjelmezt.

Túrótorta gumicukorral díszítve

A gyerekzsúrok csúcspontja a születésnapi torta felszolgálása. Ha már unjuk a szokásos csokitortát, próbáljuk ki ezt az egyszerűen elkészíthető túrótortát, aminek a varázsa a gumicukor díszítésben rejlik.

A magyar nők nem tudnak elegendő időt szánni a reggelire

Életforma
-
 Tegnap 07:32Egészség

Egy frissen elkészült - hangsúlyozottan nem reprezentatív - felmérés szerint a magyar nők többsége, bár szeretne, de nem tudja a reggelt valamilyen egészséges étellel elindítani, mert a korai kapkodásban erre már nem futja az idejükből.

Lékai-Kiss Ramóna és Till Attila vezetik idén az Oscar®-gála közvetítést

2021-ben a Moziverzum hozza el a hazai rajongóknak a filmszakma egyik legrangosabb eseményét, az Oscar®-gálát.

Végső útjára kísérték Fülöp herceget

Végső búcsút vettek II. Erzsébet angol királynő férjétől, Fülöp hercegtől, aki április 9-én reggel, békében hunyt el a Windsori-kastélyban.

10 apró napi szokás, ami jót tesz egy párkapcsolatnak

Kutatások igazolják, hogy az olyan egyszerű szokások, mint egy-egy telefonhívás, vagy üzenet és a lefekvés előtti beszélgetés segíthet abban, hogy virágozzon a párkapcsolatunk. Bár ez sokaknak nyilvánvalónak tűnik, terapeuták és pszichológusok egyetértenek abban, milyen fontos figyelni ezekre az apróságokra a közelség, a bizalom…

Egészséges, kalóriaszegény és nagyon finom

Itt a spárga szezonja! Ami az ókori Rómában még csak a kiváltságosok eledele volt, mára egyszerűen beszerezhető a boltokban, piacokon. Sokan még mindig idegenkednek attól, hogy felvegyék az otthoni étlapra, pedig roppant egyszerű elkészíteni. Lehet belőle krémleves, köret, egytálétel, saláta, de akár szuflét is varázsolhatunk az asztalra.…

Fuss szabadon!

Életforma
-
 21.04.17 07:04Egészség

Te is szeretsz szabadban futni? Ezzel nem vagy egyedül, főleg most, a járvány idején. A futás számos pozitív hatása mellett jó néhány veszélyt is rejt magában. Éppen ezért biztonságos szabadtéri futást népszerűsítő kampány indul, ami a futókra leselkedő parazitológiai és ortopédiai kockázatokra hívja fel a figyelmet.

Ezt üzeni Al Ghaoui Hesna a jövőnek a Covid idejéből

Mostanában egyre többet gondolkodunk el azon, vajon az utókor hogyan vélekedik majd a jelen helyzetünkről. Milyen jó is lenne üzenni nekik, megmutatni a járvány alatti életünk fontos kellékeit, elmesélni személyes történetünket, érzéseinket, netán jótanácsokkal látni el őket. Ebben a rovatunkban ismert magyar embereket kérdezünk meg arról, mit…

Szokásostól eltérő segítség a matek érettségihez

Életforma
-
 21.04.16 17:59Életmód

Vajon szeretjük vagy utáljuk a matekot? Sokak kedvence volt a gimiben, míg mások alig várták, hogy az érettségi után elfelejthessék. Pedig a matematika távolról sem csak a száraz tényekről szól! Pintér Gergő célja megmutatni, hogy a számokban bárki örömöt lelhet, ezért ingyenes online előadássorozatot hirdet.

Törőcsik Mari tisztelői leróhatják kegyeletüket

Ma hajnalban elhunyt Törőcsik Mari a magyar színházművészet pótolhatatlan egyénisége. Délután 4 órakor megemlékezés kezdődik a Nemzeti Színház előtt, majd a hajóorrban felállított emlékhelyen róhatják le kegyeletüket a művész tisztelői.

Nem csak érzelmi veszteség, de súlyos anyagi kár is egy ló elvesztése

A héten súlyos lovasbaleset történt Kamaraerdőn. Egy póráz nélkül sétáltatott kutya rátámadt egy arra járó lóra, a ló az ijedségtől ledobta a lovasát és egy betonkeverő elé szaladt. Petra Nikoletti lovas polgárőr arról írt Facebook oldalán, hogy a gazdát ért érzelmi megrázkódtatáson túl, milyen anyagi kár éri ilyen esetben az állat tulajdonosát.

Tudhatja-e a munkáltató, hogy be vagyok oltva?

A járványhelyzet szükségessé teheti a cégek számára, hogy tisztában legyenek azzal, védettek-e már kollégáik a koronavírussal szemben. Az ehhez kapcsolódó személyes adatokat különös körültekintéssel kell kezelni, a jogellenes eljárás több millió forint bírsággal is járhat.