Találatok: 43 hír

Az vagy, amit megeszel. Vagy mégsem?

Elsőre lehet nem is gondolnánk, hogy valóban mennyi igazságot tartalmaz a bölcs mondás. Ám ha jobban belegondolunk, az elfogyasztott ételek hatással vannak egészségünkre, energiaszintünkre, hangulatunkra, sőt, akár még szépségünkre is. Egészséges étrenddel hosszútávon energikusabbá válhatunk, immunrendszerünk…

Gyuri bácsi tanácsai: ezek a gyógynövények segítenek, ha leégtél a napon

A kánikulában a magas UV-sugárzás miatt néhány perc alatt leéghetünk a napon. Különösen ha feledékenyek vagyunk és nem kenjük be időben magunkat fényvédő krémmel. Ha megtörtént a baj, rögtön cselekednünk kell. Hűteni kell a bőrt és a gyógynövények hatóanyagai lehetnek segítségünkre. Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember patikájában…

5 szuper reggelizőhely Balatonakarattyától Tihanyig

Életforma
-
 Ma 09:17Recept

Nyaralás alatt egyre többen engedik meg maguknak, hogy egy hangulatos kávézóban, pékségben reggelizzenek barátok vagy családtagok társaságában. Éppen ezért sorra nyílnak a jobbnál jobb reggelizőhelyek a Balaton partján is. Mi most, kedvcsinálóként öt kedvenc helyünket mutatjuk be.

Kalocsai sertéskaraj

Életforma
-
 Ma 07:12Recept

Számtalan módozatot ismerünk, melyekkel változatosabbá tehetjük a húsételeinket. Lehetséges, hogy erről a változatról még egyáltalán nem tudsz, éppen ezért ajánljuk most figyelmedbe.

Harmadik oltás – miként tudhatjuk meg, hogy szükségünk van-e rá?

Javában tart még a nyári utazási szezon, az uniós országok többsége pedig továbbra is igényli, hogy bizonyítsuk, kellő védettséggel rendelkezünk a koronavírus járvánnyal szemben.

Boldogabbak a párok, akik külön szobában alszanak?

Életforma
-
 Tegnap 19:18Életmód

Egy felmérés szerint a párok 14% -a alszik külön ágyban minden este. Sokan gondolják úgy, hogy ez a szokás egyenesen a váláshoz vezet. De van egy jó hírünk: tanulmányok igazolják az ellenkezőjét. 

Miért épp téged válasszalak?

Életforma
-
 Tegnap 14:31Életmód

A pandémia után a cégek szinte vadásznak az elkötelezett és szakmailag is hozzáértő munkaerőre. De, hogy lehet a legjobbakat kihalászni a kínálatból? A cégeknek ma már vonzóvá kell tenniük magukat. Ez a folyamat a vállalati márkaépítés. Más néven employer branding.

Börtönbe kerülhet adócsalás miatt Shakira

Hiába ismert művész, hiába gazdag, befolyásos ember, Shakirát sem kerüli el a büntetés, ha bebizonyosodik róla, hogy vétkezett. Adócsalád miatt indult eljárás az énekernő ellen Spanyolországban. Ha bebizonyosodik róla, hogy tényleg bűnös, akár börtönbe is mehet. Lássuk, miért állítják bíróság elé kedvenc sztárunkat!

Mérgező személyiség, vagy hatalmi játszma?

Életforma
-
 Tegnap 10:52Életmód

Az elmúlt években egyre elterjedtebbé vált a „mérgező” minősítés a nehéz természetű, vagy éppen kezelhetetlen, emberekre. Egy amerikai pszichológushallgató elgondolkodtató véleménycikket közölt a brit The Guardian-ben, amelyben azt ajánlja, hogy a fogalmat ne használjuk túl gyakran. Ezzel ugyanis a lényegről tereljük el a…

Hideg nyalat – a fagylalt története

Életforma
-
 Tegnap 08:39Recept

A legnagyobb hőségben már írni is jó a fagylaltról. Többezer éves története Kínából indult és a magunk részéről még nincs vége! Ha van a mélyhűtődben ebből az édes, hűvös nyalánkságból, javaslom, készíts magad mellé egy adagot, úgy olvasd el a következő érdekességeket a fagyiról.

Cseh László méltósággal és olimpiai hetedik hellyel fejezte be élsportolói karrierjét

Míg mi aludtunk, ma hajnalban a tokiói olimpián Cseh Laci élete utolsó világversenyén küzdött az 200 méteres vegyes úszás döntőjében. Hetedik helyen végzett, ezzel az eredménnyel zárta úszópályafutását. Gratulálunk neki!

Könyv jelenik meg Kajdi Csaba életéről

Nem más vállalkozott a könyv megírására, mint Pimasz úr, azaz Papp Gergő.

Szerelem, szerelem…

Életforma
-
 21.07.29 20:34Életmód

Kocsis-M. Brigitta műsorvezető, újságíró. Vagy ahogy ő mondja: „hivatásos mesélő”. Mert bármit csinál, valahogy mindig ott köt ki, hogy történeteket mesél: a televíziós és újságírói munkája során, a BorPortré interjúk alatt, az általa tartott képzéseken, vagy éppen akkor, amikor verseket, novellákat ír. Vallja, hogy az élet történetek szövevényes h

Jógikus önmegvalósítás a hétköznapokban

Életforma
-
 21.07.29 19:18Életmód

A jóga sokkal több, mint az ászanák gyakorlása a jógateremben. Egyfajta a nézőpont a világról, egy életforma, aminek megvalósítása néha nem könnyű a hétköznapi életünkben. Diószegi Ádám jógaoktató gondolatai következnek arról, hogyan segít a jóga az önmegvalósításban.

A 46. Toronto Nemzetközi Filmfesztiválon is bizonyíthat Enyedi Ildikó új filmje

Az amerikai kontinens egyik legnagyobb fesztiváljára, a szeptember 9-18 között tartó 46. Toronto Nemzetközi Filmfesztiválra kapott meghívást az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története.