Találatok: 33 hír

Tüzes téli italok

Biztos, hogy mindhárom alkoholos italról hallottál már, sőt meglehet, valamelyik a kedvenceid közé is tartozik, de sokan lehet, még soha nem kóstolták egyiket sem. Nekik segítünk eligazodni a tél híres italai között egy-egy recept segítségével.

A frontok komoly betegségeket okozhatnak!

Életforma
-
 Tegnap 15:08Egészség

Gyerekkorunkban talán mosolyogtunk azon, ha nagymamánk abból jósolta meg az időjárást, sajgott-e a könyöke. Pedig a frontérzékenység nem úri huncutság, létező orvosi kategória.  

Csonka András: “Gyáva voltam ahhoz, hogy úgy éljem az életem, ahogy szerettem volna.”

Csonka András múlt héten ünnepelte 56. születésnapját. Hogy mennyire nem érzi magát öregnek, hogy mit csinálna másképp és mi az a három szó, amit mindenkinek ki kellene tudni mondani, arról saját kanapáján ülve elmélkedett.

Városi séta, egy kicsit másképp’

Életforma
-
 Tegnap 08:07Életmód

Ha már őrületbe kergetett a járvány miatti bezártság, és a napi megszokott séta sem billent ki az egyhangúságból, akkor válts! Persze nem kell mindjárt valami radikális megoldáson gondolkodni, elég, ha a megszokott útvonalat kicsit megváltoztatod, vagy csak felcsapsz városi "nyomkeresőnek". A lényeg, hogy találj ki szokatlan dolgokat.

5 start up az egészségügyi innováció területén

Az Eit Health minden évben több mint 120 olyan csapatot támogat Európa-szerte, amelyek progresszív eredményeket érnek el az egészségügyi innováció területén Európa fejlődő régióiban, többek között Magyarországon is. Öt olyan innovációt mutatunk most be, amelyek az elkövetkező években nagy hatással lehetnek majd az orvostudomány…

Film készült a Himnuszról

A Himnusz regényes története címmel készített dokumentumfilmet a Budapesti Filharmóniai Társaság és az Erkel Ferenc Társaság. A történelmi tényeken túl, számos érdekes történetet, sőt pletykát is megtudhatunk a vers keletkezésének idejéből.

Simon Kornél most érett meg az apaságra

Életforma
-
 21.01.22 12:01Életmód

Gryllus Dorka férje elmesélte, miért csak tíz év után házasodtak össze és arról is vallott, mi hiányzott eddig az életükből.

Az év taxisofőrje egy háromgyermekes édesanya

A Főtaxi sofőrjeinek szavazatai alapján Váradi Zsuzsanna kapta meg Az év taxisofőrje díjat. A háromgyermekes édesanya 5 éve taxizik és azt tervezi, hogy még az idén egy környezetkímélő elektromos autóra vált.

Biden azonnal átfazonírozta az Ovális Irodát

Mindegyik amerikai elnök igyekszik a maga képére formálni a Fehér Ház Ovális Irodáját. Joe Biden már beköltözése napján szimbolikus változtatásokat hajtott végre az elnöki dolgozószobában.

Így előzzük meg a szobanövény elhalást

Életforma
-
 21.01.21 18:14Életmód

A téli hetekben a kert sajnos nem nyújt sok lehetőséget a növénybarátoknak, így ilyenkor a benti zöldek kerülnek a fókuszba. A szobanövények világa is nagyon izgalmas és sokszínű, és a tartásuk sem jelent kisebb kihívást, mint a kerti flóra ápolása. Sokan azonban azzal szembesülnek, hogy az odaadó ápolás ellenére benti növényeik télen…

“Nem kaserolom annyira a Nemzeti Levéltár tornyának visszaépítését” – videóinterjú Torma Tamás építészetkritikussal

Életforma
-
 21.01.21 16:01Életmód

Budapest városképe folyamatosan változik, ez így rendben is van, hiszen valójában egy elő organizmusról beszélünk; az már azonban nem mindig egyértelmű, hogy egyes épületek miért is tűnnek el, másokat pedig miért is kell mindenáron megépíteni. A valós történeti értéket képviselő budai Márványmenyasszony étterem, a Wichmann-söröző,…

Divatparádét hozott az új amerikai elnök beiktatása

Joe Biden beiktatása egy új korszak kezdete mellett egyben azt is jelenti, hogy az Egyesült Államoknak új elnöki családja van! A beiktatást nézve ruhatáruk mindenképpen ígéretesnek tűnik, de Michelle Obamának, vagy éppen az új alelnök Kamala Harrisnek sincs oka a szégyenre.

Így leszel sikeres az online állásinterjún

Életforma
-
 21.01.21 11:58Karrier

Az állásinterjú minden pályakezdő életében hatalmas mérföldkő. A koronavírus megjelenése sok szempontból megváltoztatta a mindennapi életünket, például a kiválasztás folyamata is szinte teljes mértékben online térbe terelődött. Vajon mi a különbség az online és offline interjúk között? Mire kell figyelni, miket érdemes elkerülni és milyen…

Albérletpiac 2021

Az év első felében még a bérlőké lehet a pálya az albérletpiacon, a nyári hónapoktól azonban ismét emelkedésnek indulhatnak a bérleti díjak, de a koronavírus elleni oltás felfutásával és a turizmus beindulásával párhuzamosan gyorsuló emelkedésre számíthatunk – derül ki a Rentingo.com 2021-es fővárosi albérletpiaci előrejelzéséből.

3 hónapig élt a reptéren egy férfi

Életforma
-
 21.01.20 18:07Életmód

Emlékszel még a Treminál című mozira? Valami ilyesmi történt az Usa egyik repülőterén is: egy férfi három hónapig lakott ott.