Találatok: 43 hír

Könyvajánló 7-9 éveseknek

Életforma
-
  Ma 10:25 Életmód

A digitális munkarend, vagy az otthoni tanulás idején kiemelten fontos, hogy ne a különböző eszközök előtt töltsük az összes időnket. Három könyvet ajánlunk, amik leköthetik a kicsiket, esetleg még az olvasást is megszerethetik általuk.

Koronavírus: a Gvh figyelmeztetése

Az emberek hiszékenyek, Ezért jó, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (Gvh) a Covid-19 járványra tekintettel március 19-20-án átfésülte a vírusellenesnek hirdetett termékeket, valamint védőmaszkokat kínáló webshopokat. Voltak, akik fent akadtak a szűrőn.

Koronavírus: az allergiásokra veszélyesebb

Életforma
-
  Tegnap 18:21 Életmód

A jelenleg zajló koronavírus járvány időben egybeesik a tavaszi pollenszezonnal, így a virágporra érzékenyek kettős veszélynek vannak kitéve. Alapbetegségük, ami legtöbbször valamilyen krónikus felső légúti betegséggel, gyakran pedig asztmával párosul, a járványnak fokozottan kitett csoporttá teszi őket. Szakértőket kérdeztünk.

Új blog kisgyerekes szülőknek

Életforma
-
  Tegnap 14:37 Életmód

Egy anyuka úgy döntött, hogy 2 éves kislányának és 5 éves kisfiának otthon Montessori-óvódát nyit, melynek tapasztalatait folyamatosan osztja meg blogján.

Mit főznek az Instagramon?

Életforma
-
  Tegnap 12:59 Otthon

A négy fal között maradás kényszere az otthoni főzést is magával hozta.

Egyre nő a szakadék

Életforma
-
  Tegnap 09:50 Életmód

A legfrissebb számok egészen elkeserítőek: nőként egyre kevesebbet ér a munkád a férfi kollégáidnál. A helyzet a jelek szerint folyamatosan csak romlik.

“Ragyogó rügyre ült le most a nap”

Életforma
-
  Tegnap 00:12 Életmód

Vénuszról, Mars kedveséről kapta nevét ez a most induló, kedves, szeszélyes, szerelmes hónap, az április. Latin áttéttel a név megnyitást, feltehetően kikeletet jelent. Fázósan, de fiatalosan ébredjünk, mert most indul az év egyik legcsodálatosabb 30 napja! Radnóti Miklós segít ebben gyönyörű soraival.

Pilóták, figyelem! Ez nem leszállópálya!

Életforma
-
  20.03.31 18:38 Életmód

Bármilyen bámulatos is a XXI. század, erre jobb megoldást még nem sikerült találni. A szeszélyes áprilisban mindig előfordultak fagyok, de a klímaváltozás miatt egyre szélsőségesebb időjárás köszönt a természetre, így a gyümölcsfákra is. Amikor pici voltam, a Kovács nagypapa sem csinálta másként a kertben...

Nem kell lemondanod a randikról a járvány idején sem

Életforma
-
  20.03.31 16:38 Életmód

Lehet, hogy egyedülállóként úgy érzed, a járvány végéig magányra ítéltettél, ám ebben tévedsz. Ez az időszak lehetőséget teremt arra ugyanis, hogy a békeidőkben jellemzőnél sokkal többet beszélgessetek a kiszemelteddel. Sőt, van egy jó hírünk: a randikról sem kell lemondanod, és még a korlátozási szabályokat is betarthatod.

Torma – óra

Életforma
-
  20.03.31 14:38 Életmód

Sajnos csak húsvét közeledtével csapunk a homlokunkhoz, hogy hopp, kellene egy kis torma is! És még ha tudnátok, hogy mi mindenre jó! Elég, ha annyit mondok, kétszer annyi C-vitamint rejt, mint a citrom! Nézzük, csak mit tud ez a nálunk is már 800 éve termesztett gyógynövény?

Napraforgómagos svájci gyökérkenyér

Életforma
-
  20.03.31 12:38 Recept

Pihe-puha ropogós kenyérkét mutat most meg Pammer Lívia, aki már eddig számos, isteni kenyér-receptet osztott meg velünk. Egyik nap összeállította a tésztát, letakarta, másnap reggel átdolgozva és formázva kisütötte. Kis gyakorlással húsvétra menni fog!

Így vigyázz magatokra, ha várandós vagy

Életforma
-
  20.03.31 09:38 Életmód

A koronavírus-járvány közepette mindenkinek fokozottabban kell ügyelnie bizonyos szabályok betartására. Ha babát vársz, ez rád különösen igaz.

Zuhanórepülésben a hőmérséklet!

Életforma
-
  20.03.31 05:38 Életmód

Hétfőn hidegfront vonult át felettünk, mögötte megkezdődött a hideg levegő beáramlása. Mostantól az ízületesek fognak legjobban szenvedni.

Üres szállodák – világító ablakok

Közös kampányt indít a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Az üresen álló budapesti szállodák ablakaiban sötétedés után a 4U! üzenetet küldenek. A For You!, vagyis az Érted! Értetek! feliratot a szobák fényei adják ki. Budapest ezzel az apró és mindenki számára érthető gesztussal próbál szolidáris lenni a világ…

Gyuri bácsi otthon marad, ezt kéri az idősektől

A koronavírus-járvány terjedését úgy tudjuk megfékezni, ha betartjuk az előírásokat, és otthon maradunk! Ezt üzeni Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember is az olvasóknak.