Találatok: 40 hír

“Nincsenek külön ‘nyaralós’ könyveim – interjú Szaniszló Judit íróval

Életforma
-
  Ma 11:11 Utazás

Ősszel jelenik meg Szaniszló Judit második regénye, a Leli élete a Magvető kiadónál. Első könyve, a Beenged megjelenése előtt a szerző szövegeit jelentősebb irodalmi folyóiratokban és a saját blogján olvashattuk, és ez a kettősség jellemzi prózájának világát is: közérthető történeteket ír azonnal feldolgozható, mégis magas minőségű…

Szenzációs új Lego Art-játékok felnőtteknek

A Lego folyamatosan feszegeti a határait. Az új Lego® Art készletek Marvel, Star Wars karakterekkel és világsztárokkal úgy segítenek kikapcsolódni a felnőtt építőknek, hogy közben megalkothatják saját mesterművüket.

Kíváncsi vagy Mátyás király díszkönyvtárára?

Életforma
-
  Ma 07:49 Utazás

Az Országos Széchényi Könyvtárnak köszönhetően elérhetővé vált a Corvina kiállítás online változata. Ráadásul nem csak a középkori kódexek, pénzérmék, a Mátyás-trónkárpit, de a kiállításon levetített kisfilmek is megtekinthetőek otthonról.

Ehető virágok

Életforma
-
  Tegnap 18:11 Recept

Bár elsőre bizarrnak tűnhet, de számos, kertben megtalálható növény virágzatát különféle módon felhasználhatjuk a konyhában is. A színes virágok garantáltan feldobnak egy főételt, egy desszertet vagy egy koktélt. Ezeknek a növényeknek a te kertedben is ott a helyük!

“Rengeteg mindent közlök a ruhákkal” – interjú Balázs Eszter designerrel

Életforma
-
  Tegnap 15:12 Divat

Balázs Eszter nemzetközi hírű designer, egyedülálló anya, vállalkozó. Egyedi ruháit azonnal szétkapkodják. A beszélgetésben szó esik varrásról, tervezésről, a Fashion Week-ről és az alkotói szabadságról is.

3D-s nyomtatott vegán-steak: már nem fikció, létezik!

Életforma
-
  Tegnap 11:40 Recept

3D-nyomtatás. Vegán steak. Két teljesen különböző dolog, ám ezt most egybegyúrták és ma már 3D-nyomtatóval készítenek alternatív marhahúst. Mi nem tudjuk eldönteni, megkóstolnánk-e vagy inkább kihagynánk ezt az ételt. Pedig a termék kifejlesztői jövőre az európai piacra is betörnének vele.

Több száz fekete művész vár lépéseket Hollywoodtól

Életforma
-
  Tegnap 08:03 Utazás

Színészek, filmkészítők szólították fel levélben Hollywoodot arra, hogy tettekkel bizonyítsa, számítanak a fekete életek.

5+1 őrületes színészi átalakulás filmekben

Életforma
-
  20.07.01 18:24 Divat

Emlékezetes színészi alakítások és sokkoló külsők - mind külföldi, mind magyar színészek változtak már át egészen elképesztően egy-egy filmszerep kedvéért.

Fördős Zé grill-tippjei

Életforma
-
  20.07.01 15:14 Divat

A nyár berobbanásával a grillpartikhoz ad megfogadható, jó tanácsokat az ismert műsorvezető.

Gesztesi Károly mediterrán háza eladó

Életforma
-
  20.07.01 13:37 Otthon

Eladóvá vált Gesztesi Károly családi háza Budakalászon, melyben rajongott lakni, büszke volt rá, hogy minden az ő ízlését tükrözi. A jól megtervezett ház valóban nem csak szép, de remekül ki is van találva, mindennek jutott benne hely.

Startol a műanyagmentes július

Júliusban ne használjunk műanyagot – mindössze ennyi az üzenete annak a nemzetközi kezdeményezésnek, amelyet a lassan lebomló műanyagok pusztító környezetkárosítása miatt hívtak életre a fenntarthatóságért küzdők. Te kibírnád egy hónapig műanyag nélkül? Vágj bele a kihívásba!

Meddig lehet kihasználni a délkelet-ázsiai elefántokat?

Július 1-jétől, azaz mától egy héten át szabadon megtekinthető a Szolgalelkű Óriások című magyar tényfeltáró dokumentumfilm, amely a turizmusban dolgoztatott és kizsákmányolt délkelet-ázsiai elefántok életébe enged bepillantást.

“Ha lefekszem valakivel, az az én döntésem” – interjú egy sugarbaby-vel

Életforma
-
  20.06.30 18:12 Életmód

Pénzért szépség, jó társaság, és megjátszott vonzalom – a tehetős, idősebb emberek által kitartott fiatalok, a sugarbabyk világa szépen lassan beépült a magyar társadalomba is.

Új társkereső indult romáknak

Életforma
-
  20.06.30 16:32 Életmód

Kevés magyar társkereső oldalt találunk a palettán, ahol egy kisebbség tagjai is egymásra találhatnak. Már csak ezért is hiánypótló a frissen indult romaszerelem.hu. Az ingyenes oldal kifejezetten támogatja a vegyes párok létrejöttét, így szeretettel várják a nem romákat is.

A koronavírus járvány miatt csak kevesen ünnepeltek az utcákon

Ötven éve annak, hogy New Yorkban megtartották az első meleg büszkeség napját. A legtöbb ilyen eseményt idén a koronavírus miatt elhalasztották, vagy az online térbe költöztették. A hétvégén azonban néhány városban, így New Yorkban, Tajpejben és Berlinben is páran az utcára vonultak.