Találatok: 38 hír

Gyógynövényes ülőfürdők – 2. rész

Életforma
-
  Tegnap 18:17 Otthon

Egy nehéz munkanap után gyakran te sem vágysz már másra, minthogy hazaérj, magad mögött hagyd a város zaját, és hosszú perceken keresztül csak lazulj egy nagy kád fürdővízben? Itt van néhány gyógynövény, amelyekkel relaxálhatsz.

Vigyázat, van mérgező tök is!

Életforma
-
  Tegnap 15:14 Életmód

Ha esetleg azt gondoltad, amit faragáskor kivájsz a tökből, azt majd megsütöd, vagy megfőzöd, gyorsan felejtsd el! A dísztök ugyanis nem ehető! Nem csak pocsék az íze, de mérgező is lehet!

Donald Trump feleségdublőrt használt?

Életforma
-
  Tegnap 13:33 Divat

Kommentelők szerint dublőr helyettesítette Melania Trumpot a hétvégén. Például szokatlanul mosolygós volt.

Narancsos tökleves

Életforma
-
  Tegnap 11:51 Életmód

Adjuk meg a kezdőlökést a tökös hétnek egy pillanatok alatt elkészíthető levessel.

Munka home office-ban – de hogyan?

Nehéz időszakon vagyunk túl, hiszen a Magyarországon korábban csak korlátozottan népszerű otthoni munkavégzés hirtelen általánossá vált. A veszélyhelyzetben munkavállalók százezreinek kellett hozzászokniuk az új munkarendhez. De hogyan lehet a legtöbbet kihozni a home office-ból?

Nem baj, ha idén más lesz a karácsony!

Életforma
-
  20.10.25 18:10 Otthon

Bár még messze vannak a karácsonyi ünnepek, ebben a furcsa évben már az se okozhat meglepetést, ha kicsit másmilyen lesz az év vége is. Egy a fontos: ha nem megy minden a tervek szerint, akkor is élvezzük ki az együtt töltött időt!

Medence helyett kötélpályán az olimpiai bajnok vizilabdázó

Életforma
-
  20.10.25 15:15 Életmód

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó figyelme a Bátor Tábor kedvéért terelődött a magasba. Az alapítvány Lépd meg! – égig érő bátorság kampányának nagyköveteként támogatja a súlyosan beteg gyerekeknek sok éve erőt és önbizalmat adó Bátorkodópálya újjáépítését.

Koreai szépségtitkok, hogy mindig ragyogj!

Életforma
-
  20.10.25 11:56 Divat

Az elmúlt években egyre népszerűbbé váló koreai filmek és a magát világsikerré kinövő k-pop világában sokakban felmerült, hogy mégis mi a hamvas, tökéletes szépségű sztárok titka?

Most, vagy tavasszal állítjuk át utoljára óráinkat át?

A téli időszámítás ma kezdődött, hajnali három órakor az órákat kettőre tekertük vissza. Az uniós országok csak abban tűnnek egységesnek, hogy 2021-ben utoljára lesz óraátállítás, de míg egy részük a nyári, a másik a téli időszámítást vésné kőbe. Az Orbán-kormány tavaly tavasszal a "nyári táborba" tartozónak tűnt, ám döntés még nem…

5 tévhit a kisállatok oltásáról

Életforma
-
  20.10.25 09:57 Életmód

Gondját viselni egy kisállatnak élethosszig tartó felelősség, és rengeteg feladatot jelent: nem csak boldog életet kell biztosítani neki, de meg kell őrizni egészségét is. Ennek egyik legjobb módja az oltás. Ám ez nem könnyű ügy, hiszen az oltásokat övező rengeteg tévhit és álhír akár veszélyes is lehet négylábú barátainkra. Íme a leggyakoribb tévh

30 éve volt a taxisblokád

Életforma
-
  20.10.25 08:15 Életmód

Vasárnap van pont harminc éve, hogy a mindenféle előkészítés nélkül, egy hirtelenjében bejelentett benzináremelés miatt a hazai fuvarozótársadalom blokád alá vonta az ország közútjait, napokig megbénítva az életet. A tiltakozás végül a tárgyalóasztalhoz ültette a kormány képviselőit, és kompromisszumos megállapodás született az ügyben.

Cyberszex: hogyan élhetünk szexuális életet az interneten keresztül?

Életforma
-
  20.10.24 18:17 Életmód

A világjárvány sok szempontból az emberi kapcsolatokat is átformálta, így egyebek mellett a szexuális életet is. Akár a karantén, akár a távkapcsolatok nehezebbé válása miatt, akaratlanul is sokakban felmerült, hogy mégis hogyan lehet viszonylag normális szexuális életet élni az internet és más telekommunikációs eszközök segítségével.

Tilla és Lovas Rozi közös Podcastje

Közös podcaston dolgozik együtt Tilla Attila és Lovas Rozi színésznő. Míg Tilla a Kortárs Felbeszélések műsorvezetője, a fiatal színésznő a Radnóti Színház társulati tagjaként, kollégáival közösen olvassa fel 18 kortárs magyar író 27 novelláját.

Gesztenyés-gombás lencseragu

Életforma
-
  20.10.24 11:52 ÉletmódVérnyomás

Lencsét nem csak szilveszterkor érdemes enni, mert rengeteg vitamin van benne - többek között: kalcium, foszfor, folsav, magnézium, kálium, cink és vas - és nagyon magas a rosttartalma is. De ennél is fontosabb, hogy ha jól készítjük, isteni, pikáns ételeket varázsolhatunk belőle. És ha már ősz, adjunk hozzá egy kis gesztenyét!

“Egy jó műben mindig van valami rejtély” – videóinterjú Kiss Tibor Noé íróval

Életforma
-
  20.10.24 10:06 Utazás

Az idei Margó fesztiválon mutatták be Kiss Tibor Noé harmadik, Beláthatatlan táj című regényét. Ahogy azt a fülszövegben is olvashatjuk, új könyve költőiségével és szürreális kompozícióival radikális és felszabadító olvasmány.