Találatok: 39 hír

Női név is, koktél is, meg egy kis napsütés a télben – tudod, mi az?

egy.hu
-
 Ma 12:01Otthon

A 2021-es év színei a szürke és a sárga. Februárban könnyen találhatunk szürkét, ha nélkülöznünk kell a havat és a napsütést. A sárgát pedig hazavihetjük a virágüzletből akár egy szál mimóza formájában.

„Kevesebből kell többet kifizetni” – pillanatképek az egyszülős családok életéből

egy.hu
-
 Ma 08:02Életmód

Ritkán van hírértéke annak, hogy valaki egyedül nevel gyereket. A számok viszont magukért beszélnek: ma Magyarországon minden ötödik gyermek kilencéves korára egyszülős családban él. A tendencia növekszik, legalább 300 ezer családot és 500 ezer gyereket érint. Az ő helyzetük sosem egyszerű, de most, vírusidőben még nehezebb: erről…

Ezerszámra mentené az életeket, ha hozzájárulnánk – miért is halogatjuk a szűrővizsgálatokat?

egy.hu
-
 Ma 06:29Egészség

Ha azt mondom, tudatos öngondoskodás, mi jut eszedbe? A sport? A megfelelő mennyiségű és minőségű énidő? A reziliencia fejlesztése? Az egészséges táplálkozás? Ilyesmik, ugye? De vajon a szűrővizsgálatok rendszeres elvégzése eszedbe jutna a téma kapcsán? 

Szólni szabad, de emberségesebb néha hallgatni

egy.hu
-
 Tegnap 18:00Életmód

Névtelen, arctalan, mégis végletekig bántó kommentek repkednek az interneten, oktalannak tűnő bántások a lépcsőházban, a tömegközlekedésen. Mindez azért, mert véleménye mindenkinek van, és sokan nem is képesek megtartani a sajátjukat. Csak éppen a következményekre nem gondolnak.

Vegetáriánus töltött káposzta

egy.hu
-
 Tegnap 15:10Recept

Kovács Lázár receptje

Kukás és hercegnő – nem szégyen az, ha nem tudod, mi leszel

egy.hu
-
 Tegnap 12:12Életmód

Pályaválasztás: a döntés, amely egy életre elkísér. Vagy mégsem?

Az oviban felejtette a gyereket és évente kirúgták – Élet egy figyelemzavaros férjjel

egy.hu
-
 Tegnap 08:08Életmód

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, a figyelemzavar gyerekkori probléma, felnőttkorra automatikusan kinövi az ember. Ez nem feltétlenül így van: olykor tizenévnyi együttélés után, felnőtt fejjel kapunk diagnózist, mikor már a család széthullása fenyeget. Így volt ez olvasónk, Zsuzsa esetében is.

„Nászutas betegségnek is nevezik, de a véresen égő, tüzes pokol jobban lefedi a valóságot”

egy.hu
-
 Tegnap 06:30Egészség

Egyik pillanatról a másikra, lesből támad. A tévhittel ellentétben nemcsak a nőket, de a férfiakat is érintheti. Köze lehet a szexhez és a lelki dolgokhoz is, de legfőképp az E. coli baktériumhoz. Jól gondolod: a felfázásról van szó. Beszéljünk róla őszintén, finomkodás és köntörfalazás nélkül.

Kontyu, vadöreg és az élányok – nálunk Fanyűvő volt, és lehet, hogy van ma is

egy.hu
-
 21.01.24 17:50Életmód

Régen itt, Palócföldön kontyunak hívták az erdei lényt, akit valaha az emberek űztek oda, ennek megfelelően féltek is haragjától. És ki tudja, ma hol vannak, és hogy is hívjuk őket?!

Kacsaaprólékkal főtt paradicsomos káposzta

egy.hu
-
 21.01.24 15:06Recept

Borbás Marcsi receptje

Ha a lakás változik, a lelkünk is – interjú Antal Kinga lakberendezővel

egy.hu
-
 21.01.24 12:06Otthon

Otthonok és lakóik kapcsolatáról, a tervezői folyamatról, a „homework-hónapok” tanulságairól és az önként vállalt minimalizmusról is beszélgettünk az ökológus végzettségű szakemberrel, aki a környezettudatos lakberendezés képviselője.

Kémcsőben nevelkedett csirke, avagy a mesterséges hús már az ajtónkon kopog

egy.hu
-
 21.01.24 08:06Életmód

Azt már életünk első éveiben megtanuljuk, hogy ha húst eszünk, ahhoz állat kell. Nemrég azonban egy olyan áttörést értünk el, ami alapjába véve változtathatja meg a húsfogyasztáshoz való hozzáállásunkat. Hogy miképpen, azt döntse el mindenki maga…

Ha a hó el is olvad, télies hangulatunk megőrzésére szuper, hófödte filmeket ajánlunk!

egy.hu
-
 21.01.24 06:30Film

Télen, amikor kint igazán hideg van, mindenkinek jólesik otthon bekuckózni a meleg szobában és nézni valami jó filmet egy hosszú nap után. Sajnos nem sok hó esik mostanában, pedig a legtöbben nagyon vágyunk rá, hogy legalább egy-két napra olyan legyen a tél, mint régen. Összeválogattam néhány filmet, ami szerintem remek téli…

Ez a ház tejeskávé habbal – A nyolcadik kerületben is vannak csodaházak!

egy.hu
-
 21.01.23 18:30Életmód

A nyolcadik kerületi Szűz utcában, vagyis a Magdolna negyedben járunk. Ha a Horváth Mihály tér felé indulunk a Mátyás tértől, nagyjából félúton érünk a Szűz utcához. Az 5-7 szám alatt álló épület messziről kiragyog környezetéből. Mondjuk ez itt nem túl nagy teljesítmény: ha szegény Magdolna utca irányából érkezik az ember, ritka szomorú csücskét ta

Maszkabál a dekor világában: moharuhát ölt az őzgerinc, zöld jelmezbe bújik a kuglófforma!

egy.hu
-
 21.01.23 11:50Otthon

A téli dekoráció nem egyezik meg a karácsonyi díszítéssel. Decemberben várjuk a fényt, a betlehemi csillagot, a pompás ünnepet, januárban pedig már a tavasz felé kacsingatunk. De akár hóval kecsegtet, akár csak szürke licspoccsal, Vízöntő havában élvezzük ki mindazt, amit az év ilyenkor kínál.