Találatok: 91 hír

„Szerintem a kötelező emelt szintű érettségi követelményét a felvételihez most kapásból törölni kellene”

Eduline
-
  Ma 17:12 Karrier

Bár döntés még nem született a 2020-as érettségiről, Maruzsa Zoltán, a köznevelési államtitkár beszámolt a kormánynak adott javaslataikról, miszerint csak írásbeli vizsgákat szerveznének majd. De valóban az lenne a legjobb megoldás, ha elmaradnának a szóbelik? Olvasói levelek közül válogattunk.

A Klebelsberg Központ is kiállt a tanárokért: senki ne maradjon fizetés nélkül ebben az időszakban

Bár legutóbb a megbízási jogviszonyban dolgozó tanárok fizetés nélkül maradásáról írtunk, most kiderült, a Klebelsberg Központ korábban már felszólította a tankerületeket, mindenkinek biztosítsanak ezek után is megfelelő munkát, fizetéssel együtt.

Hány pontot lehetne szerezni az érettségin a fő tantárgyakból, ha elmaradnának a szóbelik?

Eduline
-
  Ma 14:54 Karrier

A kormány mai javaslata szerint a 2020-as érettségi az eddigiektől eltérően zajlana: csak az írásbeli vizsgák lennének megtartva. De mit jelentene ez a gyakorlatban? Hány pontot lehetett eddig gyűjteni az írásbelin és mennyit ért a szóbeli? Most megnéztük, hogy a fő tantárgyakat hogyan érintené a rendszer módosítása.

Ha írásbeli vizsgák lesznek, mi lesz a vidékről bejáró diákokkal?

A Pedagógusok Szakszervezete üdvözli, hogy az Emmi, illetve az oktatásért felelős akciócsoport elfogadta a PSZ korábbi javaslatát, miszerint csak egyféle vizsgát tartsanak. De további kérdéseket is feltesznek.

Érettségi 2020: jó ötlet lenne így szervezni a vizsgákat?

A 2020-as érettségi vizsgák az eddigiektől eltérően fognak lezajlani, ez már egészen biztos. Mit gondoltok, jó ötlet lenne a hivatalos javaslat szerinti - vagyis a szóbeli vizsga nélküli - megoldás?

Lazítsanak a buktatás feltételein - 25 helyett 20 százalék legyen a határ

Idén csak írásbeli vizsgákat tartana a kormány, a szóbelik elmaradnak, ha elfogadják az oktatási akciócsoport javaslatát. De mit jelent ez a gyakorlatban?

Csak írásbeli érettségiket szerveznének idén

Eduline
-
  Ma 11:30 Karrier

A megszokottól eltérően zajlanának majd a 2020-as érettségik - jelentette be a kormány. Döntés még mindig nincs, csak javaslat.

Jól működnek az online vizsgák? A holland diákoknak már ki kellett próbálniuk

Eduline
-
  Ma 11:27 Karrier

A holland középiskolákban meg kellett szakítani az érettségi vizsgákat az iskolabezárások miatt.

Jövő héten újranyitnak a dán óvodák és alsós osztályok

Dániában április 15-től újra megnyitják kapuikat az óvodák és az általános iskolák első öt évfolyamai. Az oktatási és köznevelési intézmények március 11-től voltak zárva.

"Lényegében a falatot húzták ki a számból"

Eduline
-
  Ma 09:24 Karrier

Hogy élik meg a nyelvtanárok a nyelvvizsgamentes diplomaszerzés bevezetését? Egy olyan tanárnő osztotta meg velünk véleményét, aki még a kormány elleni pertől sem riadna vissza.

Ma az érettségi lesz a téma az M5-ön is

Érettségi feladatok megoldásához is tippeket ad az M5 csütörtöki oktatási műsorában - közölte az MTVA Sajtó Osztálya szerdán az MTI-vel.

Ennyien jelentkeztek a különböző képzési területekre a 2020-as felvételin

Eduline
-
  Ma 07:03 Karrier

A legfrissebb felvételi statisztikák szerint a 2020 szeptemberében induló egyetemi, főiskolai képzésekre összesen 91 460-an jelentkeztek. Mutatjuk, hogy ez a szám hogyan oszlik el a különböző képzési területek között.

Érettségi ide vagy oda, így készülhettek a matekból

Eduline
-
  Ma 06:00 Karrier

Összefirkált függvénytáblákkal, különféle feladatlapokkal és kockás füzetekkel van tele az íróasztalotok, mert féltek, mi lesz a matekérettségin? Izgultok, hogy melyik témakörökből lesznek a hosszú kérdések? Megkérdeztük a Studium Generale (SG) matematika szekcióvezetőjét, ő miket tanácsol a végzősöknek.

Gyakorolnátok a KRESZ-t? Akkor ezeket az appokat érdemes letöltenetek

Eduline
-
  Tegnap 17:00 Karrier

Bár a koronavírus miatt a közlekedési vizsgákat, az alkalmassági vizsgálatokat és az utánképzéseket is felfüggesztették, a KRESZ tanulás a négy fal között is lehetséges. Mutatunk néhány hasznos alkalmazást, amellyel bárhol és bármikor elkezdhetitek a KRESZ tanulást vagy felfrissíthetitek a már meglévő tudásotokat.

Videóüzenettel kedveskednek egy általános iskola tanárai a gyerekeknek

Eduline
-
  Tegnap 15:45 Színes

A pécsi Belvárosi Általános Iskola tanárai egy kedves videóüzenetet készítettek a diákoknak.