Találatok: 85 hír

Középiskolai felvételi: pontszámítás az írásbeli vizsgán

Eduline
-
  Ma 15:09 Karrier

A középiskolába jelentkező diákoknak az írásbeli felvételi vizsgán egy magyar nyelvi és egy matematika feladatlapot kell megoldaniuk. Hogyan pontozzák a feladatokat? Mutatjuk a részleteket.

Megjelent a felvételi tájékoztató, már lehet jelentkezni a februárban induló képzésekre

A jelentkezési határidő november 15. Az eljárás szabályait tartalmazó tájékoztató és az intézmények által meghirdetett képzések már megtalálhatóak a Felvin.

Nyílt levélben kérik a pszichológusok, hogy legyen végre információ az új iskolaérettségi vizsgálatokról

Eduline
-
  Ma 13:06 Karrier

"Amellett, hogy a majdani bizottság kiléte aktuálisan nem ismert, a mai napig nem tudjuk, hogy milyen tesztek/eljárások alapján kísérelik majd meg megállapítani azt, hogy a gyermek iskolaérett-e" - írják pszichológusok a kormánynak címzett nyílt levélben azzal kapcsolatban, hogy januártól az óvodák helyett egy állami szerv dönthet a gyerekek…

Ezeket az átlagokat kell elérnetek, hogy megtarthassátok az ösztöndíjas helyeteket

Eduline
-
  Ma 12:12 Karrier

Érdemes már az első félévben figyelni a tanulmányi eredményeitekre, ugyanis nem csak a teljesített kreditek számától függ, hogy átsorolnak-e benneteket önköltséges képzésre. Mutatjuk a részleteket.

Nap képe: bemutatták az új magyar iskolabuszt

Eduline
-
  Ma 11:00 Karrier

Bemutatták a Debrecenben azt az új iskolabuszt, amelyet magyar tervezők és szakemberek alkottak.

Ezeket a történelmi atlaszokat használhatjátok a holnapi vizsgán

Eduline
-
  Ma 10:12 Karrier

Holnap lesz az őszi történelemérettségi, de melyik atlaszt lehet használni a vizsgán? Mutatjuk, pontosan melyik típusút vihetitek magatokkal az írásbelire, szóbelire.

Vigyázat: ugyanabból a nyelvből nem jár többletpont az érettségiért és a nyelvvizsgáért is

Eduline
-
  Ma 09:06 Karrier

Mi a szabály, ha angolból tesztek emelt szintű érettségit és szereztek nyelvvizsgát is a többletpontokért?

A minisztérium szerint a gazdaság igényeihez kell igazítani a szakképzést

A magyar gazdaság kiemelkedő teljesítményének megőrzéséhez, illetve fokozásához szükség van változtatásokra az oktatásban, a szakképzést a gazdaság igényeihez kell igazítani - mondta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára (ITM) az Európai Szakképzési Hét magyarországi megnyitóján hétfőn Budapesten.

"A kormányzat is tudja, hogy baj lehet" - a nyelvvizsga-követelmény enyhítését javasolja a HÖOK

Ha nem változtatnak a kötelező nyelvvizsga követelményén, 2020-ban jóval kevesebben kerülhetnek be egyetemre, főiskolára - a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint a felsőoktatásért felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) is látja a problémát. A HÖOK azt javasolja, hogy a felsőoktatási…

Kétperces földrajzi teszt: minden kérdésre van helyes válaszotok?

Jól megy a föci, és nem csak a kőzeteket és a vulkán részeit ismeritek? Ezzel a kvízzel most két perc alatt tesztelhetitek, mennyire vagytok képben a fővárosokkal. Hibátlan lesz?

Hat iskolai dolog, amiről sose hitted volna, hogy hiányozni fog

Eduline
-
  Tegnap 17:06 Színes

Az általános- és középiskolai évek hamar elszaladnak. Vannak azonban olyan hétköznapi iskolai dolgok, amiről nem gondolnánk, de még évek múlva is hiányoznak. Most összegyűjtöttünk néhányat.

A soproni és a miskolci valaha egy egyetem volt: régi fotók

Eduline
-
  Tegnap 16:18 Karrier

Hogyan néztek ki a nagy egyetemek régen? Mi történt az épületekkel az elmúlt évtizedekben? Cikksorozatunkban utánajárunk, hogyan jöttek létre és változtak azok az épületek, amelyekben ma is egyetemi órák zajlanak. A 20. század elejétől, közepétől mutatunk Fortepan-fotókat a magyarországi egyetemekről: ez a Soproni Egyetem története.

Őszi érettségi szabályok: csak így kaphattok nyelvvizsga-bizonyítványt az érettségiért

Elkezdődött az idei őszi érettségi szezon. Mutatjuk, kik kaphatnak nyelvvizsgát az emelt szintű érettségiért, mik a szabályok 2019-ben.

Újabb ingyenes nyelvtanulási oldalt ajánlunk, ahol a nyelvtant gyakorolhatjátok

Eduline
-
  Tegnap 14:06 Karrier

Német nyelvvizsgára készültök, de gyakorolnátok, mielőtt jelentkeztek a vizsgára? Ezt az oldalt szeretni fogjátok.

Felvételi 2020: csak ebben az esetben jár többletpont az emelt szintű érettségiért

A jövő évi felsőoktatási felvételin kötelező lesz legalább egy tárgyból emelt szinten érettségizni, többletpont csak a második emelt szintűért jár majd. Nem mindegy ugyanakkor az sem, melyik tárgyból teszitek le ezt a vizsgát.