Találatok: 9 hír

A kamillatea mellékhatásai - néha jobb az óvatosság!

Édenkert
-
  Tegnap 09:37 Otthon

Ebben a cikkben részletesen tárgyaljuk a kamillatea esetleges mellékhatásait, és szó esik arról is, hogy milyen hatást fejt ki különböző gyógyszerekkel használva. 

5+1 rózsaápolási tipp őszre

Édenkert
-
  19.10.12 13:41 Otthon

Bemutatunk néhány egyszerű gondozási trükköt, amivel a rózsáink jövőre még szebbek és egészségesebbek lehetnek!

Diólevél: égessük vagy komposztáljuk?

Édenkert
-
  19.10.12 09:27 Otthon

Mérgező vegyületei miatt égessük a diólevelet vagy tegyük a komposztba? Nagy körülötte a vita, de vajon kinek van igaza? Lássuk!

Őszi virágládák beültetéséhez néhány tipp

Édenkert
-
  19.10.11 11:33 Otthon

A virágláda alját töltsük meg cserépdarabokkal, sóderrel, hogy a vízelvezetésről gondoskodjunk. Töltsük meg jó minőségű föld-komposzt keverékkel, s ültessünk bele örökzöldeket, kaukkfüvet és dísztököt..

12 + 1 ok, hogy gránátalmát együnk

Édenkert
-
  19.10.10 14:11 Otthon

1. A gránátalma elsőrangú immunerősítő: fokozza a szervezet vitalitását antioxidánsai felpezsdítik a szellemet, a lelket is. Antibakteriális hatásait már az ókori népek is ismerték, az ayurvédikus gyógyáasztban alkalmazták. Az egyiptomiak vérhas és hasmenés ellenszereként itták a gyümölcs levét.

Invazív Amerikai fügekaktusz telepedett meg a Vértesben

Édenkert
-
  19.10.10 09:54 OtthonBulgáriaUSA

A horvát és bolgár tengerparton már gondot okoz a hazánkban mostanság megtelepedett  veszélyes invazív növény az amerikai fügekaktusz.

Citromfa teleltetése - hasznos tanácsok

Édenkert
-
  19.10.09 10:53 Otthon

Ilyenkor ősz vége felé elég stresszes, hogy megfelelő helyet találjunk növényeink számára és hogy sikerüljön valahogy "kihúzniuk" a hideg hónapokat. A jó hír az, hogy könnyedén teleltethetjük a citromfát otthonunkban, ha betartunk pár, fontos tanácsot az igényeivel kapcsolatban. Lássuk!

Készítsünk birsalma sajtot! Egy tuti recept kezdőknek

Édenkert
-
  19.10.08 12:11 Otthon

A birsalma (Cydonia oblonga) épp most, októberben érik. A görög mitológia szerint Aphrodité, illetve Vénusz egy aranyalmát - arany birsalmát - kapott Paristól, mert a trójai királyfi őt tartotta a legszebbnek. Ezért már az ókorban a szerelem és a boldogság gyümölcsévé vált. Édeskésen fanyar ízű, pompás erős illatú gyümölcs.

Hogyan tároljuk ősszel a dália gumókat?

Édenkert
-
  19.10.08 06:13 Otthon

Az őszi fagyok közeledtével a dáliagumókat fel kell szedni a földből, mert télen, az átfagyott talajban elpusztulnának.