Találatok: 9 hír

Ősszel hódítanak a veronikacserjék

Édenkert
-
  Tegnap 13:52 Otthon

Kora ősszel kerülnek a figyelem középpontjába a szupermarketek polcain feltűnő veronikacserjék. Tényleg mutatós, örökzöld törpecserjék, de hogy túléljenek egy szezont egy kis odafigyelést kívánnak. 

Datolyaszilva, gránátalma nem terem, mi lehet a gond?

Édenkert
-
  20.09.17 17:44 Otthon

Az egyre melegedő klíma lehetővé teszi déli származású, egzotikus gyümölcsök termesztését a hazai kertekben, de a gyümölcsöző siker néha elmarad...

Madárbarátkerti praktikák: napraforgótányérok begyűjtése téli etetéshez

Édenkert
-
  20.09.17 09:14 Otthon

Az őszi napsütésben talán furcsának tűnhet a téli madáretetésre készülni, de a napraforgóérés és -aratás időszaka most van, ilyenkor tudunk néhány tányért eltenni az etetés színesítése érdekében.

Őszi nagytakarítás a Balaton körül: hová kerüljön a zöldhulladék?

Édenkert
-
  20.09.16 09:23 Otthon

Ősszegyűjtöttük, hogy a Balaton térségében milyen zöldhulladék kezelési megoldások elérhetők: házhoz menő vagy hulladékudvarban való gyűjtés az általános, ha nincs módunk a komposztálásra, akkor égetés helyett használjuk ki ezeket a lehetőségeket!

Tök jó ötletek tökfélékből

Édenkert
-
  20.09.15 17:00 Életmód

A kabak, nyakas és szívótök néven ismert lopótök Indiából származik. Régen a kiszárított héját folyadéktárolásra használták. Mára sokféle variációját termesztik: a lopótököt hosszú szárú bunkó formája; az ikertököt korsóhoz hasonlító formája; a kolbásztököt hatalmas, akár két méteres hossza miatt díszítésre használjuk. Most ősszel már…

Hogyan lesz igazán szép a sövényed? Sövények telepítése és ápolása

Édenkert
-
  20.09.15 06:17 Otthon

Belátásgátló vagy térelválasztó? Egyaránt népszerű választás a különböző növényekből ültetett sövény. Lehet az egy szép tujasor, ciprusok, borókák, virágos cserjék vagy lombhullató sövények.

A legismertebb gyógynövény a kamilla

Édenkert
-
  20.09.14 16:20 Otthon

A kamilla népszerűségét gyógyító hatásának köszönheti, külsőleg és belsőleg is felhasználható. Nézzük, hogy milyen betegségek gyógyítására alkalmas! 

Idén is elárasztotta hazánkat a veszélyes szőlőkártevő

A szőlőtulajdonosok réme, az apró, különleges külsejű amerikai szőlőkabóca ismét erőre kapott az idei nyár időjárásának köszönhetően. A kártevő a szőlő aranyszínű sárgaságát okozó fitoplazma fő terjesztője, mely fenyegetést jelent a magyar szőlő és borágazat számára.

Őszi gyümölcsbefőzés naspolyából, szőlőből, szilvából

Édenkert
-
  20.09.12 06:20 Otthon

Ha a nyár izgalmas ízeit meg akarjuk őrizni az unalmas téli napokra, bizony most kell megdolgoznunk érte. Nézzünk néhány nem hétköznapi receptet!