Találatok: 23 hír

Talán most még fontosabb: vegyünk hazai zöldséget!

A dísznövénykertészek mellett nagy bajban vannak a hazai zöldségtermelők is, akiknél most kezd beérni a termény, de a Nagybani Piacokon nincs meg a megszokott kereslet, nem tudják eljuttatni áruikat a vásárlókhoz, mindeközben az üzletekben sokszor importból származó zöldségekkel találkozhatunk csak.

Édenkert.hu kerti címtár, ingyenes szaknévsor

Édenkert
-
  Tegnap 15:20 Otthon

Az Édenkert.hu felajánlja online felületeit a koronavírus jávány hatására bajba jutott kertészeti termelők, virágboltok és a dísznövényágazat további tagjai részére. Az édenkert.hu kerti címtára havonta 3-400 000 kertbarát figyelmét garantálja Önnek. A részvétel ingyenes! Jelentkezz most! 

Fagy elleni védekezés gyümölcsösben

Édenkert
-
  Tegnap 10:07 Otthon

Kajszibarackfákat melegítenek tüzekkel a fagy ellen védekezve egy Balatonvilágos közelében fekvő gyümölcsösben. A március végi fagy a barackfák virágzásában okozta a legnagyobb kárt

Tavaszi megújulás Wuhanban: virítanak a cseresznyefák

Édenkert
-
  20.03.30 16:44 Életmód

Áprilisban feloldják Wuhanban a január 24-óta tartó karantént, cseresznyevirágzással ünnepelhetik a tavaszt és a megújulást a helybéliek.

A koronavírus-járvány 174 milliárd forint veszteséget okozhat a dísznövényágazatnak

A koronavírus-járvány csaknem 174 milliárd forint veszteséget okozhat a dísznövényágazatnak a kereskedelmi egységek nyitvatartásának korlátozása és a csökkenő kereslet miatt.

Kizöldülnek az utrechti háztetők, házfalak

Édenkert
-
  20.03.30 10:11 Otthon

A hollandiai Utrechtben egyetlen háztetőt sem akarnak kihasználatlanul hagyni: a tetőket zöld növényekkel és napkollektorokkal népesítik be, hogy a város kellemesebb, lakhatóbb és fenntarthatóbb legyen.

Süssünk graham kenyeret házilag!

Édenkert
-
  20.03.30 06:21 Életmód

Az egészséges, rostban és vitaminban gazdag táplálkozás nem merül ki az állandó zöldségevészetben, a kenyér ésszerű fogyasztása is beletartozik. Persze nem mindegy, hogy milyen kenyeret fogyasztunk, a kereskedelmi forgalomban kapható kenyér fedőnevű termékek egy része erre nem alkalmas. Viszont otthon is próbálkozhatunk…

Szilvafa vírusos, ki kell vágni őket?

Édenkert
-
  20.03.29 17:00 Otthon

Sajnos a vírusok ellen sem az emberek, sem a növények estében nincsen gyógyítási lehetőség

Hogyan kell metszeni a leandert?

Édenkert
-
  20.03.29 15:06 Otthon

pedig egyáltalán nem bonyolult, annyira metszi meg, amennyire csak akarja. Lehet drasztikus és kevésbé drasztikus is.

Cookie - csokis kekszrecept Amerikából

Édenkert
-
  20.03.29 14:11 Életmód

A csokidarabos sütemény Amerika leghíresebb süteménye. Rengetek amerikai filmben láthatjuk, hisz a családi ünnepek alkalmával nem hiányozhat az asztalról. Ruke Wakefield, a Massachusetts-i Toll House Inn tulajdonosa találta ki a receptjét 1930-ban. 

Milyen permetszerek használhatóak 2020-ban kajszi és meggy moniliás betegsége ellen?

Édenkert
-
  20.03.28 15:03 Otthon

A virágfertőző monília (Monilinia laxa) a bibén, de a sziromleveleken keresztül is be tud hatolni a növénybe, és a vesszőkben terjedve ágszáradást okozhat. Tavasszal tehát a virágokat kell megóvni a gomba támadásától.

Gyepesítés fűmagvetéssel: tavasszal vagy ősszel jobb?

Édenkert
-
  20.03.28 06:40 Otthon

A fűmagvetés a gyepesítés egyik jól bevált, hagyományos módja, melynek legfontosabb lépéseit vesszük sorra. Mikor jobb füvesíteni a kertet, tavasszal vagy összel, milyen fűmagot használjunk, hogyan fogjunk neki a munkának?

Praktikus kerti tanácsok márciusra

Édenkert
-
  20.03.27 15:50 Otthon

A következőkben néhány gyakorlati és praktikus kerti tanácsot szeretnénk megosztani kedves olvasóinkkal. Ilyenkor tavasz elején elég sok tennivaló akad már a kertben, ezért leírunk néhány ötletet, amivel időt és energiát takaríthatunk meg a kertben!

Leander levelein apró foltok tömege... Mi baja lehet?

Édenkert
-
  20.03.27 14:29 Otthon

Nem látom a növényt így nem tudom, hogy kártevő vagy betegség az oka. Mindenesetre ezek az általános tanácsok biztosan segítenek.

Örökzöld, télálló növénye balkonra, erkélyre

Édenkert
-
  20.03.27 12:07 Otthon

Nagyon kell vigyázni, hogy védett helyen legyenek, mert télen a cserép, illetve balkonláda átfagyhat és a növén gyakorlatilag nem tud semmit felvenni a fagyott talajból és elpusztul.