Találatok: 14 hír

Tippek a rózsák öntözéséhez

Édenkert
-
  Tegnap 18:55 Életmód

Ha már kiválasztottuk a megfelelő helyet, és szakszerűen el is ültettük a rózsát, a továbbiakban még gondos ápolásra is szüksége lesz, hogy bőségesen virágozzon. A rózsák megfelelő öntözése is elengedhetetlen.

Trendi vágott virágok nyáron: flamingó, kála, dália és a kapor

Édenkert
-
  Tegnap 14:30 Életmód

Vigyük otthonunkba a természetet, hogy pozitív energiával töltse fel környezetünket. Ha a divatot is szeretni követnénk, válasszuk az alábbi vágott virágokat. 

Zöldtrágyázás csalánkivonattal: hogyan készítsünk csalánlevet?

Édenkert
-
  19.06.22 14:40 Életmód

A csalán növénykből nyert kivonatok szinte csodákra képesek: anélkül táplálják zöldségeinket, hogy rohamos növekedésre késztetnék őket, vagy megváltoztatnák az ágyás talaját.

Oreo truffle: a gyerekek kedvence

Édenkert
-
  19.06.21 16:00 Életmód

Ehhez az aprósütemény truffle recepthez mindössze három összetevőre van szükség. Akár a gyerekek is segíthetnek megformázni a golyókat, majd belemártani az öntetbe. Garantáltan szeretni fogják a sütemény formájú ismerős Oreo ízt is! 

Olasz, főzött, vizes, bio, esetleg fűszeres... hogyan készül a fagylalt?

Édenkert
-
  19.06.21 13:00 Életmód

A jeges édességet már több, mint 5000 éve nyalja az emberiség. Amit otthon készítünk, annak receptje gyors és egyszerű. De hogyan és mióta készítik a "nagyok"?

Ha kipusztulnak a méhek, az emberiség csupán négy évvel élné túl eltűnésüket

Édenkert
-
  19.06.21 08:00 Életmód

A beporzás létfontosságú természeti folyamatában a rovarok játsszák a főszerepet, közülük is elsősorban a méhek, így a méhvédelmi programokra hatalmas szükség van a fenntartható mezőgazdaság megőrzése érdekében.

Virágos mező a nyakunkban: virágokból ékszert

Édenkert
-
  19.06.20 19:15 Életmód

Árvácskák, hortenziák, nefelejcsek és még sok tarka virág alakul változatos ékszerré az Ammil Design műhelyében. De mi is az a kristályosan áttetsző anyag, amely a szirmokat borítja?

Hol szeret a fukszia? Gondozás, szaporítás, kártevők

Édenkert
-
  19.06.20 15:14 Életmód

A növény a nevét Leonhardt Fuchsról, a botanikus és orvosról nyerte, aki 1501-1566 élt. A fukszia szaporítása nagyon egyszerű feladat. Lecsípünk egy 10-15 cm-es hajtást, az alsó leveleit levágjuk és könnyű, homokos tőzegtalajjal megtöltött cserépbe ültetjük. Négy-hat hét alatt meggyökeresedik és a nyár elején már virágokat is hoz. 

Hasznos befőzési és tartósítási tanácsok

Édenkert
-
  19.06.20 14:00 Életmód

Számomra a tartósítás a nyár megőrzését jelenti. Minden egyes befőttes üveg olyan, mint egy időkapszula. Amikor hónapokkal később (vagy talán csak pár hét múlva) megnyitom, mintha a termő táj és a rég megfakult napsütés ízét érezném az ajkamon, hisz egy üveg savanyú cékla olyan, akárcsak egy üveg bor. 

Szeretnél méhecskéset játszani? Porozz cukkinit!

Édenkert
-
  19.06.20 10:00 Életmód

Borult, esős időben rásegíthetünk a méhek munkájára és egy kis ecsettel mi is beporozhatjuk a cukkini és a többi tökféle virágait.

Nyári kézműves ötletek gyerekeknek

Édenkert
-
  19.06.20 09:50 Életmód

Itt található 3 nyári kézműves ötlet, amely lefoglalja a gyerekeinket a nyár folyamán. Ezek a nyári kézműves foglalkozások nem kerülnek sokba, sőt majdnem semmibe.

Szeretnél kardvirágmezőt a kertedbe?

Édenkert
-
  19.06.19 12:10 Életmód

Virágágyi dísznek vagy vágott virágnak is kiváló növények a változatos kardvirágok. Megmutatjuk hogyan neveld őket! 

5 tipp, hogy balkonnövényeink buján virágozzanak

Édenkert
-
  19.06.19 08:00 Életmód

A balkonra ültetett növények fokozott figyelmet igényelnek, hiszen korlátozott mennyiségű víz, föld és tápanyag áll a rendelkezésükre, így folyamatosan pótolnunk kell azokat. 

Érdekességek a csodás sásliliomokról

Édenkert
-
  19.06.18 16:00 Életmód

A sásliliom virága csak egy napig él, mégis több héten keresztül virágoznak és díszítik kertünket. Mivel nem igényel sok gondozást, minden kertben ott a helyük.