Találatok: 12 hír

Virágözönnel kápráztat el minket az angyaltrombita

Édenkert
-
  Tegnap 11:00 Életmód

Annak ellenére, hogy az angyaltrombita (Brugmansia) mérgező, még mindig ez az egyik leglátványosabb nyári virág a kertben. Csak néhány tanácsot kell betartanunk, hogy minket is lenyűgözzön tengernyi virágával.

Mi a finom barackos pite titka? - recept ínyenceknek

A gyümölcsös piték két alkotóeleme a kellemes ízű és állagú tészta, és a mennyeien finom gyümölcs. Vannak, akik számára az a pitetészta a legfinomabb édesség, amely lisztből, cukorból, sóból, hűtött sótlan vajból, és jeges vízből készül. Tudta, hogy több benne a zsír, mint a liszt, emiatt válik ropogóssá, omlóssá és vaj ízűvé? 

Császárfa, oxyfa, smaragdfa: gyors növekedésű csodafák lesznek a megmentőink?

Édenkert
-
  19.08.16 14:00 Életmód

Ezek a gyorsan növő fák a nagy mennyiségű oxigén előállításával és a szén-dioxid megkötésével rendkívül sokat tehetnek a Föld életben maradásáért. Csodafaültetvények terjedése várható?

Hogyan készítsünk orrsprayt otthon, allergia ellen?

Édenkert
-
  19.08.16 10:00 Életmód

A legtöbb allergia ellen már bevethetünk természetes módszereket is, melyek ugyan meg nem szüntetik magát a problémát, de mindenképpen enyhítenek a tüneteken.

A bór tartalmú lombtrágya javítja a termésminőséget

Édenkert
-
  19.08.15 13:30 Életmód

Miért olyan hatékony a PREV-B2 lombtrágya, és mire jó a bór? Kevesen tudják, de a bór a terméshozamot és –minőséget talán legnagyobb mértékben meghatározó mikroelem.

Mit kezdjünk egy kicsi erkéllyel? 6 zseniális ötlet

Édenkert
-
  19.08.15 10:24 Életmód

A kicsi erkély is jól kihasználható, persze fantázia és néhány ügyes ötlet azért kell hozzá. Mutatunk néhány remek, néha meghökkentő példát. 

Mire használható az összegyűjtött kávézacc?

Édenkert
-
  19.08.14 11:15 Életmód

Amikor kávét főzünk ne dobjuk el azonnal a zaccot, hanem előbb tekintsük át az alábbiakban bemutatott újrahasznosítási ötleteket.

Cikória: útszéli gyomból kávé és salátakülönlegesség

Édenkert
-
  19.08.14 10:20 Életmód

Az egyik legbájosabb virágunk, és épp most nyílik. Szinte mindenki ismeri a mezei katángot vagy katángkórót, régies nevén a naputánjárófüvet, amit a fénykedvelő természete miatt kapott. 

Készítsünk ajándékot préselt virágokból!

Édenkert
-
  19.08.13 15:30 Életmód

Tavasszal-nyáron virágok sokasága áll rendelkezésünkre, miért ne készítsünk természetes virágokból egyedi, személyre szabott ajándékot számunkra kedves személyek részére? 

2019 nyár közepére atkás év lett a kertekben

Édenkert
-
  19.08.13 10:20 Életmód

Az idei - 2019-es nyár párás és forró időjárásának a hatására nyár közepére felszaporodtak az atkák a kertekben. Lássuk, mit tehetünk ellenük: Zsigó György növényvédelmi előrejelzése.

Nyári virágdísz a Bouvard-virág (Bouvardia)

Édenkert
-
  19.08.12 13:15 Életmód

Tavasztól-őszig a szabadban, télen hűvös szobában szeret a bouvard-virág. Cserébe gyönyörű csillagos virágaival örvendeztet meg minket.

Milyen fehér csemegeszőlőt ültessünk?

Édenkert
-
  19.08.12 11:22 Életmód

Házikertben érdemes a legkorábban érő szőlőfajtától a legkésőbb érésűig folyamatos választékot kialakítani. Érési sorrendben bemutatjuk az elterjedt fajtákat.