Találatok: 15 hír

Mi lesz veled, Afrika? - A kontinenst érinti leginkább a klímaváltozás

Afrika az éghajlatváltozás által leginkább érintett kontinens, a szegénység, a kormányzási, irányítási problémák miatt azonban nincs sok lehetősége az alkalmazkodásra - jelentette ki Karamoko Diarra, a dakari Cheik Anta Diop Egyetem agroökológus professzora csütörtökön "Az éghajlatváltozás elleni fellépés – van még remény?" című…

Több kilométert úszva maradtak életben a Dorian hurrikánban eltűnt tehenek

Ecolounge
-
  Tegnap 19:57 Tudomány

Életben vannak azok a tehenek, amelyeket szeptemberben a Dorian hurrikán ragadott magával egy észak-karolinai szigetről. A vízbe pottyant állatok kilométereket úszva értek partot.

Több a műanyag, mint a hal a vízben Hawaii partjainál

Ecolounge
-
  Tegnap 00:18 Állatvilág

Akadnak olyan helyek Hawaii partjainál, ahol hétszer annyi műanyagdarabka van a vízben, mint hal - derül ki egy most publikált kutatásból.

Vége a száguldozásnak Hollandiában - környezetvédelmi okokból csökkentik a megengedett legnagyobb sebességet

A nitrogénszennyezés csökkentése érdekében országosan legfeljebb óránként 100 kilométerre csökkenti a gépjárművek legnagyobb megengedett sebességét Hollandia - jelentette be Mark Rutte miniszterelnök szerdán.

Velence víz alatt! Már halálos áldozatai is vannak a viharos időjárásnak

Ecolounge
-
  19.11.13 10:03 Tudomány

Két idős ember életét vesztette az olaszországi Velence városában, amelyet szerdára virradó éjszaka rekord magasságú tengervíz öntött el a heves esőzések nyomán.

Zöldbe borultak a dm-márkák! - A fenntarthatóság jegyében bővítette termékpalettáját a piacvezető drogéria

2019-ban a dm forgalma átlépte a 112 milliárd forintot, ezzel több, mint nyolc százalékos forgalmi növekedést ért el a tavalyi év azonos időszakához képest. A számokban mérhető eredményeken túl a vállalat munkáját számos díjjal ismerték el, és a fenntarthatóság is a fókusztémák közé került az idei évben. Sajtótájékoztatón összegezte a…

"Szabadlábra helyezik" a mentett vadmacskákat

Két mentett vadmacskát engednek vissza a szabadba a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársai, valamint helyi természetvédelmi szakemberek kedden Balatonfenyves közelében.

Térképen Magyarország ökoszisztémája

Elkészült Magyarország ökoszisztéma alaptérképe, amely az ország természeti rendszereinek állapotát mutatja be és értékeli.

A klímasztrájk lett az év szava

A klímasztrájkot választotta az év szavának idén a Collins szótár, amely szerint ezt a kifejezést százszor többször használták 2019-ben, mint a korábbi években.

Turistaközponttá válhat Csernobil?

Idén eddig rekordszámú, mintegy 107 ezer turista látogatott el a csernobili atombaleset övezetébe - számolt be róla hétfőn az ukrán sajtó a tiltott zónát kezelő állami ügynökség sajtószolgálatára hivatkozva.

Bölények az Őrségi Nemzeti Parkban!

Európai bölényekkel népesítették be az Őrségi Nemzeti Park egy hetven hektáros, fokozatosan újra vadonná alakuló területrészét.

Hamis orrszarvútülökkel csapnák be az orgazdákat

Lószőrből készített hamis tülökkel lehetne elárasztani a piacot, hogy megmentsék a rinocéroszokat - ezzel az elképzeléssel álltak elő az Oxfordi Egyetem és a Sanghaji Futan Egyetem kutatói egy tanulmányban.

Szalakóta látogatóközpont nyílt Sándorfalván

Megnyílt az ökoturisztikai, oktatási és kutatási programoknak, madarásztáboroknak helyet adó Szalakóta látogatóközpont pénteken Sándorfalván, a szegedi Fehér-tó partján.

Légbuborékokkal szűrik a műanyagot Amszterdam csatornáiból

Légbuborékok alkotta gáttal gyűjtik össze Amszterdam csatornáiból a műanyaghulladékot még az előtt, hogy az az Északi-tenger vízébe jutna.

Az átköltöztetés mentheti meg az ausztrál erszényes peléket a kihalástól

Kihalással fenyegeti a klímaváltozás az Ausztráliában honos hegyi erszényespeléket (Burramys parvus), ám a kutatók reményei szerint az utolsó megmaradt példányok átköltöztetésével meg lehet menteni a súlyosan veszélyeztetett fajt a pusztulástól.