Találatok: 10 hír

Szavazz az év közösségi projektjére!

Ecolounge
-
  Tegnap 13:42 Utazás

Az Effekteam közösségi befektetések díjáért induló vállalatok pályázataira most a nagyközönség is szavazathat.

Soha nem volt még ilyen meleg a nyár az északi féltekén

Ecolounge
-
  19.09.19 20:24 Tudomány

Az északi félteke legmelegebb nyarát jegyezték fel 2019-ben, az egész bolygót illetően a június-augusztusi időszak a második legmelegebb volt az elmúlt 140 évben, csakúgy mint az augusztus hónap - közölte az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal hétfőn.

Kétszeres Emmy-díjas A mi bolygónk című sorozat!

Két kategóriában is nyert A mi bolygónk című természetfilm-sorozat az idei Emmy-díjátadón. A Silverback Films által a WWF-fel együttműködésben készített sorozattól a világ legnagyobb természetvédelmi civil szervezete azt reméli, hozzájárul ahhoz, hogy az emberek észrevegyék maguk körül a természet értékeit, és aktívan tegyenek megőrzésük…

Alaposan megbolygatják az erdőirtások Amazónia időjárását

Az Amazonas vidékén folyó erdőirtás jelentősen növeli a térség hőmérsékletét, csökkenti páratartalmát és megváltoztatja a víz körforgását - mutatták ki amerikai kutatók az Ecohydrology című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

A magzatot is mérgezheti a szennyezett levegő

Egészen a magzatot védő méhlepényig eljuthat a várandós nők által belélegzett szennyezett levegő.

Nemzetközi konferencia Budapesten a globális élelmiszerproblémák megoldására

Miután a térség teljes lakosságának alig 2%-át érinti a súlyos alultápláltság, szemben a 9% körüli világátlaggal, kijelenthető, hogy Európa és Közép-Ázsia országai jól állnak az élelmezésbiztonság terén. A táplálkozási problémák egyéb formái azonban nagyon is jelen vannak: milliók szenvednek mikrotápanyag-hiánybetegségekben, különösen…

Zöld döntés: nem lesz több PET-palackos üdítő a pécsi egyetemen

Ecolounge
-
  19.09.16 21:36 Életmód

Megszünteti a műanyag, PET-palackos vizek, illetve italok beszerzését a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

Durrell bárkája Budapesten!

Ecolounge
-
  19.09.15 22:09 Utazás

Egy hét múlva érkezik Budapestre Dr. Lee Durrell, amerikai természettudós, a Durrell Wildlife Conservation Trust tiszteletbeli igazgatója, a Jane Goodall Intézet meghívásának eleget téve. Lee Durrell 2019. szeptember 22-én, szombaton tart előadást a nagyközönség számára a Villányi úti Konferencia Központban.

Százmillió dolláros amerikai-brazil befektetési alapot hoznak létre Amazónia védelmére

Ecolounge
-
  19.09.15 09:09 Külföld

11 éves időtartamra szóló százmillió dolláros befektetési alapot hoz létre Amazónia biodiverzitásának megőrzésére az Egyesült Államok és Brazília - ebben állapodott meg pénteki washingtoni tárgyalásain Michael Pompeo amerikai és Ernesto Araújo brazil külügyminiszter.

"Elfogy az idő" - amikor a klímadepresszió katasztrófához vezet

Ecolounge
-
  19.09.14 15:06 Kultúra

Gyakran halljuk klímakutatóktól, a környezet megóvásán dolgozó civil szervezetek képviselőitől és különböző médiumokban a figyelmeztetést: az „utolsó órában” vagyunk. De vajon mi fog történni utána? Ez a vészjósló mondat csak a környezetre vonatkozik? Minek, kinek jelentheti a végét, ha elfogy az idő?