Találatok: 16 hír

Klímaváltozás: hatással van az állatok genetikai sokszínűségére

Hatással van az állatok genetikai sokszínűségére a klímaváltozás - állapította meg a berlini Charité Orvostudományi Egyetem által vezetett nemzetközi kutatócsoport a havasi mormota (Marmota marmota) örökítőanyagát vizsgálva.

Egy nap múlva kezdődik a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál!

Hamarosan elkezdődik a tavasz egyik legizgalmasabb összművészeti eseménye, ahol három napon át minden a természetről és annak megóvásáról szól – hol játékos, hol elgondolkodtató módon.

Újabb tanulmány bizonyította, hogy emberi tevékenység okozza a globális felmelegedést

Az emberi tevékenység és más külső tényezők a felelősek a globális hőmérséklet emelkedéséért - erősítették meg új tanulmányukban az Oxfordi Egyetem kutatói.

EU-szabályozás: csak "biztonságos" trágya forgalmazható

Az Európai Unió új szabályokat fogadott el a termésnövelő anyagok forgalomba hozataláról az uniós piacon - közölte az uniós tanács kedden.

Magyar Természet Napja 2019

Ecolounge
-
  19.05.22 12:27 Utazás

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország kezdeményezésére idén már 5. alkalommal ünnepeljük a Magyar Természet Napját.

75 milliárd forintnyi fejlesztésre lesz szükség a Balatonon a vízszint miatt

Ecolounge
-
  19.05.22 11:27 ÁllatvilágBalaton

A Balaton  vízszintmaximumának emelése miatt 10,2 milliárd forint értékű ideiglenes beavatkozásokra van szükség, a következő évtizedben pedig legalább 75,4 milliárd forint fejlesztést kell végrehajtaniuk az önkormányzatoknak, a strandok, kempingek és kikötők üzemeltetőinek - állapította meg a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) által megrendelt…

Két métert is emelkedhet a tengerek szintje 2100-ig

Az eddigi becsléseket messze meghaladva akár két métert is nőhet a tengerszint 2100-ra egy új kutatás szerint.

Az EU tilalmat fogadott el az egyszer használatos műanyagokra vonatkozóan

Az Európai Unió általános ügyekkel foglalkozó tanácsa a műanyagszennyezéssel szembeni fellépés jegyében tilalmat fogadott el bizonyos egyszer használatos műanyagokra vonatkozóan.

A szélsőséges időjárást a nagy légtömegek vándorlási irányának változása okozhatja

Míg korábban általában nyugatról keletre jöttek a nagy légtömegek, most a hosszúsági körök mentén történnek a hatalmas nagy légáramlások, ezt a jelenséget a globális felmelegedés okozhatja és ez lehet a magyarázata az elmúlt hetekben tapasztalt szélsőséges időjárásnak is.

Génjeinkbe van írva a kutyaszeretet

Ecolounge
-
  19.05.21 13:27 ÉletmódSvédország

Az ember genetikai összetétele jelentős mértékben befolyásolja, hogy az illető kutyatulajdonossá válik-e vagy sem - derült ki svéd és brit kutatók tanulmányából.

Zöld Civil Országos Találkozó 2019

Ecolounge
-
  19.05.21 10:27 Utazás

Idén 29. alkalommal kerül megrendezésre a Zöld Civil Országos Találkozó. Ezúttal a fővárosban tevékenykedő szervezetek adnak otthont a rendezvénynek. Eddig példátlan módon, főszervező nélkül, közösségi összefogással jön létre a három napos találkozó, aminek célja a környezet- és természetvédelemben tevékenykedők számára szakmai…

"Sétálj velünk!" - Pályázat az Európai Mobilitási Hét jegyében

Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához, az Európai Mobilitási Héthez csatlakozva idén is meghirdeti az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az Agrárminisztérium (AM) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatát, amely a gyaloglásra ösztönöz.

Íme a környezetbarát technológiával készülő üveggyapot szigetelés

Ecolounge
-
  19.05.19 11:27 Autó-motor

Ha az „Ecose” szóval találkozunk, a legtöbbünknek nincs sok információja arról mit jelenthet. Mégis nyilvánvaló, hogy a környezetvédelemmel kapcsolatos kifejezés és ha jobban utánanézünk egy gyártási technológiát takar.

Harminc év után újból hollófiókák születtek a londoni Towerben

Ecolounge
-
  19.05.18 14:27 ÁllatvilágLondon

Hollófiókák keltek ki a londoni Towerben, legutóbb 30 éve gyarapodott kicsinyekkel az egykori királyi erőd hollóállománya.

414 millió műanyagszemét árasztott el egy szigetcsoportot az Indiai-óceánon

Mintegy 414 millió darab műanyag, köztük csaknem egymillió strandpapucs és -cipő árasztotta el az Indiai-óceánban található Kókusz-szigetek partjait kutatók becslései szerint.