Találatok: 86 hír

Hulladékgyűjtés: így is, úgy is, volt is, lesz is (galériával és videóval)

Dunaújváros
-
  Ma 11:12 Megyei

Sikeresen debütált az új lomtalanítási szisztéma a Római városrészben a hét végén, a folytatásban komoly sorozatra készülnek: a lomtalanítás a Béke városrészben folytatódik, az elektronikai és fémhulladék gyűjtésére három napon öt városrészben, összesen hét helyszínen nyílik lehetőség.

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

Kijelölte a magyar labdarúgó válogatott keretét a soron következő októberi mérkőzésekre Marco Rossi szövetségi kapitány.

Arany János iskola: gyűjtemény a népmese napjára

Dunaújváros
-
  Ma 07:31 Megyei

Csokorba szedte a rajz tagozatos diákok által illusztrált magyar népmeséket az Arany János iskola – a válogatást a magyar népmese napjára, azaz szeptember 30-ára időzítve tette közzé az intézmény. Katt a sárkányfejekre!

Hazai mezőnnyel terveznek!

Dunaújváros
-
  Ma 07:30 Megyei

Idén csak magyar csapatok részvételével rendezik meg Európa egyik legnagyobb utánpótlás jégkorong tornáját Dunaújvárosban.

Hűvös idő, felhős ég, igazi ősz

Kerültek már egy légörvény hátoldalára? Persze, csak nem biztos, hogy tudtak róla; ma pont ott leszünk mindannyian.

Hála az áldozatos munkáért – óvodapedagógusok elismerése

Dunaújváros
-
  Tegnap 20:56 Megyei

A pedagógusnapi díjátadás a vírushelyzet miatt elmaradt. Ezt pótolták a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeinek vezetői, igazgatója, munkatársai. Az eseményen Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere is részt vett, aki az önkormányzat elismeréseit is átadta az óvodai dolgozóknak.

Magyar tudósok kutatják az élet eredetét

Magyar kutatók munkájáról jelent meg összefoglaló cikk a világ egyik legrangosabb tudományos folyóiratában, a Nature Review Chemistryben, amelyben a tudósok arra a kérdésre keresték a választ, hogy miként keletkezett az élet.

A Volkswagen 15 milliárd eurós beruházást jelentett be

A Volkswagen német autógyártó csaknem 15 milliárd eurós beruházást fog végrehajtani az elkövetkező négy évben kínai partnereivel az elektromos autók piacán - derül ki a vállalat kínai ágazatának hétfőn kiadott közleményéből.

A juharfa egy faja véd a legjobban a káros UV-sugárzás ellen

A korai juhar vagy más néven platánlevelű juhar (Acer platanoides) nyújtja a legnagyobb védelmet az emberek számára a Napból érkező ultraibolya sugárzás káros hatásaival szemben.

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

Az olimpiai fáklyafutás rajtjára a jövő évi tokiói nyári játékok előtt március 25-én kerül sor Fukusima prefektúrában - tudatta honlapján a japán szervezőbizottság hétfőn.

Vereséggel kezdtek a Gorillák

Dunaújváros
-
  Tegnap 17:36 Megyei

Hiába volt három és fél negyeden át esélye a győzelemre is, végül kikapott idei első bajnoki mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Reform az autóbusz-közlekedésben

Dunaújváros
-
  Tegnap 17:28 Megyei

A helyi autóbusz-közlekedés fejlesztéséről, annak tervezett változtatásairól döntött Dunaújváros önkormányzatának közgyűlése. A képviselők a Volánbusz helyi szervezetével egyeztetve dolgoznak azon, hogy a városlakók számára kedvezőbb szolgáltatást biztosítsanak a tömegközlekedésben.

Bíró Attila: a motiváció fenntartása volt a legfontosabb

A motiváció fenntartása és a közös cél erősítése volt a legfontosabb a magyar női vízilabda-válogatott múlt heti összetartásán, hétfőtől péntekig Egerben.

Megeredtek, egészségesek a korábban elültetett fák

Dunaújváros
-
  Tegnap 15:58 Megyei

Folytatódik a korábban megígért faültetés a Vasmű úton. Az eredetileg tavaszra tervezett ültetést a rendezetlen közműhelyzet miatt kellett őszre halasztani. 

Mindenből jutott az utánpótlásnak

Dunaújváros
-
  Tegnap 12:43 Megyei

Két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel zárták hétvégi bajnoki találkozóikat a Dunaújváros PASE utánpótlás korú labdarúgói.