Találatok: 18 hír

Amikor teljes kerületek hálásak egy pékségért — bemutatkozik a Külvárosi Pék

Csonka Tímea egészségügyi dolgozóból lett pék — vagyis a lényeg nem változott. Ugyanúgy ad és ugyanúgy segít az embereknek, csak éppen vérnyomásmérés helyett kovászos kenyerekben és kakaós csigákban mérhető a jótétemény.

Lakásétteremmel újít az egyetlen magyar Bib Gourmand-étterem tulajdonosa, Feke Zoltán

Májusban újranyit a pesti Petrus Étterem, és Balatonon is készülődik egy új projekt.

A pontos nap még kérdés, de kitűzték a hazai terasznyitások időpontját

3,5 millió beoltott szükséges Magyarországon ahhoz, hogy újranyithassanak a hazai vendéglátóhelyek teraszai. Ha a jelenlegi tempóban halad a vakcinák beadása, akkor jövő szerda-csütörtök magasságában ez meg is történhet.

Lenyűgöző képeken a szőlészek fagykármentése

Dining Guide
-
 Tegnap 20:04Életmód

Régi jól bevált módszerrel, paraffingyertyák lángjának ezreivel fűtik a szőlőültetvényeket éjszakánként több világhíres francia borvidéken az áprilisi hidegfront beköszöntése óta.

Éttermét a világ legjobbjának választották, most ételt oszt a város rászorulóinak

Dining Guide
-
 Tegnap 15:03Életmód

Az Eleven Madison Park food truckja tegnap jelent meg New York City utcáin, de nem egy újabb taco, hotdog, fánk vagy churros árus helyezi magát üzembe, hanem a világhírű séf, Daniel Humm és csapata a Rethink Food non-profit szervezettel együttműködésben kezd ételt osztani rászorulóknak. A sztárséf az élelmezési alapítvány egyik…

Eszem az autóban, a motorházon, a parkban, a lépcsőn — a valódi street food

Dining Guide
-
 Tegnap 14:52Életmód

Lélektanilag jobban állunk, már nem kell este 20:00-ra hazaérni, szóval akár bele is férhet egy vacsora. Rendhagyó módon persze, nem a barátokkal az asztal körül, hanem egyedül vagy csak néhányan, és egy lépcsőn ülve, vagy a közeli téren. Hát így értelmezzük a street foodot, 2021 áprilisában, Magyarországon.

Kétfős luxusutazást nyerhet Massimo Botturához Modenába!

Dining Guide
-
 21.04.12 16:05Életmód

Csupán egy regisztrációt kérnek – de adományt is elfogadnak. A nyereményutazást pedig természetesen olyan időpontra szervezik, amikor biztonságban és a jogi szabályoknak megfelelően engedélyezett az utazás és a vendéglátás.

New York városában soron kívül kaphatnak oltást a vendéglátásban dolgozók

Dining Guide
-
 21.04.12 11:17Életmód

Nagy erőkkel oltják New York vendéglátósait, a világváros felkészül az új időszámításra.

Szokatlan születésnapi kérdések Rosenstein Tiborhoz: „A csomagolás gyűrődik, de az a kérdés, mi van belül”

Dining Guide
-
 21.04.11 21:13Életmód

Rosenstein Tibor ma ünnepli a 78. születésnapját. 14 évesen már tudta, hogy mivel akar foglalkozni, idén pedig 64 éve aktív a pályán. Karrierje során gyakorlatilag minden kérdést megkapott már az újságíróktól (több tucatszor), és mivel ismerjük vagányságát és rugalmasságát, arra kértük, hadd tegyünk fel esetlegesen kellemetlen kérdéseket…

„A divat tökéletesen visszatükrözi a társadalom lelki állapotát” – Interjú Schiffer Miklóssal

Dining Guide
-
 21.04.11 14:19Életmód

A nyitókép Kovács Tamás fotója. 2020 új nagy mondása volt, hogy „semmi nem lesz már úgy, mint régen”, azaz itt a new normal. Azon kívül, hogy egy brutális közhely lett ez a megállapítás, mit mond számodra? Schiffer Miklós: Erről nagyon sokat beszélnek és írnak, de ezt pontosan eltalálni sem nem tudja. Szerintem ez az állítás

Szulló Szabina legígéretesebb tanítványa youtuber szerepben is remekel

Dining Guide
-
 21.04.10 14:16Életmód

Szegezdy Rebeka Eat More Art alcímű Youtube-csatornája egy olyan felület, amiről nehéz elkattintani. Alap szeletelési technikáktól a narancsos garnéla tiraditoig haladunk, közvetlen stílusban, de nem túljófejkedve, elnagyolva, hanem tényleg edukatív jelleggel. Hiányzott már egy ilyen főzős vlog, ezért felkerestük Rebekát, hogy meséljen kicsit az…

„A Babel DNS-e alapvetően én vagyok” – Nagyinterjú Hlatky-Schlichter Huberttel

Dining Guide
-
 21.04.09 18:14Életmód

Hlatky-Schlichter Hubert a magyar éttermi élet ikonikus figurája, akinél ötletből és lendületből sosincs hiány. Volt időszak, amikor több helyet vitt egyszerre Budapesten, jelenleg a Március 15. téri KIOSK-ot tartja életben csapatával a jobb időkig. A város hat Michelin-csillagos étterme közül az egyik az ő „gyermeke" – és végre részletesebben besz

Négyszeres bezárás: Albert Adrià legendás katalán éttermei közül csak egy marad nyitva

Dining Guide
-
 21.04.09 17:18Életmód

Barcelonai gasztrobirodalomként emlegették világszerte az ElBarrit: az öt étteremből egyetlen marad nyitva, a legendás Enigma. Szomorú látlelet 2021 tavaszán Spanyolországból.

275 méter magasban tapasozni — itt a világ egyik legmagasabban fekvő bisztrója

Dining Guide
-
 21.04.08 19:48Életmód

Los Angelesben, a US Bank Tower tetején hosszú évek óta üzemel a 71Above névre keresztelt étterem és skylounge. A várost 360 fokos panorámával lehet odafentről vizslatni, most pedig egy kicsit lazítottak az elegencián, és lenyűgöző, ám kevésbé magasra pozicionált teraszt nyitottak — persze valójában ennél feljebb nem terjeszkedhetnének, a…

Mi lesz veletek, hazai topéttermek? Várható nyitások, búcsúzások és nyári kényszerpihenők

Dining Guide
-
 21.04.08 19:08Életmód

Különös, több tekintetben fordított helyzet alakult ki a főváros és vidék között. Míg Budapesten nagyobb elánnal vágtak bele az éttermek a házhoz szállításba akár saját futárokkal, akár a rendelkezésre álló kiszállítócégekkel, vidéken ez már problémásabb, több jeles étterem nem is forszírozza (mint a gyöngyösi Bori Mami vagy a balatonszemesi Kistüc