Találatok: 8 hír

Mobilos alkalmazás is készül a helyi értékekről

Minisztériumi támogatásból készít információs füzeteket és fejleszt mobilapplikációt a helyi értéktár bizottság, ezek segítségével ismertetnék meg a csongrádi iskolásokkal a település büszkeségeit.

Nem maradnak olvasnivaló nélkül a csongrádiak

Ugyan zárva tart a könyvtár, mégsem maradnak olvasnivaló nélkül a csongrádiak: továbbra is lehet kölcsönözni könyveket és folyóiratokat. Az intézmény teljes adatbázisa elérhető az interneten, így e-mailben vagy akár telefonon is jelezhetik az olvasók, hogy mit szeretnének kivenni a könyvtárból.

Park épül az iskola mellett Tömörkényen

Délmagyar
-
 Tegnap 19:36Belföld

Pályázati támogatásból vásárol meg egy használaton kívüli ingatlant az önkormányzat, az így megszerzett területen pedig egy játszó- és pihenőparkot alakítanának ki. A munkák várhatóan jövő év elején kezdődnek, tavasszal már az új parkban játszhatnak a gyerekek.

Visszanyerné a vásárlók bizalmát a Csongrádi Kenyérgyár

Délmagyar
-
 20.11.27 16:42Belföld

Újranyitott a csongrádi kenyérgyár, a délelőttös műszak pénteken már dolgozott, tájékoztatta lapunkat Vakulya József kereskedelmi igazgató.

Beteg kislánynak gyűjt egy csongrádi városrész

Délmagyar
-
 20.11.27 13:48Kultúra

Tanévkezdéskor került ki egy nagy, szív alakú gyűjtődoboz a Piroskavárosi Általános Iskola elé. A piros fémtárgy nemcsak mutatós dísze az iskolának, de egyben jótékonysági célt is segít: a bedobott kupakokat összegyűjtik, hogy az azok árából befolyt összeggel egy beteg kislány gyógyulását támogassák.

Újraindul a termelés a csongrádi sütőüzemben – A Nébih is megerősítette

Újraindul a termelés csütörtökön Csongrádon a sütőipari üzemben, miután megszüntették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által november közepén feltárt hiányosságokat – tájékoztatta Horváth Lajos, a Tisza Élelmiszer Termelő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetője az MTI-t szerdán.

Csütörtökön újraindul a termelés a Nébih által felfüggesztett Csongrádi Kenyérgyárban

Súlyos hiányosságokat tártak fel a kenyérgyárnál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei, ezért felfüggesztették a sütőüzem tevékenységét. A gyárban azóta elvégezték a szükséges takarítási feladatokat, a Nébih engedélyezte a további működést.

Horrorvideót tett közzé a Nébih egy csongrádi üzemről , Videó

Feketepenész, pókháló, mocskos munkaasztal, és ez még nem az összes, amit a szakemberek a helyszínen találtak.