Találatok: 76 hír

Evangélikus templom Bük

A korabeli szabványokhoz híven a torony nélkül készült templom állítása 1785-ben fejeződött be, tornya egy fél évszázaddal később épült hozzá.

Szapáry-kastély Bük

1696-ban Felsőbüki Nagy István építtette át a 16. századi udvarházat, hozzátoldásokkal, átalakításokkal évtizedek alatt készült el a Szapáry-kastély.

Szent Kelemen Plébániatemplom Bük

A 13. századi román stílusú templom részleteit is felhasználták az 1408-ban állított büki gótikus templom építéséhez, melynek védőszentje Szent Kelemen vértanú.

Natúrpark címet kapott az Őrjeg és szőlőhegyei térség

Öt Bács-Kiskun megyei településre kiterjedő térség 2020. március 31-től használhatja a natúrpark elnevezést.

Városi erődfal maradvány Hajdúszoboszló

A régészeti kutatások szerint 15. századi eredetű a hajdúszoboszlói erődfal, melyet a hajdúvitézek a saját igényeik szerint erősítettek tovább.

Bocskai István Múzeum Hajdúszoboszló

A hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum Magyarország és Erdély fejedelméről kapta nevét, aki 1606-ban Szoboszlóra telepítette lovashajdúinak egy részét.

Az Európai Örökség címet viselheti Szentendre 2020-tól

2020-ban az európai kulturális és történelmi örökség tíz jelentős helyszínének ítélte oda az elismerést az Európai Bizottság, köztük Szentendrének.

Református Templom Hajdúszoboszló

A templom a 15. században épült eredetileg gótikus stílusban, de 1711-1717 között történt felújításkor a barokk stílust használták fel.

Görög Katolikus Templom Hajdúszoboszló

A modern építészet és az ókori művészet ötvöződik Hajdúszoboszló legifjabb templománál, az 1994-ben állított Görög Katolikus Templomnál.

Szent László Római Katolikus Templom Hajdúszoboszló

1776-ban barokk stílusban épült a hajdúszoboszlói Szent László Római katolikus templom, melyben II. János Pál, mint krakkói érsek is járt.

Harangház Hajdúszoboszló

A Harangház Hajdúszoboszló legfiatalabb építészeti alkotása, amely az Oborzil harang-hagyaték elhelyezésére és bemutatására szolgál.

Leáll a Budavári Sikló április 1-től

A kialakult egészségügyi helyzet miatt 2020. április 1-től bizonytalan ideig nem jár a Budavári Sikló, az üzemszünet alatt karbantartást végeznek majd.

Lángoló tűz védi a barackfákat Balatonvilágos közelében

A március végi fagy 40-90 százalék közötti virág- és rügykárt okozott a kajszibaracknál fajtától és régiótól függően.

Pesti Vigadó Budapest

Budapest szívében, a Duna-parton áll a Pesti Vigadó, mely 1865-ös megnyitása óta kiemelt szerepet tölt be a főváros kulturális életében.

Zsinagóga Budapest

A budapesti Dohány utcai Zsinagóga, amely Európában a legnagyobb, a világon pedig a második legnagyobb 1859-ban épült mór stílusban.