Találatok: 14 hír

9 évnyi munkával készült egészen elképesztő timelapse videó Pécsről

Lenyűgöző csillagos égbolt, óriási villámok, felhőtengerben úszó TV-torony és sorolhatnánk tovább - káprázatos lett az eredmény.

Sejtelmes drónfotókon a párapaplan alatt megbújó Hévízi-tó

2019. december 13-án, pénteken, Luca-napján készítettünk drónfotókat az egyedülálló Hévízi-tóról, egy olyan napon, melyhez babonák, mendemondák kötődnek.

Pazar kincsekre leltek a budavári palotában

Anjou-kori töredékeket, a barokk palota homlokzatának részleteit és a Hauszmann-kori padló burkolatának lenyomatait találták meg a szakemberek.

Sínre került a Gyermekvasút különleges külsejű kocsija

A felújított „téli” kocsi egyedi, formabontó festést kapott: a jármű teljes külsejét borító grafika a kisvasutasok életét mutatja be.

Európa legszebb karácsonyi vására lett a budapesti Advent Bazilika

Az idei online versenyre 116 országból 289 714 szavazat érkezett, tavalyhoz képest ezúttal csaknem húszezerrel többen fejezték ki szimpátiájukat az Advent Bazilika mellett.

Az 1021 éve alapított szerzetesi monostor, a Pécsváradi vár

A magyar állam- és egyházalapítás emlékhelye a Pécsváradi vár, amely hadi értelemben sosem volt vár, hanem egy erődített szerzetesi monostor.

Ötezer rönkből épült fel Miskolc különleges karácsonyfája, az adományfa

A rászorulókon segítenek majd azzal a húsz tonnányi tűzifával, melyből egyedi, művészien kialakított karácsonyfát építettek Miskolcon.

A Zengő 682 méteres csúcsára építenek új, hétszintes kilátót a Mecsekben

A lombkoronaszínt felett nyílik meg a panoráma a Mecsek legmagasabb hegyén, a Zengő-hegyen épülő acélszerkezetű kilátóból.

Két hónapig készült a csömöri mézeskalács falu

Szemünkkel sétálhatunk végig Csömör mézeskalács kandeláberekkel megvilágított, hófödte mézeskalács utcáin, a mézeskalács épületek között.

21 méter magas óriáskerékből csodálhatjuk Keszthely adventi fényeit

A keszthelyi advent fő látványossága a főtérre épített óriáskerék, amely vízkeresztig röpíti 21 méter magasba a látogatókat.

Világ Sportlegendái Díjat kapott posztumusz Puskás Ferenc Monte-Carlóban

A Világ Sportlegendái Díjjal (World Sports Legends Award) azokat ismerik el, akik pályafutásuk befejezése után is sokat tettek a közösségért.

2019. december 13-tól látogatható a vácrátóti Mézeskalácsfalu

A Mézeskalácsfalu épületeit, alkotóelemeit az elmúlt három hétben sütötték a helyiek 50 kg lisztből, 15 kg mézből, 40 kg cukorból és 250 tojásból.

Ismét lehet pályázni Magyarország legszebb betleheme címre

Az egyik legszebb keresztény szokást felelevenítve hirdette meg a Magyar Turisztikai Ügynökség a „Magyarország legszebb betleheme” elnevezésű pályázatát.

Vegyes virágméz nyerte el Az év kiváló magyar méze 2019 díjat

272 nevezés érkezett 110 méhészetből, az ország 90 településéről, a díjakat a 12. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon adták át.