Találatok: 27 hír

A Java felmérések nehézségei. Hogyan döntsük el, miért kell fizetnünk?

Bitport
-
  Ma 10:27 Infotech

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.

Ha lehet, ne az '123456' legyen a jelszavunk

Bitport
-
  Ma 08:09 Infotech

Több mint egymilliárd korábban kiszivárgott belépési adat elemzéséből ugyanis kiderült, hogy ez az amúgy sem túl erős karaktersor a leggyakrabban használt jelszó.

Így látják a magyar vállalatok informatikusai a járványhelyzetet

Bitport
-
  Tegnap 17:00 Infotech

A nemzetközi trendekkel összhangban a vállalati IT szerepének erősödését mérte a Vezető Informatikusok Szövetségének április-júniusi kutatása. Gazdag Ferenc (VISZ) írása.

Katasztrófa utáni helyreállításban erősít a VMware

Bitport
-
  Tegnap 15:12 Infotech

A Datrium felvásárlásával a Site Recovery szolgáltatása mellett lesz egy költségre optimalizálható adatvédelmi megoldása is a szoftvergyártónak.

Döbbenet: a Facebookról megint elszivárgott némi személyes adat

A közösségi oldalnak megint nem sikerült összehangolni a saját házirendjét a saját alkalmazásprogramozási eszközeivel, és sokadszor is olyan fejlesztőknek biztosított hozzáférést a felhasználói adatokhoz, akiknek nem kellett volna. Aggodalomra semmi ok, a Facebook eddiginél is keményebb munkája eredményes lesz.

Alig van már valaki az országban, aki ne használná a netet

Bitport
-
  Tegnap 10:27 Infotech

Az NMHH legfrissebb átfogó kutatása tavaly év végi megkérdezésre épül. A most publikált, digitális felkészültségre, internethasználatra vonatkozó eredmények így minden bizonnyal mostanra tovább javulhattak a kijárási korlátozások miatt.

Ennél a tíz cégnél sokat kereshetnek az etikus hekkerek

Bitport
-
  Tegnap 08:06 Infotech

Ráadásul nem is kell hozzájuk felvételizni, hogy fizetést kapjunk tőlük. Közzétette a HackerOne a tíz legjobban működő céges hibavadász-programot.

A kezdő műszaki szakemberek sem elégednek meg az átlagfizetéssel

A pályakezdők átlagos nettó bérigénye 242 ezer forint, de az informatikusok és mérnökök többsége ennél többre tartja a munkáját.

A nagyobb és tapasztaltabb vállalkozások bíznak jobban a robotokban

Bitport
-
  20.07.01 15:07 Infotech

Tízből négy hazai kkv egyáltalán nem látja a robotizálás előnyeit, majdnem fele részben azonban már azt gondolják, hogy a kollaboratív robotok képesek lehetnek elvégezni olyan feladatokat, amelyekre korábban alkalmatlanok voltak.

Visszavonul a cégvezetéstől Reszler Ákos

Bitport
-
  20.07.01 12:45 Infotech

A nemzetközi pályán is sikeres menedzser 26 éven át irányította az egyik legjelentősebb magyar szoftverfejlesztő műhelyt, a Recognitát.

A hét kérdésére Ábrahám Péter, a Bonafarm IT-vezetője válaszol

Bitport
-
  20.07.01 08:08 Infotech

Egymásnak dobálják a kérdéseket a CIO-k: kinek milyen problémát okozott a járvány, és azon hogyan sikerült úrrá lenni. A sort a Bonafarm Csoport IT- és beszerzési igazgatója, Ábrahám Péter folytatja.

Aprópénzért szipkáztak el egy fontos állami domaint

Bitport
-
  20.06.30 17:06 Infotech

Most éppen a briteknél felejtettek el megújítani egy nélkülözhetetlen, bár teljesen feleslegesen létrehozott címet, és lehet, hogy óriási pénzért lesznek kénytelenek visszavásárolni.

CIO Podcast #1: Egyetem kontra bootcamp. Más pályán fociznak

Bitport
-
  20.06.30 15:07 Infotech

Egymásnak feszült a bootcamp és az egyetemi képzés. Melyik milyen informatikus képez? Ezt beszélte meg Fehér Péter (Corvinus Egyetem) és Bárdos Kristóf (Green Fox).

A hazai informatikusok elégedettek saját távmunkás teljesítményükkel

Egy frissen publikált felmérés szerint az IT-s szakemberek háromnegyede hatékonynak érezte az elmúlt időszakban kényszerűen otthon töltött munkanapokat.

Hazazavarják a kínai appokat az egyik legnagyobb piacukról

Bitport
-
  20.06.30 10:17 Mobiltech

Az indiai kormány hétfőn több tucat kínai mobil applikációt helyezett tiltólistára nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva. Ezzel olyan szolgáltatások alól rántana ki sok száz millió felhasználót, mint amilyen a TikTok vagy a WeChat.