Találatok: 33 hír

Durván startolt a kínai Nasdaq

Bitport
-
  Ma 17:19 Infotech

Kínának immár saját, technológiai papírokra koncentráló értéktőzsdéje is van. A Star Market olyan vad csapongással nyitott, amire a szakértők sem nagyon számítottak.

Az MI-erőforrásokat is virtualizálja a VMware

Bitport
-
  Ma 15:02 Infotech

Felvásárolta a Bitfusion nevű startupot, amelynek platformjával bármelyik virtuális gépen elérhetővé válnak a hálózatban lévő GPU-k a gépi tanuláshoz.

Meghekkelték az orosz titkosszolgálatot. Tiktos projektekre derült fény

Bitport
-
  Ma 12:47 Infotech

Egyik fejlesztő cégétől, a SyTechtől vittek el 7,5 terabájt adatot. Kiderült, miben mesterkednek az orosz titkosszolgák.

A Tinder sem fizetné a Google-adót

Bitport
-
  Ma 10:20 Infotech

A rendkívül népszerű társkereső alkalmazás üzemeltetőinek is elege lett a Google nagy jutalékkal működő saját fizetési rendszeréből.

A biciklis futárok munkájára fáj a robotok foga

Bitport
-
  Ma 07:54 Infotech

Ráadásul a többi bicikliző is kénytelen lenne megosztani velük a kerékpársávot, legalábbis ha befut egy amerikai startup új találmánya.

Beszarás: jön az okospelenka

Bitport
-
  19.07.20 10:30 Mobiltech

Nem fogynak jól a pelenkák, így a P&G más utakat keres a forgalom növelésére. Két informatikai céggel társulva prémium megfigyelőrendszert alkottak a prémium baba-szülő-kapcsolat biztosítására.

A pornóbotrány már a Google-nek is sok volt, javít az inkognitó módon

Bitport
-
  19.07.19 16:52 Infotech

Lehet, hogy véletlen egybeesésről van szó, de miután kiderült, hogy a pornóoldalak inkognitó módban is követik a felhasználóikat, adataikat pedig eladják, a Google szigorít a Chrome inkognitó módján.

A Microsoftnak már a felhő a legnagyobb biznisze

Bitport
-
  19.07.19 14:22 Infotech

A vállalat a legutóbbi, rekord bevételt és profitot hozó negyedévben már többet keresett a cloud alapú termékeken és szolgáltatásokon, mint a Windowson, az Office-on és az ezekhez kapcsolódó eladásokon.

A Huawei saját oprendszere nem is mobilokra való

Bitport
-
  19.07.19 12:26 Mobiltech

A kínai vállalat egyik alelnöke igen érdekes nyilatkozatott adott a korábban az Android alternatívájaként emlegetett saját fejlesztésű rendszerükkel kapcsolatban.

Mi lesz a Windows 7-es gépekkel januártól?

Bitport
-
  19.07.19 10:29 Infotech

Jövő év elején véget ér a Windows 7 támogatása. De nem mindenhol járható út a váltás Windows 10-re.

Nagyon kinövi magát a drónpiac

Bitport
-
  19.07.19 08:10 Infotech

A kisméretű pilóta nélküli légi járművek köré óriási ökoszisztéma épül az elkövetkező évtizedben. Egy friss előrejelzés 2030-ra már 100 milliárd dollárnál is nagyobb piacot vizionál.

A kiberpandúrok megint a kiberrablók mögött kullognak

Bitport
-
  19.07.18 17:18 Infotech

A technológia gyors változása ismét kivesz egy fontos eszközt a nyomozó szervek kezéből, és ebben a politikusok is ludasak – állítja az Europol vezetője.

Az átalakítás terheit nyögi az SAP

Bitport
-
  19.07.18 15:53 Infotech

A német óriásvállalat friss negyedéves jelentése jórészt bővülő bevételekről tanúskodik, de a korábban bejelentett nagy szervezetátalakítás és a nemzetközi kereskedelmi feszültségek sem tettek jót a profitnak.

Rábólintott az EB: a Vodafone-é a Liberty Global négy leányvállalata

Heteken belül lezárhatja a felvásárlási tranzakciót a két telekommunikációs cég.

Egyelőre csak maszatolnak, hogy ki kontrollálná a Facebook Libra valutáját

Bitport
-
  19.07.18 13:11 Infotech

Az egyre erősödő politikai ellenállás szempontjából érdemes lenne rá válaszolni, hogy miként ellenőrizhetnek magánvállalatok egy általános fizetőeszközt, de a Facebook egyelőre csak a jóhiszeműségét bizonygatja.