Találatok: 322 hír

A szabályok szerint zajlanak a temetések Békésben

Beol
-
 Ma 19:57Belföld

A koronavírus-járvány miatt néhány hete ötven főben maximalizálták a temetéseken részt vevők létszámát, ezen túl a hozzátartozóktól távolságtartást, valamint maszkhasználatot kérnek a búcsúztatókon. Megtudtuk, megyénkben a fentieket betartva, rendben zajlanak a szertartások.

Második körben zsűrizték a legkiválóbb mézeket Gyulán

Beol
-
 Ma 19:47Belföld

Megtartották az Év kiváló magyar méze verseny második körös zsűrizését pénteken Gyulán. A Békés Megyei Méhész Egyesület által életre hívott megmérettetésre az ország minden tájáról összesen 269 minta érkezett.

Ízek és illatok

Beol
-
 Ma 18:32Belföld

Újra jelentkezünk hetente olvasható rovatunkkal, melyben Mokran Róbert békéscsabai sommelier bor-étel párosításokon keresztül mutat be szőlőfajtákat és bortípusokat. A szakértő ezen a héten sokunk kedvenc borával, valamint egy lenyűgöző desszerttel készült.

Ballagásukig gondozzák az elültetett facsemetéket a gerlai iskolások

Beol
-
 Ma 17:54Belföld

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kezdeményezésére indított programot „Nevelj fel egy fát” címmel a Közösség a Fejlődésért Egyesület még 2019 őszén.

Közel három kilométernyi utat újítottak fel Gyula és Furta között

Beol
-
 Ma 17:38Belföld

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el, a megyében Békés megyében 24,7 kilométernyi utat érintett a fejlesztés.

Most a digitális térben oktatják az elméletet a csabai autósiskolák

Beol
-
 Ma 17:29Belföld

Az autósiskolák, a gépjármű-szakoktatók, de a jogsira ácsingózók sincsenek könnyű helyzetben a koronavírus második hulláma miatt. Sokan szüneteltetik a gyakorlati oktatást, de vizsgák vannak, az elméleti képzés pedig lényegében a digitális térbe költözött.

Huszonegyen hunytak el egy dévaványai otthonban

Jelenleg nincs igazolt fertőzött a dévaványai Margaréta Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény bentlakásos idősek otthonában, de korábban huszonegyen elhunytak a koronavírus szövődményei miatt.

Két fertőzött szarvasi is elhunyt

Beol
-
 Ma 16:40Belföld

Az utóbbi egy hétben a felnőtt háziorvosok 79 alkalommal kértek mintavételt, eddig 37 lett igazoltan pozitív koronavírusra, sok eredményre még várnak — adta hírül pénteken Babák Mihály, Szarvas polgármestere

Különleges atlasz jelenik meg az Európában fészkelő madarakról

A több mint 900 oldalas, angol nyelvű kiadvány 50 európai ország fészkelő madárállományáról nyújt adatokat.

A csorvási otthonban többen is megfertőződtek, eredményre várnak

Beol
-
 Ma 16:25Belföld

Pénteken napvilágot látott a csorvási fertőzöttek száma. Az Egyesített Szociális Intézményben is vannak koronavírusos lakók és dolgozók, az intézmény további hatvan lakója vár jelenleg a tesztek eredményére.

Pelé búcsúlevelet írt Maradonának

„Bűvész voltál, amikor a labda a lábadnál volt...” – írta a háromszoros világbajnok brazil.

Dél-alföldi rangadót játszanak a Kórház utcában

Beol
-
 Ma 15:44Sport

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság huszadik fordulójában vasárnap 13 órakor, két 24 pontos együttes, a Békéscsaba 1912 Előre csapata és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttese találkozik zárt kapuk mögött a Kórház utcai stadionban.

Napos, fátyolfelhős időre készüljön szombaton

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között várható.

Komoly csatornatisztítás zajlott Gyulán

Beol
-
 Ma 15:17Belföld

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai a közelmúltban részt vettek az Európai Hulladékcsökkentési Hét Magyarországi programsorozatában és az Élővíz-csatorna gyulai, belvárosi szakaszán gyűjtötték a hulladékot – tájékoztatott az eseményről Facebook oldalán a KÖVIZIG.

A Vörös téren lehet az újabb Mike Tyson-Roy Jones Jr. csata

A Los Angeles-i ütközet döntetlenre végződött.