Találatok: 172 hír

Ingyenesen, virtuális vezetéssel lehet megnézni az Országházat

Regisztrációt követően ingyenesen, virtuális vezetéssel lehet megtekinteni az Országházat - közölte az Országgyűlés sajtóirodája hétfőn az MTI-vel.

Elindult a nevezés a Brillante párlatversenyre

Elindult a nevezés a Brillante - 2021 elnevezésű nemzetközi párlatversenyre, amely évek óta a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvénye volt - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Fő a biztonság: kinyitották az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait

Hétfőn újra visszatérhettek az óvodások és az általános iskolák alsó tagozatos tanulói az intézményekbe. A felsőbb évfolyamokon a tervek szerint május 10-ig marad a digitális oktatás. Az iskolák már napokkal ezelőtt felkészültek a nyitásra, így a diákok tiszta, fertőtlenített intézményekbe érkezhettek meg.

Hallott már pumpapályáról? Most épül egy Pósteleken

Pumpapályát alakítanak ki Pósteleken, az egykori autós mozi helyén. A sportpálya a Modern Városok Program része és a Wenckheim turista- és kerékpárút projekt egyik eleme. A munkálatokat bemutató sajtótájékoztatót hétfőn kora délután tartották a helyszínen.

A csabai Andrássy és a gyulai Erkel gimi is bebronzult a tavalyi diákolimpián

A 2019/2020. tanévi Diákolimpia® versenyek sajnos nem fejeződhedtek be, az országos döntőknek közel felét sikerült megrendezni, így a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) mindössze kilenc sportágban tudott országos győztest hirdetni.

Virágzási csúcs: 1688 volgamenti hérics bontotta ki szirmait Csorváson

A fokozottan védett volgamenti hérics legnagyobb hazai, őshonos állománya a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Csorvási-löszgyepen található.

Természetvédelmi kárt okoz a költési időszakban végzett fa- és bokorkivágás

A szaporodási és vegetációs időszakban végzett fa- és bokorkivágások súlyos természetvédelmi kockázatot jelentenek, valamint a természetvédelmi, állatvédelmi és az erdőtörvényt is sértik - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Röplabda: Marta Drpa szerződést hosszabbított a Brse-vel

A 31 esztendős szerb átló a 2021/22-es szezonban is a magyar bajnokságban ezüstérmet szerző Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE együttesét erősíti.

Müller Cecília: Javulnak a járványügyi adatok

Magyarországon az első oltását 3 266 425 fő, tehát minden harmadik állampolgár megkapta. Az egyéni védelmet csak a vakcina felvétele biztosítja, a közösségi védelmet pedig az, ha minél többen rendelkeznek egyéni védettséggel - fogalmazott az országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

Letartóztatásban marad a dombegyházi pénzhamisító

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla fenntartotta az elsőfokon pénzhamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt elítélt dombegyházi férfi letartóztatását.

Forgalomkorlátozás lesz a 47-es főúton

Burkolatfelújítás miatt lesz forgalomkorlátozás a 47-es főúton, Csorváson a következő öt napban.

Új eszközöket kapott a békéscsabai mentőállomás

Új eszközöket kapott az Országos Mentőszolgálat békéscsabai mentőállomása. Az adományt a KDNP békéscsabai szervezetének nevében Bálint József elnök és dr. Csicsely Ilona önkormányzati képviselő adta át hétfő reggel.

Két baleset, könnyű sérülésekkel

Békés megyében vasárnap két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Kormányszóvivő: A kormány mindent megtett az iskolák biztonságos nyitásáért

A kormány mindent megtett, hogy az iskolák alsó tagozatai biztonságosan kinyithassanak hétfőn - mondta Szentkirályi Alexandra a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

3 millió 266 ezer a beoltott, 2680 az új fertőzött, elhunyt 197 beteg

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 266 425 fő, közülük 1 391 381 fő már a második oltását is megkapta. 2680 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 753 188 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.