Találatok: 132 hír

Jubilált az Országos Társastánc Bajnokság a Csabagyöngyében

Ötvenedik alkalommal mérették meg magukat Békéscsabán az ország legjobb táncosai a B-A-S osztályban, valamint harmadik alkalommal rendezték meg a Nyíri Lajos Emlékversenyt vasárnap a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Négy balesetben hatan sérültek a megye útjain

Békéscsabán, Csárdaszálláson, Békésen és Dobozon helyszíneltek a rendőrök.

Csirkehíradó: 400 százalékos győzelemmel zártak a hétvégén a kicsik

Behír
-
  Ma 09:26 Megyei

A Csabai Csikefogók VK. IV. korcsoportos, a 2008-as együttesei (ott voltak a gyulaiak is) ezúttal a hétvégén Hódmezővásárhelyen domborítottak: négy meccsből négyet vittek. De ki, ha nem mi és mikor, ha nem most? – meséljük el ezeket a bravúrokat.

Áder János: sorsdöntő évek előtt állunk

Behír
-
  Ma 08:41 Belföld

Soha nem állt olyan sorsdöntő húsz-harminc év előttünk, mint ami ránk, különösen a mai fiatalokra vár. Ezek az évtizedek ugyanis meghatározzák a következő száz, de lehet, hogy ezer éveket is - hangoztatta Áder János köztársasági elnök szombaton, a győri Révai Miklós Gimnáziumban pályaválasztás előtt álló diákoknak tartott klímaelőadásában.

Több mint harminc javaslat elfogadásával zárhatja idei munkáját a parlament

Az Országgyűlés háromnapos üléssel zárja ez évi munkáját. A képviselők kedden és szerdán összesen több mint harminc javaslat elfogadásáról dönthetnek, emellett megválaszthatják az Országos Bírósági Hivatal (OBH) új elnökét és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa tagjait is.

Csapadékosabb idő várható a héten

Behír
-
  Ma 06:12 Időjárás

Csapadékosabb időjárás várható a héten. Jellemzően esőre kell számítani, az északi hegyekben hó is eshet. Lehűlésre nem kell készülni, a maximumok fagypont felett alakulnak, néhol 10 fok közeli értékek is lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Agrárügyi tematikus fórumsorozat a Békéscsabai Járásban

Behír
-
  Tegnap 19:41 Gazdaság

A Békés Megyei Kormányhivatal várja az érdeklődőket a 2019. évi Agrárügyi tematikus fórumsorozat Békéscsabai Járásban megtartandó rendezvényére

Békés megye hírei - Híradó - 2019. 12. 08.

Behír
-
  Tegnap 19:00 Megyei

A Békéscsabai Médiacentrum, 7.tv Híradója. - 2019. 12. 08.

Labdarúgás: Megtört a csabai nyeretlenség a Tiszakécskével szemben

Behír
-
  Tegnap 18:56 Sport

Az Előre 1-0-ra győzött a Tiszakécske otthonában a labdarúgó Merkantil Bank Liga 20. fordulójában.

Európában Magyarországon a legmagasabb a gyermekek átoltottsága

Európában Magyarország a legjobb a gyermekkori védőoltottságok átoltottsága szempontjából - mondta az egészségügyi államtitkár az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Ének és vers az adventi koszorú körül

Behír
-
  Tegnap 17:57 Belföld

Újabb gyertya lobbant föl a Csabai Rendezvénypajta előtt. Advent második vasárnapján a békéscsabai baptisták emlékeztek meg az Úrjövetről.

Mikulásnappal folytatódott a Csabai Advent

Behír
-
  Tegnap 17:32 Belföld

Gyerekek és szülők sokasága töltötte meg a Szent István teret advent második vasárnapján. A délutáni rendezvényen többek között a Mikulással is találkozhattak a szerencsések.

Magas részvételi számokat produkált az Őszi Művészeti Hetek programsorozata

A Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója, Szente Béla, valamint az igazgató-helyettes, Forczek Győző és az intézmény kommunikációs vezetője, Vandlik-Varga Nelli összegezték az idei rendezvénysorozat eredményeit.

Böjte Csaba karácsonyi ajándéknak azt kéri, hogy tárjuk ki szívünket egymás felé

A szerzetes a karácsony közeledtével azt kéri, tárjuk ki a szívünket, legyünk őszinték és ne engedjük el egymás kezét.

Hangulatos adventi este Gerlán

Behír
-
  Tegnap 15:14 Belföld

Bensőséges hangulatú rendezvényre gyűltek össze a gerlaiak szombat este. A Wenckheim-kastély mögött felállított sátorban a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki megtalálhatta a kedvére való elfoglaltságot.