Találatok: 189 hír

Mszp: A békéscsabai szervezet arcmaszkokat vásárol az első vonalban dolgozóknak

A szocialista párt szolidaritási alapot hozott létre, melyből minden megyei szervezet részesül.

Egy békéscsabai cég segít a home office hálózatok kialakításában a vállalatoknak

Behír
-
  Ma 17:42 Belföld

Az M1 Békés megyei tudósítója Pázsa Lászlóval, a TopLaptop Kft. ügyvezetőjével készített interjút azzal kapcsolatban, hogyan tudnak segítséget nyújtani a cégeknek az otthoni és munkahelyi hálózatok kialakításában, miután a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet miatt sokan kényszerülnek otthoni munkára.

A szakember szerint így kellene otthonunkat takarítani a járvány idején

Behír
-
  Ma 16:10 Belföld

Az M1 Békés megyei tudósítója dr. Melczer Mária Ágnessel, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara Békés Megyei Szervezetének elnökét kérdezte arról, hogyan és milyen gyakran kell fertőtleníteni otthonunkat annak érdekében, hogy a legtöbbet tegyünk a vírusfertőzés elkerülése érdekében.

Lenkefi Zoltán: Minden érdekel, ami a bábszínház műfajába belefér

Behír
-
  Ma 15:16 Belföld

Lenkefi Zoltán, Blattner Géza-díjas bábművész, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója március közepén vehette volna át a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést azért az értékteremtő alkotói és intézményvezetői munkáért, amelyet a színházi kultúra sikeres népszerűsítése terén végzett.

Békéscsaba anno: Békés-Csabai Önkéntes Tűzoltó Egylet

Behír
-
  Ma 14:11 Belföld

Békés-Csaba mezővárosának 1880-ban, Lepény Pál bírósága utolsó évében, mintegy 150 utcája házainak többsége zsupp- és nádfedeles volt. A rettegett vad elem, a vörös kakas, a pusztító tűz oltását a lakosság segítségével próbálták megoldani.

A 65 évnél idősebb orvosok nem vesznek részt személyesen az ellátásban

Behír
-
  Ma 13:26 Egészség

A koronavírus miatt veszélyeztetett korú háziorvosok Békéscsabán sem vesznek részt személyesen az ellátásban. A városvezetés helyettesítéssel és körzetösszevonással oldja meg a 65 évnél idősebb orvosok védelmét, akik továbbra is dolgozhatnak, de csak telefonon keresztül.

Hasznos tudnivalók a nyugdíjbiztosítási adategyeztetésről

Behír
-
  Ma 12:12 Belföld

Elektronikus úton egyeztethetjük nyugdíjbiztosítási adatainkat.

Operatív törzs: Délután megkapják megbízóleveleiket a kórházparancsnokok

Délután két órakor Halmosi Zsolt országos főparancsnok átadja a megbízóleveleket a kórházparancsnokoknak - mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője vasárnap online sajtótájékoztatón.

A szolgáltatókkal együttműködve dolgoznak a szakemberek a turizmus új arculatán

Behír
-
  Ma 11:44 Megyei

Súlyosan érintette a járvány okozta gazdasági helyzet a turizmust. A szektorhoz kapcsolódó szolgáltatók átmeneti üzemszünetre kényszerültek. A kormány fontos lépéseket tett a hazai turizmus megmentéséért, a segítő intézkedések célja a munkahelyek megmentése, hogy a veszélyhelyzet elmúltával teljes erővel indulhasson újra az ágazat.

Tíz település intézményeihez visz védőfelszereléseket Herczeg Tamás

A térség országgyűlési képviselője Budapesten vásárolt felszereléseket és békéscsabai, csorvási vállalkozásokkal állapodott meg arról, hogy mosható védőmaszkokat gyártanak.

Hajdúhadházi gyermeket találtak meg a csabai rendőrök

Békéscsabán körözés alapján intézkedtek a rendőrök.

Koronavírus - Sokan vállalnak áthidaló munkát a járvány idejére

A koronavírus-járvány kezdete óta százszorosára nőtt az érdeklődés egy-egy betöltetlen kereskedelmi, szállítási vagy raktározási pozíció iránt; a jelentkezők többsége csak átmenetileg helyezkedne el ezekben a munkakörökben, például azért, mert eredeti foglalkoztatójuk leállásra kényszerült és nem tud bért fizetni - olvasható a Magyar Nemzet…

Maradj Otthon! – Verasztó János videóüzenete

Behír
-
  Ma 08:00 Megyei

A koronavírus-járvány megfékezésére érdekében csökkenteni kell a személyes találkozókat, vagyis a legjobb megoldás, hogy otthon maradunk. Ennek, a legfontosabb üzenetnek a tolmácsolására kérünk fel Békés megyei közismert embereket. Mai üzenőnk Verasztó János, evangélikus lelkész.

Már 408 beazonosított koronavírus-beteg és újabb két halott van hazánkban

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 408-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg.

Jelentős fagy várható a jövő héten

Behír
-
  Tegnap 18:42 Időjárás

Jelentős fagy várható a jövő héten - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.