Találatok: 13 hír

Újabb felsőerjesztésű termékkel jelentkezik a Dreher, itt az IPA

Április elejétől kapható a boltokban a Dreher IPA, amelyet a hat féle komlóval főznek Kőbányán. A sörgyár szerint az újdonság testesebb, kesernyésebb és karakteresebb, mint a márka többi ale típusú terméke.

Elcsúszhatnak az idei termékbevezetések a koronavírus miatt

BeerPorn
-
  Ma 14:08 Életmód

Vannak olyan újdonságok a hazai sörpiacon, amelyeket még éppen be tudtak mutatni a járvány miatti korlátozó intézkedések előtt, de minden bizonnyal lesznek olyan termkek, amelyeket a tervezettnél később ismerhet majd meg a közönség.

Körte, dió, kéksajt – alig kell hozzá valami, és dupla IPA-hoz a legszuperebb

BeerPorn
-
  20.04.04 06:25 Életmód

A HUBA – Hungarian Beer Academy közzétette a sörtanfolyamai egyik kedvenc ételének receptjét. A karamellizált körte kéksajttal és dióval egyszerűen elkészíthető fogás, de ennek ellenére a végeredmény igen összetett ízvilágú különlegesség, amihez a dupla IPA söröket javasolják.

Szombaton eljön a saison napja!

BeerPorn
-
  20.04.02 06:11 Életmód

Hét éve tartja meg minden április 4-én a saison napját a portlandi Allagash Sörfőzde. Idén igazán nem lesz nehéz csatlakozni hozzájuk, szerezz be pár magyar saisont!

Maradj otthon és főzzél sört – online söriskolát indít a zip’s

BeerPorn
-
  20.04.01 13:36 Életmód

Hogyha eddig nem tetted volna, most, az otthon töltött idő alatt végre kipróbálhatod a sörfőzést! Ráadásul most a zip’s-től és a Jameson-tól profi segítséget is kapsz hozzá, élő Facebook videók formájában!

Most sörvásárlással segítheted a koronavírus ellen harcoló orvosokat!

A Hara’Punk Sörfőzde adománysört készít, amelynek teljes profitját – egyeztetve a járvány kezelésén dolgozó orvosokkal –, életmentő eszközök és gyógyszerek beszerzésére ajánlják fel.

Ezek voltak a március legizgalmasabb új sörei

BeerPorn
-
  20.04.01 06:05 Életmód

Nagyon sok minden olyan dolog nem történt meg idén márciusban, amire régóta vártunk, de a sörfőzdék legalább picit vidámabbá tették ezt a hónapot is. Kettő, azaz három red ale és gyümölcsös játékos volt érdekes leginkább az elmúlt hónapban.

Ország söre 2020: meghosszabbították a szavazást

BeerPorn
-
  20.03.31 14:55 Életmód

A koronavírus járvány miatt meghosszabbították az Ország Söre nevű, szakmai kóstolóval egybekötött közönségszavazást. A verseny honlapján továbbra is lehet szavazni az Év Sörfőzdéje mellett 2020 legjobb magas alkoholtartalmú IPA-jára is.

Így segít az egészségügyben dolgozóknak a magyar gasztronómia

Több magyarországi élelmiszeripari vállalat és áruházlánc segíti felajánlásokkal a koronavírus-járvány idején az egészségügyi dolgozók étkeztetését, illetve a Magyar Bocuse d'Or Akadémia séfjei is főznek az egészségügyieknek.

Gasztrotörténet: sztorik a sörről

BeerPorn
-
  20.03.31 12:33 Életmód

Vinkó Józsefnek, a Magyar Konyha főszerkesztőjének szórakoztató gasztrotörténeti műsora, a Szellem a fazékból múlt szombaton teljes egészében a sörről szólt. Hallgass gasztrosztorikat a sörről!

A cseh kisüzemi főzdék negyede zárhat be a járvány miatt

BeerPorn
-
  20.03.31 06:28 Életmód

A Csehországban működő, nagyjából 500 kisüzemi főzdének várhatóan negyede nem éli túl a koronavírus járvány okozta krízist – jósolja a Cseh-Morva Kisüzemi Sörfőzdék Szövetségének elnöke.

Nemzetközi összefogás: 14 főzde együtt kéri, hogy „igyál hazait”

BeerPorn
-
  20.03.30 17:03 Életmód

Vasárnap este került ki a netre az a videó, amelyet a Mad Scientist kezdeményezésére hozott össze 14, különböző országokban működő sörfőzde. A kisfilm fő üzenete, hogy „maradj pozitív, vigyázz magadra és igyál hazait”.

Bajban vannak a cseh komlótermesztők is

BeerPorn
-
  20.03.30 06:28 Életmód

A cseh komlótermesztőket is komoly kihívások elé állítja a járvány: áprilisban és májusban kellene a drótkordonok felé irányítani a növények hajátsait. Ebben a munkában rengeteg vendégmunkás szokott részt venni, ők viszont most hiányoznak.