Találatok: 9 hír

Siófok - Kálmán Imrére emlékeznek születésnapján a szülővárosban

Balatontipp
-
  Tegnap 00:20 Utazás

A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ az idén is több rendezvénnyel emlékezik az intézmény névadójára, Kálmán Imre zeneszerzőre, karmesterre, aki 138 évvel ezelőtt született Siófokon.

Tihany - Vaddisznó konda süldő malacokból a bicikliút mellett

Balatontipp
-
  20.10.22 23:02 Utazás

Nagy érdeklődést váltott ki a Facebook-on a bicikliút mellett túró tihanyi vaddisznó kondáról készített képalbumunk. A hangulatjelek szerint a többség csak egyszerűen érdekesnek tartották, de sokakat meglepett, vagy akár fel is dühített, amit a képeken látott. Most itt is megosztjuk.

Balatoni régió - Ünnepi megemlékezések az 1956-os forradalom 64. évfordulóján

  Badacsonytomaj Október 23-án, pénteken 9 órakor megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharcról a Szent Imre római katolikus templomban. A szentmisét követően a program koszorúzással...

Ismeretlen Ismerős Zánkán - A műsor vendége Takács Ferenc

Balatontipp
-
  20.10.22 18:47 Utazás

A helyi füvesember, Takács Ferenc kertészmérnök-tanár, gomba- és gyógynövényszakértő oktató, a zánkai Gyógynövény-völgy Ökoturisztikai Oktató- és Látogatóközpont megálmodója lesz a vendége a Faluház beszélgetős rendezvényének október 27-én, kedden 18 órakor.

Révfülöp - Barokk slágerek és más klasszikusok a Stephanus vonóstrióval

Balatontipp
-
  20.10.22 18:24 Utazás

Az idén 66 éves Zuglói Filharmónia fiatal tagjaiból alakult Stephanus vonóstrió ad hangversenyt 2020. október 24-én, szombaton 16.00 órakor a révfülöpi Munkás Szent József katolikus-templomban.

Csopak - Eszméletlenül magas áron, közepén fehér folttal kelt el a község kikötője

Az október 21-én éjjel lezárult licitálás szerint rendkívüli összegért, 890 millió forintért adott túl Magyarország Kormánya a csopaki hajó- és vitorláskikötőn. A hivatalos eladó persze a Bahart Zrt. volt, de a döntést a kormány képviselői hozták meg a kisebbségben lévő önkormányzatokkal szemben.

Keszthely - Esküvői nyílt nap házasulóknak a Festetics-kastélyban

Balatontipp
-
  20.10.22 01:05 Utazás

A idei év rendkívüli volt az esküvői szolgáltatók, így a helyszínek biztosítók számára. Persze ugyanígy emberpróbáló a házasulandók oldaláról is a járvánnyal kapcsolatos szabályok, intézkedések miatt, mondta Erdős Andrea esküvő-és rendezvényszervező, amikor a hétvégén megrendezésre kerülő IX. Esküvői nyílt napról kérdeztük.

Helikon Kastélymúzeum - Az éjszaka fényei a modellvasúton

Balatontipp
-
  20.10.21 23:07 Utazás

Rendhagyó esti látogatásra várják az érdeklődőket a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum történelmi modellvasút-kiállításán október 26-án 19 és 20 óra között.

A Balatonnál is jó lenne! - Világító kerékpárút Esztergomnál

Balatontipp
-
  20.10.21 21:52 Utazás

Az utóbbi évek legragyogóbb kísérleti útépítési projektje valósulhatott meg az Eurovelo 6 kerékpárút Duna-menti szakaszán Esztergom térségében - állítják a Magyar Közút munkatársai.