Találatok: 12 hír

Balatonfüred - Szombaton megnyílt a balatoni régió legnagyobb jégpályája

December 14-én, szombaton hivatalosan is megnyílt Balatonfüred első műjégpályája, ami a 60x15 méteres nagyságával, 900 négyzetméteres jégfelületével a legnagyobb ilyen létesítmény a régiónkban.

Balatonfüred - Szombattól várják a korcsolyázókat a jégpályára

Balatontipp
-
  19.12.13 18:54 Utazás

December 14-én, szombaton 9 órakor megnyílik és "üzemszerűen" működésbe lép a balatonfüredi műjégpálya - tájékoztatta a Balatontippet a Probio Zrt.

Nagyot robbanhat jövőre a szúnyogbomba, ha nem készülünk fel megfelelően a helyzet kezelésére

Balatontipp
-
  19.12.13 18:21 Utazás

A balatoni nyár 2020-as slágerét még nem ismerjük, de az már ma biztosra jósolható, hogy az egyik legnagyobb botrány a szúnyogok miatt várható. A feltételezésre az ad alapot, hogy a jelek szerint gyakorlatilag készületlenül ér majd bennünket a levegőből végzett kémiai szúnyogirtás megszűnése.

Hévíz - Újabb kiemelkedő dolgokkal bővült a helyi értéktár

Szellemi, kulturális és tudományos értékek kerültek az idei esztendőben Hévíz helyi értékei közé, melyeket a Hévízi Hungarikumok Napján adott át Papp Gábor polgármester és Hermann Katalin, a Festetics Művelődési Központ vezetője.

Balatoni programok a 2019. december 13-január 3. közötti időszakra

Balatontipp
-
  19.12.13 13:09 Utazás

A harmadik adventi hétvégén is érdekes programokkal várnak mindenkit a Balatonnál. Több más mellett Alsóörsön, Hévízen, Keszthelyen, Tihanyban koncertre illetve koncertekre, Badacsonyban holdfénytúrára, a balatonfüredi Koloska-forrásnál csillagnézésre, Gyenesdiáson adventi gesztenyesütésre és vásárra, Tihanyban forraltbor főző…

Magánszállásadók - A támogatásból kimaradtak, csak a szívatás jutott nekik

Balatontipp
-
  19.12.13 12:06 Utazás

Esélyegyenlőséget sértő és észszerűtlen lépés a magánszállásadók napi jelentésre kötelezése, ami sok tisztességes szobakiadó kedvét, vele megélhetését veszi el - állította többek között balatonakali polgármestere a Balatoni Szövetség múlt heti közgyűlésen.

Badacsony - Javítják a hegyiutakat, miközben egyesek újra libegőről ábrándoznak

Balatontipp
-
  19.12.12 12:48 Utazás

Közel félmilliárd forintot biztosítanak az ország közös kasszájából egyes badacsonyi hegyiutak korszerűsítésére. A fejlesztésnek köszönhetően a Badacsony déli oldalán több pincészet, vendéglátóhely - köztük ismert személyeké is - könnyebben megközelíthetővé válik.

Szigliget - Karácsonyfa állításra készülnek a strandon, ahol már korcsolyázni is lehet

Ismét karácsonyi előfürdéssel és karácsonyfa állítással vezetik fel a téli Balaton legextrémebb kihívását, az idén jubiláló szigligeti Újévi csobbanást. De a karácsonyi programig is korcsolyapályával várják az érdeklődőket a strandon.

Siófok - Szobrai közelében fog nyugodni a 96 évesen elhunyt Varga Imre

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után 2019. december 9-én, életének 97. évében otthonában elhunyt Varga Imre, a nemzet művésze, több magas hazai és külföldi állami kitüntetés birtokosa - adta hírül a Magyar Művészeti Akadémia kedden.

Balatongyörök - Utazás és roller volt a fődíj a hagyományos adventi programon

Balatontipp
-
  19.12.10 09:09 Utazás

A munkanapok áthelyezése kicsit bezavart az Adventi Forgatag pénteki fogadtatásába, de szombaton este már megtelt a templom alatti tér a műsorokra figyelő, beszélgető, borozó, teázó emberekkel.

Balatonfűzfő - Retró disznóvágás hagyományos ízekkel és hangulattal

Balatontipp
-
  19.12.09 22:21 Utazás

Harmadszorra is közösen idézték meg a hagyományos falusi disznóvágások hangulatát, ízeit a balatonfűzfői Városi Disznóvágáson szombaton. A disznótoros kóstoló mellé süteményeket is készítettek, és karácsonyi vásárral, szórakoztató műsorral színesítették a programot.

Alsóörs - Nagy érdeklődés mellett zajlott az idén is a Mikulás futás

Balatontipp
-
  19.12.09 16:06 Utazás

Kis híján részvételi csúcsot döntöttek a 8. alkalommal megrendezett Alsóörsi Mikulás futáson szombaton. Bár az indulók száma eggyel elmaradt a 2016-os 238-tól, jelentősen meghaladta a tavalyit.