Találatok: 37 hír

Lázgörcs - ijesztő, de legtöbbször ártalmatlan

A láz olyan tünet, ami arra hívja fel a figyelmünket, hogy valami nincs rendben a szervezetben. Sokan még mindig nehezen fogadják el, hogy a láz megjelenése inkább pozitív hatásokkal jár, mintsem káros következményekkel vagy komoly veszélyekkel.

Út a válásig - Ez a tipikus forgatókönyv

Évente húszezren válnak el Magyarországon, a válásokat pedig általában a nők kezdeményezik. A párterapeuta szerint a válásig egy tipikus forgatókönyv szerint jutnak el a feleségek.

5 csodálatos császármetszéses fotó

Világszerte egyre több kisbaba születik császármetszéssel, mégis sok helyen még mindig tabu témaként kezelik, ha egy csecsemő így jön a világra. Pedig a császármetszésen átesett nők is bátran, önzetlenül, dobogó szívvel adnak életet gyermeküknek.

Fura fotós trend: amikor apának van pocakja

Számtalan fura, vicces, inspiráló vagy éppen idegesítő dologgal találkozhatunk a közösségi oldalakon, hiszen sok szülő szereti a gyermekvárás és -nevelés minden mozzanatát megosztani másokkal.

Nem mindegy, mikor kapja a kismama az oltást

A kutatási eredmények szerint antitestes immunválasz alakul ki a várandósokban a koronavírus elleni vakcináció hatására, s az antitestek a méhlepényen keresztül eljutnak a magzathoz is. Nem mindegy azonban, mikor történik az oltás.

4 dolog, amit tegyél biztonságos helyre, mielőtt járni kezd a baba

Elég egyetlen pillanatra félrenézni, és a gyerek kezébe, szájába kerülhet olyan dolog, aminek nem lenne szabad. Ennek esélyét azonban jelentősen csökkenthetjük. Ezeket a tárgyakat kell gyerekbiztos magasságban tartani.

Rémeket, szörnyeket lát a gyerek? Így reagálj rá!

Szinte minden gyerek lát rémeket a sötétben. Meg is fogalmazza félelmeit, ám a szülők jelentős része elbagatellizálja a szörnyet, és a gyerek félelmét is. Mi a helyes reakció? Íme Vekerdy gondolatai.

Ezek a hiperaktivitás korai jelei

Ha gyermekünk szünet nélkül beszél és egyébként is nyughatatlannak tűnik, még nem biztos, hogy hiperaktív. De oda kell figyelnünk a jelekre.

Láz-lázcsillapítás - a legnagyobb tévhitek

Miért él a köztudatban még mindig, hogy a láz veszélyes és azonnal csillapítani kell? Mikor muszáj csillapítani és hogyan ne tegyük? Lázkisokos.

Videón a Down-szindrómás kicsi lány örömölelése

Imádnivaló pillanat, amikor a kétéves Down-szindrómás kislány megpuszilja és megöleli a babát, aminek az a különlegessége, hogy arcát az övéről mintázták.

6 dolog, amivel segítheted a gyereked a harag kezelésében

Mi az oka annak, hogy a fiatalabb gyerekek valamilyen fizikai módon fejezik ki, ha dühösek? És hogyan segíthetünk a gyereknek a harag kezelésében?

Komoly hatást gyakorol a gyerekek agyára a fenekelés

Babaszoba
-
 21.04.16 03:39Életmód

Az elfenekelést sokan nem tekintik testi fenyítésnek vagy bántalmazásnak, noha egyértelműen az. Harvardi kutatók most kimutatták, hogy a fenekelésnek komoly hatása van a gyerekek fejlődésére.

8 divatos lánynév a királyi családokban

Babaszoba
-
 21.04.15 05:39Életmód

Ha már tudjátok, hogy kislánnyal bővül a család, de még nem döntöttétek el, milyen nevet kapjon, nézzétek át ezt az illusztris listát - a közös bennük az, hogy mindegyiket hercegnők, hercegek kapták.

Nem a szülőn múlik, mi lesz a gyerekből

Babaszoba
-
 21.04.15 05:09Életmód

A szülőkre hatalmas súlyként nehezedik a felelősségtudat, miszerint rajtuk múlik, gyermekeikből milyen ember válik - mennyire lesznek sikeresek, eredményesek, boldogok. Pedig a szülői döntéseknek közel sincs akkora hatása, mint azt gondoljuk.

Videón, ahogy két baba szökik a nagymamától

Babaszoba
-
 21.04.15 04:39Életmód

Néha egy gyereket sem egyszerű kergetni a lakásban, és ehhez az sem kell, hogy már tudjon járni, elég, ha profin mászik. Egy nagymamának pedig pláne nem volt könnyű dolga, amikor egyszerre két iker unokáját próbálta a szobában tartani.