Találatok: 84 hír

Tőzsde – Gyenge kezdés New Yorkban

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon a hétfői rekordzárás után. The post Tőzsde – Gyenge kezdés New Yorkban appeared first on AzÜzlet.

A Status Energy közvetett tulajdonos lett a Tigázban

Tőkeemelésről szóló részvényjegyzési megállapodást írt alá a Status Energy a MET-tel, ezzel közvetett tulajdonrészt szerzett a Tigáz Zrt.-ben. The post A Status Energy közvetett tulajdonos lett a Tigázban appeared first on AzÜzlet.

Drágul a sertéshús, nehéz helyzetben a termelők

Az afrikai sertéspestis tovább emelheti a sertéshús árát, ugyanakkor a világ sertéspiacának átrendeződése sok hazai termelőt és vágóhidat sodorhat nehéz helyzetbe. The post Drágul a sertéshús, nehéz helyzetben a termelők appeared first on AzÜzlet.

Óriásgyémánt – Európa legnagyobbját találták meg

Az Üzlet
-
  Tegnap 14:24 Gazdaság

A kontinens legnagyobb, 222,09 karátos gyémántjára Arhangelszk megye mezenszki járásában, a Grib-lelőhelyen találtak rá - közölte az AGD Diamonds vállalat. The post Óriásgyémánt – Európa legnagyobbját találták meg appeared first on AzÜzlet.

Plusz öt euróért már 5G járhat Németországban

Korlátozott keretek között ugyan, de elindítja kereskedelmi célú 5G mobil szolgáltatását Németországban a Vodafone. A szolgáltatás díja a meglévő szerződésben foglalt díj felett még öt euró. The post Plusz öt euróért már 5G járhat Németországban appeared first on AzÜzlet.

Drog a lefolyóban. Metgátoroktól tartanak Amerikában

Egy tennessee-i város rendőrei arra kérik a lakosságot a Facebookon, hogy ne húzzanak le metamfetamint a vécén, mert az a csatornarendszeren át az élővizekbe jut, és megőrjíti az alligátorokat és a többi vízi állatot. The post Drog a lefolyóban. Metgátoroktól tartanak Amerikában appeared first on AzÜzlet.

Hangulatindex: mélyülő aggodalom Németországban

A vártnál nagyobb mértékben süllyedt a ZEW gazdaságkutató intézet júliusi németországi gazdasági hangulatindexe. Az euróövezeti gazdasági mutató ugyanakkor csak minimálisan, a becsültnél kevésbé romlott. The post Hangulatindex: mélyülő aggodalom Németországban appeared first on AzÜzlet.

Bővül a Limo-flotta – könnyebb lesz a parkolás

Az Üzlet
-
  Tegnap 11:58 Gazdaság

Ötven elektromos meghajtású, a korábbi modelleknél kisebb autót állít forgalomba a Mol közösségi autómegosztó szolgáltatása. The post Bővül a Limo-flotta – könnyebb lesz a parkolás appeared first on AzÜzlet.

Tovább apadt a befektetési alapok vagyona

Júniusban 2,2 százalékkal, 137 milliárd forinttal csökkent a befektetési alapokban kezelt vagyon, a hónap végén a BAMOSZ-tagok együttesen 6213 milliárd forintot kezeltek - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ). The post Tovább apadt a befektetési alapok vagyona appeared first on AzÜzlet.

Új vezető a BMW Magyarország élén

Augusztus elsejétől Maciej Galant tölti be a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatói tisztségét. The post Új vezető a BMW Magyarország élén appeared first on AzÜzlet.

Fizetési mérleg: 245 millió euró többlet májusban

Az Üzlet
-
  Tegnap 11:12 Gazdaság

Az áprilisi deficitet követően májusban ismét többlettel zárt a folyó fizetési mérleg: az egyenleg 370 millió euróval javult és 245 millió euró aktívumot mutatott az áprilisi 125 millió euró hiánnyal szemben. The post Fizetési mérleg: 245 millió euró többlet májusban appeared first on AzÜzlet.

Fizetési határidő. Itthon egyre fogy a cégek türelme

Az uniós átlagnál jóval rövidebb fizetési határidőket szabnak a magyar cégek, ezért sok ügyfél kénytelen halasztást kérni. Három év alatt öt nappal csökkent az átlagos fizetési határidő. The post Fizetési határidő. Itthon egyre fogy a cégek türelme appeared first on AzÜzlet.

Hitelminősítés – Rontotta Törökország osztályzatát a Fitch

Leminősítette Törökország államadós-osztályzatát a Fitch Ratings arra a bejelentésre, hogy az államfő menesztette a jegybank vezetőjét. The post Hitelminősítés – Rontotta Törökország osztályzatát a Fitch appeared first on AzÜzlet.

Tőzsde – Vegyes nyitás Nyugat-Európában

Vegyesen indult a kereskedés a vezető nyugat-európai tőzsdéken kedden. The post Tőzsde – Vegyes nyitás Nyugat-Európában appeared first on AzÜzlet.

Kockázatos a Facebook kriptovalutája?

Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter szerint a Facebook tervezett kriptopénze, a Libra alkalmas lehet az adóhivatal kijátszására vagy akár pénzmosásra is.   The post Kockázatos a Facebook kriptovalutája? appeared first on AzÜzlet.