Találatok: 70 hír

A Shell szponzorálja egy múzeum karbonkiállítását, szerződtek, hogy nem kritizálják a céget

Azonnali
-
 Tegnap 19:45Vélemény

A londoni Science Museum szén-dioxidot megkötő technológiákat mutat be, amelyben az olajcégnek is érdekeltsége van. Nem ez az első eset, hogy a zöldek támadják, ahogy az olaj- és gázipari szereplők brit kulturális intézményeket támogatnak.

Az angol esélyegyenlőségi bizottság óvatosságra int a dolgozók oltási kötelezettsége kapcsán

Azonnali
-
 Tegnap 16:37Vélemény

Szerintük a munkaadóknak joguk van megvédeni az alkalmazottakat, de az előírások arányosak kell, hogy legyenek és nem lehetnek diszkriminatívak. Egy HR szakmai szervezet szerint jogilag is felelősségre vonható, aki kötelezővé teszi a védettség megszerzését.

Így tennék az EU az infrastruktúráját ellenállóvá a klímaváltozás hatásaival szemben

Azonnali
-
 Tegnap 09:45Vélemény

„Klímaállóvá” tenné az Európai Bizottság az EU-országok infrastruktúráját. Azok, akik különböző forrásokra pályáznának, az utakat, távközlési hálózatokat, hidakat és egyéb kulcsépítményeket úgy kell megtervezzék, hogy azok ellenálljanak az árvizeknek, hőhullámoknak és a klímaváltozás más szélsőséges időjárási hatásainak. A legalább…

Ha ezt a cikket elolvasod, elkezded szeretni a most 75 éves forintot

1946. augusztus 1-jén vezették be Magyarországon a forintot, felváltva ezzel az addigra már rekordmértékben elinflálódott pengőt. De honnan ered a neve? Kinek a képe szerepel rajta a leghosszabb ideje? Milyen hibák vannak a rajta a mai napig?

Hogyan viselkedik egy valódi keresztény a magyar politikában?

Azonnali
-
 Tegnap 09:09Vélemény

Az én művemnek is – mint családfő, mint magyar állampolgár és mint polgármester –Istennek kell szólnia. Nem emberek kényére-kedvére, hanem a személyes megbízatásomnak legjobb tudásom szerint eleget téve, a meggyőződésemnek megfelelően, folyamatosan hozzáigazítva álláspontomat a megértett bibliai kijelentésekhez,…

Az iszlám köztársaság, ahol államilag támogatják a nemváltó műtéteket

Azonnali
-
 Tegnap 08:06Vélemény

Egy 1984-es találkozó és Khomeini ajatollah egy fatvája óta Iránban megtűrt dolog transznak lenni, miközben a homoszexualitást férfiaknál halállal büntetik. De hogyan jöhet létre mindez? Vallásos diktatúra, nemváltó műtétekkel a Közel-Keleten.

Louis de Funès ezer arca

Azonnali
-
 21.07.31 20:55Vélemény

A százhét éve született francia legenda a magyar közönség egyik kedvence is, születésnapjára és emlékére összeszedtük az öt legjobb filmalakítását.

Hova lett a játék a fociból?

Azonnali
-
 21.07.31 16:25Vélemény

A foci a plebejus rétegek, a társadalom szélére szorultak önfeledt játéka volt. Nem ültek akkoriban még kiváltságos urak páholyokban. Mostanra azonban egyszerre lett üzleti vállalkozás és egy olyan világ példája, ahol – mint a mai fociban – minden pillanatnyi, esetleges, flexibilis, változó. A neoliberális verseny mögött megvan-e még a plebejus…

Az MSZP és a Momentum is elutasítja az oltatlanok kormányzati listázását

Azonnali
-
 21.07.31 15:19Vélemény

A Momentum az adatvédelem teljes hiányáról ír, a szocialisták a Pegasus-botrány óta már nem csodálkoznak semmin. A többi ellenzéki párt nem válaszolt.

Egészségügyisek tüntettek a röghözkötés ellen és a jobb bérekért

Az orvosok kaptak bérrendezést, az ápolók és kórházi dolgozók is ezt követelik most, szakszervezeteik a Hősök terére vonultak ki szombat délelőtt. Beszólogatások is voltak, a tüntetők saját vezetőiket is számon kérték.

Ördögűzésként indult, mára a délolasz büszkeség szimbóluma lett

Azonnali
-
 21.07.31 08:30Vélemény

Az egyház is szemet hunyt felette, miután többnyire felsültek a papi ördögűzéssel, ebből lett aztán a tarantella, aminek Dél-Olaszországban rengeteg, de tényleg rengeteg változata létezik.

Te vagy a hülye, ha nem tudsz másik bolygóra költözni!

Azonnali
-
 21.07.31 08:20Vélemény

Az, hogy a klímaváltozás idáig jutott, az emberi civilizáció kudarca, amit a rendszerkritikus zöld baloldal elismer, a jobboldal viszont csak kifogásokat keres rá, érthető okokból.

Az ezeréves elnyomás már nem téma, a szlovákok a Magyar Királyság építőinek látják magukat

Azonnali
-
 21.07.31 08:08Vélemény

Miért van Pozsonyban kultusza Mária-Teréziának, akinek a szobrát száz éve ledöntötték? Miért állítanak szlovák városok szobrokat Árpád-házi királyoknak? Mik azok a témák, amikben a legkevésbé ért egyet a magyar és a szlovák történészszakma? Egyáltalán milyen a szlovák néplélek? Kollai István történésszel beszélgettünk, aki könyvet írt a…

A kormány és a járványügyi szabályok ellen tüntettek Pozsonyban

Azonnali
-
 21.07.30 20:34Vélemény

Csütörtökön ismét tüntettek Szlovákiában a járványügyi szabályok és a kormány ellen. A tüntetők eltorlaszolták Pozsony egy csomópontját. A rendőrök estig nem avatkoztak be, mert nem tudták eldönteni, hogy kik tüntetnek és kik turisták. A demonstráció alatt szélsőjobboldali ĽSNS a NATO-ból való kilépésért gyűjtött aláírásokat.

Egy ismeretlen üzletemberrel oldanák meg a bolgár politikai válságot

Azonnali
-
 21.07.30 19:23Vélemény

Három hónapon belül másodjára is nekifutnak a kormányalakításnak Bulgáriában, miután a korrupcióval megvádolt Bojko Boriszov kénytelen volt lemondani miniszterelnöki posztjáról. A választáson győzedelmeskedő korábbi műsorvezető, Szaniszlav Trifonov egy „most vagy soha” ajánlathoz kéri a parlamenti pártok támogatását.