Találatok: 20 hír

Melyik a legjobb mogyorókrém?

Több mogyorókrémben mindössze 2 százalék a mogyoró, esetenként viszont jókora cukormennyiséget nyom magába ezzel a gyerek. Az év első Szupermenta tesztjén ilyen csemegéket vizsgáltak.

Sajátos tánc a magyar bérek körül

Úgy tűnik, némely versenypiaci cég komolyabban veszi a bérfelzárkóztatást, mint a magyar kormány. A bérminimumokról tegnap megszületett megállapodás ugyanis 3,7 százaléknál csekélyebb emelést tartalmaz. Egyelőre. A folytatás elég kérdőjeles, csakúgy, mint ahogy az orvosi béremelések körül is akadnak bizonytalanságok.

Senki ne dőljön be, nem korlátozta a kártyákat az OTP!

Azenpenzem
-
 Tegnap 10:45GazdaságOTP

Ismét adathalász támadásra figyelmeztetett a legnagyobb magyar bank. A levelek különböző email címekről érkeznek, a tárgy minden esetben a „Az OTP Bank korlátozta a kártyádat.” A hitelintézet szerint nem csak az ő ügyfeleik lehetnek veszélyben

Csak Romániában és Bulgáriában kerestek kevesebbet a magyaroknál

Azenpenzem
-
 Tegnap 09:03Gazdaság

Hiába lőttek ki az átlagkeresetek 84,5 százalékkal 2010-ről 2019-re Magyarországon, ezzel is csak a 25. helyen állunk az unió 27 tagállamából. Csak Romániában és Bulgáriában volt kevesebb a nettó átlagkereset 2019-ben – áll a GKI elemzésében.

Szabályozzák a virtuális pénzeket

Azenpenzem
-
 Tegnap 06:33Gazdaság

Kezdetben a kriptopénzek hívei sértődötten reagáltak a szabályozásnak még a gondolatára is. Mostanra viszont az EU-ban minden komoly ellenkezés nélkül elkészült a teljes szektort megregulázó rendelet tervezete.

Már hivatalosan is rosszabbul teljesíthet a posta

Azenpenzem
-
 21.01.24 07:03Gazdaság

Az úgynevezett egyetemes postai szolgáltatásokat (ezek azok, amiket szerződésben rögzítve elvár saját vállalatától az állam) sokan szidják. Na, ez biztos nem változik. Legfeljebb annyi, hogy az idéntől már a feltételek is enyhébbek. Ami nincs előírva, azt pedig nem lehet számon kérni.

Büntethetik a bankok a hosszan tartó moratóriumot

Aki 9 hónapnál hosszabb ideig élt a törlesztési moratórium lehetőségével, annál az MNB szerint bankjának „indokolt feltételezni”, hogy pénzügyi nehézségei vannak, illetve lesznek. Az ő hitelük egyből átstrukturálttá válhat.

A MASZSZ nem írja alá a béremelési megállapodást

Nem írja alá a minimálbér-emelési megállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség. A MASZSZ szerint az éves szinten mindössze 3,69 százalékos emelésnél többet érdemelnek a munkavállalók.

Februártól csökken a Babakötvény kamata

Azenpenzem
-
 21.01.22 15:33Gazdaság

A Babakötvények kamata februártól változik. Mivel a tavalyi éves átlagos infláció némileg csökkent, a kamat is 6,3 százalékra mérséklődik. A frissen kapható ötéves Prémium Magyar Állampapír kamata 4,55 százalékra esett a korábban elérhető 4,8 százalékról.

Sok munkáltató nyírta meg a cafeteriát

Azenpenzem
-
 21.01.22 06:33Gazdaság

Az idei cafeteria kerete 7 százalékkal csekélyebb a tavalyinál – derült ki egy friss kutatásból. A részletes adatokból jól látszik, nem arról van szó, hogy arányosan csökkentek a keretek; számos munkáltató inkább megszüntette vagy minimálisara vette le a juttatást.

Csúcsra járt a használtautó-piac

Az előzetes adatok szerint a hazai használtautó-piacon közel 780 ezer személygépkocsi cserélt gazdát 2020-ban. A koronavírus miatt bevezetett különféle korlátok ellenére ez volt az eddigi második legforgalmasabb év – derült ki a JóAutók.hu közleményéből.

Döntött a kormány, béremelést kapnak a házi- és a fogorvosok is

A praxisközösséget választó családi orvosok is megkapják az orvosokra idéntől érvényes béremelést – jelentette be a kancelláriaminiszter. Aki nem hajlandó praxisközösségbe lépni, az is megkapja mostani és a bértábla szerinti bére különbözetének 30 százalékát.

Ennyit hozott a befektetés 2020-ban

Azenpenzem
-
 21.01.21 06:34Gazdaság

Bár a tavaszi első hullám masszív mínuszba taszította a hosszúkötvény-alapokba fektetők pénzét, az év végére sikerült ledolgozni a veszteségeket, és végül a legnagyobb alapok 1 százalék körüli hozammal zárták az évet. A rövidkötvény-alapok nyeresége 0,5-1 százalék közötti, ami az inflációt ugyan nem éri el, de legalább a válság sújtotta évben nem b

Kötvényalapok hozama 2020. december 31-én

Azenpenzem
-
 21.01.21 06:34Gazdaság

A BAMOSZ kalkulátora alapján összegyűjtöttük a kötvényalapok hozamait. A táblázatba a 2020. december 31-i adatok alapján kerültek a kategóriájukban legnagyobb alapok. A hozamokat rendszeresen összegyűjtjük.

Az OTP-től vett fel kölcsönt? Ezt kell most tennie!

Azenpenzem
-
 21.01.20 11:19Gazdaság

Tájékoztatót adott ki a legnagyobb magyar bank arról, mit tehetnek, illetve mit kell tenniük ügyfeleiknek az idei hitelmoratóriummal kapcsolatban. A nyilatkozati lehetőségeket több csatornán is biztosítják.