Találatok: 14 hír

A járvány drasztikusan betett a kiskereskedelemnek

Áprilisban 10,2 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma a járványügyi vészhelyzet miatt bevezetett korlátozások következtében. A ruha- és cipőboltok szinte teljesen leálltak, a csomagküldő és internetes kiskereskedelem duplázta a forgalmát 2019 áprilisához képest – derül ki a KSH adataiból.

Regionális szerepre tör az OTP Global Markets

Azenpenzem
-
  Ma 06:34 Gazdaság

Néhány éven belül egyedülállóan széles termékpalettával és ügyfélállománnyal rendelkező regionális piaci szereplővé válna a befektetési szolgáltatások területén az OTP Bank Treasury üzletága, ami május elejétől OTP Global Markets néven folytatja tevékenységét. Az ambiciózus tervekről, és hogy a koronavírus-járvány milyen piaci változásokat…

Júliustól jönnek az új százforintosok

Azenpenzem
-
  Tegnap 11:37 GazdaságÉrme

2020. július 1-től kerülnek forgalomba az új alapanyagú 100 forintos érmék. A jelenleg használt 100 forintosokkal továbbra is lehet majd fizetni.

Ekkora áresést hoz a járvány okozta válság a lakáspiacon

Azenpenzem
-
  Tegnap 06:34 GazdaságIngatlan

A koronavírus-járvány okozta gazdasági recesszió akkor találta telibe a hazai lakáspiacot, amikor már elindult az árcsökkenés. Az optimista verzió szerint a járvány negatív hatása a forgalomra és az árakra Budapesten nagyjából egy évig fog tartani, és csak kisebb korrekcióra kell számítani a legfrekventáltabb kerületekben. Vidéken, a legsérülékenye

A nagycsaládosok autóvásárlását is visszavetette a járvány

Azenpenzem
-
  20.06.02 16:34 GazdaságLízing

Az államilag támogatott hétüléses autók vásárlásnak közel fele lízing segítségével valósul meg. A járvány miatt az elmúlt hónapokban visszaesett a nagycsaládosok érdeklődése – adta hírül a lízingszövetség.

A családi vállalkozások nagy részében megbízhatunk

A Magyarországon bejegyzett társas vállalkozások jelentős része mikrovállalkozás, ezek döntő többségében kiemelt szerepe van a családnak. A családi vállalkozások döntő része átlag feletti megbízhatósággal rendelkezik – állítja az Opten.

Ennyit kereshetsz idén a diákmunkával

A koronavírus-járvány miatt a diákok jelentős része vesztette el a munkáját, a gazdaság újranyitásával most ismét egyre több a kereseti lehetőség. A fesztiválok elmaradása miatt a tipikus nyári munkák egy része nem elérhető, de a vendéglátás, a turizmus már keresi a tanulókat a nyári szezonra. A minimálbér emelése itt is nagyobb órabéreket…

2020-ban így adózik a diákmunka

Azenpenzem
-
  20.06.02 06:34 Gazdaság

A diákok jellemzően ugyanúgy adóznak a munka után, mint más munkavállaló, de bizonyos esetekben nem kell járulékot fizetniük. Vannak speciális diákmunka formák is, amit kifejezetten rájuk szabtak, és kedvezőbben adózhatnak.

Riasztó kép az álláspiacról

A negyven felettiek több mint kétharmada érzi most veszélyben az állását – derült ki egy kutatásból. Leginkább a kelet-magyarországi régió városainak lakói borúlátóak. A magasabb végzettségűek kevésbé aggódnak.

Utazás: adhatnak utalványt az irodák, de nem kell elfogadni

Azenpenzem
-
  20.05.29 08:04 GazdaságKoronavírus

A koronavírus-járvány miatt lemondott utakra befizetett összeget utalványban (voucher) is felajánlhatja az utazási iroda a szerdán megjelent kormányrendelet szerint. Az utasnak azonban azt nem kötelező elfogadni, ekkor pedig a pénz visszajár.

Nyugdíjreform nélkül nagy lesz a baj

Komoly megpróbáltatást jelent az egész világon a társadalombiztosítási rendszereknek, hogy a következő évtizedekben tömegével mennek nyugdíjba a baby boom generáció tagjai. Magyarország nyugdíjrendszere a 45. helyen áll a rangsorban, és az Allianz Globális Nyugdíjjelentése szerint inkább megfelelőnek, mint fenntarthatónak számít. A…

Márciusban több szakmában is csökkentek a bérek

Az idén az első negyedévben az átlagkeresetek a KSH adatai szerint 9,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. A járvány tehát még nem igazán látszik, bár az Azénpénzem.hu a részletes táblázatokból megállapította: márciusban több százalékos bércsökkenések is akadtak.

Lemondott Nagy Márton, az MNB alelnöke

Azenpenzem
-
  20.05.28 09:34 GazdaságMNB

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnöke - más fontos vezetői megbízatása miatt - a mai napon lemondott alelnöki tisztségéről – adta hírül a jegybank.

Béren kívül zsebre vághatja a cég az adócsökkentést

A kormány mellett az idén a járvány is megviccelhette a cafeteriásokat. Hiába választották például az adómentes óvodai juttatást, ha nincs óvoda. A SZÉP-kártyás változásokra is érdemes lenne mindenkinek reagálni, de egy felmérés szerint csak minden hatodik munkavállalót nyilatkoztatnak újra a cégek.