Találatok: 18 hír

Nem minden készül pamutból, amiről azt állítják

Azenpenzem
-
 Tegnap 17:33GazdaságITM

A 100 százalékos pamutként kínált textiltermékek közül körülbelül minden hetedikben találtak az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ellenőrei műszálas anyagot is. Olyan cikkekre is bukkantak, amelyekben pamut egyáltalán nem volt.

Április 19-én csak az óvodások és az alsó tagozatosok számára nyitnak

Meghallhatta a kormány az erős társadalmi tiltakozást az általános iskolák április 19-ei nyitásával kapcsolatban. Csak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai nyitnak a jövő héten. A többieknek marad a digitális oktatás – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a mai kormányülést követően a Facebookon.

Idén inkább csökkennek majd a lakásárak

Míg a Duna House kétszámjegyű drágulást vár idén a lakáspiacon, az Ingatlan.com szerint az erős első negyedév után inkább visszarendeződés jön. A KSH hivatalos adatai azt mutatják, hogy tavaly már megérkezett a trendforduló, az utolsó negyedévben csökkent a használt lakások ára.

Nagyot drágulhat a lakásfelújítás

A vállalkozások az idén – derül ki az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ÉVOSZ) friss felméréséből – az anyagmentes alvállalkozó díjak, az élőmunka és az építőanyagok árának jelentősebb emelkedésére számítanak. Az állami támogatás miatt kelendőbbé váltak a felújítandó lakások, de rendbetételük erősen problémás lehet.

A lakosság harmada szabadságot vesz ki, ha bankba megy

Azenpenzem
-
 21.04.13 15:32GazdaságOTP

A lakosság harmada szabadságot vesz ki, ha bankba megy ügyintézésre – derül ki az OTP Bank kutatásából. Pedig már a pénzintézet mobil applikációján keresztül is igénybe vehető a bank időpont-foglalási szolgáltatása. Ennek segítségével egyeztetett időpontra érkezve, soron kívül tudjuk pénzügyeinket intézni.

Kapnak vakcinát a TAJ-szám nélküliek is

Az érvénytelenített TAJ-szám nem akadálya annak, hogy valaki ingyenesen megkapja a koronavírus elleni oltást vagy éppen a kezelést – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Járulékfizetési kedvezményt eddig több mint 11 ezren kaptak.

Itt az újabb számladrágítási hullám

Azenpenzem
-
 21.04.13 06:33Gazdaság

A K&H és a Raiffeisen április elsejétől emelt díjain. Ugyanezt már korábban megtette az OTP, több bank pedig ezután lép. Bár a hivatalos statisztika szerint alig emelkednek a banki költségek, sokan ezt a saját bőrükön egészen másképp érzékelhetik.

Áprilisra is érvényesek a járvány miatti adókedvezmények

Azenpenzem
-
 21.04.12 16:25GazdaságNAV

Áprilisban is érvényben maradnak a veszélyeztetett gazdasági ágazatokban működő vállalkozások kedvezményei – adta hírül az adóhatóság.

Vigyázat, csalók telefonálnak az Erste nevében!

Azenpenzem
-
 21.04.12 12:33Gazdaság

Figyelmeztetést tett közzé az Erste, hogy csalók banki ügyintézőnek kiadva magukat hívnak fel magánszemélyeket. Mint hangsúlyozzák: a pénzintézetek, így az Erste sem kér ilyen módon adatokat.

Duna House: kétszámjegyű lakásdrágulás jöhet

Az idei első negyedévben a Duna House (DH) országos panel, illetve tégla árindexe rekord szintre emelkedett az első negyedévben – tette közzé a társaság. Elemezőik szerint 2021-ben kétszámjegyű drágulás is jöhet.

Hol a sok arany mostanában?

Azenpenzem
-
 21.04.12 06:33Gazdaság

A múlt héten háromszorosára nőtt az MNB aranytartaléka. Ezzel még mindig csak 13 százalék nemzetközi tartalékainkban a sárga kincs aránya. A világban a legtöbb aranya amúgy az USÁ-nak van. Norvégiának és Horvátországnak azonban például semennyi nincs.

Kiderült, kik zárkóznak el az oltástól

Azenpenzem
-
 21.04.11 07:33Gazdaság

Körülbelül kétmillió magyar még mindig elutasítja, hogy beoltassa magát – derült ki egy friss felmérésből. Az összes vakcinát ellenző között sok a községben élő. Az oltásellenesek életkora leginkább 40 alatti, végzettségük pedig középfokú.

Ezek most a legjobb alapkezelők

A Privátbankár.hu idén is kiosztotta a Klasszis 2021 díjakat a hazai alapkezelői szakma legjobb vagyonkezelő szakembereinek. Az Év Alapkezelője az Aegon, az Év Portfóliómenedzsere Cser Tamás, az Év Feltörekvő Portfóliómenedzsere pedig Munkácsi Dávid és Szűcs Zoltán lett.

A magyarok egyharmadának okozott gondot az online kártyás fizetés

Január óta élnek az online kártyás fizetések fokozott biztonsági előírásai. Egy felmérés szerint a bankkártyások egyharmada számára gondot jelent a többlépcsős azonosítás. Közvetlenül banki ügyintézőtől 11 százalék, családtagoktól, ismerősöktől pedig 9 százalék kért segítséget.

Április végén nyithatnak a kerthelyiségek?

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások padlóra küldték tavaly a turizmust és a vendéglátást. A lezárások még idén is tartanak, a szektor túléléséhez pedig fontos lenne a nyitás. A kamara javaslata segítene, ha a védettséggel rendelkezők korlátozások nélkül használhatnák a szolgáltatásokat. A lakosság megosztott, a kormány…