Találatok: 25 hír

Megjelent a kormányrendelet az újabb szigorításokról

Szeptember 21-étől a koronavírus-teszt (PCR) ára mintavétellel együtt legfeljebb 19500 forint lehet. Ugyancsak hétfőtől él a szigorítás, hogy este 11 óra után nem lehet rendezvényeken részt venni, és a vendéglátó üzleteket is el kell hagyniuk a vendégeknek. A legfontosabb előírás pedig az, hogy szinte mindenhol hordani kell a maszkot,…

Elfogadja az MNB büntetését az Euronics üzemeltetője

Azenpenzem
-
  Ma 14:35 GazdaságMNB

A magyarországi EURONICS áruházakat üzemeltető Vöröskő Kft. elfogadja az MNB áruhitelezés miatti bírságát, bár szerinte csak adminisztrációs jellegűek a feltárt hiányosságok. A cég intézkedik felszámolásukról, és felülvizsgálja az ügyfél- és panaszkezelési szolgáltatásait – áll a portálunkhoz eljuttatott közleményben .

Nem lesz drágább a kötelező, még idén eltűnhet a károkozói pótdíj

Akár már az idei évre is új díjtarifát hirdethetnek a biztosítók, eltörölve a károkozói pótdíjat, miután az ombudsman jogsértőnek találta az erről szóló rendeletet. Az alkuszok szerint nem kell díjemeléstől tartaniuk az autósoknak, a bonus-malus rendszer pedig megfelelő a tarifarendszer kialakítására.

Meghozta a befektetési kedvet az augusztus

Augusztusban 2,1 százalékkal, azaz 132 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon – tette közzé a Befektetési Alapok Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ). Ennek döntő része az árfolyam-emelkedésnek volt köszönhető.

Hitelkártyák miatt kapott 42 milliós büntetést az Euronics üzemeltetője

Azenpenzem
-
  Tegnap 11:04 GazdaságJegybank

Jogsértően közvetítette az áruhitellel kombinált hitelkártyákat a Vöröskő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a magyarországi EURONICS áruházak üzemeltetője, emiatt az MNB 42 millió forintra bírságolta. Egyebek közt az ügyfél-tájékoztatással, a panaszkezeléssel, az ajánlatelemzési és igényfelmérési kötelezettséggel, illetve a közvetítők képzésével vo

Nyáron robbant a használtautó-piac

Még a tavalyi kiemelkedő forgalmat is túlszárnyalta a nyári hónapokban a használtautó-piac, így ledolgozta a tavaszi hónapok visszaesését. Az év egészében eddig mindössze 3 százalékkal kevesebb használt autót vettek, mint a tavalyi rekordévben. Az új autók piaca azonban drasztikusan visszaesett.

Borús jövőt jósolnak az olajpiacnak

Azenpenzem
-
  Tegnap 06:34 Gazdaság

Mától tartják az OPEC-országok és a velük megegyezett olajtermelők ülését (OPEC+), hogy felmérjék: a termelésük csökkentését vállaló államok mennyiben tartják magukat a legutóbb meghatározott kvótákhoz. A koronavírus-járvány alaposan megviselte a piacot. A világ olajigénye idén átlagosan 10 százalékkal esett.

Döntöttek a tesztek hatósági áráról

A mai kormányülés után a miniszterelnök a Facebookon jelentette be, hogy 19500 forintnál nem lehet többet kérni a koronavírus-tesztért. A szórakozóhelyek pedig este 11-kor bezárnak.

Kata: itt az újabb ötlet, de ez is több adóval jár

Azenpenzem
-
  20.09.16 17:34 GazdaságBKIK

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 7+1 pontból álló javaslatcsomagot dolgozott ki a kisadózók tételes adója (kata) átalakítására. 5 millió forint bevétel fölött több adót fizettetnének, de ez beszámítana a tb-jogviszonyba. A Parragh-féle különadóra vonatkozó szabályozást pedig visszavonnák.

Ismét pályázhatnak a startupok az OTP Csoport programjára

Az OTP Csoport október 23-ig várja a hazai és külföldi, már intenzív növekedési fázisban lévő startupok jelentkezését negyedik nemzetközi startup programjára. A sikeres együttműködést banki vezetők, mentorok és elismert szakértő partnerek támogatják majd.

Milyen a pénzügyi helyzeted? Majd a bankod megmondja

A bankok nem örülnének a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbításának, a rászorulóknak pedig maguk is találnának megoldásokat. Becslésük szerint a moratórium lejárta után 7 százalék lenne a nem teljesítő hitelek aránya. Bár a jelzáloghitelek igénylése kezd visszaállni a járvány előtti szintre, bizonyos szektorokban dolgozók csak…

Tényleg sérti a jogállamiság elvét a kgfb-rendelet

A kgfb-díjak megállapításáról szóló rendelet módosítását kezdeményezi az ombudsman - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala (AJBH) kedden az MTI-vel. Jelentése szerint a károkozói pótdíj túlzott mértéke torzítja a bonus-malus rendszert.

Online piacteret nyitottak tűzifa vásárlásához

Tűzifavásárlást segítő online piacteret nyitott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Ennek segítségével a vásárlók könnyen és átlátható módon informálódhatnak a lakóhelyük közelében elérhető kínálatról, és nem esnek csalók áldozatául.

A moratórium meghosszabbítását javasolja az MNB, de nem mindenkinek

Azenpenzem
-
  20.09.15 10:04 GazdaságMNB

Nem mindenki részére, hanem csak a sérülékeny ügyfélkör számára javasolja az MNB a hitelfizetési moratórium hosszabbítását – mondta Fábián Gergely, az MNB ügyvezető igazgatója a Portfolió mai Hitelezés konferenciáján.

Árupiaci befektetések, nem csak haladóknak

Azenpenzem
-
  20.09.15 08:04 Gazdaság

Óriási csapongás, végletes árfolyamingadozások jellemzik idén az árupiacokat, amelyek nehezen értelmezhetőek az átlagos szemlélő számára. Hosszú Ferenc, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója viszont ezt inkább lehetőségnek tekinti: a nagy elmozdulásokkal nagy nyereséget is lehet elérni. Az OTP Föld Kincsei Alap ezt elérhetővé…