Találatok: 21 hír

Nagy áremelkedés jön az építőiparban

Azenpenzem
-
  Tegnap 15:34 Gazdaság

Az ÉVOSZ ajánlása szerint 2020-ban 12,7 százalékkal 4165 forintra emelkedhet az építőiparban az áfa nélküli minimális rezsióradíj. Ez a drágulási ütem egészen biztosan emeli a kivitelezési költségeket.

Nekiment a Revolutnak az MNB?

Kockázatok merülhetnek fel egyes határon átnyúló elektronikus számla- és kártyaszolgáltatásoknál – tette közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Mint a tájékoztatásból kiderül: a figyelmeztetést a jegybankhoz érkezett ügyféljelzések és sajtóhírek alapozták meg.

Nyugdíjpénz: közeledik az igazság pillanata

Azenpenzem
-
  Tegnap 06:33 GazdaságJegybank

Ezen a héten kell a jegybank számára benyújtaniuk az önkéntes nyugdíjpénztáraknak a teljes költségmutató (TKM) számított értékét. Tavasztól már összehasonlíthatók lesznek az élet- és nyugdíjbiztosítók, illetve a pénztárak költségei. Kiderül, hogy hány százaléknál kell többet hozniuk a befektetéseknek ahhoz, hogy hasznot ne csak a pénzügyi…

Hogyan válasszunk önkéntes nyugdíjpénztári portfoliót?

Azenpenzem
-
  20.02.23 08:04 Gazdaság

Az állami nyugdíjrendszer hosszú távú fenntarthatósága kapcsán egyre több kétség merül fel, ezért ma már rendkívül fontos, hogy valamilyen formában mindenki elkezdjen maga is takarékoskodni nyugdíjas éveire. De milyen megoldást válasszon az, aki megtakarításának gyümölcsét csak 20-30 év múlva szeretné élvezni?

Kétezer cég trükközött az utalványokkal

Azenpenzem
-
  20.02.22 08:31 Gazdaság

A béren felüli juttatásként adott utalványokkal sokan visszaéltek – állapította meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A hatóság közel 2 000 olyan céget azonosított már, amelyek az utalványokat kápéra váltották, de azután adót és járulékot nem fizettek.

Újabb kínai bank jön Magyarországra

Azenpenzem
-
  20.02.21 10:03 GazdaságKína

Az eszközállománya alapján a világ 2. legnagyobb hitelintézetének számító China Construction Bank Corporation fióktelepet nyit Magyarországon – tudatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A hatóság egyúttal figyelmeztet: már akadnak visszaélések a kínai bankok nevével.

Már emelkedett az állampapírok kamata

Azenpenzem
-
  20.02.21 08:04 Gazdaság

Az emelkedő infláció miatt a Prémium Magyar Állampapírok kamata is megemelkedett. A hároméves 4,4 százalékot, az ötéves már 4,8 százalékot fizet.

Nem is olyan jó befektetés az ingatlan?

Azenpenzem
-
  20.02.21 06:34 Gazdaság

Az elmúlt 4-5 évben az ingatlan volt a legjobb befektetés Magyarországon, hosszabb távon azonban a bankbetét és a nagybani állampapírok hozama is lekörözte. Ráadásul a hozamok ingadozása miatt az ingatlanbefektetés jóval kockázatosabb volt – derült ki egy MNB-tanulmányból. Jelenleg lassul az árnövekedés az ingatlanpiacon, sőt a…

Hamarosan itt az azonnali átutalás

Azenpenzem
-
  20.02.20 16:34 Gazdaság

Március 2-ától a hét minden napján, 0-24 óráig néhány másodperc alatt megérkezik a pénz annak a számlájára, akinek utalunk. A készpénz visszaszorításához új számlacsomagok kellenének, de a kormány és a bankok egymásnak feszülnek a tranzakciós illeték miatt.

Mentesülnek az adó alól a méhészek

Azenpenzem
-
  20.02.20 15:34 GazdaságMéhMéz

A méhészek támogatását a klímavédelmi intézkedések fontos alappillérének nevezte az agrárminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón, ahol bejelentette, hogy a méhészeti termékek értékesítéséből származó bevételek személyijövedelemadó-mentességet élveznek majd – adta hírül az MTI.

Lejár a kötelező befizetésének határideje

Azenpenzem
-
  20.02.20 10:04 GazdaságKGFBAlkusz

Legkésőbb február 28-ig be kell fizetniük a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) díját azoknak a gépjármű-tulajdonosoknak, akiknek továbbra is január elsejei évfordulós a biztosításuk. Ha csúsznak, annak súlyos anyagi következményei lesznek.

Mitől lehet zöld a kötvény?

Azenpenzem
-
  20.02.20 06:33 Gazdaság

A miniszterelnök által bejelentett új állampapír már nem ismeretlen a térségben. Az viszont cseppet sem mellékes, hogy általános vélekedés szerint a zöldkötvények legnagyobb kockázata: a befektető nem lehet biztos abban, pénzét valóban környezetvédelmi, klímavédelmi célok érdekében használják fel.

Átverés volt a telekomos ingyenmobil

FRISSÍTETT A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Magyar Telekom miközben nulla forintos készüléket hirdetett, a készülék árát valójában keményen megfizettette az új előfizetőkkel. Nem ez az első ilyen elmarasztalás, a bírság mértéke viszont feltűnően eltér.

Az Union adhatja az első fogyasztóbarát lakásbiztosítást

Azenpenzem
-
  20.02.19 14:36 GazdaságMNB

Az Union az első biztosító, amely pályázott az MNB-nél a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás címére – adta hírül a biztosító. A minősítési folyamat még nem zárult le.

Tavasszal is használható lesz a rezsiutalvány

Kétmilliárdnyi rezsiutalványt – számolta ki a friss adatokból az Azénpénzem.hu – nem váltottak még be a jogosultak. Úgy tűnik, a kormány is rájött, hogy ez nem kis összeg, mert két hónappal meghosszabbították az érvényességét.