Találatok: 18 hír

Mészárost is megrengetheti a választás eredménye?

Az általános piaci trenddel ellentétben visszaestek a Mészáros Lőrinc köréhez köthető részvények árfolyamai a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). Az árak gyengülése mögött az önkormányzati választások eredményét látják az elemzők.

Nagyot ugrott a lakáshitel átlagos összege

Azenpenzem
-
  Tegnap 16:31 Gazdaság

Az állam által támogatott lakáshitelek átlagos összege az idei első félévben az előző év azonos időszakához képest 44 százalékkal ugrott meg – számolta ki az Azénpénzem.hu a KSH által közzétett friss jelentés adataiból. A számokból az is kiderül, miért kellett átalakítani a CSOK-ot.

Már minden hatodik egyetemista külföldi

Az Oktatási Hivatal adatai szerint folyamatosan nő a külföldi állampolgárságú hallgatók száma. A folyamatnak azonban nincs vége, például a Corvinus 2030-ra megháromszorozná az idegen nyelvű képzések arányát, de toboroz a határon túl az ELTE is.

Mire várhatnak még a devizahitelesek?

Az elmúlt hetekben az Európai Unió Bírósága (EUB) három devizahiteleseket érintő ügyben is hozott határozatot. Összeszedtük, a döntésekre előzetesen miként reagált a magyar Kúria. Részletesen a Konzultációs Testület október végi ülését követően nyilatkoznak majd a perekről.

Közel 150 ezer szavazó tűnt el

Az önkormányzati választás névjegyzékében most 145 ezerrel kevesebben szerepelnek az öt évvel ezelőttihez képest. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai is alátámasztják, hogy az országon belül is jelentős a népvándorlás.

Decembertől több száz településen árat csökkent a Telekom

December 2-ától számos településen a jelenleg elérhetőnél olcsóbb, új csomagot kínál a Magyar Telekom. A társaság a versenyhivatal eljárása miatt csökkentett árat ott, ahol eddig tisztességtelenül magas árat számlázott.

Tele van a szemét a személyes adatainkkal

Egy friss kutatás szerint másfél évvel a GDPR bevezetése után is ugyanannyi személyes adatot dobunk a kukába, mint korábban. A megsemmisítés nélkül kidobott papírok számos visszaélésre adnak lehetőséget.

Lakáseladás: ez a gond a közvetítőkkel

A szakmai szervezet felmérése szerint az ingatlanközvetítők 30-60 százaléka az országban „feketéző”, vagyis engedély, illetve megfelelő háttér nélkül tevékenykedik. Van már „etikus ingatlanos” mozgalom, az ügyészség pedig újabb ingatlanközvetítői szerződés tisztességtelen kikötései miatt perelt sikeresen. A felszínen úgy tűnhet, minden a…

Rugalmatlanabb és hosszabb lesz a szakmatanulás

Azenpenzem
-
  19.10.10 14:33 GazdaságOktatásOKJ

Az új Országos Képzési Jegyzékből (OKJ) sok olyan szakma is kikerült, amelyre jelentős a piaci kereslet. Jelenleg választani lehet az ingyenes, iskolarendszerű vagy fizetős, de gyors tanfolyami képzés között, a jövőben megszűnik ez a lehetőség.

PénzSztár: több mint négyezer diák versenyez

Ma startol a PénzSztár verseny 1048 négyfős – 14-22 évesekből álló – középiskolás csapat részvételével. A négyfős csapatok tagjai fejenként 100–100 ezer forintot és egy-egy okostelefont nyerhetnek. A verseny célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi műveltség fontosságára, játékos formában mérje tudásukat, és tovább bővítse…

Fejenként 120 ezret hagynak a boltokban a fővárosiak

Azenpenzem
-
  19.10.10 08:47 Gazdaság

A szabolcsiak, nógrádiak fele annyit adnak ki a boltokban, mint a Budapesten lakók. A költekezésben elmaradóknál persze vékonyabb a hó végi boríték.

Azt hiszed, jár az egészségügyi ellátás? Tévedsz

Azenpenzem
-
  19.10.10 06:34 Gazdaság

Az egyre pocsékabb ellátást nyújtó állami egészségügyi rendszer a magán egészségügyi szolgáltatások rohamos fejlődését hozta. A lakosságnak egyre mélyebben kell a zsebébe nyúlnia, ha gyógyulni akar. Az egészségügyi közgazdász szerint ez nem tudatos döntés eredménye, ma minden a spontaneitás jeleit mutatja az egészségügyben. A…

Elkerülné a korai elhalálozást? Tartson kutyát!

A kutyatartás csaknem negyedével csökkenti a bármely okból bekövetkező halálozás kockázatát – állapították meg kutatók. Már korábbi tanulmányok is rámutattak az ebek jótékony hatására, de most számszerűsítették is.

Várólistát hozott a nagycsaládosok autótámogatása

A rendeléstől számítva 5-8 hónapot kell várniuk azoknak, akik nagycsaládosként most akarnak állami támogatással új autóhoz jutni. Korábban kiderült: kifejezetten luxuskocsikat is vettek így, de a többség az olcsóbb típusokból választott.

Ezek most a legdrágább nyugdíjpénztárak

Azenpenzem
-
  19.10.09 06:34 GazdaságMNBNyugdíj

Közzétette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az önkéntes nyugdíjpénztárak díjterhelési mutatóit. Az Azénpénzem.hu a lista alapján összeszedte, mely kasszák a legdrágábbak és melyek a legolcsóbbak. Jövőre olyan költségmutatót is megismerhetünk majd, ami komplexebb lesz, és nem a múltat, hanem jövőt mutatja meg.