Találatok: 17 hír

Ötödével is többe kerülhet mától a kiszállított étel

Ma megszűnik az elviteles és házhoz szállított ételre a járvány miatt különleges „kegyként” megadott kedvezményes áfakulcs. Ez azt jelenti, hogy az ételek akár 21 százalékkal is többe kerülhetnek a korábbinál.

Történelmi csúcsra ugrott a belföldi turisták száma

A turizmus újkori történelmében idén július 24-én, szombaton volt a legtöbb belföldi vendég Magyarországon – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója. Idén eddig 103 milliárd forintot költöttek a magyarok a vendéglátóhelyeken.

Megeszi a drágulás a béremelést

Ismét fantasztikus kereseti átlagokról számolt be a KSH. A havonta kézhez kapott összeg már csak néhány százalékkal marad el a 300 ezer forinttól. Elgondolkodtató lehet viszont, hogy a reálbérek májusban a megugró drágulás miatt mindössze 3 százalékkal emelkedtek.

ITM: nem drágulnak a rendszámok

Nem kell többet fizetni a jelenlegi díjaknál a négy betűből és három számból álló rendszámokért, amelyeket 2022 júliusától adnak majd ki az újonnan forgalomba helyezett járművekre. A költségek – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) – 2009 óta változatlanok

Zűrzavart hoztak az új energiacímkék

Azenpenzem
-
 21.07.30 06:33Gazdaság

Az energiatakarékossági szempontból korábban csúcskategóriásnak számító termékek között akad olyan, ami már csak a „D” besorolást érdemli ki. A vevők egyelőre csak a fejüket kapkodják, és nem igazán hajlandók kinyitni a pénztárcájukat. Nem érzik ugyanis, hogy megérné a többletkiadás.

Fiókokat zár be a K&H

Azenpenzem
-
 21.07.29 16:33Gazdaság

Holnaptól Ácson már nem lesz K&H fiók, az ügyfeleknek a komáromi egységet ajánlják. A bank egyébként a fővárosban is ritkította, illetve ritkítja hálózatát. Folytatták az automatizálást is, további hét helyen nem működik már pénztár.

A leghatékonyabb mosószerrel mosásonként 100 forint spórolható

Döbbenetes eredményt hozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált vegyipari laboratóriumának összehasonlító vizsgálata. A folyékony mosószerek közül az a termék bizonyult a legjobb minőségűnek, amellyel a legkevésbé gazdaságoshoz képest kilencvenhárom forintot spórolhatunk meg minden mosáson.

Megfigyelés? A bankok folyamatosan ezt teszik

Azenpenzem
-
 21.07.29 06:33Gazdaság

Az egyre összetettebb pénzügyi szolgáltatások, a széleskörű internetelérés és az okoseszközök általános elterjedtsége nagyon jó dolog, de a csalókat is vonzza. A jegybank szerint ezért fontos a valósidejű csalásszűrő rendszerek alkalmazása.

Komoly veszélyt jelent a hazai kisvállalkozásoknak, ha kulcsemberük kiesik a munkából

Azenpenzem
-
 21.07.28 10:33GazdaságKKV

A hazai cégek elsöprő többségét adó mikro- és kisvállalkozások tevékenységét komolyan veszélyezteti, ha egy vagy több kulcsemberük kiesik a munkából. Az OTP Bank és a Groupama Biztosító közös kutatása szerint a meghatározó szerepet betöltő munkatársak, vezetők átmeneti elvesztése – akár baleset, sérülés vagy betegség miatt – a 44…

Úgy élünk, mintha nem lenne holnap

A világjárvány következtében tavaly augusztus végére értük el a Globális Túlfogyasztás Napját, vagyis bolygónk erőforrásainak éves kimerülését. Az idén már most bekövetkezett ez. Az emberiségnek évente másfél Földre lenne szüksége.

Sorra emelik kamataikat a bankok

Mától hatályos a jegybanki alapkamat újabb emelése, de akad bank, amelyik sietve szintén július 28-ától emelt kamatot. Több pénzintézet is lépett már, de nem egy helyen ilyen külön intézkedésre sincs szükség. A kamatok ugyanis az irányadó mutatókkal együtt lendülnek felfelé.

Öt éve nem látott szinten az alapkamat

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 1,2 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot. Ilyen szinten utoljára 2016 márciusában, a kamatcsökkentési ciklus vége felé volt.

Nekilódultak a bérleti díjak

Az idén júniusban a KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint országosan 1,6 százalékkal, Budapesten pedig 1,8 százalékkal drágultak a kiadó lakások az előző hónaphoz képest. A kínálati árak – állapították meg a statisztikusok – valamelyest magasabbak voltak az előző év azonos időszakinál is, amire több mint egy éve nem volt példa.

Mennyire éri meg olimpiát rendezni?

Azenpenzem
-
 21.07.27 06:33Gazdaság

Egyre többe kerülnek az olimpiák, így egyre kevésbé érheti meg a rendezésük. A helyszínt biztosító városok akár évtizedekig nyöghetik a terheket. Végigvettük a közelmúlt tapasztalatait.

A szemétdíj is fizethető már online

Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) is csatlakozott a Díjnet rendszeréhez. Eddig – tudatta a társaság – több mint 16 ezren már éltek is a lehetőséggel.