Találatok: 28 hír

Reagált a K&H: lesznek új terminálok

Azenpenzem
-
  Ma 15:33 Gazdaság

A leszerelt terminálok helyére – tudatta portálunkkal a K&H – legkésőbb 2020. január 1-jétől új, díjmentesen használható egységeket telepítenek majd. Elárulták azt is, miként reagálhatnak ügyfeleik a változó helyzetre.

Lecsapott a nyugdíjasokra a drágulás

Az idén novemberben a KSH adatai szerint belendült a drágulás. Például a burgonya, a friss zöldség, a gyümölcs 2 százalékkal került többe az előző havinál. Az éves infláció 3,4 százalék lett, de a nyugdíjasokat 3,6 százalékkal érintette az áremelkedés.

Újra tárgyalnak a minimálbérről

Ismét tárgyalóasztalhoz ül a minimálbérek jövő évi mértékével kapcsolatban a munkaadói, munkavállalói és kormányoldal. Lapértesülés szerint a kormány holnap ismerteti makrogazdasági várakozásait, az adatok a munkaadói oldal javaslatait befolyásolhatják. A szakszervezetek legalább tízszázalékos emelést szeretnének elérni.

Agyonhallgatják a kötelező díjcsökkentést a bankok

Néhány nap múlva egy uniós rendelet alapján a jelenleginél sokkal olcsóbban lehet majd eurót bankjegykiadóból (ATM) felvenni, de utalni, esetenként fogadni is. A magyar bankok között, alighanem az ilyen időzítést elkerülendő, még olyan is akad, amelyik erről semmilyen tájékoztatást sem tett közzé. A többiek is igyekeznek eldugni ezt a…

Egyszerűsíti a kárrendezést az Allianz

Új, a kárrendezést egyszerűsítő digitális megoldásokat vezet be az Allianz. Ügyfeleik ennek keretében mobiljukon vagy táblagépükön keresztül élő kapcsolat mellett oszthatják meg a káreseményről készült felvételeket. A kárrendezés folyama is követhető online.

Nem csak életbiztosító lesz az NN

Azenpenzem
-
  Tegnap 15:34 GazdaságHitel

Elindítja a nem-élet üzletágát a Magyarországon az életbiztosításban 22 éve piacvezető NN Biztosító – jelentette be ma Sztanó Imre elnök-vezérigazgató. Két év leforgása alatt három termékcsaládot vezet be az NN; a hitelfedezeti, a lakás- és az utasbiztosítást. A biztosító jelentős szereplő kíván lenni ezekben a szegmensekben is.

Leszereli bankfióki termináljait a K&H

FRISSÍTETT A K&H 2020. január elsejétől száműzi fiókjaiból a kereskedői (pos) terminálokat. Ezzel egyúttal megszüntetik a „készpénzfelvétel belföldön K&H bankfiókban” tranzakciótípust. A számlaszám megadásával végzett ATM-es pénzbefizetés után jövőre már díjat szednek.

Százezreket kereshettek az államtól

Azenpenzem
-
  Tegnap 06:34 Gazdaság

Százezreket spórolhattak az adón azok a megtakarítók, akik Tartós Befektetési Számlán (TBSZ) fialtatták a megtakarításukat az elmúlt öt évben. A 2014-ben nyitott TBSZ számlák 2019. év végén járnak le, ezért érdemes minél előbb nyilatkozniuk azoknak, akik továbbra is itt tartanák a pénzüket (meghosszabbítanák TBSZ szerződésüket). Különben a…

Már kezd körvonalazódni a kormány új akcióterve

Azenpenzem
-
  19.12.08 07:33 Gazdaság

A pénzügyminiszter az utóbbi napokban több rendezvényen is arról beszélt, hogy újabb gazdaságvédelmi lépésekre van szükség. Erről fokozatosan egyre több dolog derül ki. Mind valószínűbb, hogy a Magyar Bankszövetség javaslatai is nyitott fülekre találhatnak feltéve, hogy néhány téren nem eleve a kabinet „súgott” a pénzintézeteknek, hogy mit is…

A semmiből lett slágerbefektetés

Azenpenzem
-
  19.12.07 08:04 Gazdaság

Az abszolút hozam alapok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a hazai befektetők között. Az első ilyen hazai alapok alig több mint 10 éve indultak, de mára közel 1 000 milliárd forintot kezelnek az alapkezelők abszolút hozam és származtatott alapokban. Az OTP Abszolút Hozam Alap az elsők között indult el Magyarországon.…

MNB: igenis megéri a szuperállampapír!

Azenpenzem
-
  19.12.07 06:34 Gazdaság

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) munkatársainak cikke szerint az új szuperállampapír valóban mintegy 27 milliárd forintos többletköltséget jelent az állam számára, de megérheti a biztosítási díjként is felfogható prémium kifizetése. Ráadásul kimutatták, hogy ezt a „felárat” különböző tényezők kompenzálhatják.

Díjmentes a Facebook? Kacagni kell!

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Facebook kamuzik, amikor szolgáltatását díjmentesnek állítja be. Felhasználói valójában aktivitásukkal és adataikkal üzleti hasznot hajtottak a vállalkozásnak és így fizettek a szolgáltatásért.

Munka nélkül sok pénz? Jókora bírság lett belőle

Azenpenzem
-
  19.12.06 11:03 GazdaságMNBJegybank

Jogosulatlan portfóliókezelés, befektetési elemzés, függő ügynöki tevékenység miatt 22,5 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Magyar nemzeti Bank (MNB) – a Nedolgozz.hu internetes honlap működtetőjére, H. Andrásra.

A vizsgált fényfüzérek 90 százaléka bukott meg

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerint 56 típusból mindössze hétféle fényfüzér bizonyult biztonságosnak. A legjellemzőbb hiba a vezetékek cérnavékonysága, nem megfelelő szigetelése, a csatlakozódugó elégtelen mérete volt.

A háztartások tizede csak uzsorahitelhez juthat

Az uzsorahitelezésnek kitett háztartások aránya 3 és 13 százalék között lehet, és elsősorban az észak-alföldi és észak-magyarországi megyékben koncentrálódhat – állapította meg a Magyar Nemzeti bank (MNB). Jövedelemi helyzet és foglalkozás szerint is vizsgálták a hitelezések jellemző formáit.