Találatok: 24 hír

Miért utálja a kutya a napi ápolást? Így szoktasd hozzá 4 lépésben!

Nem feltétlenül szükséges egy múltbéli rossz élmény ahhoz, hogy az eb idegenkedjen akár a puszta érintéstől is.

Ehet-e a kutya gombát? Ezért vigyázz az erdei gombakereséssel!

Kevés olyan megosztó étel létezik az emberek körében, mint a gomba, hiába zengenek ódákat arról, hogy milyen egészséges. Kutyusod is kaphat belőle, de csalhatatlan szimata ellenére sem jó ötlet rábízni a választást.

Mi a gond az új, trendi fajtákkal? A labradoodle tenyésztője szörnyet teremtett

A hibrid fajták napjainkban nem átlagos keverékeknek, hanem igazi kincseknek számítanak. Praktikusak, aranyosak, mi is lehetne ezzel a gond? Ha alaposabban megvizsgáljuk a témakört, sajnos rengeteg hátulütőjük lehet ezeknek a kutyáknak.

Képesek sírni a kutyák? Ezek az okok állnak a könnyezés hátterében!

Az emberekkel ellentétben a kutyusok nem ejtenek könnyeket, ha szomorúak. Szemük fokozott váladékozása azonban szinte mindig valamilyen egészségügyi problémát jelez.

Miért ássa fel a kutya a tavaszi kertet? Így szoktasd le a káros viselkedésről

Itt a tavasz, a kutyusok is érzik ezt, ezért ők is sokkal energikusabbak lehetnek. Ám ez azt is jelenti, hogy több rossz szokásnak lehetsz tanúja: például a kert felásása, túlzott ugatás, ugrálás… vajon mit tehetsz, hogy leszoktasd ezekről?

Ezeket az oltásokat érdemes tavasszal beadni kutyádnak: mutatjuk a legfontosabbakat

Bár Magyarországon jogilag csak egyetlen kötelező oltás létezik a kutyák számára, egyes vakcinák erősen ajánlottak vagy érdemes azokat kiegészítésként beadatni. Mutatjuk, mik közül választhatsz.

Ivartalanítási programot indított a Nébih a kóbor kutyák számának csökkentéséért

Kistelepülésekre fókuszáló ivartalanítási programot indított a kóbor kutyák számának csökkentése érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). 50 millió forintból 1400 kutya ivartalanítását finanszírozzák.

Ezért rajong a kutya a szennyesért: vonzza őt a finom gazdiillat

Mit imád annyira a kutyus a véleményed szerint büdös, piszkos cuccokon? Miért esik jól neki, ha belehempereghet a szennyeskupacba? Utánajártunk.

Német dog fajtaleírás: az elegáns óriás, aki meghódította a világot

A világ egyik legnagyobb kutyájának tartott német dog egy igazán ragaszkodó türelmes családi kedvenc, aki szeret a kanapén pihenni. Azonban az egykori rettenthetetlen vadászkutyánál nem érdemes kihúzni a gyufát.

Miért akar mindent meghágni a kutyád? Vezérnek tarthatja magát, de lehet beteg is

Az emberi faj nagy része egyértelműen szemérmesebben viszonyul bizonyos testi funkciókhoz, mint az őszinte és gátlások nélkül élő kutyusok. Sok gazdi még mindig szégyenkezve kezeli ezt a viselkedési sajátosságot, pedig igen sok mindent elárul az eb mentális és fizikai állapotáról.

Kárt vagy balesetet okozott a kutyám, mire számíthatok? Gyökeresen megváltozhat az életetek!

A kutyatartás nem veszélytelen üzem, pláne, ha az állat méretéből és fajtájából adódóan nagyobb valószínűséggel okoz galibát, mint például egy palotapincsi.

Így teszteld kutyád érzelmi intelligenciáját: 4 jele annak, hogy erős ezen a területen

A kutatások szerint a gazdik érzelmi intelligenciáját jelentősen fejleszti a kutyussal való együttműködés és a közös élet. De mi a helyzet az ebek EQ-jával?

Ezért ne adj soha emberi gyógyszert a kutyádnak: végzetesek lehetnek a mellékhatások

Néhány kivételtől eltekintve a számunkra kifejlesztett orvosságok csak végszükség esetén adagolhatóak állatoknak, akkor is feltétlenül konzultálni kell előtte az állatorvossal.

Akinek a kutyája fára mászott: így lett híres Konrad Lorenz kutyaetológus

Akik szeretik a kutyákat, azoknak Konrad Lorenz neve lehet, hogy ismerősen cseng. A neves zoológus és ornitológus, akit a modern etológia úttörőjeként szoktak emlegetni, maga is lelkesen tanulmányozta a kutyák viselkedését.

A királyi kutyák élete a középkorban és az újkorban: egyiküket meg is koronázták

Vajon hogyan éltek a kutyák a régi időkben? Sokan azt gondolnák, biztosan rossz soruk volt, nem tartották őket sokra. Azonban a királyi kutyák fejedelmi élete ma is irigylésre méltó.