Találatok: 69 hír

Nem eladó a Lamborghini

autopro
-
  Tegnap 17:45 Autó-motor

Egyes hírek szerint a Volkswagen eladná, vagy külön tőzsdére vinné az olasz luxus-sportautómárkát. A wolfsburgiak cáfolták a híreszteléseket.

Vonzó befektetési célpont Magyarország

autopro
-
  Tegnap 17:00 Autó-motor

A magyar gazdaság uniós átlag feletti növekedésnek, a kiszámítható gazdaságpolitikának, a csökkenő adóterheknek köszönhetően Magyarország és azon belül is kiemelten Budapest a következő években is vonzó befektetési célpont lesz.

Nőtt az euróövezet ipari termelése augusztusban

autopro
-
  Tegnap 16:26 Autó-motor

A vártnál erősebben nőtt az euróövezet ipari termelése augusztusban az előző hónaphoz képest a termelőeszközök iránti kereslet erősödésének köszönhetően.

Új utakon a Nemak Győr – jövőnk kulcsa az innováció

autopro
-
  Tegnap 16:00 Autó-motor

Innováció – sokszor halljuk mostanában ezt a kifejezést, sőt, a Nemak jelmondatában is ez szerepel: „Innovative Lightweighting”. Mit jelent számunkra az innováció és miként befolyásolja ez az egy szó a jövőnket? Dr. Fegyverneki Györgyöt, a Nemak Győr Kft. Termék- és szerszámfejlesztő mérnökség vezetőjét, az öntészeti technológia felelős…

Olcsóbb autókra igényelnek támogatást a nagycsaládosok

autopro
-
  Tegnap 15:57 Cégvilág

Minden várakozáson felüli sikere van a nagycsaládosok autóvásárlását támogató programnak a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke szerint.

Több százezer Mercedes-Benz modellt hívnak vissza

autopro
-
  Tegnap 15:00 Autó-motor

Több százezer Mercedes-Benz modellt hív vissza a Daimler német autógyártó kibocsátási problémákra hivatkozva. Az érintett járművek között a népszerű Sprinter furgon is szerepel.

Újabb fordulatok a GM-sztrájkban

autopro
-
  Tegnap 14:00 Autó-motor

A GM-sztrájk miatt csúszhat a midengine Chevrolet Corvette és számos városi terepjáró piacra dobása is. A hosszabb sztrájk miatt bekövetkező további késések költségessé válhatnak a vállalatnak.

Hegesztési védőgázok új generációja

autopro
-
  Tegnap 13:30 Autó-motor

A járműiparban és a fémszerkezetgyártásban a termelékenységet nagymértékben befolyásolja a hegesztés sebessége és az utómunka mennyisége, amelyekre jelentős hatást gyakorolnak a hegesztési védőgázok. Adott feladatra optimalizált védőgázok alkalmazásával nagyobb hegesztési sebesség, kevesebb utómunka és selejt, jobb minőségű…

Csúcsteljesítményű AMG modellek gyártása indult el Kecskeméten - ez történt a 41. héten

autopro
-
  Tegnap 13:00 Autó-motor

A Samsung Gödön hozza létre legújabb akkumulátorgyártó üzemét. Debrecenben jön létre a Deufol délkelet-európai regionális központja, Európa legmodernebb logisztikai és csomagolóüzemét építi fel. Üzemleállások sora jön a világban, a thyssenkrupp és a Michelin és gyárakat készül bezárni. Összefoglaltuk, mi történt az elmúlt héten a…

A technológiai fejlesztés jelentheti a kiutat egy esetleges recesszióból

autopro
-
  Tegnap 12:00 Autó-motor

A lemezfeldolgozással foglalkozó vállalatok a technológia fajtájának bővítésével szerezhetnek új ügyfeleket a jövőben Kutnyánszky Tamás, a CNC lemezmegmunkáló gépek értékesítésével, automatizálásával és szervizelésével foglalkozó Lamitec Kft. ügyvezetője szerint.

Ötezer négyzetméterrel bővül az ITK Holding Zrt. gyártókapacitása

autopro
-
  Tegnap 11:00 Autó-motor

Az ITK Holding Zrt. új üzemének alapkőletételével megkezdte legújabb beruházását. Ennek keretében 3000 négyzetméterrel nő a karosszéria üzem kapacitása, valamint további 2000 négyzetméterrel bővül a beépített infrastruktúra. Az eseményen a cég leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. bemutatta a Mercedes-Benz Sprinter alapjaira…

Csaknem négyszáz hallgatóval indul szerdán a Techtogether verseny

autopro
-
  Tegnap 10:00 Autó-motor

Tizenhat egyetemi csapat 382 hallgatóval nevezett be a Techtogether Automotive Hungary versenyre, amely szerdától péntekig tart a budapesti Hungexpón.

A jövő azoké, akik alkalmazkodnak a változó világhoz

autopro
-
  Tegnap 09:00 Autó-motor

A fizikai dolgozóknak a földrajzi közelség, míg a mérnököknek az izgalmas kihívásokat tartogató feladatok a legfontosabbak, amikor arról kérdezik őket, hogy mi miatt maradnak szívesen a thyssenkruppnál. Dolgozunk egy karrierút lehetőségen, ahol fel tudják mérni a kollégák, hogy honnan hova juthatnak el szakmailag – emelte ki Tagai Dóra, a…

Az FDM és a PolyJet: a professzionális 3D nyomtatási technológiák

autopro
-
  Tegnap 08:00 Autó-motor

Választások és döntések. Az életben folyamatosan azt tapasztaljuk, hogy választanunk kell a lehetséges megoldások között. Nincs ez másképp a 3D nyomtatás világában sem. Mind a Fused Deposition Modeling (FDM) és PolyJet technológia is rendelkezik egyedi jellemzőkkel és különleges előnyökkel.

Kamerák válthatják fel a visszapillantó tükröket

autopro
-
  Tegnap 04:30 Autó-motor

Amerikában hamarosan tükrök nélkül is közlekedhetnek a sofőrök, amennyiben a biztonsági szakértők elfogadják, hogy ezentúl kamerák figyeljék a járművek holtpontjait. A tükrök helyett csúcstechnológiás kamerákat és képernyőket telepítenének a járművekbe.