Találatok: 61 hír

Kiszámolták, mennyi ember munkáját teszik feleslegessé a robotok

2000 óta 1,7 millió gyáripari állás szűnt meg a világgazdaságban a robottechnológia terjedése miatt, most azt számolták ki elemzők, hogy a következő évtizedben hogyan alakulnak ezek a számok.

Alig fog növekedni a német gazdaság

A második negyedévben a német gazdaság alig fog növekedni – mutatják a Deutsche Institut für Wirtschaftsforschung (DIW) legfrissebb számításai.

A magyar vállalatvezetők nem számítanak válságra

Az európai átlagnál optimistábbak a magyar cégek a gazdaság várható alakulásáról, közel harmaduk belátható időn belül egyáltalán nem számít recesszióra, míg Európai átlagban a cégek 30 százaléka nyilatkozott így – derült ki a követeléskezelő Intrum 29 országra kiterjedő kutatásából.

Jármű és infrastruktúra közötti kommunikációt tesztelnek Zalaegerszegen

A Magyar Közút Zalaegerszegen, városi környezetben, jelzőlámpás csomópontokra terjesztheti ki kísérleti intelligens közlekedési rendszerét – a projektet az Európai Hálózat-finanszírozási Eszközből (CEF) valósítják meg – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A világ legeladósodottabb országa ügyesen őrzi a pozícióját

A jelenlegi szintről közel a duplájára nőhet a GDP-arányos amerikai államadósság 2049-re.

Áramvonal, minimálfogyasztás: melyik magyar csapat jut messzebbre 1 kW-tal?

Egy középiskolai és két egyetemi csapat indul Magyarországról Nagy-Britanniába, ahol július 1-5. között rendezik meg a Shell Eco-maratont. Az energiahatékonysági versenyen több kategóriában 150 csapat mérkőzik meg. Az újítók Győből, Kecskemétről és Szegedről próbálják meghódítani a világot jelentő aszfaltcsíkot.

Budapesten rendezik a Közép-Európai Autóipari Fórumot

autopro
-
  Tegnap 11:16 Gazdaság

2019. november 20-21-én a 6. Autóipari Fórumnak az eddigi csehországi helyszínek után ezúttal Budapest ad otthont. A helyszínválasztás egyik oka abban keresendő, hogy jelentős befektetések helyszíne lett Magyarország, elég csak a BMW új gyárát vagy az önvezető járművek zalai tesztpályáját megemlíteni. A Fórum középpontjában ennek…

Névre szóló termosz jár a felfrissüléshez az Audinál

autopro
-
  Tegnap 10:11 Autó-motor

Két hete kezdtük felvenni a kapcsolatot a hazai autógyárakkal afelől érdeklődve, hogyan védik munkavállalóikat a nagy hőségtől. A gyártósoron nagyon nagy jelentősége van annak, hogy senki ne legyen rosszul, mert ha valaki kidől, súlyos kiesést okozva akár órákra leállhat a termelés. A friss és temperált levegő valamint a hideg víz tehát…

Románia rendelettel szabályozza a fuvarmegosztókat

Az Uber és a többi internetes fuvarmegosztó romániai működését szabályozó, azonnal hatályba lépő sürgősségi rendeletet fogadott el a bukaresti kormány.

Átadták az M4 újabb szakaszát

autopro
-
  Tegnap 08:32 Gazdaság

Az M4-es megépítését régóta szorgalmazták, és a befektetői érdeklődés növekedésére számítanak.

A 3D-nyomtatás nem csodamódszer, de óriási előnyei vannak

autopro
-
  Tegnap 05:01 Cégvilág

Legyen az az autó- vagy repülőgépipar, az oktatás vagy egészségügy, a 3D-nyomtatás rohamos léptekkel hódítja meg ezeket a felhasználási területeket. Precíziós prototípusok, kommunikációs modellek, egyedi tömeggyártott alkatrészek, szerszámok hirtelen házon belül is előállíthatóvá válnak. Ez a technológia átírja a terméktervezés, a…

Új kutatóközpontot adtak át Győrben

A győri Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központja (FIEK), de az országban még többet akarnak létrehozni, így vonzóvá téve Magyarországot a befektetők szemében.

50 ezer kamiont lehetne kiváltani, 30 sofőrt 1 mozdonyvezetőre cserélni

Okosabb fuvarszervezéssel és a szabályok módosításával enyhíteni lehetne az ágazatot sújtó sofőrhiányt, és csökkenne a környezetet ért kár is – derül ki a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (Mlszksz) legfrissebb éves elemzéséből.

-196 Celsius fokot is kibír Conti védőruhája

autopro
-
  19.06.25 13:39 Autó-motor

A Continental technológiai vállalat védőruházatok számára hoz létre többek közt olyan anyagokat, amelyek megóvják a viselőt, amikor például extrém magas hőmérsékletű környezetben közvetlenül a hőforrássokkal érintkezik. A ruházatot úgy tervezték, hogy az extrém hideg ellen is védelmet nyújtson, rövid ideig akár a -196°C-os hőmérsékletet…

Megszüntetik a vámokat az EU és Vietnam között

autopro
-
  19.06.25 13:14 Gazdaság

Vasárnap aláírják az Európai Unió és Vietnam közötti szabadkereskedelmi és beruházásvédelmi egyezményt.