Találatok: 56 hír

Egy lépéssel közelebb került a Valeo a felvásárláshoz

autopro
-
  Ma 06:25 Autó-motor 

Az Európai Bizottság zöld utat adott az FTE Automotive akvizíciójához. Ha minden a tervek szerint halad, még októberben lezárulhat a folyamat.

Oroszországban idén kétszámjegyű lesz a növekedés az autógyártásban

autopro
-
  Tegnap 13:37 Autó-motor  Kína Trend

Oroszországban szeptemberben a gyártott autók száma 21,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az idei első kilenc hónapban a bővülés 21,4 százalék volt, az időszakban 977 ezer autó készült Oroszországban.

Támogatókat keresnek fejlesztéseikhez a zalai mérnökhallgatók

autopro
-
  Tegnap 11:52 Autó-motor 

Zalaegerszegen is tevékenykedik egy mérnökhallgatókból álló csapat, akik a versenyeredményeik alapján egyre jobbak választott szakmájukban. Főleg azoknak a zalai cégvezetőknek érdemes elmenni a Hungexpóra, akiknek a vállalat szakemberhiánnyal küzd.

A jövő autója az Automotive Hungary fő témája

autopro
-
  Tegnap 11:51 Autó-motor  Innováció

Megnyílt az 5. Automotive Hungary Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítás Budapesten. A háromnapos programon 12 országból 210 kiállító és 10 ezer szakmai látogató vesz részt. Az eseményen zajló konferenciák az elektromobilitással és a járműipari innovációkkal foglalkoznak, szakportálunk pedig itt rendezi meg a mérnökhallgatóknak…

Bentley karosszériákat gyárt majd a Porsche lipcsei üzeme

autopro
-
  Tegnap 11:33 Autó-motor  Porsche Bentley

A Porsche Panamera és Macan modellek karosszériáit gyártó lipcsei üzeme veszi át a Bentley Continental luxus limuzin autók karosszériájának a gyártását a Volkswagen Zwickau-i üzemétől – jelentette be a Porsche szóvivője.

Három év alatt 40 százalékkal növeli eladásait a Mitsubishi

autopro
-
  Tegnap 10:57 Autó-motor  Mitsubishi

Hároméves programot léptet életbe a Mitsubishi Motors autógyár eladásainak 40 százalékos és értékesítési árbevételének 30 százalékos növelésére.

Az önvezető járművek tömeges megjelenése a külvárosok növekedéséhez vezet

autopro
-
  Tegnap 10:00 Autó-motor  Állás

Az önvezető járművek elterjedése csökkenti majd a közlekedési dugókat annak ellenére is, hogy megnöveli a forgalomban résztvevő járművek számát, mérsékli a környezetszennyezést, megrövidíti az ingázás idejét, megnöveli viszont a külvárosok terjedelmét – állapítja meg a Boston Consulting Group és a World Economic Forum…

Óriási befektetést hirdetett a Denso

autopro
-
  Tegnap 09:30 Autó-motor 

A japán beszállító egymilliárd dollárból bővíti egyik amerikai gyárát, hogy ott gyártson alkatrészeket elektromos, összekapcsolt és önvezető autók számára. A maryvillei üzem már most is jópár autógyártót szolgál ki.

Ezzel a szuperszámítógéppel hivatalosan is autóipari beszállítóvá vált az Nvidia

autopro
-
  Tegnap 06:33 Autó-motor 

A Drive PX Pegasus 320 trillió műveletet hajt végre másodpercenként. Elődje teljesítményének megtízszerezésével a gép a vállalat szerint megfelel az ötös szintű, azaz teljes mértékben autonóm járművek igényeinek.

Munkadarab megfogás belülről?

autopro
-
  Tegnap 06:10 Autó-motor 

A fogaskerékgyártás folyamatos kihívást jelent a szakemberek számára. Nehéz megtalálni a megfelelő szorítóeszközt, különösen a széles termékpaletta és a kisebb megfogandó átmérők miatt. A beszerzésen túl további problémát jelent az eszköz elhasználódása, vagy a forgács általi meghibásodás.

Ipari kihívások, fiatalos megoldások

autopro
-
  17.10.17 15:33 Autó-motor 

Itt van az ősz, itt van újra a Techtogether Automotive Hungary, amelyet egyre fokozódó érdeklődéssel várnak és kísérnek figyelemmel a járműves iparágak képviselői. Olyan fordított verseny ez, ahol nem a titánok figyelik a profikat – illetve, dehogynem –, hanem elsősorban a tapasztalt szakemberek mustrálhatják a jövő munkaerejét, akik már ma…

Milliós visszahívást indít a Daimler

autopro
-
  17.10.17 14:33 Autó-motor 

Minden ok nélkül kinyílhat egyes Mercedes modellekben a vezetőoldali légzsák, az érintett típusokat a német márka ezért a szervizekbe tereli. A kábelhiba miatt probléma nincs összefüggésben a Takata-botránnyal.

Tömeggyártás helyett felhasználói önkifejezés az autóiparban

autopro
-
  17.10.17 12:30 Autó-motor 

Az autóvásárlás nagyon szubjektív dolog. A kiválasztott autó egy kicsit a személyiségünk lenyomata is. Pedig a dizájn és az autó kialakítása egy egész tervezőcsapat elképzelése alapján jön létre, nekünk, felhasználóknak vajmi kevés beleszólásunk van a végeredménybe. Ez azonban most megváltozhat!

A Waberer´s megtámadja a román adóhatóság döntését

autopro
-
  17.10.17 12:01 Autó-motor  Bíróság Románia

A Waberer´s romániai leányvállalata a romániai adóhatóság által követelt adóhátralék kisebb részét rendezi, a fennmaradó összeget közigazgatási, szükség esetén bírósági úton támadja meg, és emellett kérelmezi a döntés végrehajtásának felfüggesztését - közölte a Waberer´s International Nyrt. a tőzsde honlapján.

Csökkent az új autók eladása az európai piacon szeptemberben

autopro
-
  17.10.17 11:42 Autó-motor  9 hír a témában

Szeptemberben két százalékkal csökkent a forgalomba állított új személygépkocsik száma az európai autópiacon az egy évvel korábbihoz viszonyítva, különösen Németországban és Nagy-Britanniában volt nagy a visszaesés.