Találatok: 83 hír

Jobb szakképzést, magasabb oktatói bért, tanulói ösztöndíjat ígér az ITM

Az Országgyűlés kedden elfogadta azokat a kiegészítő jogszabály-módosításokat, amelyekkel teljes körűvé válnak az új szakképzés törvényi keretfeltételei - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A Magyar Multi Programban részt vevő cégek fele kötődik az autóiparhoz

autopro
-
  Ma 16:03 Cégvilág

Nagy növekedési potenciálú magyar kis- és közepes vállalkozásokról szól a Magyar Multi Program keretében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gondozásában megjelent könyv, amelyet kedden az Elektromobilitás Látogatóközpontban mutattak be.

Autóellenes hangulatot érzékel a Porsche Hungaria

autopro
-
  Ma 15:08 Cégvilág

A forint gyengülése és az újabb autóipari trendek, például a WLTP-átállás sem segítette az újautó-eladásokat idén.

Csúcstechnológiás 3D nyomtatás a Daimlernél

autopro
-
  Ma 15:02 Autó-motor

A Daimler Buses fejlett 3D nyomtatási technológiákkal dolgozik. Az ügyfelek számára magas minőségű, gyorsan elérhető, saját igények szerint kialakított 3D nyomtatott alkatrészeket kínál a vállalat.

A szegedi egyetem volt rektora lesz a lézerközpont vezetője

Szabó Gábor akadémikust nevezték ki az ELI-ALPS lézeres kutatóközpont élére, a Szegedi Tudományegyetem korábbi rektora január 1-jétől irányítja majd az intézetet – tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium kedden az MTI-t.

Stagnál a brit gazdaság

Leállt a brit hazai össztermék (GDP) növekedése az októberrel zárult három hónapban, és októberben is stagnált a brit gazdaság teljesítménye havi összevetésben.

Az autóiparban a tömegpiac és a prémium szegmens eltérőképp fejlődik

autopro
-
  Ma 12:52 Autó-motor

Európának egyelőre nincsenek elegendő akkumulátorfejlesztési kompetenciái, mert az autógyártók nem is erre összpontosítanak. Az elektromos cellára alkatrészként tekintenek, amelyet globális versenyben szereznek be a legversenyképesebb árat nyújtó – jellemzően ázsiai – beszállítóktól. Hogy ez ne maradjon így feltétlenül, az Európai…

Az AVL kapta a zalai tesztpálya értékestési jogait

A zalaegerszegi járműipari tesztpálya közös vállalkozást hozott létre az osztrák AVL autóipari kutatóvállalattal, az együttműködés célja, hogy a létesítmény pénzügyi fenntarthatóságát, jövőbeni hasznosítását a legnagyobb professzionalitás mellett lehessen biztosítani - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter hétfőn…

Hullámvasútra kerül a magyar gazdaság a Moody´s szerint

Európán belül a közép- és kelet-európai EU-gazdaságokban okozza a legnagyobb gondot a munkaerőhiány, és ez növekedési kockázatként is terheli a térség kilátásait - áll a Moody´s Investors Service hétfőn Londonban ismertetett éves szektorjelentésében.

Debrecenben gondolnak a jövőre

A versenyképes szaktudás biztosítása érdekében stratégiai együttműködési megállapodást kötött a National Instruments (NI) Hungary Kft. és a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC).

Megrázó adatok az euróövezetből

A belföldi kereslet visszaesése miatt csökkentek októberben a német elektrotechnikai és elektronikai vállalatok megrendelései.

Használt gumiabroncsok újrahasznosítása: messze vagyunk az élmezőnytől

Európában a használt gumiabroncsok 92 százalékát újrahasznosítják, Magyarországon 85 százalék ez az arány.

Pécs lesz a magyar repülőgépgyártás fellegvára

A pécsi repülőgépgyár a jövő év elejétől teljes kapacitással üzemel, és már megrendelték az első száz darabot a létesítményben készülő típusok egyikéből.

A szakadék szélén: egy kemény Brexit egyharmaddal csökkentheti az autógyártást

autopro
-
  Ma 05:22 Autó-motor

A brit autóipar számára most nem egy kellemes karácsony előtti időszak zajlik, december 12-én a britek új alsóházat választanak; Boris Johnson, jelenlegi miniszterelnök és Brexit-párti politikus nagy népszerűségnek örvend – január végén éppen ezért kemény Brexitre lehet számítani.

Látszik az alagút vége?

A várt csökkenés helyett szerény pozitív értéket vett fel a Sentix gazdasági decemberi kutatóintézet euróövezeti befektetői hangulatindexe. A kilátások megítélése két és fél éves csúcsot ért el.