Találatok: 71 hír

Ha biztonságosabb a kocsi, drágább a biztosítás?

autopro
-
  Ma 16:00 Gazdaság

Nem kérdéses, hogy a vezetőasszisztensek terjedésével javul a közlekedésbiztonság, csakhogy ezzel párhuzamosan gyűlnek a gondok a biztosítótársaságoknál - ennek pedig az ügyfelek sem örülnek majd.

Újjászületik az Acura S-modellje

autopro
-
  Ma 05:01 Autó-motor

Új tanulmányautót mutatott be a Honda prémium márkája, az Acura. A Type S Concept olyan, mintha az Acura TLX következő generációs változata lenne.

Nincs ömlésveszély még megrongált kútoszlop esetén sem

autopro
-
  Tegnap 16:01 Gazdaság

Kidöntötte egy benzinkút kútoszlopát egy személyautó Budapesten, az M3-as autópálya fővárosi szakasza mellett pénteken. A kocsi összeroncsolódott, a sofőr súlyosan megsérült. De mint arról korábban már írtunk, a biztonsági követelmények olyan magasak a töltőállomásokon, hogy még egy ilyen esetben sem fordulhat elő, hogy benzin…

Madártollai vannak az Airbus új tanulmánygépének

autopro
-
  Tegnap 04:50 Autó-motor

Az Airbus új tanulmánygépét, a Bird of Prey-t az angliai Royal International Air Tattoo-n láthatták először az érdeklődők. Az innováció és technológia határait feszegető műszaki tervvel a mérnöki fejlődést szeretné ösztönözni a vállalat.

Tovább fejlődhet a Budapest-Rostock közötti áruszállítás

Négy ország - Németország, Csehország, Szlovákia és Magyarország - vesz részt az európai közlekedési hálózat regionális fejlesztésével foglalkozó Corcap projektben, amelynek az a feladata, hogy cselekvési terveket, elemzéseket készítsenek a Rostock-Budapest közötti hatékony, több közlekedési alágazatot igénybe vevő áruszállítás…

Új járműtelepet kapott Kaposvár

Átadták a helyi járatú autóbuszok mintegy 5,6 milliárd forintból épült új telephelyét Kaposváron. Szita Károly, a város polgármestere elmondta: a beruházással jelentős állomásához érkezett a város fejlesztési programja.

Szenved a világ legnagyobb mezőgépgyártója

autopro
-
  19.08.16 14:41 Autó-motor

Rontotta éves előrejelzését az amerikai Deere & Co, amely gyorsjelentésében a vártnál rosszabb eredményekről számolt be.

Elkezdődik a kutatás-fejlesztés rendszerének átalakítása

Maróth Miklós, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat nemrég kinevezett elnöke pénteken egyeztetett a Kancellári Klub elnökségével, és a felek megkezdték a tárgyalásokat az új kutatás-fejlesztési és innovációs rendszerrel (kfi) kapcsolatos elvárásokról, valamint együttműködésekről.

Felújítják a Flórián téri csomópont felüljáróját

autopro
-
  19.08.16 14:10 Gazdaság

A 80-as években kiépült óbudai felüljárónál többek közt a pályaszerkezetet és a szigetelést is kicserélik, kijavítják a pillérek hibáit – írja a Magyar Építők hírportál.

Kevesebb áru hagyta el az EU-t, csökkent a behozatal is

Az egy évvel korábbihoz képest csökkent júniusban az euróövezet áruforgalmi külkereskedelmi többlete az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat beszámolója szerint.

Ausztria is készül az Automotive Hungaryra

autopro
-
  19.08.16 12:45 Autó-motor

Osztrák autóipari vállalatok is érkeznek az október 16. és 18. között megrendezendő Automotive Hungary szakkiállításra. A budapesti Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztálya osztrák standdal képviselteti magát a rendezvényen.

Elkészült Oroszlány és Tatabánya között a kerékpárút

autopro
-
  19.08.16 12:26 Gazdaság

Elkészült az Oroszlányt Tatabányával összekötő csaknem 13 kilométeres kerékpárút, amely Kecskédet, Környét és a majki kamalduli kolostort is érinti.

Berlin szerint London bedobta a törölközőt, egyszerűen kizuhannak az EU-ból

Nagy valószínűséggel az Európai Unióval kötött megállapodás nélkül, rendezetlen módon szűnik meg a brit EU-tagság (brexit) a német szövetségi pénzügyminisztérium szerint - jelentette a Handelsblatt című német üzleti lap hírportálja a tárca egyik belső elemzésére hivatkozva.

Felfüggesztett egy fejlesztést a Boeing

A Boeing felfüggesztette új szélestörzsű repülőgépe, a 777X kisebb, 8-as változatának fejlesztését, a gép forgalomba állásának időpontja bizonytalan.

Autó-akkumulátorokból nyerne energiát a Daimler kínai partnerével

autopro
-
  19.08.16 05:00 Autó-motor

Partnerségre lépett a Daimler, a Mercedes-Benz Energy, és a Beijing Electric Vehicle. Az együttműködés keretein belül energiatároló rendszereket fejlesztenének Kínában, ami hozzájárulhat a megújuló energiaforrások fenntartható fejlődéséhez.