Találatok: 19 hír

Nincs ennél extrémebb japán sportkupé

Autóblog
-
  Tegnap 20:05 Autó-motor

Lehet valami egyszerre elegáns és vulgáris? Megfér egy testben az arisztokratikus kifinomultság és a gettók nyers valósága? Szentségtörés vagy mennybe menetel egy Liberty Walk-féle Lexus LC 500?

A nap képe: az elektromos Mercedes terepjáró

A Mercedes megmutatja, hogy az e-mobilitás nemcsak városban, hanem offroad körülmények között is működhet. Egy lelkes mérnökcsapat az EQC 400 4MATIC alapjára megépítette az EQC 4x4² modellt, amely emelt, portáltengelyes felfüggesztésével a G 63 AMG 6x6 és a G 500 4x4² nyomdokaiba lép.

Elkelt az egymilliomodik európai Lexus

Autóblog
-
  20.10.25 14:30 Autó-motor

A világ vezető környezetbarát prémium autógyártója, az Európában immáron 80%-ban öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő Lexus mérföldkőhöz érkezett a kontinensen. Az Európában 1990-ben egyetlen modellel piacra lépő, mára azonban gyakorlatilag valamennyi fontos személyautó szegmenst lefedő japán márka ugyanis éppen európai…

350 lóerőnél erősebb Lexus RX érkezik

Autóblog
-
  20.10.24 19:20 Autó-motor

Két izgalmas új típusnevet szabadalmaztatott az Európai Unióban a Lexus. Mindkettő az RX szabadidőjárművet érinti, és mindkettő olyan hibrid lehet, ami eddig még nem volt a modell kínálatában.

A gumiszervizek többsége nem tervez áremelést

Autóblog
-
  20.10.23 21:00 Autó-motorGumi

Csökkent a gumiszervizek forgalma a tavaszi lezárások idején, harmaduk pedig még ennél is gyengébb eredményre számít az őszi szezonban – ez derült ki az Apollo Vredestein Kft. friss kutatásából, melynek keretében hazai gumiszervizeket kérdeztek tapasztalataikról. Párhuzamosan a vásárlókat is megkérdezték, többségük sem az…

Továbbra is a Toyota a világ legértékesebb autógyártója

Autóblog
-
  20.10.23 20:30 Autó-motorToyota

Idén is kiadta meghatározó, a világ száz legértékesebb márkáját tartalmazó listáját az Interbrand. A Toyota az első helyen áll az autógyártók között, ahogy 17 éve mindig.

Itt van minden idők legdurvább Brabus Mercedese

Autóblog
-
  20.10.23 20:00 Autó-motor

A Brabus már négy évtizede épít nagyteljesítményű szupersportautókat a csillagos márka modelljeiből. A legfrissebb csúcsmodell a Brabus Rocket 900 “One of ten”, amely a Mercedes-AMG GT 63 S modellen alapul és szédületes 900 lóerőt állít csatasorba. Összesen csak 10 darab készül belőle, csillagászati áron.

A Hyundai bemutatta az i20 N-t

Autóblog
-
  20.10.23 18:25 Autó-motor

A Hyundai leleplezte legújabb N modelljét, az i20 N hot hatch modellt, melynek személyében méltó konkurenst kap a Ford Fiesta ST. Az i20 N nagy élményeket tartogat, hiszen 1,6 literes turbómotorja 204 lóerős, így a nulla-százas sprint megvan 6,7 másodperc alatt.

Kamerarendszerrel a figyelemvesztés ellen

Az okostelefonok és a fedélzeti érintőképernyők széles körű elterjedésével párhuzamosan egyre hangosabb vita alakult ki az autóvezetők figyelmét elterelő jelenségek, illetve azok veszélyei körül. A Volvo biztonsági szakemberei szerint azonban a figyelemvesztés a mindennapi élet része, és pont a technológiát felhasználva támogathatnánk az…

Már nem egy Bugatti a világ leggyorsabb autója

Autóblog
-
  20.10.22 19:25 Autó-motor

Október 10-én történelmet írt az amerikai Shelby Super Cars (SSC) Tuatara nevű hiperautója, amely egy lezárt útszakaszon 532,69 km/órás csúcssebességet ért el. Ezzel jócskán megdöntött minden korábbi versenypályán és közúton regisztrált sebességi világrekordot. A kocsi ráadásul még gyorsult volna tovább.

Biztonságból jelesre vizsgázott a Volkswagen ID.3

A Volkswagen első elektromos autója, az ID.3 a lehető legmagasabb minősítéssel zárta az Euro NCAP biztonsági tesztjeit, a vizsgáztatók ugyanis minden kritérium szerint egyaránt kedvező minősítéssel ismerték el a moduláris elektromos platform műszaki alapjaira épülő első modellt.

A nap képe: a legkeményebb iskolabusz

Autóblog
-
  20.10.22 14:15 Autó-motor

A Torsus Praetorian iskolabusz a legnehezebb körülmények között, a legrosszabb utakon is eljuttatja a tanulókat a suliba. A különösen kemény, négykerék-hajtású Praetorian 40 centiméteres hasmagassággal bír és akár 90 centiméter mély vízen is át tud gázolni.

Hidrogén üzemanyagcellás áramfejlesztő járművön dolgozik a Toyota

Autóblog
-
  20.10.21 20:50 Autó-motor

A Toyota a Denyóval közösen egy olyan üzemanyagcellás áramfejlesztő jármű kifejlesztésén dolgozik, amely hidrogénnel termel áramot. A környezetbarát jármű csökkenti a CO₂-kibocsátást, és katasztrófahelyzetek esetén akár három napon keresztül folyamatos áramellátást képes majd biztosítani a mentőszolgálatok számára.

Minden második közlekedő menet közben is telefonozik

Telefonálás, zenehallgatás, navigáció, üzenetváltás tipikus tevékenységek, amelyek veszélybe sodornak egy olyan közlekedőt, aki nem autóval, hanem például kerékpárral vagy rollerrel halad a forgalomban. Annak ellenére, hogy az emberek 85 százaléka maga is úgy gondolja, hogy ez veszélyes.

Már megrendelhető a két legerősebb Volkswagen SUV

A Volkswagen tovább folytatja hibrid offenzíváját. Mostantól a Touareg is elérhető két különböző, hálózatról tölthető hibrid változatban. Az új Touareg eHybrid rendszerteljesítménye 381, a Touareg R-é pedig 462 lóerő. Az elektromos hatótávolságuk 47 kilométer. Az előbbi modell németországi indulóára 72 378 euró, a Touareg R…