Találatok: 25 hír

Vidám brutalitás – Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio (2021) teszt

Hűvös szél fúj, az ínycsiklandó, fahéjas illatokkal teli karácsonyt komor, füstszagú hétköznapok váltják, amelyek a vírushelyzet okozta üresség miatt talán még nyomasztóbbnak hatnak. Magam is egykedvűen indulok utamra, ám a kapubeállón fogadó látvány már önmagában jobb kedvre derít. Puffan az ajtó, a kormányon élesedik a start gomb,…

Kisbusszal versenyezni? – megtörtént eset

A belga Peugeot-importőr marketing vezetőjének furcsa látomása támadt a kilencvenes évek közepén. Az elképzelést tett, azt pedig hírnév követte, mi pedig most eláruljuk, hogyan lett egy kényelemre optimalizált nyolcszemélyes kisbuszból 24 órás futamra kvalifikált versenyautó. Íme, a világ legtágasabb túra-versenyautójának története.

A Toyota bemutatta hiperautójának versenyváltozatát

Le Mans alaposan felpezsdíti a dolgokat: az új Hypercar kategória egészen széles közönséget fog érinteni, ugyanis a benne szereplő autók közúti verzióban is megvásárolható gépcsodák lesznek. Ez pedig egy picit kézzelfoghatóbbá teszi a küzdelmet, az elérhetőbb fejlesztési költségek pedig sok gyártó fantáziáját megmozgatják. Az első fecske a…

Folytatja saját forradalmát a Kia

Autó Pult
-
 21.01.15 08:47Autó-motor

Logójának megújítása csak az első lépés volt: a Kia elkötelezett az új utak mellett, amelyet februárban új formanyelvet megelőlegező modell leleplezésével is bizonyít majd. Az újdonság lesz az első típus, amely a Hyundai-Kia dedikált elektromos platformjára (E-GMP) alapul majd.

Múltidéző köntösben jöhet a következő elektromos Renault

Autó Pult
-
 21.01.14 19:24Autó-motor

Ma reggel a Renault is számszerűsítette terveit: 2025-ig összesen hét elektromos modellt mutatnak be, egyik közülük nem más, mint a legendás Renault 5 villanyautó testben reinkarnálódott változata. Már képek is érkeztek a Clio előtti (1972-től egészen 1996-ig gyártották az eredeti 5-öst) kisautóra hajazó újdonságról. A prototípus alapján sikerült a

Hamarosan jöhet a valaha volt legnagyobb Dacia

A Dacia Bigster koncepcióból könnyen a márka történetének legnagyobb modellje fejlődhet ki. Méretben a Duster fölé, vagyis a közepes SUV-k közé érkezhet az összkerekes autó, ami természetesen hű marad a márka egyik legfontosabb tulajdonságához, vagyis a versenytársakhoz mért kedvező vételárhoz.

Boldogság – MINI Cooper S Cabrio Sidewalk (2020) teszt

Amikor az importőr felajánlotta számunkra a MINI Cooper S Cabrio tesztautót, azonnal igent mondtam, annak ellenére, hogy tudtam, sok újdonságot nem tartogat az autó a stílusosan elegáns ‘Sidewalk’ felszereltséget leszámítva, hiszen már több alkalommal járt nálunk az aktuális MINI, amely 2014-es bevezetésétől kezdve eget rengetően…

Hivatalos: az Alpine és a Lotus közösen épít villany-sportautót

A Renault a mai napon leplezte le új stratégiáját, amely 24 új autópremiert ígér a következő négy évre, közöttük számos elektromos modellel. Ha már villany, akkor pedig kijelölte az Alpine útját is, amelyet innentől elektronok fognak kikövezni, és amelyen majd a Lotusszal jár kézen fogva.

Már rendelhető a Toyota Highlander - mutatjuk az árakat

Autó Pult
-
 21.01.14 11:43Autó-motor

Nekibátorodva a Camry sikerén, a Toyota ismét egy eredendően amerikai modelljét teszi elérhetővé az európai vásárlók számára: a Highlander megérkezett, vele együtt pedig a RAV4-nél egyel nagyobb SUV a palettára. Újabb sikervárományos hibriddel van dolgunk? Az árlista segít a válaszban.

Gyári restauráló műhely nyílt a Peugeot-nál

A Peugeot közel negyven éve működteti azt a különleges szervezetet, amely veterán típusainak alkatrész-ellátását hivatott biztosítani – már ez a tény sem lebecsülendő, ugyanis kevésbé gondozott háttérrel rendelkező veteránok esetén a tulajdonosoknak bizony eléggé kreatívnak kell lenniük helyenként. Részben erre a háttérre, részben…

Véget ér a Honda HR-V gyártása

Autó Pult
-
 21.01.14 09:06Autó-motor

Meghalt a király, éljen a király! – valami ilyesmi, de a történet most árnyaltabb egyel. Leköszön a Honda HR-V, amelytől másfél éve turbómotoros kivitelben vehettünk búcsút. Hogy mi jön a helyére?

10,16 millió forinttól elérhető az új Isuzu D-Max

Autó Pult
-
 21.01.14 08:41Autó-motor

Az Isuzu D-Max a pickup kategória egyik kissé háttérbe szoruló, mégis kiváló tagja, amely egy olyan márkától jön, ami szinte csak tehergépjárművekkel foglalkozik – ez pedig garanciát jelenthet a strapabíróságra. A vadonatúj generációt még 2019 legvégén mutatta be a gyártó - a típus pedig már rendelhető nálunk; mutatjuk az idei árakat.

Hamarosan érkezik a Hyundai elektromos crossovere, az Ioniq 5

Autó Pult
-
 21.01.13 12:36Autó-motor

Mai harmadik hírünkből már nem marad ki a villanymotor kifejezés. (Észrevették, hogy a Kona N-ről, az ünnepi Porschéről, illetve az Abarth 595-ről szóló cikkben sem szerepelt nemhogy az elektromos meghajtás, de még a hibrid hajtáslánc szópár sem?)

Nincs megállás: tovább drágulnak az üzemanyagok

Autó Pult
-
 21.01.13 11:41Autó-motor

Bár a tegnapi nap folyamán mi még találtunk olyan helyet, ahol 350 forintos benzinnel tankolhattuk tesztautóinkat, erre már egy darabig biztosan nem lesz lehetőségünk. A mai drágulást pénteken is áremelkedés követi.

Kizárólag profik veszik észre az Abarth 595 frissítését

Autó Pult
-
 21.01.13 11:36Autó-motor

Azt gondolhatnánk, hogy az új Fiat 500 megjelenésével a gyártó elengedi a 2007-ben megjelent generáció kezét. De számos jel utal arra, hogy az olaszok továbbra is számolnak a tizennegyedik évét taposó modellel. Árulkodó például, hogy friss tesztautót kaptunk a Tipo 312-ből (hamarosan érkezik tesztünk is, méghozzá összehasonlításban), illetve…