Találatok: 498 hír

Riasztó: megint egyre többen halnak meg kanyaróban

Hosszú távú összevetésben a halálos áldozatok száma csökkent - 2000-ben még 535 ezren haltak bele a betegségbe - újabban azonban ismét nő a halottak száma, a WHO becslése szerint 2018-ban 17 ezerrel többen haltak meg kanyaró miatt, mint 2017-ben. Elsősorban a Kongói Demokratikus Köztársaságban terjed sok helyen a betegség,…

Furcsa szabály miatt marad le az Eb-döntőről a magyar úszó

A glasgow-i rövidpályás Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján a férfi 100 méteres hátúszás elődöntőjében Bohus Richárd a nyolcadik legjobb időt úszta, 50,65 másodperccel új országos csúcsot ért el, amivel ott kellene lennie a döntőben, de egy ritkán alkalmazott szabály miatt erre nem lesz lehetősége.

Éhes jegesmedvék lepték el egy északi város környékét

Több mint 50 kóborló jegesmedvét számoltak meg a csukcs-földi Rürkajpij város térségében, ahol szokatlanul meleg idén a tél, és a közeli tengeri területeken nincs elegendő jégtakaró, ahol a ragadozók zsákmány után kutathatnának.

Gyorsan találtak új pozíciót a II. kerület volt fideszes alpolgármesterének

ATV
-
  Ma 21:11 Belföld

Dankó Virág 13 évig dolgozott az önkormányzatnál, most a Millenáris Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója lett.

Harmincan támadtak egy négyfős társaságra Balatonakaliban

A rendőrség szerint a 30 fős csoport egy korábbi sérelem miatt támadt rá a társaságra csütörtök reggel egy élelmiszerüzlet parkolójában.

Karácsony a színházakról: „Nem tudom elképzelni, hogy ez ne rontaná el a főváros és a kormány viszonyát”

ATV
-
  Ma 20:40 Belföld

Az elbocsátott FKF- vezető pontosan érti, miért lett elbocsátva, valamint a színházi autonómiába tervezett beavatkozás jelentősen rontana a kormány és a főváros viszonyán - mondta Karácsony Gergely főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd műsorában.

Az orvosi kamara új elnöke bruttó egymillió forintos fizetést szeretne az orvosoknak

Kincses Gyula szerint a hálapénz ellen nem lehet egyetlen eszközzel küzdeni, többre van szükség, ezek egyike a tisztességes, egylépcsős béremelés.

Donald Trump nagyon szemérmes, ha a pénzügyeiről van szó

Az amerikai elnök ügyvédjei ismét a legfelsőbb bírósághoz fordultak, hogy az elnök pénzügyeiről, illetve adóbevallásairól ne kelljen kiadni információkat a képviselőház ellenőrzési bizottságának.

Kigyulladt egy autó a XV. kerületben

A gépkocsi a Rekettye utcában kapott lángra, a tűzhöz a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral és porral oltóval eloltották a lángokat.

A tanári székben ülve várta a rendőröket a győri diák, aki megkéselte tanárát

Szemtanúk szerint a 17 éves fiú zárkózott, de lobbanékony természetű, aki diáktársainak azzal magyarázta tettét, hogy nem szerette, ahogy a pedagógus tanított.

Temérdek terroristáknak szóló útmutatóra bukkant az Europol

Terrorizmussal összefüggő internetes tartalmakat felderítő akció keretében 1733 különféle, terrortámadások elkövetéséhez segítséget nyújtó online útmutatót találtak.

Varga Judit: Nem Csehov Cseresznyéskertjében vagyunk!

Az Uniónak észre kell vennie, hogy itt nem egy Csehov-drámában vagyunk, a jövő annál értékesebb, hogy elmulasszuk vagy átücsörögjük egy cseresznyéskertben” - mondta Varga Judit egy mai konferencián, ahol az Unió jövőjéről volt szó és arról, hogy párbeszédekre vagy monológokra van-e szükség az EU-ban.

Vörösiszap-katasztrófa: 9 évvel a tragédia után sincs ítélet

Győrben, az Ítélőtáblán most másodszor kezdődött meg a másodfokú eljárás azt követően, hogy egyszer az ügy vádlottjait felmentette a bíróság, majd új eljárásban már szabott ki büntetést a felelősökre. Azonban ezt is megfellebbezték, így most elindulhatott az újabb másodfokú per.

Saját kutyái öltek meg egy Fejér megyei fodrásznőt, miközben epilepsziás rohama volt

A nő beteg édesanyja is otthon volt, mikor a kutyák rátámadtak, de nem tudott segíteni, amikor a kutyák rátámadtak lányára.

Százmilliós kokainfogás Röszkén, egy bűnszervezet állhat a háttérben

ATV
-
  Ma 18:27 Belföld

Több mint 100-millió forint értékű kokain-szállítmánnyal bukott le a röszkei határon egy észak-macedón férfi. A barátnőjével és a nő anyjával utazott Svájcból hazafelé, és azért vált gyanússá, mert idegesen válaszolt a határőrök kérdéseire.