Találatok: 478 hír

Elmarad a Szentendrei út felújítása

Tarlós István a BKK vezérigazgatójával konzultálva elhalasztotta a Szentendrei út felújítását - áll a Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Kerékpártárolót építettek a látássérültek vezetősávjára Pécsen

ATV
-
  Ma 19:59 Belföld

Ezúttal kerékpártárolót építettek a látássérültek vezetősávjára Pécs belvárosában. Híradónkban korábban már beszámoltunk róla, hogy számtalan helyen ütköznek akadályba a vakok, de a helyzet most tovább romlott. Most a bérelhető elektromos biciklik állják útját a fehér bottal közlekedőknek. A tárolókat elhelyező cég szerint azonban a kerékpárok…

50 éve elsüllyedt francia tengeralattjárót találtak meg

A Minerve nevű tengeralattjáró 1968 januárjában tűnt el a dél-franciaországi Toulon kikötőjének közelében.

Bombafenyegetés ért több mecsetet Németországban

Feltételezhetően neonáci szélsőségesek fenyegettek meg pokolgépes támadással több mecsetet hétfőn Németországban, és ilyen okból kellett kiüríteni a Baloldal (Die Linke) nevű párt központját is Berlinben.

London európai tengerhajózás-védelmi egység létrehozását kezdeményezi

A brit kormány európai irányítású tengerhajózás-védelmi egység létrehozását kezdeményezi, válaszul arra, hogy az iráni Forradalmi Gárda a múlt héten lefoglalt egy brit hajót a Hormuzi-szorosban - jelentette be hétfőn a brit külügyminiszter.

Berki Krisztián megmondta, milyen színekben indul főpolgármesternek

ATV
-
  Ma 18:52 Belföld

Berki Krisztiánnak máris van egy kész csapata, és senkivel sem egyeztet.

Szeptemberre halasztották a szavazást az EP Hidvéghi Balázs alelnöki kinevezéséről

ATV
-
  Ma 18:40 Belföld

Az EP szakbizottságának vezetésébe Hidvéghit az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság alelnökének jelölték, a személyéről szóló szavazást először erre a hétre halasztották, majd most továbbtolták szeptemberre.

Nem áll túl jól Magyarország a jogállamisági listán

ATV
-
  Ma 18:27 Belföld

Nagyon rosszul szerepelt Magyarország a jogállamiság helyzetét értékelő listán – írta a Helsinki Bizottság. A világ országait vizsgáló World Justice Project felmérése szerint joguralom tekintetében az EU-t, az EFTA-országokat és Észak-Amerikát tekintve Magyarország a legutolsó helyre került.

Irán: jogszerű volt a brit tankhajó lefoglalása a Hormuzi-szorosban

Legitim és jogszerű volt a Stena Impero brit tankhajó lefoglalása, amely semmiképpen sem tekinthető megtorló intézkedésnek - jelentette ki Ali Rabiei iráni kormányszóvivő hétfőn.

Útnak indult a Holdra India szondája

ATV
-
  Ma 18:00 Külföld

A múlt hétre tervezték, de technikai hibák miatt végül hétfőre halasztották a Csadrajáan-2 misszió útnak indítását Indiában. Az ázsiai országban tömegek figyelték, ahogy a magasba emelkedett és elhagyta a Föld légkörét a rakéta.

Hosszú Katinka az első nő, aki négyszer egymás után lett világbajnok 200 méteren

Már a jövő évi tokiói olimpia tükrében értékelte hétfői világbajnoki címét Hosszú Katinka, aki a dél-koreai Kvangdzsuban sorozatban negyedszer diadalmaskodott 200 méter vegyesen. Ezzel az első női úszó, aki egymás után négyszer nyerte meg ugyanazt a számot.

6-172-es gólkülönbséggel lett utolsó női vízilabdában a dél-koreai válogatott

A házigazda dél-koreai válogatott utolsó mérkőzését 30-0-ra veszítette el a női vízilabdatornán a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, így 6-172-es gólkülönbséggel végzett a 16., azaz az utolsó helyen.

Robbantottak szomáliai fővárosában, sok halott

Felrobbant egy autóba rejtett pokolgép a szomáliai főváros nemzetközi repülőteréhez vezető úton hétfőn, sokan meghaltak és megsebesültek - derült ki egészségügyi forrásokból.

T. Ház: Egynapos ülés lesz ősszel az önkormányzati választások előtt, vagy nem is lesz?

ATV
-
  Ma 16:26 Választás

Különböző verziókról tudnak a kormányoldalon az őszi parlamenti ülésezésről: elképzelhető, hogy egy napot ülésezik az Országgyűlés szeptember 16-án, de az is lehet, hogy egyáltalán nem is ül össze a parlament az önkormányzati választások előtt - mondták az atv.hu-nak parlamenti források. Azt hangsúlyozták, hogy nincs még hivatalos döntés.

Jó hír! Csökken az üzemanyagok ára

A Mol 6 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn piaci forrásból.