Találatok: 38 hír

Lezajlott az Eurorai szeminárium

ÁSZ
-
  Tegnap 17:00 Gazdaság

Véget ért az EURORAI által szervezett „Az államadósság ellenőrzése" című szeminárium. A számvevőszéki képviselők számára megrendezésre kerülő szeminárium témája a közpolitikák értékelésének módszerei és az államadósság, ezen belül is elsősorban a helyi önkormányzatok adósságának ellenőrzésével kapcsolatos módszerek…

Fókuszban az Eurorai tapasztalatok

ÁSZ
-
  Tegnap 16:30 Gazdaság

Megkezdődött „Az államadósság ellenőrzése" című szeminárium. A szeminárium keretében meghívott előadók mutatják be tapasztalataikat, jó gyakorlataikat a szeminárium témáival kapcsolatban. A szeminárium kiemelt témái közé tartoznak a különböző közpolitikák értékelési lehetőségei, valamint az államadósság ellenőrzésének módszertana.

Két társaság ellenőrzése, ahol elkészült a jelentéstervezet

ÁSZ
-
  Tegnap 15:10 Gazdaság

A „Nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok" ellenőrzése keretében elkészültek, és a Minőségbiztosítási értekezleten történő megtárgyalásra benyújtásra kerültek az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. valamint a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ellenőrzésében a számvevőszéki jelentéstervezetek.

Folytatódik az ellenőrzés Balatonföldváron

ÁSZ
-
  19.05.17 15:54 Gazdaság

A Geronto-MED 2005 Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ellenőrzésében elkezdődött a számvevői munkaanyagok készítése. A Nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése című ellenőrzési program végrehajtásának keretében a számvevők megkezdték az ellenőrzés lefolytatását.

Az ÁSZ 20. heti hírösszefoglalója

Az Állami Számvevőszék a héten befejezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Fejér Megyei Művelődési Központ ellenőrzését. Székesfehérváron véget ért a hatállomásos tudásmegosztó konferenciasorozat. Bővült az ÁSZ öntesztrendszere, ezúttal az állami és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vezetőinek szánt…

Magyar Nemzeti Levéltár intézkedési terve megfelelő

ÁSZ
-
  19.05.17 11:15 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék tudomásul vette a Magyar Nemzeti Levéltár elnökének intézkedési tervét, amelyet a központi alrendszer egyes intézményei pénzügyi és vagyongazdálkodásának ellenőrzése keretében készült számvevőszéki jelentés megállapításaival összhangban állított össze.

Adóbevallás: közeledik a határidő

ÁSZ
-
  19.05.17 10:31 GazdaságAdóbevallásSzja

Három nap múlva, május 20-án lejár a személyi jövedelemadó bevallási határideje, és az szja-bevallási tervezetek automatikusan véglegessé válnak. Ugyanakkor az őstermelők és egyéni vállalkozók tekintetében csak akkor válik elfogadottá, ha kiegészítették és jóváhagyták a megküldött tervezetet.

Praktikus pénzügyi tanácsok a posta dolgozóinak

ÁSZ
-
  19.05.17 09:29 Gazdaság

2019. május 16-án Kovács Diána, az Állami Számvevőszék Pénzügyi Tudatosság Projekt vezetője a Magyar Posta dolgozói számára tartott előadást a pénzügyi tudatosságról, valamint a pénzügyi tervezés és megtakarítás jelentőségéről.

Elkészült a Pesti Barnabás Szakközépiskola jelentéstervezete

ÁSZ
-
  19.05.17 08:50 Gazdaság

Az elfogadott ütemtervnek megfelelően elkészült és a Minőségbiztosítási Értekezletre beterjesztésre került a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola számvevőszéki jelentéstervezete.

Az ÁSZ részt vett a Baptista Szeretetszolgálat konferenciáján

ÁSZ
-
  19.05.16 17:30 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék képviselője részt vett a Baptista Szeretetszolgálat országos vezetői konferenciáján, ahol Dr. Nagy Imre felügyeleti vezető tájékoztatta a résztvevőket a nem állami humánszolgáltatók ellenőrzésének tapasztalatairól.

Domokos László: Fenntartható kifehéredés zajlik Magyarországon

ÁSZ
-
  19.05.16 17:00 Gazdaság

A Magyar Pénzügy-Gazdasági Ellenőrök Egyesületének Társadalombiztosítási Ellenőrzési Szakosztálya konferenciáján tartott előadást Domokos László. A 2019. május 16-i rendezvény fókuszában a társadalombiztosítás állt, ahol az Állami Számvevőszék elnöke a magyar gazdaság állapotáról és az új kihívásokra adható válaszokat ismertette.…

Kezdődik két nem állami humánszolgáltató ellenőrzése

ÁSZ
-
  19.05.16 17:00 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési programja alapján megkezdődött a nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése keretében az Otthonközeli Szociális Támogató Közhasznú Egyesület és a SENECTUS Idősek Otthona Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ellenőrzésére való felkészülés.

Intosai munkacsoport-ülés az evalvációról

ÁSZ
-
  19.05.16 16:30 Gazdaság

2019. május 20-21-én kerül megrendezésre az INTOSAI Kormányzati Szakpolitikák és Programok Értékelése Munkacsoport idei ülése. A találkozó ezúttal a kvalitatív evalvációs eszközök alkalmazására, illetve a lakáspolitikák értékelésére fókuszál. Az eseményen az Állami Számvevőszék is képviselteti magát.

A blokklánc az ellenőrzések támogatásában

ÁSZ
-
  19.05.16 13:31 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék szakértői az Európai Számvevőszék intenzív „hands on" bemutatóján ismerkednek meg a blokklánc technológia által nyújtott előnyökkel a közpénzügyi ellenőrzés területén.

23 megyei jogú város, 152 cég, több mint 300 résztvevő

ÁSZ
-
  19.05.16 12:32 Gazdaság

Országos tudásmegosztó rendezvénysorozat zárult le az Állami Számvevőszék, a Közbeszerzési Hatóság és a Megyei Jogú Városok Szövetségének szervezésében, 2019. május 16-án Székesfehérváron. A februárban indított hat helyszínes szemináriumsorozaton az ÁSZ és a Közbeszerzési Hatóság szakemberei a 23 megyei jogú város…