Találatok: 18 hír

Videó-konferencia az evangélikus egyházi vezetőkkel

ÁSZ
-
  Tegnap 17:18 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék és a történelmi egyházak magyarországi vezetőinek hagyományosan, évente szervezett találkozósorozatának jegyében a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetőivel folytattak megbeszélést az Állami Számvevőszék vezetői pénteken – a megváltozott körülményekre való tekintettel videó-konferencián. Domokos László…

Dani és Bori a környezettudatos turista

ÁSZ
-
  Tegnap 15:30 Gazdaság

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete a turizmust a fenntartható fejlődés egyik tényezőjeként határozza meg. A fenntartható turizmus a gyakorlatban magában foglalja az ökoturizmus támogatását is, amely iránt napjainkban növekvő igény mutatkozik. Dani és Bori is elindultak ezen az úton. A kisfilmből kiderül, hogy mitől válik valaki…

Domokos László: Olyan költségvetés kell, amely irányt mutat

ÁSZ
-
  Tegnap 13:20 Gazdaság

Miért van szükség a világválság bizonytalanságai közepette is egy irányt mutató, rugalmas és tartalékokat is tartalmazó 2021. évi költségvetésre? Milyen szcenáriókban kellett értékelni a kockázatokat és a lehetőségeket? Milyen költségvetést kell készíteni, ahhoz, ami hozzásegíti a vállalkozásokat és a családokat a krízis utáni versenyképes újrakezd

Elemzői tudáscentrum működése az Állami Számvevőszéken

ÁSZ
-
  Tegnap 11:06 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék tanácsadó tevékenység keretében elemzéseket, tanulmányokat készít. A kiemelkedő színvonalú elemzések készítéséhez kiemelkedő, speciális szaktudású elemzőkre van szükség. Ennek érdekében 2016 márciusban a számvevői körből létrehoztuk az Elemző tudáscentrumot.

Dokumentumkezelés az ellenőrzések végrehajtása során

ÁSZ
-
  Tegnap 08:00 Gazdaság

Az ÁSZ a digitalizációban rejlő lehetőségek kihasználásával növeli az ellenőrzések hatékonyságát a dokumentumok kezelése és az ellenőrzöttekkel való kapcsolattartás területén, valamint az ellenőrzések lefolytatása során.

Újabb szociális intézményfenntartó tehet észrevételt

ÁSZ
-
  20.06.03 18:45 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék megküldte a Komfort Idősotthonok Időseket Gondozó Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaságnál végzett ellenőrzéséről készített számvevőszéki jelentéstervezetét a társaság ügyvezetőjének, aki az ellenőrzés megállapításaira a kézhezvételt követő 15 napon belül tehet észrevételt.

Észrevétel érkezett a Központi Statisztikai Hivataltól

ÁSZ
-
  20.06.03 12:30 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék megküldte észrevételezésre az államháztartás információs rendszerét érintően lefolytatott utóellenőrzésről készült számvevőszéki jelentéstervezetet az ellenőrzött szervezetek vezetőinek. A jelentéstervezet megállapításaira a négy ellenőrzött szervezetből, egy szervezet – a Központi Statisztikai Hivatal – tett észrevételt.

Politikai hirdetések - ezt mondják az ÁSZ elemzői

A hagyományos médiatermékek esetében erősödött a politikai hirdetések átláthatósága és elszámoltathatósága a 2010-től több ütemben megújított jogszabályi előírások eredményeként – erre a következtetésre jutott az Állami Számvevőszék legfrissebb elemzése. Az ÁSZ elemzői ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy a politikai…

Észrevételt tehet az „Életöröm” Közhasznú Nonprofit Kft.

ÁSZ
-
  20.06.02 12:00 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék megküldte az „ÉLETÖRÖM" Idős Otthon Szociális Ellátó Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ellenőrzéséről készített jelentéstervezetet az ellenőrzött társaság ügyvezetője részére, aki az ellenőrzés megállapításaira a kézhezvételt követő 15 napon belül észrevételt tehet.

Digitális átállás a KEO-n

Az Állami Számvevőszék digitalizációs célkitűzéseiben minden osztálynak kiemelt szerepe van, így a Kockázatelemzésért felelős terület is arra törekszik, hogy elősegítse ezen célok megvalósulását. Innovatív megoldásokat alkalmazva a Kockázatelemző osztály fenntartja a hatékony és eredményes munkavégzést a koronavírus-járvány okozta…

Észrevételt tehet az Oltalom Karitatív Egyesület

Az Állami Számvevőszék megküldte az Oltalom Karitatív Egyesületnél végzett ellenőrzéséről készített számvevőszéki jelentéstervezetét az egyesület elnökének, aki az ellenőrzés megállapításaira a kézhezvételt követő 15 napon belül tehet észrevételt.

Nagysápi nem állami humánszolgáltató tehet észrevételt

ÁSZ
-
  20.05.29 14:55 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék megküldte a Pánczél Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. ellenőrzéséről készült számvevőszéki jelentéstervezetet az ellenőrzött szervezet vezetőjének, aki 15 napon belül tehet észrevételt az ellenőrzés megállapításaira.

ÁSZ: Minden, ami fontos volt a 22. héten

ÁSZ
-
  20.05.29 14:25 Gazdaság

Folyamatban van a 2021-es költségvetési törvénytervezet véleményezése – közölte az ÁSZ a héten. Pénteken sor került az ÁSZ és az Evangélikus Egyház éves egyeztetésére, ezúttal videó-konferencia keretében. Csütörtökön hét nem állami humánszolgáltató intézményfenntartó ellenőrzését fejezte be az ÁSZ. Cikket közöltünk arról, hogy miért van…

Elkészültek a munkaanyagok a könyvtári ellátás ellenőrzésében

ÁSZ
-
  20.05.29 14:00 Gazdaság

Az ütemezésnek megfelelően elkészültek a számvevői munkaanyagok 29 nyilvános könyvtári ellátást végző intézmény ellenőrzésében.

Észrevételt tehet a Fidelis & Altus Szociális Szolgáltató Nkft.

Az Állami Számvevőszék megküldte a Fidelis & Altus Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft-nél végzett ellenőrzéséről készített számvevőszéki jelentéstervezetét a társaság ügyvezetőjének, aki az ellenőrzés megállapításaira a kézhezvételt követő 15 napon belül tehet észrevételt.