Találatok: 41 hír

Megkezdődött az ellenőrzés öt nem állami humánszolgáltatónál

ÁSZ
-
  Tegnap 15:40 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján megkezdődött a Menedék Alapítvány, a Szivárvány Gyermekkert Szociális, Oktatási és Szolgáltató Nonprofit Kft., a Geronto-Med Szociális, Egészségügyi és Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft., az Őszidő Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.,…

Észrevételezésen két önkormányzat jelentéstervezete

ÁSZ
-
  Tegnap 13:27 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék megküldte Lövő Község Önkormányzata és Dombegyház Nagyközség Önkormányzata ellenőrzéséről készített jelentéstervezeteit az önkormányzatok polgármestereinek, akik tizenöt napon belül észrevételt tehetnek a jelentéstervezetek megállapításaira.

Hasznosultak a megállapítások a Soroksári Sport Clubnál

ÁSZ
-
  Tegnap 12:57 Gazdaság

A nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése – Soroksár Sport Club Korlátolt Felelősségű Társaság – című jelentésre a Társaság és a tulajdonos Önkormányzat által készített intézkedési tervben tervezett intézkedések összhangban vannak a számvevőszéki jelentésben foglalt javaslatot megalapozó megállapításokkal és javaslatokkal.

Önkormányzati ellenőrzések nemzetközi porondon

ÁSZ
-
  Tegnap 12:27 Gazdaság

Véget ért az EUROSAI Önkormányzati Ellenőrzés Munkacsoport (TFMA) szemináriuma és éves ülése, amelyen az Állami Számvevőszék is képviseltette magát. Az idei ülés központi témája az önkormányzatok által ellátott feladatok és azok ellenőrzése volt.

Egy bábolnai szakiskola jelentéstervezetére tehetnek észrevételt

ÁSZ
-
  Tegnap 11:57 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék megküldte a Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakközépiskola és Kollégium ellenőrzéséről készített jelentéstervezetet az ellenőrzött szervezetek vezetői részére, akik az ellenőrzés megállapításaira a kézhezvételt követő 15 napon belül észrevételt tehetnek.

Ajak nem tett észrevételt

ÁSZ
-
  Tegnap 10:31 Gazdaság

Ajak Város Önkormányzata arról tájékoztatta az Állami Számvevőszék elnökét, hogy a számvevőszéki jelentéstervezettel kapcsolatban nem tesz észrevételt.

Újabb hat nem állami humánszolgáltató ellenőrzése zárult le

Az Állami Számvevőszék ellenőrzéseivel hozzájárul ahhoz, hogy a közfeladatok ellátásáért kapott közpénzeket az államháztartáson kívüli szervezetek is átlátható módon használják fel. Ennek keretében most hat nem állami humánszolgáltató intézményfenntartó – a „Harmónia K" Szociális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft., a Kéznyújtás a…

Jelentéstervezet a könyvtárak gazdálkodásának kockázatairól

ÁSZ
-
  Tegnap 09:30 Gazdaság

A 27 nyilvános könyvtári ellátást végzők 2017-2018. évi gazdálkodásának ellenőrzéséről folyamatban van a jelentéstervezet összeállítása az elkészített számvevői munkaanyagok alapján.

Vagyongazdálkodás modul ellenőrzéséhez helyénvalósági kritérium

ÁSZ
-
  19.10.16 17:51 Gazdaság

Az ÁSZ elkészítette a „Nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése - Vagyongazdálkodás modul" című ellenőrzési programhoz a helyénvalósági kritériumokat.

Fővárosi centrumkórház ellenőrzése zárult le

Az Állami Számvevőszék befejezte a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet 2015-2017. közötti időszakra vonatkozó ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy a kórház belső kontrollrendszerének kialakítása és működtetése, valamint a pénzügyi és vagyongazdálkodása nem volt szabályszerű, ezáltal nem volt…

Ellenőrzés indul egy nem állami humánszolgáltatónál

ÁSZ
-
  19.10.16 13:03 Gazdaság

A nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése keretében az Állami Számvevőszék megkezdte a Komfort Idősotthonok Időseket Gondozó Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság ellenőrzésére való felkészülést.

Eurosai adatbázisok a fókuszban

ÁSZ
-
  19.10.16 11:55 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék delegációja is részt vett az EUROSAI 1. Stratégiai Célkitűzéséhez kapcsolódó éves ülésen, mely október 9-10 között került megrendezésre. A találkozó lehetőséget teremtett az EUROSAI adatbázisokkal kapcsolatos tapasztalatok megosztására. Ennek keretében Dr. Czinder Enikő, a Minőségirányítási és Monitoring Osztály…

Észrevétel érkezett a Miskolci Nemzeti Színháztól

ÁSZ
-
  19.10.16 10:31 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék megküldte észrevételezésre a Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft. ellenőrzéséről készült számvevőszéki jelentéstervezetet a Társaság ügyvezetőjének és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata polgármesterének. Az ügyvezető észrevételt tett a jelentéstervezet megállapításaival kapcsolatban.

Öt önkormányzat ellenőrzése zárult le

ÁSZ
-
  19.10.16 10:00 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék prioritásként kezeli a közpénzzel gazdálkodó szervezetek esetében a belső kontrollrendszer, valamint a befektetési tevékenység szabályszerű működésének ellenőrzését. Ennek keretében most öt önkormányzat - Abda, Kunszállás, Nyőgér, Szigetújfalu és Zánka Község Önkormányzata - integritás- és belső…

Észrevételezésen a Szociális Missziótársulat jelentéstervezete

ÁSZ
-
  19.10.16 08:57 Gazdaság

Megküldésre került a Szociális Missziótársulat ellenőrzéséről készített jelentéstervezet az ellenőrzéssel érintett szervezet képviselője részére, aki tizenöt napon belül teheti meg a jelentéstervezet megállapításaira vonatkozóan észrevételeit.