Találatok: 45 hír

Nagymágocs Nagyközségi Önkormányzat észrevételt tett

ÁSZ
-
  Ma 12:36 Gazdaság

Nagymágocs Nagyközségi Önkormányzat ellenőrzéséről szóló jelentést megküldtük a Nagymágocs Nagyközségi Önkormányzat polgármesterének és a Nagymágocsi Közös Önkormányzati hivatal jegyzőjének. A polgármester és a jegyző éltek a jogszabályban biztosított észrevételezési jogukkal.

Az ÁSZ további 417 önkormányzat pénzügyi monitoringját végzi

ÁSZ
-
  Ma 12:06 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék a kettő, továbbá a három és négy önkormányzat alkotta közös önkormányzati hivatal székhely községi önkormányzatainak ellenőrzését kezdte meg az önkormányzatok pénzügyi monitoring programja alapján. Az ellenőrzés az önkormányzati gazdálkodás fenntarthatósága, a törvényben előírt feladatok ellátása, az…

Észrevételt tett Nyőgér Polgármestere

ÁSZ
-
  Ma 11:15 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék megküldte Nyőgér község polgármesterének az Önkormányzat integritás- és belső kontrollrendszere, valamint befektetési tevékenységei ellenőrzéséről szóló nem nyilvános jelentéstervezetét. A polgármester az abban foglalt megállapításokkal kapcsolatban élt a törvényben rögzített észrevételezési lehetőséggel.

Barcs észrevételeit várja az ÁSZ

ÁSZ
-
  Ma 10:45 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék megküldte a Barcs Város Önkormányzata ellenőrzéséről készített jelentéstervezet a város polgármesterének és jegyzőjének, akik tizenöt napon belül tehetik meg a jelentéstervezet megállapításaira vonatkozó észrevételeiket.

Közpénzek közérthetően: a belső kontrollrendszer

ÁSZ
-
  Ma 09:30 Gazdaság

A Számvevőszék ellenőrzései során számos szabálytalanságot tárt fel a belső ellenőrzés területén. A megfelelő belső kontrollrendszer jelentősen csökkenti a hibák és szabálytalanságok előfordulásának kockázatát, ezért az Állami Számvevőszék kiemelt prioritásként kezeli a szervezetek belső kontrollrendszerének értékelését.

Az ÁSZ 29. heti hírösszefoglalója

A héten az Állami Számvevőszék két önkormányzat, valamint hat önkormányzati társaság ellenőrzését zárta le. Készül az elemzés a 2018. évi költségvetési folyamatokról. A magyarországi egyházi vezetőkkel hagyományosan, évente megszervezett megbeszélés-sorozat a Magyarországi Református Egyház elöljáróinak látogatásával folytatódott.…

Jelentéstervezet készül két gazdasági társaságról

ÁSZ
-
  19.07.19 12:25 Gazdaság

Megkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítása a PRO KULTÚRA SOPRON Nonprofit Kft. és a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. ellenőrzéséről az elkészült számvevői munkaanyagok és ajánlások alapján.

Az ÁSZ elfogadta Karácsond intézkedési tervét

Karácsond Községi Önkormányzat belső kontrollrendszere kialakítása és működtetése ellenőrzését az Állami Számvevőszék (ÁSZ) befejezte. A javaslatokat megalapozó megállapításokra készített intézkedési tervben foglaltakat az ÁSZ tudomásul vette. A vállalt intézkedések összhangban vannak a számvevőszéki jelentésben foglalt…

Célegyenesben a 2018. évi zárszámadás ellenőrzése

ÁSZ
-
  19.07.19 11:31 Gazdaság

Végéhez közeledik a Magyarország 2018. évi központi költségvetése végrehajtásának ellenőrzése keretében szolgáltatott adatok, dokumentumok feldolgozása, értékelése. Az ellenőrzési feladatok végrehajtásának eredményét összefoglaló számvevői munkaanyagok folyamatosan készülnek.

Elindult a Komatál program

ÁSZ
-
  19.07.19 11:01 Gazdaság

Egy kisbaba születésekor az ellátásával járó feladatok megterhelők lehetnek az édesanyának. Egy régi szokás felélesztésével azonban segíthetünk neki. Nem kell mást tenni, csak egy Komatálat vinni a családnak.

A Református Egyház vezetői látogattak a Számvevőszékre

A magyarországi egyházi vezetőkkel hagyományosan, évente megszervezett megbeszélés sorozat 2019. július 18-án a Magyarországi Református Egyház elöljáróinak látogatásával folytatódott az Állami Számvevőszéken. Az elnöki találkozó témái között a közpénzügyi gazdálkodás és ellenőrzés aktuális kérdései, valamint az egyházi…

Észrevételt tett a Szent Kereszt Alapítvány

ÁSZ
-
  19.07.19 10:31 Gazdaság

A Szent Kereszt Alapítvány (Alapítvány) ellenőrzéséről készült számvevőszéki jelentés tervezetét az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megküldte az ellenőrzött szervezet vezetője részére, aki a jelentéstervezet megállapításaira észrevételt tett.

Észrevételt tesz a Hetényi-kórház főigazgatója?

ÁSZ
-
  19.07.19 09:00 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház - Rendelőintézet ellenőrzésről készült jelentéstervezetét megküldte a kórház főigazgatója, valamint a középirányító jogokat gyakorló Állami Egészségügyi Ellátó Központ, és az irányító szervi hatásköröket gyakorló Emberi Erőforrások Minisztériuma részére, akik az…

Folyamatban a Kolping Intézményfenntartó ellenőrzése

ÁSZ
-
  19.07.19 08:08 Gazdaság

A humánszolgáltatást nyújtó államháztartáson kívüli szociális intézmények, szolgáltatók fenntartói központi költségvetésből kapott támogatásai felhasználásának ellenőrzése keretein belül, a számvevők megkezdték az ellenőrzést a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (KOSZISZ) tekintetében.

Észrevétel érkezett a nyárlőrinci jelentéstervezetre

ÁSZ
-
  19.07.18 16:55 Gazdaság

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat ellenőrzéséről szóló jelentéstervezet megküldésre került Nyárlőrinc Községi Önkormányzat polgármesterének és a Nyárlőrinci Polgármesteri Hivatal jegyzőjének. A Nyárlőrinci Polgármesteri Hivatal jegyzője, valamint Nyárlőrinc Községi Önkormányzat polgármester éltek a jogszabályban biztosított észrevételezési…