Találatok: 6 hír

Kastélyt vissza nem adunk. Németországi vita a Hohenzollern-ház kárpótlási követeléseiről

artportal
-
  Tegnap 15:00 Kultúra

A dinasztia ma élő tagjai visszakövetelik a család egykori javait. A perek és a peren kívüli megegyezést szolgáló tárgyalások is lassan haladnak, ami számos közgyűjteményt bizonytalan helyzetben tart és a berlin-brandenburgi múzeumok állományát is érinti.

Nincs semmi baj. Nincs semmi. Baj nincs. – Sznobriadó. Tájékoztatási fokozat

artportal
-
  20.01.26 14:11 Kultúra

Egyszeri alkalmak: hétfőn ünnepli 20. születésnapját az ikOn, kedden pedig egy igen izgalmas kötet lát napvilágot. És hozzáraktunk még egy kiállítást, hogy teljes legyen a kép!

Ezt láthatjuk 2020-ban a budapesti Ludwig Múzeumban

Míg a tavalyi év összesen 106 ezer látogatót vonzó programjainak zöme évfordulókhoz kapcsolódott, Bauhaus 100, Iparterv 50, Ludwig Múzeum 30, az idei kiállítások valamilyen módon a hálózatok jegyében születnek.

Új kiállítóhelyet kap a Budapest Galéria a Bálna után

artportal
-
  20.01.22 18:41 Kultúra

A Magyar Kultúra Napján Karácsony Gergely egyebek között azt is bejelentette, hogy a Bálna kényszerű elhagyása után részben hontalanná vált Budapest Galéria a Gerlóczy utcába költözhet.

Magyar Kultúra Napja: a Kkdsz újra felhívja a figyelmet a kultúrmunkások tűrhetetlen helyzetére

Azonnali bértárgyalásokat, a kultúrában dolgozók megalázóan alacsony bérezésének rendezését, a kulturális intézményrendszer további rombolásának megállítását követeli a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete.

Ötcsillagos szállodák és börtönök. Interjú Szász Lilla fotográfussal

artportal
-
  20.01.21 11:13 Kultúra

Hamarosan nyílik Szász Lilla kiállítása a Budapest Galériában. Bár egyelőre csak a Facebook event szövegét ismerjük, és talán még maga a művész sem látja pontosan, hogy miként fog kinézni a teljes installáció, mégis érdemes volt a háttérben húzódó történetekről beszélgetni.