Találatok: 9 hír

Hans Hartung, a szabadság rabja

artportal
-
  19.12.13 11:45 Kultúra

Impozáns, ám végül némileg önismétlő életművet hozott létre Hans Hartung, akinek 1969 óta először nyílt retrospektív kiállítása Párizsban. Mi is megnéztük.

Győri, Nemes, Puklus: az Esterházy Art Award 2019-es díjazottai

Győri Andrea Éva, Nemes Márton és Puklus Péter az Esterházy Art Award 2019 díjazottjai. A díjat kétévente ítélik oda, az elismeréshez kapcsolódó kiállítás a fiatal magyar művészeti szcéna teljesítményeinek fontos felvonultatása.

Ne legyen semmi. Pillanatkép a kulturális törvény után

artportal
-
  19.12.12 13:31 Vélemény

Szerdán elfogadta a parlamenti többség az új kulturális törvénycsomagot. Némileg kilúgozott szöveg az előző két, súlyos változathoz képest. Csak időlegesen ült el a vihar.

Merre tovább, Art Basel? – Jövőképek a globális verseny közepette

artportal
-
  19.12.12 08:50 Kultúra

A világ legfontosabb kortárs művészeti vásárának privilegizált státusza még nincs veszélyben. De nem látszik az a világos stratégia, amivel hosszú távon is visszaverhetők a trónkövetelők támadásai.

Gorgona a Kassákban: a függetlenség szelleme egy másik világból

artportal
-
  19.12.11 18:58 Kultúra

Néhány év leforgása alatt mintha eltűntek volna a hosszú évtizedek alatt egyre inkább halmozódó fehér foltok a hatvanas-hetvenes évek jugoszláviai avantgárd művészetének magyar térképéről.

Erről a banánról beszélt a múlt héten az egész kortárs műtárgypiac

artportal
-
  19.12.10 08:08 Kultúra

Egy darab banán még a legdrágább amerikai szupermarketben is legfeljebb egy dollárba kerül. Egy galéria standján ugyanez a banán akár 150 ezer dollárt is érhet. Lássuk, hogyan.

Seven Twists: egy hír nyomában a művészeti világ csúcsa felé. Az artportal: képző kurzusa!

artportal
-
  19.12.09 14:37 Kultúra

Az artportal:képző új kurzusa azoknak szól, akik komolyan gondolják. Hogy mit? Komolyan érdeklődnek a művészet, vagy akár a műgyűjtés iránt. És velünk tartanak egy izgalmas felfedező útra: egy hír nyomába indulunk.

Irányított kultúra: a törvényjavaslatból végül kimaradt néhány súlyos részlet

artportal
-
  19.12.09 12:49 Kultúra

Elérhető a Parlament honlapján a kulturális javaslatcsomag. Ez a szöveg nem nyúlna az NKA-hoz és a független színházak működési támogatásához.

Ilyen sem volt még a Turner Prize 35 éves történetében

artportal
-
  19.12.08 11:19 Kultúra

A kortárs művészeti színtér egyik legnagyobb becsben tartott kitüntetését ezúttal először négy művész kapta, megosztva. Az igazi szenzáció azonban mégsem ez.