Találatok: 5 hír

Artpool40: egy ideig ez volt az utolsó konferencia Budapesten. Elmondjuk, milyen volt!

artportal
-
  Tegnap 19:00 Kultúra

Február végén zajlott a negyvenéves Artpool konferenciája, amelyre a világ számos fontos művészeti teoretikusa jött el. A téma az archívum volt. Nem tudni, mikor lesz újra nemzetközi művészeti konferencia itt, vagy bárhol - idézzük fel, mi történt februárban!

Budapest Calling. Művészeket kérdezünk a világ különböző pontjairól. Vol.3.

artportal
-
  Tegnap 09:31 Kultúra

A sorozatot egy megfigyelés indította útjára. A generációmból is sokan költöztek külföldre különböző okokból, s ez közel sem az első emigrációs hullám volt a magyar történelemben. A koronavírus miatt most abba a furcsa helyzetbe kerültünk, hogy éljünk bár a világ más-más zugaiban, újra nagyon hasonlóak lettek a problémáink. A…

A nagy szünet előtt. A legnépszerűbb művészeti múzeumok és kiállítások 2019-ben

artportal
-
  20.04.02 08:00 Kultúra

A múzeumok rangsorának élbolyába évek óta ugyanazok az intézmények tartoznak, az viszont meglepetés, hogy a 20 leglátogatottabb időszaki tárlat közül 6 Tokióban, 5 Washingtonban, 4 pedig Rio de Janeiróban volt látható, míg Európa alig rúgott labdába.

Milyen segítségre számíthat a képzőművészeti szcéna a járvány idején? – Nemzetközi körkép

artportal
-
  20.03.31 10:07 Vélemény

Sokat elárul egy ország értékrendjéről, milyen segítségre számíthatnak a művészeti színtér szereplői egy olyan válságos időszakban, mint a jelenlegi. Ezúttal a külföldről érkezett hírek között tallóztunk, de hamarosan jelentkezünk egy hazai összefoglalóval is.

Anton Prinner: Pesten született, Párizsban élt, de sosem lett francia

artportal
-
  20.03.29 09:00 Kultúra

A 26 éves korában Budapestről Párizsba költözött és több mint fél évszázadon át, egészen haláláig ott élt Anton Prinner jelentős művei ma egy francia kisváros múzeumát gazdagítják. Pedig lett volna lehetőség arra, hogy a neves festő, szobrász és illusztrátor művei hazakerüljenek.