Találatok: 46 hír

Mennyi napelem működik Magyarországon?

Már hazai viszonylatban is olyan méreteket ölt a napenergia hasznosítás, hogy érdemes róla statisztikai kimutatásokat és jövőbe tekintő diagnózisokat készíteni.

Mi a teendő a veszélyes hulladékokkal?

Alternatív Energia
-
  Tegnap 22:57 Otthon

Gyakran felmerülőkérdés, hogy mi történik, mit kell csinálni a veszélyes hulladékokkal.

Több mint kétmillió amerikainak nincs vezetékes vize

Alternatív Energia
-
  Tegnap 22:49 Életmód

Több mint kétmillió amerikainak otthonában nincs vezetékes vize - adta hírül csütörtökön a The Washington Post című amerikai lap.

Meghirdették idén is a Környezettudatos karácsony programot kisiskolásoknak

Idén is meghirdette a Szabad Tér Színház és a FŐKERT Zrt. közös kezdeményezését, a Környezettudatos karácsony programot kisiskolás csoportok részére, már lehet szavazni a gyerekek által készített adventi koszorúkra a kezdeményezés Facebook-oldalán - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Kína nem tekinti egyedül üdvözítő megoldásnak az elektromos mobilitást

Kína nem tekinti egyedüli üdvözítő megoldásnak az elektromos mobilitást, hanem nagy hangsúlyt helyez a jövőben az alternatív üzemanyagot használó belsőégésű motorok fejlesztésére és használatára is - írja a német FOCUS Online hírportál a sanghaji JSC Automotive üzleti tanácsadó cég elemzését idézve.

Napelemes járdát fejlesztenek Kínában

Alternatív Energia
-
  Tegnap 03:08 Otthon

Kínai tudósok olyan napelemes burkolólapot fejlesztettek ki, amelyet alkalmasnak tartanak járdákhoz és kerékpárutakhoz. Az eszközöket Hong Kong „zöld kikötőjében” vizsgálták.

Mennyire veszélyes az elhasznált napelem?

Alternatív Energia
-
  19.12.14 04:49 Otthon

A napelemes rendszerek esetében is gyakran felmerül a kérdés, hogy elhasználódásuk, illetve tönkremenetelük esetén veszélyes hulladékként kell-e kezelni az alkotórészeket.

MJVSZ: erősíteni kell a klímavédelem iránti elkötelezettséget!

Alternatív Energia
-
  19.12.13 21:06 Tudomány

A klímavédelem iránti elkötelezettség megerősítésére tesz javaslatot jövő heti újjáalakuló közgyűlésén a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) - tájékoztatta a szövetség elnöke csütörtökön az MTI-t.

Norvég miniszterelnök: a NATO segíthet a klímaváltozás elleni küzdelemben

Alternatív Energia
-
  19.12.13 21:03 Tudomány

A NATO segíthet a klímaváltozás elleni küzdelemben - jelentette ki kedden Erna Solberg norvég miniszterelnök a NATO alapításának 70. évfordulójára összehívott vezetői találkozón Londonban.

Az elmúlt tíz év lehet a Föld eddigi legmelegebb évtizede

Az elmúlt tíz év lehet a Föld eddigi legmelegebb évtizede: a kutatók már most "szinte biztosak" abban, hogy a 2010-2019 közötti átlaghőmérséklet a legmelegebbé tette az idén befejeződő évtizedet a rendszeres mérések kezdete óta.

Geotermikus területre köthetnek koncessziós szerződést

Négy szénhidrogénes és egy geotermikus területre köthetnek koncessziós szerződést - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerdán az MTI-vel.

Hűsölő parkot hoznak létre Bécsben

A hideg idő ellenére az osztrák főváros már a jövő nyári hőségre és a hősziget-jelenség ellensúlyozására készül.

Trónok harcát nézhetünk a Teslákban hamarosan

Alternatív Energia
-
  19.12.13 07:33 Autó-motor

Ismét a Tesla elrejtett kódjai árulkodtak arról, hogy mik a gyártó tervei a soron következő frissítések egyikében.

Napelemes rendszerhez ingyenhitel az államtól

Alternatív Energia
-
  19.12.13 04:37 Otthon

Rengeteg téves információ kering arról, hogy a magyarországi lakosság számára már nem elérhető a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott 0%-os hitelprogram (MFB0), mely lehetőséget teremtett megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek kialakítására.

Csehországnak 675 milliárd koronájába fog kerülni a karbonsemlegesség

Csehországnak 675 milliárd koronájába (8775 milliárd forint) fog kerülni a karbonsemlegesség elérése. Ezzel a pénzzel az Európai Uniónak számolnia kellene a következő költségvetési időszakban - közölte Andrej Babis cseh kormányfő szerdán a Twitteren megjelent bejegyzésében.