Találatok: 35 hír

Hatott az USA keménykedése, Kína enyhíti a külföldi légitársaságokra vonatkozó korlátozásokat

AIRportal
-
  Ma 10:02 Gazdaság

Kína enyhíti a koronavírus-járvány miatt a nemzetközi légitársaságokra vonatkozó korlátozásokat - közölte a pekingi hatóság egy nappal az után, hogy Washington megtiltotta a kínai utasszállítók berepülését az USA területére.

Teljesítette első repülését az elektromos Grand Caravan

AIRportal
-
  Ma 09:19 Cégvilág

Sikerrel teljesítette első repülését a Magnix és az Aero TEC vállalat közös fejlesztésű, elektromos Grand Caravan repülőgépe.

Több tanúsítványt is megszerzett az Airbus A400M Atlas az elmúlt időszakban

AIRportal
-
  Tegnap 18:03 Cégvilág

Az A400M elérte teljes ejtőernyős kapacitását, míg robotpilótája akár 150 méterre is megközelítheti a földet kis magasságú repülési feladatoknál.

Újraindulási dömping kezdődik, esély nyílt a Lauda bécsi megmaradására

AIRportal
-
  Tegnap 16:58 Gazdaság

Újraindul az Etihad, a Flydubai és az Emirates, később vele a budapesti járat is, újabb bővítést hajt végre a Lufthansa Group, több belföldi járatot indít a Qantas, a Jetstar, az Air New Zealand.

Figyelmen kívül hagyta a légiforgalmi irányítás utasítását a pakisztáni gép pilótája

AIRportal
-
  Tegnap 09:55 Baleset-bűnügy

Figyelmen kívül hagyta a légiforgalmi irányítás utasítását a Pakistan International Airlines május 22-én lezuhant A320-as repülőgépének pilótája, erről a légügyi hatóság levélben tájékoztatta a légitársaságot.

Több fertőzött egy Athénba érkező katari gépen, felfüggesztették a járatokat

Görögország június közepéig felfüggesztette az összes járatot Katarból, miután a Qatar Airways Dohából Athénba érkező járatán 91 utasból 12 bizonyult fertőzöttnek az új koronavírussal.

Túl a mélyponton az utasszállítás, a Lufthansánál súlyos a veszteség

AIRportal
-
  20.06.03 19:59 Cégvilág

Reménykeltő adatokat közölt az IATA, kétmilliárdos veszteséget produkált a Lufthansa-csoport, Trump válaszul Kínára kitiltotta az ottani utasszállítókat az Egyesült Államokból. Újraindult a Belavia budapesti járata.

Kevesebb új gépet vesz át a Wizz Air a tervezettnél

A korábbi tervekhez képest héttel kevesebb új repülőgép érkezhet a Wizz Air flottájába 2021 március végéig - derült ki a cég teljes éves pénzügyi eredményközléséből.

Frissült az uniós légitársasági feketelista

Az Európai Bizottság frissítette légiközlekedés-biztonságra vonatkozó, azon országokat és légitársaságokat felsoroló listáját, amelyekre működési tilalom vagy működési korlátozás vonatkozik az Európai Unió légterében.

Együttműködik az Aeroplex és a Tungsram

AIRportal
-
  20.06.03 09:48 Gazdaság

Az együttműködés új lehetőséget nyit a Tungsram számára, ahol már nem csupán hajtómű-alkatrészek javítására korlátozódik a tevékenysége, hanem bekapcsolódik a reptéri karbantartás ellátási láncába is.

Újra partnert keres az Embraer

AIRportal
-
  20.06.03 08:22 Gazdaság

Újra partnert keres az Embraer, de ezúttal egy kisebb céggel és csak projektekre állna össze. A Boeinggel való szakítás már a bíróság elé került.

Lezárul egy korszak Amerikában: kivonta utolsó Mad Dogjait a Delta is

AIRportal
-
  20.06.02 20:54 Cégvilág

Június 2-án teljesítették utolsó kereskedelmi járatukat a McDonnell Douglas MD-88 és MD-90 típusok az amerikai Delta Air Lines flottájában, ezzel az Egyesült Államok nagy légitársaságainak flottájából eltűnik a típuscsalád.

Újraindul a Turkish Airlines, bővít a KLM, mérsékelt nyárra készül az Easyjet

Miközben folyamatosan jelentik be az újraindulást és a lassú bővítéseket a légitársaságok, az ICAO új irányelveket adott ki, az áruszállítás pedig egyre nagyobb kapacitáshiánnyal küzd.

Rendelések lemondásával és az üzleti kapcsolat megszakításával fenyeget a Qatar vezére

AIRportal
-
  20.06.02 14:45 Cégvilág

A Qatar Airways vezetője a megrendelések felmondásával és az üzleti kapcsolatok lezárásával fenyegette meg a gyártókat, ha nem sikerül megállapodni a megrendelt gépek átvételének újraütemezéséről.

Új várót tervez az Air France a Charles de Gaulle-reptéren

AIRportal
-
  20.06.02 09:26 Cégvilág

Az Air France új prémium váró kialakítását tervezi, amely a párizsi Charles de Gaulle-repülőtér F2-es terminálján nyílik majd meg az év végén.