Találatok: 47 hír

55 éve a levegőben az Antonov An-22-es, a világ legnagyobb turbólégcsavaros gépe

AIRportal
-
  Tegnap 19:56 Gazdaság

Pontosan 55 éve, 1965. február 27-én hajtotta végre első felszállását az Antonov An-22 Antei prototípusa, az évfordulón az utolsó polgári használatú példányt vízsugaras köszöntéssel ünnepelték.

Rendkívüli intézkedéseket vezetnek be a légitársaságok a koronavírus miatt

A járattörléseken túl rendkívüli intézkedéseket vezetnek be az európai légitársaságok a koronavírus-járvány miatt: a Lufthansa és az Air France-KLM spórolásba kezdett, felfüggesztetve a munkaerő-felvételt is.

Informatikai szakemberek, akik számára a repülésbiztonság áll mindenek előtt

AIRportal
-
  Tegnap 18:09 Gazdaság

A légiforgalmi irányítás működésének informatikai hátterét biztosító üzemeltetési terület előtt álló kihívásokról Szécsényi István beszélt az AIRportalnak.

Megkezdődött az iráni állampolgárok egészségügyi ellenőrzése Ferihegyen

Az iráni utasok esetében a testhőmérséklet mérés manuálisan, kézi lázmérővel történik, még a Magyarországra történő belépés előtt.

Orrfutójának mindkét kerekét elvesztette a Turkish A321-ese a landolás után

AIRportal
-
  Tegnap 16:06 Baleset-bűnügy

Orrfutójának mindkét kerekét elvesztette a landolást követően a Turkish Airlines egyik Airbus A321-ese Isztambulban, a balesetben senki sem sérült meg. 

Pert nyertek környezetvédők Heathrow-val szemben, kútba eshet a futópálya-építés

AIRportal
-
  Tegnap 14:47 Gazdaság

Brit környezetvédők pert nyertek London-Heathrow repülőterének üzemeltetőjével szemben, így egyelőre nem kezdődik el a harmadik futópálya építése.

Csökkenti járatainak sűrűségét több útvonalán a Wizz Air a kereslet visszaesése miatt

A kereslet visszaesése miatt a március 11-től április 2-ig tartó időszakban csökkenti egyes, többek között olaszországi úti célokra közlekedő járatainak sűrűségét, de nem törölte mindet.

Új kóser menüt vezet be izraeli útvonalain a United

AIRportal
-
  Tegnap 11:14 Életmód

Új fedélzeti étel és italkínálatot vezetett be az Egyesült Államok és Izrael között közlekedő járatain a United Airlines: az utasok megújult kóser menüből választhatnak.

Megérkeztek Toulouse-ba az utolsó A380-as fődarabjai

AIRportal
-
  Tegnap 09:44 Gazdaság

Megérkezett Toulouse-ba az utolsó Airbus A380-800-as kétszintes óriásgép törzselemeit, függőleges vezérsíkját és szárnyait szállító konvoj.

Ezek a leginkább családbarát légitársaságok

AIRportal
-
  Tegnap 09:04 Életmód

Az Etihad Airways lett a leginkább családbarát légitársaság egy felmérés szerint, amely a kisgyermekes utazás szempontjából készített rangsort, a listára egyetlen diszkont légitársaság is felkerült.

Fejenként tízezer dolláros kártérítést kapott a United Airlines több utasa

AIRportal
-
  20.02.26 21:11 Cégvilág

Eredetileg üzleti osztályra jegyet váltó utasoknak kellett a United Airlines egyik járatán alacsonyabb kategóriás helyen ülnie, kártérítésként tízezer dolláros utalványt kaptak.

Bedobhatja a törölközőt a Volga-Dnepr brit leánycége

AIRportal
-
  20.02.26 19:29 Cégvilág

Február kilencedike óta nem repül az orosz Volga-Dnepr csoport brit leánycége, a Cargo Logic Air (CLA), egyes hírek szerint a napokban a cég felmondott több mint száz munkavállalójának.

Egymilliárd dollárt tett félre a kormányzat a South African megsegítésére

AIRportal
-
  20.02.26 18:18 Cégvilág

Egymilliárd dollárt tett félre a dél afrikai kormányzat arra, hogy kifizessék az átalakítás alatt lévő South African Airways hiteleit.

Környezeti hatástanulmányban vizsgálja a főváros Ferihegy környezetterhelését

A fővárosi közgyűlés határozata szerint célként kell meghatározni, hogy a repülőtér fejlesztését mindaddig függesszék fel, amíg az önkormányzat által megrendelendő dokumentum el nem készül.

Fapadossal Bécsből: a legjobb úti célok a szomszédból

AIRportal
-
  20.02.26 17:23 Utazás

Balti országok, Törökország és igazi egzotikumok – olyan úti célok, amelyek fapados légitársaságokkal egyelőre Budapestről nem érhetők el, de az osztrák fővárosból kiindulva jó ajánlatokat találhatunk.