Találatok: 56 hír

Wizz-vezér: Strukturális problémái vannak a budapesti repülőtérnek

AIRportal
-
  Ma 11:35 Gazdaság

Hülyeség a bádogépítmény, az építésekor is az volt, azóta is az, teljesen értelmetlen és nem hatékony - jelentette ki egy interjúban a Wizz Air vezérigazgatója. Váradi József szerint jót tenne, ha lenne másik reptér a fővárostól nem túl messze.

Figyelmeztetést adott ki a Perzsa- és az Ománi-öböl légtereire az FAA

AIRportal
-
  Ma 09:35 Gazdaság

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal figyelmeztetést adott ki a öböl menti légterekre a fokozódó politikai feszültség és katonai tevékenységek miatt.

A nagyközönség előtt is bemutatkoztak a Honvédség legújabb fejlesztései

AIRportal
-
  Tegnap 18:34 Gazdaság

A budaörsi reptéren rendezett bemutatón fontos szerephez jutnak a légi haderőnem jelenlegi és jövőbeni eszközei is. Képgaléria!

Balesetet szenvedett egy Cessna Börgöndön

A repülőgép motorja leállt, ezért a pilóta mivel már nem tudta elérni a repülőtér futópályáját egy szántásban hajtott végre kényszerleszállást, nem messze a börgöndi repülőtértől.

Még öt légitársaság remek stopover ajánlatokkal

AIRportal
-
  19.05.17 17:41 Utazás

Korábban összegyűjtöttünk öt légitársaságot, amelyek stopover lehetőségekkel és akciókkal várják az utasait, most pedig bemutatunk még ötöt és egy ráadást.

Magával rántotta a kerozin ára az Easyjet gazdálkodását

AIRportal
-
  19.05.17 16:07 CégvilágBrexit

Magával rántotta az Easyjet gazdálkodását a kerozin árának emelkedése és a Brexit miatti bizonytalanság, legalábbis ezt a két tényezőt jelölte meg a brit diszkont az adózás előtti eredmény 300 százalékos zuhanásának okaként.

Pilótahiba okozta a Cubana 737-es tavalyi lezuhanását

AIRportal
-
  19.05.17 14:55 Baleset-bűnügy

Pilótahiba okozta a Cubana CU972-es járatát teljesítő, bérelt Boeing 737-200-as lezuhanását, a tavaly májusi katasztrófát egy ember élte túl.

Az európai légitársaságok kidolgozták a nyári késések elleni terveiket

Az Airlines for Europe légitársaságokat tömörítő szövetség hónapok óta együtt dolgozik az érintett szervezetekkel, hogy az idén nyáron csökkentsék a késéseket.

Ingyenes fedélzeti wifit tesztel a Delta

AIRportal
-
  19.05.17 09:27 Életmód

Naponta 55 belföldi járatán tesztel ingyenes internet-hozzáférést a Delta, beleértve a rövid és a hosszú távú útvonalakat is. A kéthetes teszt alatt a légitársaság a utasok visszajelzésére és a rendszer teljesítményére fókuszál.

Elkészült a Boeing a MAX-ek szoftverfrissítésével

AIRportal
-
  19.05.17 00:02 KülföldBoeing

Elkészült a Boeing a 737 MAX-ek repülésirányító rendszerének szoftverfrissítésével, a gyártó befejezte a szimulátoros teszteket és a tesztrepüléseket. A típust érintő repülési tilalom globális és az egyes országokban történő feloldásának dátuma továbbra is bizonytalan.

Baleset miatt rövid időre leállították a dubaji reptér forgalmát

Egy brit lajstromjelű kisgép a reptér navigációs rendszereit ellenőrizte, amikor a repülőtértől három mérföldre délre lezuhant, négyen meghaltak.

HungaroControl: a forgalom bővülésével a késések is nőttek a magyar légtérben

AIRportal
-
  19.05.16 16:54 Gazdaság

Rövidtávon fontos lenne ha pontosabb adatokat kapnának a várható forgalomról, hosszabb távon az innováció és több légiforgalmi irányító képzése jelenthet megoldást az egyre nagyobb forgalom kezelésére.

Megvásárolhatja a Transatot az Air Canada

AIRportal
-
  19.05.16 16:34 Cégvilág

Megvásárolhatja az Air Transat tulajdonosát, a Transat A.T.-t az Air Canada, így a légitársaság is Kanada legnagyobb légicégéhez kerülhet. A tranzakciót a versenyjogi hatóságoknak még jóvá kell hagyniuk.

Átadta a Diamond Aircraft a 400. osztrák DA40-est

AIRportal
-
  19.05.16 15:23 Gazdaság

A típus első felszállása után húsz évvel átadta a gyártó az Ausztriában készült négyszázadik DA40 NG-t.

Együttműködési nehézségek lassítják a CR929-programot

AIRportal
-
  19.05.16 11:39 Cégvilág

Az orosz és a kínai mérnökök mellett a CRAIC felső vezetésében sem mindenben teljes az egyetértés az új szélestörzsűvel kapcsolatban.