Találatok: 33 hír

Gripen vadászgépek húznak át a Duna budapesti szakasza felett január 23-án szombaton

Alacsony áthúzással tiszteleg a Magyar Honvédség három vadászgépének köteléke a Duna budapesti szakasza felett január 23-án szombaton, nem sokkal 12 óra után.

Korlátoznák a nem fontos utazásokat az Európai Unióban

AIRportal
-
 21.01.22 16:24Gazdaság

A vakcina-útlevél ügyében egyelőre főleg kérdések vannak.

Kivonul az olasz nemzeti légitársaság a kelet-közép-európai térségből

AIRportal
-
 21.01.22 13:42Gazdaság

Több régiónkbeli országból is kivonul az Alitalia áprilisban indítandó utódja, az AIRportal.hu értesülése szerint nem közlekedik majd Budapestre sem, bár a korábbi tervekben még ez szerepelt.

Szigorít a maszkviselési szabályokon a Lufthansa-csoport

AIRportal
-
 21.01.22 12:54Cégvilág

Februártól az utasoknak FFP2 típusú, KN95/N95 szabványnak megfelelő vagy sebészeti maszkot kell hordaniuk a repülés teljes időtartama alatt, valamint a beszállás és kiszállás idején.

Nem kutatnak tovább a Sriwijaya-katasztrófa áldozatai után

A hangrögzítő memóriaegységét továbbra is keresik, ám eközben a hajtóművek teljesítményét szabályzó automatika működése került a balesetvizsgálók figyelmének középpontjába.

A vártnál kisebb mértékben nő az Airbus kibocsátása, lemondták az utolsó A330F rendeléseket

AIRportal
-
 21.01.22 08:47Cégvilág

A korábban elemzők által vártnál kisebb mértékben növelik az A320-as család gyártási rátáját, eközben az Airbus elvesztette az utolsó megrendelést is az A330F-re.

Mégis kaphat norvég állami segítséget a Norwegian

AIRportal
-
 21.01.21 19:22Cégvilág

Támogatja a Norwegian Air Shuttle átalakítási terveit a norvég kormány, és bár részvényes nem akar lenni a légitársaságban, hajlandó pénzt áldozni a cég megsegítésére.

Nem hívhatják Alitaliának az új olasz nemzeti légitársaságot

AIRportal
-
 21.01.21 18:21Cégvilág

Az Európai Bizottság álláspontja az, hogy az olasz kormány nem viheti át a régi nevet az új nemzeti légitársasághoz, amelyet 3 milliárd euróból hoztak létre, és a nyári menetrendi időszakban indulna el.

A Lufthansának várhatóan nem lesz szüksége a német állami támogatás teljes összegére

Carsten Spohr vezérigazgató szerint a vártnál jobban halad a cég kiadáscsökkentése, reméli, hogy nem kell a 9 milliárd eurós német állami támogatás teljes összegét igénybe venni.

Kivonja flottájából Q400-asait a LOT

AIRportal
-
 21.01.21 16:29Cégvilág

A lengyel nemzeti légitársaság idén kezdi meg a kanadai turbólégcsavaros típus kivonását, az utolsó példány az új terv szerint 2022 végéig hagyja el a flottát.

Nyomkövető eszközt tenne dolgozóira a Singapore Airlines

AIRportal
-
 21.01.21 12:48Cégvilág

A légitársaság így biztosítaná azt, hogy a hosszabb külföldi pihenőkön pilótái és légiutas-kísérői ne hagyják el szállodai szobájukat, és ne is érintkezzenek egymással.

Tömeges járatfelfüggesztés jön a KLM-nél

AIRportal
-
 21.01.21 09:03Cégvilág

Akár az összes interkontinentális és egyes európai járatait is felfüggesztheti a KLM, miután a holland kormány intézkedéseket jelentett be a járvány újabb hullámának megfékezésére.

Több mint másfél milliárd dollárért újabb KC-46 tankereket vesz az USAF

AIRportal
-
 21.01.20 18:48Gazdaság

További 12 új generációs tankergépet vesz az USAF a Boeingtől, a gyártó idén még plusz pénzt is behúzhat a 767-esen alapuló típus hibajavításaiért.

Már a dolgozói létszám bővítését tervezik Amerikában

Több amerikai légitársaság is készül arra, hogy hamarosan több pilótára és légiutas-kísérőre lesz szükség, az American Airlines regionális cége és a Frontier is szakemberek felvételét tervezi.

Új szárnyakkal fejlesztheti az A320neo-családot az Airbus

AIRportal
-
 21.01.20 15:57Cégvilág

Folyamatosan emelné az összeszerelési rátát az Airbus az A320-as típuscsaládnál, amely emellett hírek szerint kompozit szárnyakat és nagyobb befogadóképességet is kaphat néhány év múlva.