Találatok: 98 hír

Valódi dráma zajlik Grönlandon

Az idén mért eddigi legsúlyosabb jégolvadás zajlik Grönlandon az északi-sarkvidéki hőmérséklet emelkedése nyomán. Mindössze egyetlen nap alatt annyi jég olvadt el a szigeten, amennyi öt centiméter vízzel borítaná be egész Florida államot.

A Csanádi és a Kígyósi-pusztán is megjelent már az első, kóborló kígyászölyv

Idén a szokásosnál korábban, már július 13-án felbukkant az első átnyaraló kígyászölyv a Körös-Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta részterületén. Július 22-én a Csanádi pusztákon is megjelent egy példány, amelyet azóta számos alkalommal megfigyeltünk.

Mától ismét országos tűzgyújtási tilalom

A mai naptól életbe lépett az országos tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Páratlan élményt nyújt a varázslatos cseppkőbarlangok és a hucul lovak birodalma

Változatos élményeket és táji gazdagságot kínál az Aggteleki Nemzeti Park. Az igazgatóság 4 látogatóközpontja, tájháza, 7 bemutatóhelye, 1 erdei isolája és 9 különböző tematikájú, szabadon bejárható tanösvénye nyújt betekintést az Aggteleki-karszt természeti kincseibe, amelyeket a barlangokban, várak csúcsán, vízre szállva, vagy akár a…

Mit lehet még „bíbelődni” a szőlőfürttel?!

Agrotrend
-
 Ma 08:27Otthon

Napról-napra közelebb kerülünk a szürethez, így évről-évre felül vizsgáljuk mit tehetnénk a jobb termés elérése vagy a növényvédelmi kockázat kiküszöbölése érdekében. Jelen cikkben egy korábbihoz hasonlóan, bevált különleges zöldmunkákat szedtem össze.

Nyugatról már megérkezik a hidegfront

A déli tájakon több napsütés várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, északabbra erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Az ország déli, délkeleti harmadán némileg kisebb a csapadék esélye, másutt több alkalommal is előfordulhat zápor, zivatar. Nagy területen élénk, sőt néhol erős lesz az északnyugatira forduló szél. Zivatarok környezetében…

Átadták az Erdő Háza ökoturisztikai látogatóközpontot a Soproni Parkerdőben

Mintegy félmilliárd forintból valósult meg az Erdő Háza ökoturisztikai látogatóközpont a Soproni Parkerdőben, amely természetvédelmi, egészségvédelmi, rekreációs és ismeretszerzési lehetőséget biztosít a látogatók számára - mondta Nagy István agrárminiszter pénteken az átadó ünnepségen a Muck-magaslaton.

Itt a szezon vége, kevés termett kedvenc gyümölcsünkből

Még néhány nap és befejeződik a kajszibarack szezonja Tolnában, a nagy hőség meggyorsította az érést. Már ahol volt minek beérni, hiszen az áprilisi fagy leszüretelte a termés jelentős részét.

Új szolgáltatást indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Agrotrend
-
 Tegnap 15:21Gazdaság

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara új agrárszolgáltatásként, a rendelkezésre álló kapacitásig ingyenesen igénybe vehető gabona beltartalmi vizsgálatot kínál tagjai részére. Ennek az analitikai vizsgálatnak a segítségével a szántóföldi növénytermesztő tagok hiteles, piacfüggetlen információt szerezhetnek az általuk megtermelt gabonák beltartalmi…

Új funkciókkal bővül a Labor rendszer

Agrotrend
-
 Tegnap 13:33Állatvilág

2021. augusztus 1-től további funkciókkal bővíti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló digitális Labor rendszert. A fejlesztésnek köszönhetően számos állatfaj esetében elérhetővé válik az ellenőrző vizsgálatok online megrendelése, valamint az elektronikus eredményközlés.

"Natúr Sümeg 2021”

Agrotrend
-
 Tegnap 13:09Gazdaság

A történelmi Magyarország natúrborászainak találkozója az ismét önállóvá vált Sümegi apelláció köszöntése jegyében.

Miért kerül ennyibe egy liter tej?

Valamennyi gazdálkodót, de fogyasztót is érdekelheti, érdekli, hogy vajon mennyibe kerül egy liter tej, vagy egy kg hús előállítása, melyek is a legnagyobb költségtényezők pl. a legfontosabb szántóföldi árunövényeink közül melyiknél a legnagyobb a növényvédőszer-költség? Melyik szabadföldi zöldségnövény hozta a legnagyobb hektáronkénti…

Dévaványán megkezdődött a mentett túzokok visszavadítása

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai Túzokvédelmi Állomásán július 26-án megkezdődött a mentett tojásokból keltetett túzokok repatriálása (visszavadítása).