Találatok: 110 hír

33 milliárd forint támogatás érkezett a szarvasmarha- és juhtartókhoz

Lényegében befejeződött a tejelő tehenek, az anyajuhok és a hízott húsmarha bikák után a tavalyi évben benyújtott termeléshez kötött támogatások kifizetése. Ennek eredményeképpen 33 milliárd forint segíti a gazdálkodókat - tájékoztatott az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

A Föld napja - Egyszerre szabadtéri és online programot szervez az ELTE Füvészkert

Egyszerre szabadtéri és online programot szerveznek a Föld napja alkalmából a hétvégén az ELTE Füvészkertben, amely 250 éves jubileumi programsorozatához közösségi adománygyűjtést is indított.

Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul

Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására hétfőn falvak önkormányzatai számára - jelentette be az Etyek-Botpusztai állatmenhelyen a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

360 ezer diákkal egy hétig a fenntarthatóságról

Április 19-23. között hatodik alkalommal rendezik meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet. A rendezvénysorozat Áder János online tanórájával kezdődött ma délelőtt. A Témahéten határon innen és túl több mint 1600 iskola 360 ezer diákja foglalkozik a fenntarthatóság kérdésével. A program sikerét a fenntarthatóságért elkötelezett…

Ismerjük meg Az Év Agrárembere kitüntető díj Agrárgépészet kategória döntőseit!

A hazai mezőgazdaság alappillére az agrárgépészet, így ennek értelmében bemutatjuk azokat a szakembereket ebben a kategóriában, akik nemcsak maradandót alkottak tevékenységükkel, de társadalmi szerepvállalásuk is példaértékű. Az Év Agrárembere 2020 kitüntető díj Agrárgépészet kategóriájának döntősei tehát:

Minden segítő kézre szükség van

A KITE Zrt. idén is csatlakozott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Református Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez, melynek keretében a kárpátaljai nehéz helyzetben lévő gazdatársaknak juttatták el kukorica és napraforgó vetőmag adományukat.

Interjú Pintér Istvánnal az Agroker Holding Zrt. vezérigazgatójával

Mátrai Zoltán az Agrotrend Csoport ügyvezetője kérdezte Pintér Istvánt, akitől mindent megtudtunk az Agroker Holding Zrt. múltjáról, jelenéről és természetesen a jövő tevékenységeiről is esett szó.

Uniós oltalmat kapott a Budaörsi őszibarack

Az Európai Bizottság április 19-én oltalom alá vette a Budaörsi őszibarack elnevezést, ezzel 67-re emelkedett az uniós oltalomban részesült magyar földrajzi árujelzők száma. A földrajzi árujelzők használata komoly gazdasági előnyt jelent a termelők számára, hiszen jelentősen növeli a termék hozzáadott értékét.

Az Év Agrárembere 2020 közönségszavazása

Az Év Agrárembere kitüntető nagydíjunkat 7 éve azért hoztuk létre, hogy megtaláljuk és bemutassuk azokat a sokak, de nem mindenki által ismert, a mezőgazdaság különféle ágazataiban dolgozó szakembereket, akik sokat tesznek önzetlenül környezetük, közösségük, a társadalom jobblétéért.

Elindult Az Év Agrárembere kitüntető díj közönségszavazása

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Agrotrend Csoport által megszervezett kitüntető díj átadása, amelyet azok a hazai, mezőgazdaságban dolgozó szakemberek kaphatnak, akik a 10 kategória valamelyikében alkottak maradandót. Jelen cikkünkben bemutatjuk a döntőbe került személyeket, akik az Önök szavazatai alapján elnyerhetik…

Komoly kihívásokkal kell szembenézniük a magyar gazdáknak az agrárminiszter szerint

Nagy István a Facebookon vasárnap megosztott videoüzenetében Szanyból jelentkezett be, és bemutatta a tavaszi munkákat végző gazdákat is. Örömét fejezte ki, hogy az aszály után megérkezett a csapadék, és közölte: Szany térségében 22 milliméternyi eső esett, ami arra jó, hogy a vetéshez a magágyat elő lehessen készíteni, de a fejtrágyázás is…

Meghalt 197 beteg, 2680-nal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 197, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2680 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 3 266 425 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 391 381-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Mentsük meg a méheket!

Összegyűlt a “Mentsük meg a méheket és a gazdákat!” európai kezdeményezéshez szükséges 15 750 magyar aláírás - jelentette be a kampány magyarországi koordinátora, a Magyar Természetvédők Szövetsége. Ezzel Magyarország lett a hatodik EU-tagállam, amely teljesítette az európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó feltételeket. A civil…

Minek az éjszakai gyertyázás? Miért ez a nagy helikopterezés? És még fűtsünk is?

Agrotrend
-
 Ma 08:48Otthon

A szőlő a vegetációs nyugalom beálltával felkészül a téli zordabb hónapokra és az esetleges hosszanti idejű fagyra. Ilyenkor például vízháztartása megváltozik és szabad aminosavai számát növeli a növény. Viszont a fagyállóság szövet- és fajtaspecifikus is. A fagy károsítja a szőlő membrán- és fehérjestruktúráját, így komoly károsodást okoz a…

Ag-Tech-Szene TX Harvester földieperszedő robot

A kaliforniai Ag-Tech-Szene startup cég által kifejlesztett és gyártott TX Harvester földieperszedő robotok, a magaságyáson termelt érett, piros színű földieper betakarítására használhatók.