Találatok: 109 hír

Mától tűzgyújtási tilalom van érvényben

2020. április 3-tól – a fokozott tűzveszély miatt – hét megyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza. Kiemelten felhívjuk a figyelmet arra is, hogy…

Megkezdik a szúnyogok irtását

Megkezdődött a 2020-as országos szúnyoggyérítési program végrehajtása - tájékoztatta a programért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője pénteken az MTI-t.

Biztonságosak a húsvéti sonkák

Élelmiszerbiztonsági szempontból megfeleltek az előírásoknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) terméktesztje során ellenőrzött húsvéti sonkák, viszont kisebb mértékű minőségi és jelölési hibák ezúttal is előfordultak - közölte a Nébih pénteken az MTI-vel.

Nem áll le a gépgyártás a Flieglnél

Agrotrend
-
  Ma 10:53 Gazdaság

A Fliegl Abda Kft. cégvezetőjével, Ackermann Tamással beszélgettünk arról, hogy a gépgyártás során a home office sajnos nem megoldható, ettől függetlenül minden óvintézkedést megtesznek, amit a helyzet megkíván.

Ebben a speciális helyzetben is akadálymentes az EuroChem Agro tevékenysége

Agrotrend
-
  Ma 10:25 Gazdaság

Balássy Ákossal az EuroChem Agro Hungary Kft. közép-kelet-európai vezetőjével beszélgettünk arról, hogy már hetek óta zajlik a biztonságos munkavégzés ebben a speciális helyzetben, amiben minden kollégájuk is maximálisan partner, tevékenységük továbbra is akadálymentes.

A jelenlegi helyzet hatását jövőre fogjuk igazán érezni

Agrotrend
-
  Ma 07:51 Gazdaság

Salamon Györggyel a Nufarm Hungária Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk a jelenlegi korlátozásokról, a szokatlan helyzetről és a várható jövőről, ami mindannyiunkat érint.

Kellemes napunk lesz

Agrotrend
-
  Ma 07:34 Időjárás

Felbukkannak ugyan a felhők, de csapadékra nem kell számítanunk.

A jégeső elleni védekezés hamarosan kezdetét veszi

Rövid időn belül, április közepén kezdődik az országos jégkármérséklő-rendszer védekezési időszaka. A rendszer előkészítését és üzemeltetését – a koronavírus-járvány miatti – szigorú munkavégzési folyamatok és előírások szerint végzik a generátorkezelők és a regionális telephelyeken dolgozók.

A Kuhn Center Magyarország Kft. készleteinek köszönhetően teljes körűen képes kiszolgálni partnereit

Agrotrend
-
  Tegnap 18:14 Gazdaság

Koltó Zsolttal a Kuhn Center Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk a jelenlegi időszak sajátosságairól.

Az agrárkamara elkészítette az élelmiszeripari helyzetképet

A lakosság élelmiszer-ellátása folyamatos, a jövőben is az lesz. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – az április 1-jei információk alapján – helyzetelemzést készített az élelmiszeripar és az élelmiszer-kereskedelem helyzetéről, a jelenlegi koronavírusjárvány-helyzet tükrében.

Tovább romlott az intenzív halgazdaságok helyzete

A koronavírus-járvány kapcsán a piacok beszűkülése erősen érinti a hazai halászati és akvakultúra-ágazatot is. Április eleji helyzetelemzés.

Fertőzött volt a holland vetőburgonya

A burgonya baktériumos hervadását és barna gumórothadását okozó Ralstonia solanacearum károsítót mutatott ki az egyik holland származású vetőburgonya-tételben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az azonos fémzárszámú tételből két Somogy megyei céghez szállítottak – 47.500 kg, illetve 3.750 kg…

Spanyolországban meghaladta a tízezret a koronavírus halálos áldozatainak száma

Spanyolországban meghaladta a tízezret az új típusú koronavírus-járvány halálos áldozatainak a száma - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium csütörtökön.

Kegyelemdöfés a gyümölcsös gazdáknak

Agrotrend
-
  Tegnap 15:05 Otthon

Csizmadia Györgyöt kérdeztük gyümölcstermelő szakértőnket mi a helyzet a hajnali fagyokkal.

Mindenki megkapja a KWS rendelését időben

Senki nem gondolta volna, hogy a 2020. évi tavaszi vetési munkálatokat ilyen tényezők fogják befolyásolni, mint a jelenlegi koronavírus helyzet.