Találatok: 125 hír

Új adminisztratív központot épített a Stihl Group leányvállalata a Stihl Inc. Virginia Beach-ben

Agrotrend
-
  Ma 09:02 Gazdaság

A 30 millió USD-s beruházásból megvalósult 7.500 m2-es üzleti központ magában foglalja, az USA-ban tevékenykedő 9.000 Stihl kereskedőt kiszolgáló értékesítő, marketing, finanszírozást segítő, kontrolling, jogi- és vevőszolgálati részlegeket, valamint a műszaki szerviz részleget is.

Komoly hiány lesz jövőre a kávé

A Nemzetközi Kávészervezet (ICO) azzal számol az MTI híre szerint, hogy a kávékereslet felülmúlja majd a kínálatot a 2019/2020-as idényben.

Rossz hír lucfenyőpártiaknak

Idén akár 30-40 százalékkal is drágulhat a lucfenyő, mivel egy korábbi túltermelést követően 15-20 százalékkal kevesebbet ültettek a termelők – mondta az InfoRádióban Kanász János, a legnagyobb hazai karácsonyfa-előállító település, Surd polgármestere.

Felhős, borús idő lesz a mai

Agrotrend
-
  Ma 08:41 Időjárás

Fagypont alá nem kúszik a hőmérséklet, ezért némi csapadékra is kell számítanunk.

Erdészeti gépbeszerzés támogatása!

Agrotrend
-
  Tegnap 19:16 Gazdaság

A korábban felfüggesztett Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások (VP5-8.6.1-17) felhívás módosításra került, újra lehetőség van támogatási kérelmet benyújtani

A magas minőséget képviselik a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer termékei

A magyar kormány évek óta kiemelt figyelmet fordít az élelmiszerek minőségére és biztonságára.

Az erdészeti szaporítóanyag-termelés ki tudja elégíteni az erdőtelepítési igényeket

A Magyarországon működő 400 csemetekertben idén több mint 152 millió facsemetét termeltek, ami azt jelenti, hogy a magyar erdészeti szaporítóanyag-termelés ki tudja elégíteni a belföldi erdőtelepítési igényeket - mondta az Agrárminisztérium (AM) földügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Ismét megnyitották az erdészeti gépberuházások támogatását!

Erdőgazdálkodók figyelem! 2019. december 2-án a Széchenyi 2020 honlapon megjelent tájékoztatás szerint módosult a VP5-8.6.1-17 Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások elnevezésű felhívás.

Csapadékos, felhős hetünk lesz, sokfelé várható havazás

Agrotrend
-
  Tegnap 18:22 Időjárás

Sok lesz a felhő, de az jóval vastagabb lesz, mint az elmúlt időszakban, és a belőle hulló csapadék mennyisége is több lesz.

Elkezdődött a 130. országos énekesmadár-etetési szezon

Elkezdődött az énekesmadár-etetési időszak fő szezonja, amely hazánkban az első őszi fagyok beköszöntétől márciusig tart. Az etetők madárforgalma a tél keménységétől, a hótakaró vastagságától és tartósságától függ.

Zsugorodnak a madarak a klímaváltozás miatt

Agrotrend
-
  Tegnap 12:35 Gazdaság

Az éghajlat melegedése miatt csökken a madarak testmérete, miközben nő a szárnyfesztávolságuk - derült ki a témában készített eddigi legnagyobb tanulmányból.

Továbbfejlesztik az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszert

Agrotrend
-
  Tegnap 12:21 Gazdaság

Az OKIRkapu elnevezésű projektelem korszerűsíti a természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos közigazgatási e-ügyintézést.

Még mindig nyitva a VP tanyafejlesztési felhívása!

Agrotrend
-
  Tegnap 12:07 Gazdaság

Jövő év tavaszáig áll nyitva áll a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett tanyafejlesztési felhívás. A VP6-7.2.1.4-17 kódszámú, Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései című pályázati felhívás célja a tanyák infrastrukturális ellátottságának fejlesztése.

Még 261 Leader-pályázat érhető el!

A Leader helyi akciócsoportok által jelenleg 261 meghirdetett pályázati felhívásra lehet támogatási kérelmet benyújtani.

A méhészek legnagyobb kihívása a méhcsaládok életben tartása

A méhészek legnagyobb kihívása a méhcsaládok életben tartása, ezért olyan módszerek bevezetését szorgalmazzák, amellyel élhető körülményeket tudnak teremteni a méheknek.