Találatok: 118 hír

Külföldről is érkeztek a kolbásztöltő vigasságra

Rekordszámú csapat vett részt a hatodik alkalommal megrendezett kolbásztöltő vigasságon Hartán, ahová még Ausztriából is érkeztek csapatok. Válogatott vízi­labdázók, osztrák vendégmunkások, tűzoltók és gyerekek is indultak a versenyen.

Jó hír a szőlészeknek: itt a szerkezetátalakítási támogatás

A szőlőültetvények korszerűsítését, a termelés hatékonyabbá tételét szolgáló támogatásra a 2020-2023 közötti időszakban 16 milliárd Ft érhető el. A pályázatok elbírálásánál elsőbbséget élveznek az integrált termelési láncokban résztvevő gazdák.

Sikerszakmák között az agrárgépészet

Öt év alatt 70 százalékkal nőtt az agrárgépész szakmát választó diákok száma. A legtöbben a versenyképes jövedelem, a csúcstechnológiás gépek és a természet közelsége miatt választják a mezőgazdasági pályát, sokan a szakközépiskola elvégzése után azonnal elhelyezkednek – ismertette a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók…

Elképesztő módokon csalnak a tűzifával

Még mindig népszerű átverési terület a tűzifavásárlás, amikor a trükközők a csontig hatoló hidegben a jóhiszeműséget kihasználva súlyos kárt okoznak a fogyasztóknak, kicsalva a fűtésre félretett pénzt.

Pálinkát iszik a magyar

A házipárlat-készítés szokása idehaza régi időkre nyúlik vissza, a pálinkafőzés így része életmódunknak, hagyományainknak, tulajdonképpen identitásunknak.

Veszélybe került a magyar élővilág

Olyan betegségek tizedelik a magyar halállományt, amelyek tíz évvel ezelőtt nem voltak jelen. Azokat az állatokat pedig, amiket nem a kórságok, a horgászok vagy a kárókatonák tüntetnek el, azokat az inváziós fajok pusztítják ki. Egyre gyakoribb, hogy laikusok kezdenek önkéntes haltelepítésbe, mondván saját kezükbe veszik a haldemográfiai kérdést,…

Komoly változások érkeznek a kutakra

Számottevően csökken a gázolaj ára, a benziné nem változik.

Emelkedik a baromfihús ára

Egyelőre nem drágul a baromfihús, de ma még nem tudni, meddig tart ez az egyensúlyi állapot. A sertéspestis elhúzódásával nő a helyettesítő termék iránti igény, ami áremelkedéshez vezethet.

A Master Good kizárólagos tulajdonába került a Sága

Jelentős és egyedülálló gazdasági eseményként megvásárolta a magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. az angol tulajdonú Sága Zrt. részvényeinek 100 százalékát. A magyar családi vállalkozás piaci áron vásárolta meg a külföldi tulajdonostól a jól működő vállalatot, mellyel hosszú távú terveik vannak. Bárány Lászlót, a Master Good Kft.…

A dohány-szerkezetátalakítási program kérelmei már beadhatóak

Kihirdették a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programban igényelhető mezőgazdasági és általános csekély összegű támogatási kérelem benyújtásának feltételeit.

Sikeres évet zárt a "Tanuljunk együtt!" program sorozat

Agrotrend
-
  Ma 12:13 Gazdaság

Immár harmadik éve szervezi meg a kamara élelmiszeripari igazgatósága több, Magyarországon nagy hírnévnek örvendő egyetemmel, intézettel karöltve a „Tanuljunk Együtt!” programsorozatot.

Hazai beszállítóktól vásárol a McDonald's

A KPMG hatástanulmánya szerint a magyarországi McDonald's teljes GDP-hatása 2014 és 2018 között elérte a 153,4 milliárd forintot. Különböző adók és járulékok formájában, 2009 és 2018 között, a vállalat és franchise-partnerei 82,6 milliárd forintot fizettek be a magyar államháztartásba, miközben több mint 27 milliárd forint értékben végeztek…

Februárban ismét Mangalica Fesztivál a fővárosban

Agrotrend
-
  Ma 10:20 Gazdaság

2020. február 7-9. között immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg Budapesten a Mangalica Fesztivált. A fesztivál középpontjában a néhány évtizeddel korábban még kihalással veszélyeztetett, hazánk egyetlen védett őshonos sertésfajtája és egyben egyik legfiatalabb saját fajtája, a mangalicasertés áll.

100 éves a Waterscheid

Agrotrend
-
  Ma 09:08 Gazdaság

A világhírű német komponensgyártó a Waterscheid, a tavalyi hannoveri Agritechnica kiállításon ünnepelte alapításának 100 éves jubileumát.

Borús idő jellemzi a mai napot

Marad az alacsony hőmérséklet, az egész napos felhős, borús idő, de csapadék nem várható.