Találatok: 99 hír

Együttműködési megállapodást írt alá a fenntartható erdőgazdálkodásról a magyar és a szlovén agrárminiszter

A fenntartható erdőgazdálkodásról írt alá megállapodást és a Közös Agrárpolitikáról tárgyalt Nagy István agrárminiszter és Dr. Aleksandra Pivec szlovén mezőgazdasági, erdészeti és élelmezésügyi miniszter. A találkozón a tárcavezetők egyetértettek abban, hogy közösen kell fellépni a primőr termékek és a piacvédelem területén az Európai…

Magyarország Legszebb Birtoka - 2020. birtokbejárás

Agrotrend
-
  Ma 11:42 Gazdaság

Magyarország Legszebb Birtoka birtokbejárás hatodik napjának első helyszínéről, Dömsödi János szentesi telephelyéről jelentkeztünk.

Rapool-terméseredményért egy hordó sör jár!

Agrotrend
-
  Ma 11:27 Gazdaság

Önnek is jól csúszik egy kis sör a nyári munkák végeztével? Mi egy egész hordóval ajándékozzuk meg, ha megosztja velünk Rapool-repcéje betakarításkor mért terméseredményeit!

Mit csinál valójában egy sommelier?

Agrotrend
-
  Ma 11:27 Gazdaság

A hazai borkultúra fejlődését nem csak az egyre több jó, sőt kiváló bor megjelenése jelzi, hanem a sommelier szakma felértékelődése is. Vajon mi mindennel foglalkozik még egy sommelier azon kívül, amit az étteremben vendégként látunk?

Magyarország Legszebb Birtoka 2020. birtokbejárás

a Magyarország Legszebb Birtoka birtokbejárás ötödik napjának harmadik helyszínéről az Iliszi Majorból, Komádiból jelentkeztünk.

Új finanszírozási lehetőségek az OTP Agrárnál

Agrotrend
-
  Ma 08:06 Gazdaság

Számos pénzügyi megoldást kínál az OTP Agrár a járvány miatt nehéz helyzetbe került, vagy fejlesztést tervező mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások számára.

Óriási érdeklődés kísérte az Online Erdei Iskola sorozatot

Közel 120 ezren tekintették meg az Országos Erdészeti Egyesület által indított Online Erdei Iskola sorozat videóit az interneten. A május elején, a Madarak és fák napján kezdődött sorozat az állami és magán erdőgazdaságok rendhagyó erdei iskolai foglalkozásait mutatta be a járványhelyzet miatt otthon lévő iskolás gyerekeknek.

Esők, zivatarok várhatók az ország nagy részén

A több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, majd délután nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet. Északnyugaton csupán elszórtan lehet zápor, máshol viszont többfelé várható zápor, zivatar - kiemelten a Duna-Tisza-közi konvergencia mentén, illetve északkeleten. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás, de…

Ambiciózus tervek az átalakuló Szent István Egyetemen

Komoly fejlesztéseket terveznek az átalakuló Szent István Egyetemen (SZIE) és cél, hogy az elmúlt 50-60 év legnagyobb agrár felsőoktatási fejlesztéseit hajtsák végre az elkövetkezendő időszakban, amelyre az rá is szorul - egyebek mellett erről is érdeklődtünk megújuló egyetem gödöllői központi helyszínén Prof. dr. Gyuricza Csabánál, a…

Jeladós PET palackokat bocsátottak a Tiszára

GPS jeladókkal felszerelt PET palackokat indítottak útjukra a PET Kupa szakemberei. Vásárosnaménynál az áradó Tiszába dobott négy palack a PET Kupa hulladékmonitoring programját segíti.

KSH: padlón az áprilisi Export

Áprilisban a kivitel euróban számolva 37,2 százalékkal, változatlan áron 35,1 százalékkal csökkent, az importban 29,1 százalékos, illetve 23,5 százalékos volt a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest. A külkereskedelmi mérleg 561 millió euró deficittel zárt, 790 millió euróval romlott tavaly áprilishoz mérten - közölte a Központi Statisztikai Hi

A sas felnevelte a zsákmányát

Agrotrend
-
  Tegnap 13:21 Gazdaság

A Magyar Madártani Egyesület terepnaplójában számoltak be azokról a parlagisas-fiókákról, akik mellett egy egerészölyv nevelkedik.

Hazánkban is megjelentek a pásztormadarak

A közelmúltban több helyszínen is felbukkantak pásztormadarak a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság működési területén.

Bács-Kiskun Megye Legjobb fehérbora: Frisch Cserszegi Fűszeres 2019

Agrotrend
-
  Tegnap 12:15 Gazdaság

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szívügyének tekinti a megyei borok elismertségét.

Virtuális határszemle 5. - Növényvédelmi előrejelzés - Hogy előre tudja, mikor kell beavatkozni

Sorozatunk ötödik részében a KITE PGR rendszerének egyik pillére, a károsítók és kórokozókról szóló jelentések készítésére alkalmas Növényvédelem applikáció kerül górcső alá. Használatával a beavatkozás időszerű, hatékony és gazdaságos lesz.