Találatok: 114 hír

Terem a minőségi magyar komló

Agrotrend
-
  Ma 09:30 Gazdaság

Hektáronként 6 millió forintos támogatásra pályázhatnak a komlótermelők október közepétől

Napos idő lesz a mai

Fátyolfelhők előfordulhatnak az égen, de csapadékra nincs kilátás.

Magyar kenyér sült Pekingben

A hagyományos Békés megyei kovászos kenyerek, a különböző kalácsok és péksütemények újdonságként különösen ízlettek, és felkeltették a vendéglátók érdeklődését az elkészítés iránt is a pekingi Landmark Towers Hotel gasztrokulturális fesztiválján. A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) diákjai és oktatói ugyanakkor a jövőbe mutató…

Az agrárium mellett egyéb ágazatok kiemelkedő partnere az Erste (Videó)

Agrotrend
-
  Tegnap 12:06 Gazdaság

A rendhagyó eseményen nemcsak az újdonságokról esett szó, hanem sor került egy díjátadásra is, amellyel régi partnereik között szereplő ügyfeleiket jutalmazta az Erste.

Egekben a dió ára, de népszerű a sütőtök és a gesztenye

Agrotrend
-
  Tegnap 11:10 Gazdaság

A kellemes őszi melegben sokan ellátogattak tegnap a baranyai vásárcsarnokokba. A piacokon a káposztafélék közül is bőséggel lehetett válogatni, sütni való gesztenyét is többen vásároltak.

Összefogás jellemzi a húsmarhaágazatot

Agrotrend
-
  Tegnap 11:04 Állatvilág

Sikeres volt a húsmarhatenyésztési tanácskozás Keszthelyen, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával, a Georgikon Kar és a MÁSz közreműködésével szerveztek.

Növekvő tendenciát mutat a hazai komlótermesztés

Egészséges, jó minőségű komló termett Kastélyosdombón, ahol a Heineken Hungária és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kezdeményezésében hátrányos helyzetű családok indították újra a hazai komlótermesztést. Az egy évvel ezelőtt ültetett komló sikerét látva, az Agrárminisztérium egy idén októberben benyújtható pályázat keretében…

Rossz hírek érkeznek az idei diótermésről

A dióburok-fúrólégy éppen azon ültetvények termését károsította, csak a Dunántúlon, ahonnan a dióbél jelentős része származik. Már most 10-15 százalékos a drágulás.

Megpecsételődik a dohányágazat sorsa

Az Európai Bizottság következő költségvetési ciklusra sem tervezett be semmilyen közvetlen ás átmeneti nemzeti támogatást a dohányágazat számára. Utóbbit viszont a kormány fontosnak tartja. Mint ahogy a Madosz is a termelés folytatása mellett áll ki.

A jövőben nagyobb szerepet kap a Balaton kutatása

A Balaton-kutatás megújulásához újra kell pozícionálni tihanyi Balatoni Limnológiai Intézetet (BLI), amely a várakozások szerint az eddigieknél jelentősebb forrásokkal működhet - nyilatkozta Jordán Ferenc, az intézmény áprilisban kinevezett igazgatója.

Javul az agrár-külkereskedelem egyenlege

A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kivitele 4714 millió euró, behozatala 3042 millió euró volt az első fél évben, az export 11,2 százalékkal, az import 6,8 százalékkal nőtt, az agrár-külkereskedelem aktívuma 1672 millió euró volt, 279 millió euróval, 20 százalékkal több, mint 2018 első fél évében.

Csodaszép napos idő elé nézünk

Agrotrend
-
  Tegnap 08:06 Időjárás

Egész napos felhőtlen és kifejezetten meleg időre számíthatunk a mai napon.

Élelmiszerbiztonságért kampányol a Csík zenekar

Agrotrend
-
  19.10.18 19:15 Gazdaság

A Kossuth-díjas Csík Zenekar tagjai, és a zenekarral együttműködő Vecsei H. Miklós, a Vígszínház színésze, Grecsó Krisztián író, költő, dalszerző, valamint Lackfi János író, költő, műfordító a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal közösen kampányol a tudatos vásárlói magatartás népszerűsítéséért, és az élelmiszerbiztonság…

Viperákat telepítenek a Kiskunsági Nemzeti Parkba

Már szaporulatot is találtak a szakemberek a Lébény mellett helyreállított rákosivipera-élőhelyen. A júliusban szabadon engedett egyedek hogylétéről is érdeklődtünk.

Hogy nézne ki a marsi növénytermesztés?

Agrotrend
-
  19.10.18 18:50 Otthon

Várhatóan az energiában és vitaminban gazdag burgonyával kezdünk majd, de nő majd bab és borsó, valamint gabona, paradicsom, zsázsa és rozs is.