Találatok: 95 hír

Záporokkal, zivatarokkal, esővel tarkított napok jönnek

A mai "csendes eső" jellegű csapadékot jövő hét közepén már záporok, zivatarok váltják fel, de emellett napsütésre is számíthatunk.

Nagy István: A gazdáknak az élete is veszélyben forog

Komoly kihívásokkal kell szembenézniük a magyar gazdáknak az agrárminiszter szerint.

Milyen vis major eseményeket jelenthet be a gazdálkodó, hogy mentesüljön bizonyos támogatási feltétel teljesítése alól?

A támogatásokhoz kapcsolódóan előfordulhatnak olyan váratlan események, amelyek ellehetetlenítik a támogatásokban vállaltak teljesítését.

Meg kell felelni a társadalom klímavédelemmel kapcsolatos elvárásainak

Az európai mezőgazdaság előtt álló egyik legnagyobb kihívás a társadalom környezet- és klímavédelemmel kapcsolatos elvárásainak való megfelelés. Ez a feladat csak közösen oldható meg.

A sörfogyasztók a magas minőségű italokat keresik

Az előző, rendkívül sikeres évtől ugyan elmaradtak tavaly a Borsodi Sörgyár eredményei, de a társaság minden munkavállalóját meg tudta tartani a koronavírus-járvány okozta kihívások ellenére – közölte a cég az MTI érdeklődésére.

Mezővédő fásítással jelentős terméstöbbletre számíthatunk

Egy korábbi szabályozás szerint a „mezővédő erdő: a mezőgazdasági termőterületeket és kultúrákat a szél káros hatásaitól védő és az élővilág tagjainak menedéket adó, valamint állattartó és más mezőgazdasági termelést szolgáló telepeket védő, ill. azok takarását szolgáló erdő.”

Így lehetne helyreállítani az ökológiai érintetlenség állapotát

A világ szárazföldi ökoszisztémáinak csupán 3 százaléka érintetlen egy brit kutatás szerint.

Újabb adag eső érkezik

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között várható, de a Dél-Dunántúlon néhány fokkal hidegebb lesz.

Így segítik a denevérek a mezőgazdaságot

A denevérek védelmére és fontos ökológiai szerepére hívja fel a figyelmet a Fővárosi Állat- és Növénykert a szombati denevérek világnapja alkalmából.

A sertéságazat további fejlesztése várható

A sertéságazat egy fontos stratégiai terület, ezért jövőbeli célunk az ágazat további fejlesztése, hogy meghatározó szerepe legyen a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésében, a helyi gazdaságfejlesztésben – mondta Erdős Norbert, az Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Városföldi Agrárgazdaság…

Végre fellendül a hazai söripar? Új termékek a piacon!

Gyenge első negyedévet zárt a magyarországi söripar, ám a legnagyobb gyártók bíznak abban, hogy az év további részében a forgalom fellendül – mondta el Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója az MTI kérdésére.