Találatok: 81 hír

Őstermelők, családi gazdaságok adózása: sorra vettük a változásokat!

Agroinform
-
  Ma 17:09 Gazdaság

Idén ősszel révbe érhet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által kezdeményezett javaslatcsomag, mely az őstermelők és a családi gazdálkodások adóterheit és adminisztrációs kötelezettségeit hivatott csökkenteni. Az új szabályoktól a magyar gazdák beruházási kedvének növekedését, ezáltal az agrárium versenyképességének…

Kettészakad az ország: délen mediterrán ősz, északon hűvös idő várható

Meleg levegő van felettünk és a következő napokban még az is érkezik fölénk, emiatt a hőmérséklet csúcsértéke egyre magasabbra emelkedik – a déli országrészben. Északon lesznek tartósabban felhős, ködös területek, ott bizony csak 13, 14 fokot mutatnak majd a hőmérők még délután is.

Ötödjére is MagyarBrands díjas a Bábolna Takarmány

Agroinform
-
  Ma 16:10 Gazdaság

A „Kiváló Üzleti Márka” kategóriában idén is – immár ötödik alkalommal – MagyarBrands díjat nyert a Bábolna Takarmány.

Itt vannak a számok: javultak az magyar agrárium kilátásai

Az előző negyedévi, 27,5-es pontértékről 30,5-re emelkedett a Takarék AgrárTrend Index értéke. Az élelmiszer-kiskereskedelmi forgalom jelentős mértékű bővülése jótékonyan hatott az egyes termékpályák szereplőire, továbbá a vendéglátóhelyek újranyitása is javuló hangulatot eredményez az agráriumban.

lyen az, amikor a szarvas viszi a puskát

Agroinform
-
  Ma 15:32 Gazdaság

A vadász puskájával lépett meg egy szarvas a Vajdaságban.

Több mint 1500 ismeretlen eredetű oltványt foglalt le a Nébih

1551 db igazolatlan származású szőlő- és gyümölcsoltványt foglaltak le a Nébih szakemberei a 2020. október 11-én és 18-án tartott országos szaporítóanyagellenőrzési akció során. A hatósági zár alá vont oltványok – összesen 12 szőlőfajta (558 db) és 10 gyümölcsfaj (993 db) – együttes piaci értéke meghaladja az egymillió forintot.

Az OTP érdekeltségébe került a Nádudvari termékeket gyártó Nagisz Csoport

A PortfoLion 97,91 százalékos részesedést szerzett a NAGISZ Csoportban, miután a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta az üzletet. A cégcsoport eredményes működtetését a jövőben is a jelenlegi operatív menedzsment látja el.

Mi is tehetünk azért, hogy ne fuldokoljunk a szmogban minden télen

A fűtési szezon kezdetén ismét a helyes fűtési technikákra és ezáltal a levegő minőségének megóvására hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium. A Fűts okosan! tájékoztató kampány rávilágít a szilárd tüzelőanyagok veszélyeire és káros hatásaira, emellett minden szükséges információt biztosít a helyes lakossági fűtéssel kapcsolatban.

Hatalmas extra pénzekhez jutnak a gazdák a gyenge forint miatt

Agroinform
-
  Ma 11:38 Gazdaság

Minél gyengébb a forint, átszámítva annál több támogatáshoz jutnak a magyar gazdák az euróban utalt uniós forrásokból.

Rendkívüli hír: sikerült megegyezni az új Közös Agrárpolitikáról

Megszületett a megállapodás az új Közös Agrárpolitikáról a Mezőgazdasági és Halászati Tanácsban szerda hajnalban – közölte Nagy István agrárminiszter az MTI-vel.

Összefogtak a természetvédők, a méhészek és a vadászok

Agroinform
-
  Ma 09:44 Tudomány

A mezőgazdasági természeti sokféleség egyre látványosabb csökkenését felismerve a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) vezetői közös állásfoglalást írtak alá az élő rendszerek védelméért, az agrárium jövőjét…

Visszatér a vénasszonyok nyara?

Egyre melegebb levegő érkezik fölénk, erősödik a nappali felmelegedés. Éjjel a szélvédett tájakon párássá válhat a levegő, helyenként köd/rétegfelhőzet képződhet, amely napközben a legtöbb helyen gyorsan feloszlik. Szombatig érdemi csapadék nem várható, akkor egy gyenge hidegfront érkezik.

JCB-történelem: kis angol műhelyből világméretű gépgyártó

Agroinform
-
  Tegnap 16:27 Autó-motor

Joseph Cyril Bamford 1945-ben alapította meg vállalkozását egy kb. 15 négyzetméteres, bérelt garázsban, Angliában, a Stattfordshire megyei Rocesterben. Ritkaság, de a cég ma is családi, magántulajdonban van, több mint 300 különböző típusú gépet gyártanak és a világ több, mint 150 országában vannak jelen.

Csökken a vadásztársaságok bevétele, nő a vadkár?

Agroinform
-
  Tegnap 15:58 Gazdaság

A tavalyi évben rekordot döntöttek a vadásztársaságok, 7 milliárd forint bevétel keletkezett a külföldi vadászok költéseinek köszönhetően. A koronavírus azonban ezt az ágazatot is akadálypályára állította az idén.