Találatok: 70 hír

Nyolc ország közösen kérte a lipicailó-tenyésztés felvételét a világörökségi listára

Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Szlovákia és Románia közösen kérte a lipicai lovak tenyésztésének felvételét az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára.

Francia gazdák: 200.000 állás várja a munkanélküli városiakat!

Agroinform
-
  Ma 13:23 Gazdaság

A francia mezőgazdaságnak 200.000 idénymunkásra van szüksége. A francia földművelésügyi miniszter is támogatja a toborzásokat.

Amit az édesburgonya palántaneveléséről tudni kell

Itthon az édesburgonyapalánta-nevelés a 2020-as szezonban már kezdetét vette, több helyen már a primer és szekunder hajtások a szaporító tálcákban vannak és várják a májusi ültetést. De az édesburgonya madártollszerű-foltosság vírusra ügyelni kell.

Újraszabályozták a zöldségek fogalmát

Agroinform
-
  Ma 12:11 Gazdaság

Kibővült és pontosodott a zöldségek fogalmának uniós szintű meghatározása.

Megint havas eső, hózáporok érkeznek

A lehűlés után szerdától ismét melegszik majd a levegő.

Így oldják meg a gyakorlati órákat a távoktatás rendszerében az óvári gazdászok

Agroinform
-
  Ma 10:28 Gazdaság

„Öröm dolgozni a mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar családias légkörében” – vallja az Oktatók a Hallgatókért Díj nyertese, Pólyáné dr. Hanusz Borbála. A Széchenyi István Egyetem docense elmondta, oktatótársaival mindent megtesznek annak érdekében, hogy a járvány miatt kialakult helyzetben is a megszokott…

Gyepápolás eszközei az Agroinform piactérről

Agroinform
-
  Ma 08:00 Autó-motor

A gyepek felületkezelő boronálásához, hengerezéséhez, tisztításához alkalmazott technikai eszközökből válogattunk piacterünk apróhirdetései között.

Emelkedő keretösszeg

2020. március 25-én megjelent a kormány 1130/2020. (III. 25.) korm. határozata a Vidékfejlesztési Program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1248/2016. (V. 18.) Korm. határozat módosításáról.

Bársonyvirág-vetőmagokat tesztelt a Szupermenta – ilyen eredménnyel

A Szupermenta program folytatásaként törpe bársonyvirág vetőmagok komplex vizsgálatát végezték el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

Módosult a PRRS-mentesítésről szóló rendelet

A jelenlegi módosítás számos helyen pontosítja a korábbi rendeletet, és összhangba hozza a tavaly kiadott Nemzeti PRRS Mentesítési Tervvel (NMT 4.0), valamint a szabályozás egyes részletkérdéseit is annak keretei között rendezi.

"A mezőgazdasági munkákat el lehet és el is kell végezni"

A mezőgazdasági munkavégzést a koronavírus okozta helyzet semmilyen körülmények között nem akadályozza – jelentette ki a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Agrárminiszter: a piacok bezárása nem jó döntés

A koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét az agrárminiszter szombaton Kaposváron.

Holnap még kirándulóidőnek örülhetünk

Vasárnap is kimozdulásra csábít majd az idő, de ha így is döntünk, kerüljük a közkedvelt helyeket. A napos, meleg, záporokkal tarkított időnek hétfőn egy hidegfront vet véget, utána komoly hajnali fagyok várhatók.

Már nem kell bejelenteni az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenységet

Agroinform
-
  Tegnap 15:30 Gazdaság

Már nem kell bejelenteni az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenységet, felpöröghet az élelmiszerek kiszállítása.

A gépkocsivezetők karanténjára vonatkozó eljárásrendről

Agroinform
-
  Tegnap 13:24 Gazdaság

Több irányból kapott a NAK visszajelzést arról, hogy a határon keresztüli szállítások esetében a sofőröket újra karanténkötelezettség terheli, az alábbiakban foglalta össze az aktuális információkat.