Találatok: 72 hír

Geringhoff gabonabetakarítási bemutató, egyedülálló levegőbefúvásos rendszerrel

Agroinform
-
  Ma 09:00 Autó-motor

A betakarítás egy, a világon egyedüli szabadalom alatt álló levegőbefúvásos rendszerrel ellátott vágóasztallal történik!

Egy program, amely felhívja a figyelmet a természet és az emberek világának egymásra utaltságára

Salgótarján eresztvényi városrészében zárult a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok idei programsorozata vasárnap; a rendezvényen Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kijelentette: a programsorozatnak küldetése van a fenntarthatóságra nevelésben, abban, hogy az erdei helyszíneken megjelenő…

Állami támogatást kér a húsüzem, ami miatt emberek százezrei kerültek karanténba

Agroinform
-
  Tegnap 18:12 Gazdaság

Nem akarta elhinni néhány német politikus, amikor meghallotta, hogy az a húsüzem, ahol 1500-an fertőződtek meg koronavírussal, és emiatt 600 ezer embernek kellett a környékén két hétre karanténba vonulnia, most állami segítséget kér, hogy ki tudja fizetni a karanténban lévő dolgozói bérét.

Koronavírus: speciális előírások érvényesek az agrárágazatban dolgozó idénymunkásokra

Agroinform
-
  Tegnap 16:18 Gazdaság

A magyar állampolgárok külföldről történő hazautazási és a külföldiek beutazási feltételeit is szigorítja a kormány a koronavírus-járvány behurcolásának megakadályozása érdekében – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Így változott a hungarikumokról szóló szabályozás

Agroinform
-
  Tegnap 15:00 Gazdaság

Megjelent a kormány 324/2020. (VII. 1.) Korm. rendelete a magyar nemzeti értékek és hungarikumok értéktárba való felvételéről és az értéktárbizottságok munkájának szabályozásáról.

Csapadékmentes időben haladhat az aratás

Agroinform
-
  Tegnap 13:00 Időjárás

Megérkezett a front, néhány napig kissé hűvösebb időben lesz részünk.

A növényvédő szerek kezelésére vonatkozó követelmények

Agroinform
-
  Tegnap 11:00 Gazdaság

Egyes támogatások teljes körű kifizethetőségének feltétele a kölcsönös megfeleltetés követelményrendszerének teljesítése.

A tarlóápolás energiatakarékos és talajkímélő eszközei az Agroinform piactérről

Agroinform
-
  Tegnap 08:00 Autó-motor

Múlt héten a rövidtárcsák között válogattunk, most folytatva a tarlóhántás eszközeinek sorát, régi és új szántóföldi kultivátorok között böngésztünk apróhirdetéseinkben.

Kigyulladt szalmabálák miatt lezárták a 7-es főutat Lepsénynél

Kigyulladt egy szalmabálákat szállító kamion és rakománya Lepsénynél, a rendőrség teljes szélességében lezárta a 7-es főutat – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

Hidegfront érkezik többfelé viharos széllel, elszórtan zivatarokkal

Egy újabb markáns hidegfront vonul át felettünk, amely meghozza a felfrissülést. Vasárnap már az ilyenkor szokásosnak megfelelő vagy annál kissé hűvösebb időben lesz részünk.

A Magyar falu programra jövőre több mint 250 milliárd forint jut

A Magyar falu program keretösszege jövőre meghaladhatja a 250 milliárd forintot – jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr közeli Rábapatonán.

A madárinfluenza továbbra is veszélyt jelent a baromfiállományokra

Sikerült megállítani a madárinfluenza terjedését Magyarországon, így július 10-től a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elrendelte a megfigyelési körzetek feloldását. Az intézkedéssel párhuzamosan – szigorú hatósági kontroll mellett – megkezdődhet az érintett telepek újratelepítése is.

Indul a 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási csomag második üteme

Hétfőn, július 13-ától indul a kormány által a Gazdaságvédelmi Alapból az agrártárca részére rendelkezésre bocsátott, többletforrás terhére meghirdetett Nemzeti Élelmiszer-gazdasági Válságkezelő Program (NÉV Program) második üteme – közölte Nagy István agrárminiszter.

Átmeneti támogatás a juh- és kecsketenyésztőknek

Tájékoztató a koronavírus-járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került juh- és kecsketenyésztők részére nyújtandó átmeneti támogatás igénybevételének általános feltételeiről. A támogatási kérelmeket 2020. július 13. és július 27. között lehet beadni.

Szavazzatok az év madarára – mindhárom énekesmadárfaj az agrár élőhelyekhez kötődik

Agroinform
-
  20.07.11 11:39 Tudomány

"A 2021. év madara"-szavazás mindhárom énekesmadárfaja az agrár élőhelyekhez kötődik, ezért az itt folyó gazdálkodási gyakorlat indikátor madarainak is tekinthetők.