Találatok: 91 hír

Országos főállatorvos: sürgősen gyéríteni kell az ország vaddisznóállományát

Gyéríteni kell a magyarországi vaddisznóállományt az afrikai sertéspestis terjedésének lassítása, illetve annak érdekében, hogy hosszú távon mentes legyen az ország a betegségtől – mondta az országos főállatorvos szerdán az M1 aktuális csatornán.

Virtuális Trimble Roadshow – 2021. február 10-én!

A koronavírus-járvány miatt virtuálisan rendezi meg precíziós növénytermesztési roadshowját az AXIÁL Kft.

Elhunyt Dr. Mocsári Endre az állatorvostudományok kandidátusa

A Mocsári család és a Topigs Norsvin Közép-Európa Kft. mély fájdalommal tudatja, hogy a szeretett férj, apa, barát, és kolléga 2021 január 20-án rövid szenvedés után elhunyt.

Így lesz szójahéjból 3D-nyomtatóanyag

Az amerikai Louisville-i Egyetemen kutatói kifejlesztettek egy eljárást, amellyel a szójafeldolgozásból visszamaradó szójabab maghéjból funkcionális 3D nyomtatási anyagot lehet előállítani.

Nem kell többé kasztrálni a malacokat: a tudósok találtak egy másik megoldást

A német Friedrich-Löffler Állatgenetikai Intézet kutatóinak, Dr. Björn Petersen irányításával sikerült elérniük, hogy génszerkesztés segítségével a sertésembriók Y-kromoszómáinak alakulását befolyásolva, a születendő malacok nemi jellegét megváltoztassák.

Nincs még vége a télnek, csak szünetel kicsit

A következő napokban egy kis nyugalom jön, ezt követően azonban továbbra is változékony marad az időjárás.

Tervezd meg álmaid kertjét – ötletbörze tavaszra

Télen a kertészkedők kötelező szabadságra vonulnak, legfeljebb a benti zöldek ápolása enyhítheti az égető kertészkedési vágyat. A hideg évszak hetei ugyanakkor nemcsak tétlenségre kárhoztatnak, hanem lehetőséget is kínálnak, hiszen ebben az időszakban alkalom nyílik a tervezgetésre, a kertről való gondolkodásra, mégpedig a cselekvési…

Felelőtlen horgászok veszélyeztetik a vízimadarakat

Komoly veszélyt jelent a vízimadarakra nézve a hátrahagyott horog és damil, illetve az eldobált szemét.

Nagy lépés az állatvédelemben! Megalakult az Állatvédelmi Központ

Az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) új szervezeti egységeként január elsején kezdte meg működését az Állatvédelmi Központ, amelynek feladata az edukáció mellett, hogy tudományos hátteret biztosítson az állatvédelem területén dolgozó valamennyi szereplőnek – hangzott el az intézményt bemutató keddi sajtótájékoztatón.

Kimozdulnál a hétvégén? Segíts fülesbaglyokat számolni!

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) idén is meghirdeti az erdei fülesbaglyok telelőhelyeinek országos felmérését. A lakosság bevonásával tartott akció január 29-től február 1-ig tart.

Üvegdarabok lehetnek egy magyar gyártó sajtjaiban

A Kőröstej Kft. elővigyázatosságból visszahívja a forgalmazásból egyes Kőrösi sajtkorong elnevezésű termékeit, mert üvegdarab lehet bennük – hívta fel a figyelmet a vállalat kedden.

Horror egy sertéstelepen – több hónapos tetemek és patkányok mindenfelé

Gyomorforgató felvételek kerültek elő egy francia sertéstelepről.

Ezek a gazdák nem vártak senkire – maguk szálltak szembe a szárazsággal!

Agroinform
-
 Tegnap 11:08Gazdaság

A Homokhátságon mára szinte kilátástalanná vált a vízhiány: egyre kevesebb a csapadék, és süllyed a talajvízszint. A gazdák nem vártak ölbe tett kézzel: földjeik termőképességének visszaállítása érdekében összefogtak és maguk állítják meg az elsivatagosodást.

Egyre szorultabb helyzetben a sertéságazat: Magyarország azonnali uniós intézkedéseket sürget

Az Európai Unió mezőgazdasági és halászati minisztereinek január 25-i videokonferenciáján Magyarország azonnali intézkedéseket sürgetett a sertéságazat helyzetének javítására. A tanácskozáson tizenhárom tagállam – köztük Magyarország – kérésére kiemelt téma volt a sertéságazat helyzete.