Találatok: 73 hír

30 ezer látogatója volt a debreceni Farmer Expónak

Négy nap alatt 30 ezer látogatója volt Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításának és vásárának, amely vasárnap este ért véget a Debreceni Egyetem (DE) Böszörményi úti agrárcampusán – közölte Vaszkó László vásárigazgató az MTI-vel.

A szőlészek szerint nagyon jó évjárat lesz a 2019-es

Agroinform
-
  Tegnap 17:00 Gazdaság

A szőlészek visszajelzései alapján nagyon jó minőségű évjárat előtt állunk – mondta Brazsil Dávid, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa főtitkára az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

A sok nyertes pályázó igazolja a Magyar falu program sikerét

A sok pályázó és a sok nyertes igazolja a Magyar falu program sikerét, illetve azt, hogy valós igényekhez igazodó pályázatok jelentek meg a program keretében – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Veszprém megyei Bakonynánán tartott sajtótájékoztatóján.

A ló szeretetét a génjeinkben hordozzuk

Az infrastrukturális beruházások és a magyar lótenyésztés támogatása mellett a lovas kultúra iskolai nevelésbe illesztését nevezte a Kincsem Nemzeti Lovas Program fő céljának Dallos Gyula, az Agrárminisztérium miniszteri biztosa a Keszthelyi Georgikon Lovas Napok keretében megtartott pénteki konferencián.

Ezek a gépek már nem másolatok – új török traktor az európai piacon

Agroinform
-
  Tegnap 12:46 Autó-motor

Évről – évre egyre több török traktor és mezőgazdasági gépgyártó jelenik meg az európai piacon. Ezúttal egy újabb keleti traktorújdonságot mutatunk be.

Még aktuális a tárolási és ipari gyökérzöldségfélék fejtrágyázása

Agroinform
-
  Tegnap 11:00 Gazdaság

A magas termelési költségek miatt egy magas szintű talajművelés mellett átgondolt, okszerű trágyázásra van szükség. Ehhez adunk tanácsokat cikkünkben.

Túlnyomóan napos, száraz, melegedő idő valószínű a továbbiakban

A jövő héten csupán helyenként alakulhat ki zápor, zivatar, de a szél időnként megerősödik.

Bakonytamási Lovas és Traktoros Családi Nap

Agroinform
-
  Tegnap 08:00 Kultúra

Mezőgazdászok figyelem! Augusztus 18-án újra dübörögnek a lóerők Bakonytamásiban! Mindenkit szeretettel várunk!

A somlói borokat méltán nevezhetjük gyógyboroknak

A borfesztiválhoz hasonló rendezvények jelentősen hozzájárulnak a térség ismertségéhez, formálják a Balaton-régió arculatát – mondta Nagy István agrárminiszter szombaton a Somlói Juhfark Fesztivál megnyitóján Somlószőlősön.

Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

Agroinform
-
  19.08.17 18:00 Tudomány

Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez – hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.

A német cseresznyetermelés az idén túlszárnyalta a tízéves átlagot

Agroinform
-
  19.08.17 17:00 Gazdaság

A németországi cseresznyetermelés az idén túlszárnyalta a tízéves átlagot, a kereslet növekedése miatt mégis nagyobb importra volt szükség.

Végre növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

Növekedésnek indult a 2017-es visszaesést követően tavaly a főtevékenységként halászatot és halgazdálkodást megjelölő vállalkozások száma, ezzel párhuzamosan a szektor összesített nettó árbevétele is közel 18 milliárd forintra emelkedett, egy évvel korábban 16,82 milliárd forintot tett ki – közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-hez…

Gyenge lesz az almatermés, erős lesz a kereslet

Erős keresletre számítanak a magyar almatermelők, mivel az idei termés a 600-650 ezer tonnát kitevő többéves átlagmennyiségtől várhatóan gyengébb, mintegy 450-500 ezer tonna lehet majd – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) pénteken az MTI-vel.

Napos, meleg időnk lesz, futó zápor csak elvétve lehet

Egyre melegebb, szárazabb levegő érkezik fölénk. A hosszú hétvége második felében egyre inkább 30 fok fölötti hőmérsékletre készülhetünk. Szombattól az ország döntő részén már nem lesz csapadék, csak elvétve lehet futó zápor, zivatar.

A török paradicsomsűrítmény-import már meghaladja a megengedett vámmentesen behozható mennyiséget

Agroinform
-
  19.08.17 12:24 Gazdaság

Törökország paradicsomsűrítmény-importja január-június időszakra már meghaladta a vámmentes importkvóta-mennyiségét, amit a kormány a 2018-as gyenge termelési szezon miatt korábban meghatározott.