Találatok: 46 hír

A kínai XAG Agri-tech óriás 20 millió hektár területen alkalmazza növényvédő drónjait

Agrofórum
-
  Tegnap 15:02 Mezőgazdaság

Napjainkban rengeteg információ kering a világhálón, különféle kialakítású és feladatú drónokról. A következőkben egy kínai társaságot, gyártmányait és tevékenységét mutatjuk be, mivel az alkalmazás mértéke meghökkentően nagy.

Milyen kórokozó támadta meg a pünkösdi rózsa leveleit?

Agrofórum
-
  Tegnap 13:05 Mezőgazdaság

K. Teréz kérdése: Nyár végétől sötét színű nagy foltok terjednek a pünkösdi rózsáim levelein. Minden évben visszatérő betegség. Tudok védekezni ellene?

Repülési engedélyt kapott egy permetező drón Dél-Afrikában

Agrofórum
-
  Tegnap 11:17 Mezőgazdaság

A dél-afrikai földek felett rövidesen több ilyen permetező robot fogja átvenni a növényvédelmi munkát, miután az Agras Mg-1P modell teljesíti az összes előírást – tudósított a Business Insider.

Ma kezdődik a 2019. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó adategyeztetés

Agrofórum
-
  Tegnap 08:47 Mezőgazdaság

2019. október 14-én megkezdődik a területalapú egységes kérelmeket érintő egyes hibákat tartalmazó adategyeztető végzések kiküldése az ügyfeleknek, vagy azok képviselőinek.

Nem került forgalomba hazánkban szennyezett német tej

Szennyezettség miatt visszahívta egyliteres kiszerelésű zsírszegény friss tej termékét pénteken a legnagyobb német tejfeldolgozó társaság, a Dmk. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szerint Magyarországra nem érkezett ebből a termékből.

Változik a bor íze a klímaváltozás miatt

Agrofórum
-
  19.10.13 09:57 Mezőgazdaság

A 2018-as év az aszály ellenére kiváló évjárat volt a német bor számára. Az éghajlat melegedésével azonban a rizling, a Németország leghíresebb borának íze kezd megváltozni.

A sokoldalú kalcium: érdemes-e kukoricának adni?

Agrofórum
-
  19.10.13 08:57 Mezőgazdaság

A kalciumtrágyázás egyre nagyobb szerepet kap a modern szemléletű növénytermesztésben. A kalcium ugyanis kulcsfontosságú a sejtfal és sejtmembrán felépítésében.

Visszatérő probléma: verticilliumos hervadás Magyarországon

Agrofórum
-
  19.10.13 05:29 Mezőgazdaság

Hazánkban a Verticillium dahliae Kleb. gombafaj főként fiatal csonthéjas ültetvényekben okozhat jelentős károkat, jellemzően kajszi, de cseresznye, meggy, szilva és mandula esetében is.

Szent Márton Újborfesztivál és Libator – Szentendre

Agrofórum
-
  19.10.12 18:09 Mezőgazdaság

Libaételek és borok kerülnek terítékre, Szent Márton-napi népszokások elevenednek meg a Márton-napi fesztiválon Szentendrén 2019. november 9-10-én.

András-napi vásár Nagykőrösön

Agrofórum
-
  19.10.12 17:30 Mezőgazdaság

Nagykőrös városban nagy hagyományokra tekint vissza a vásározás, az idei András-napi Vásárra 2019. december 1-jén kerül sor.

XIX.Tatai Vadlúd Sokadalom

Agrofórum
-
  19.10.12 16:59 Mezőgazdaság

A rendezvénynek helyszínt adó Öreg-tó olyan különleges madár-pihenőhely, melyet egy város szinte teljesen körülvesz. Tata a “Vizek Városa”, ahol a természeti és épített környezet egymásba fonódik: a város közepén, a tó partján van Magyarország legjelentősebb vízi vára. Szeretettel várják Önt is a vadludak és a természet ünnepén 2019.…

Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár

Agrofórum
-
  19.10.12 15:59 Mezőgazdaság

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár 2019. november 8. és 2020. január 1. között várja a látogatókat a főváros egyik legszebb főterén, a Vörösmarty téren.

Lassult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése augusztusban

A zöldségek, a gyümölcsök és a burgonya áremelkedésének jelentős lefékeződésének köszönhetően a júliusi 8,1 százalékosról augusztusban 4,2 százalékra lassult a mezőgazdasági termelői árak éves növekedési üteme - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (Ksh) pénteken megjelent legfrissebb adataiból. Az élőállatok és állati termékek…

Magyarok Vására – Jászberény

Agrofórum
-
  19.10.11 13:48 Mezőgazdaság

Magyar termelők és kézművesek termékei, valamint ingyenes íjászat várja a látogatókat Jászberényben 2019. november 17-én a Magyarok Vásárán.

Jövő szerdától indul az agrártámogatások előlegfizetése

Jövő szerdán indul a Magyar Államkincstáron keresztül a mezőgazdasági termelőknek nyújtott agrártámogatások előlegfizetése, amely idén 240 milliárd forintot tesz ki - mondta Nagy István agrárminiszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.