Találatok: 39 hír

Új piacokat keresnek a német búzának

Agrofórum
-
  Tegnap 08:10 Mezőgazdaság

A német búzaexportőrök olyan új piacokra való belépés lehetőségét keresik, mint Kína, Mexikó és Indonézia, mivel úgy látszik, hogy Szaúd-Arábia megnyitja a kaput az Oroszországból származó gabona előtt – jelentette be a német ágazati szövetségre hivatkozva a Reuters.

“Parlagfű kisokos”: a Nébih ingyenes kiadványa általános iskolásoknak

Agrofórum
-
  Tegnap 07:38 Mezőgazdaság

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az új tanévben is az általános iskolák figyelmébe ajánlja a „Parlagfű kisokos” című információs füzetet. A megújult formátumú, játékos kiadvány a 2-4. osztályos tanulók számára nyújt hasznos tudnivalókat hazánk legelterjedtebb allergén gyomnövényéről és a vele szembeni védekezésről. A…

Mi rágja a rózsám leveleit?

Agrofórum
-
  Tegnap 05:37 Mezőgazdaság

V. Erzsébet kérdése: A rózsák levelein szép sorban függeszkedve zöld testű, sötét fejű hernyók rágnak. Milyen károsítók ezek? Miként védekezhetek ellenük?

Szőlőtermesztés a vulkánok árnyékában

Agrofórum
-
  Tegnap 04:36 Mezőgazdaság

Holdbéli tájhoz hasonlít a Kanári-szigetek egyik tagjának, Lanzaroténak jó része. Itt máig annyira erős a vulkáni tevékenység, hogy vannak helyek a Timanfaya Nemzeti Parkban, ahol a turistalátványosságként szénacsomót dobnak egy-két méter mély üregekbe, amelyek ott azonnal lángra kapnak. És a vulkanikus hegyek oldalában szőlőtermesztés…

Mi bántja a mandula termését?

Agrofórum
-
  19.08.16 11:22 Mezőgazdaság

F. Klára kérdése. Mézgásodást figyeltem meg mandulám termésein, melyek sajnos idő előtt le is hullanak. Mi bánthatja a terméseket?

1600 tulajdonosa van 8,5 hektárnak

Agrofórum
-
  19.08.16 09:42 Mezőgazdaság

Jó esély van arra, hogy az osztatlan közös tulajdonú földek helyzete a kitűzött céldátumig rendeződjön. Már csak azért is hasznos lenne, mert ezeket a területeket be lehetne vonni a mezőgazdasági termelésbe.

Agrárminiszter: a tegnap módszereivel nem lehet eredményesen megküzdeni a ma kihívásaival

Háromszáz kiállító részvételével megnyílt Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, a Farmer Expo csütörtökön Debrecenben.

A védővámok ellenére is megéri sajtot exportálni az arab térségbe

Agrofórum
-
  19.08.16 09:23 Mezőgazdaság

Különböző országokra szabott egyedi termékekkel lehet leginkább érvényesülni az arab országok tejtermékpiacán. Egy magyar cég tudott is élni a lehetőséggel. Ám ezen államok termelése is erősödik.

Terményárak: felkavarodott az állóvíz – erős áresés a piacokon

Agrofórum
-
  19.08.16 09:08 Mezőgazdaság

Vártuk az Usda augusztusi becslését, jelezték frissítik az Usa vetésterületi és várható hozam adatait, de a többség nem azt kapta, mint amit várt.

Miért nem érik be teljesen a szeder?

Agrofórum
-
  19.08.16 05:46 Mezőgazdaság

R. Istvánné kérdése: Szeder terméseim egy része világosabb, olyan mintha nem érett volna meg. Mi okozza ezt?

Csak közepes a termés őszi búzából

Az idei aratási idény véget ért, befejeződött az összes nyári aratású szántóföldi növény betakarítása. Az idei nyár első felét jellemző, viharokkal tűzdelt időjárás ellenére a gazdálkodóknak sikerült tartani az aratás átlagos ütemtervét.

Mosolyogni fogsz – Ford Ranger Raptor teszt

Agrofórum
-
  19.08.15 13:10 Mezőgazdaság

Egy pickup a gazdálkodó egyik leghűségesebb társa lehet. Több, mint munkaeszköz, afféle iroda is, hiszen rengeteg időt tölt benne. Pénzt is keres vele, ugyanis ezzel járja a határt, ellenőrzi az állományokat, ezzel visz olykor vetőmagot, műtrágyát, ebédet a kombájnosnak. És hogy mindezt jókedvűen tegye, arról képes gondoskodni a Ford Ranger…

Elengedhetetlen a talaj szervesanyag-utánpótlása

A fenntartható és hosszú távú gazdálkodáshoz elengedhetetlen a talaj szervesanyag-utánpótlásának biztosítása - jelentette ki az agrárminiszter a baromfitenyésztéssel foglalkozó Baromfi-Coop Kft. 2,6 milliárd forintból felépített új szervesanyag-kezelő központjának átadásán szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírjákóban.

Rusztikus vöröshagyma leves

Agrofórum
-
  19.08.15 11:52 Recept

A vöröshagyma véleményem szerint még nem rontott el semmilyen ételt. Én szinte minden főzést hagymapirítással kezdek. Az utóbbi időben rengeteg vöröshagyma termett a kertünkben, ezért is alkottam meg ezt a krémes, lélekmelengető levest.

Már nincs türelmi idő a parlagfű kötelező irtására

Ettől az évtől megszűnt a földtulajdonosok és földbérlők kötelező parlagfűirtására vonatkozó türelmi idő - mondta a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (Naik) főigazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán.