Találatok: 75 hír

Hét megyében rendeltek el mától tűzgyújtási tilalmat

2020. április 3-tól – a fokozott tűzveszély miatt – hét megyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza. Kiemelten felhívják a figyelmet arra is, hogy…

Rövidesen elindul a jégeső elleni védekezés

Rövid időn belül, április közepén kezdődik az országos jégkármérséklő-rendszer védekezési időszaka. A rendszer előkészítését és üzemeltetését – a koronavírus-járvány miatti – szigorú munkavégzési folyamatok és előírások szerint végzik a generátorkezelők és a regionális telephelyeken dolgozók.

Nincs fennakadás a gabonaszállításban a járvány miatt

Folyamatos az áruforgalom a járványügyi helyzet és az ahhoz kapcsolódó intézkedések ellenére az agráriumban, a gabona és más szemes termények, áruk ki- és betárolása is az év ezen időszakában megszokott módon zajlik - közölte Halmos Gábor, az országszerte 13 raktárteleppel és mintegy 200 ezer tonna tárolókapacitással rendelkező…

Engedélyezik az idénymunkások beutazását Németországba

Feloldják a koronavírus-járvány miatt márciusban elrendelt teljes tilalmat és az ágazat munkaerőigénye miatt szigorú szabályok mellett mégiscsak engedélyezik több tízezer külföldi mezőgazdasági idénymunkás beutazását Németországban a szövetségi belügyminisztérium és a mezőgazdasági és élelmezési minisztérium csütörtöki…

Vásároljon új John Deere kombájnt kedvező árfolyamon, amit kifizethet akár terménnyel is!

Új kombájnberuházásnál a gép műszaki és specifikációs tulajdonságai mellett sokszor az egyik legfontosabb kérdés a különböző beruházást segítő megoldások lehetőségei a finanszírozás tekintetében. A legújabb Kite akcióban többféle megoldással igyekeznek segíteni a leendő kombájnvásárlókat ezen a területen is.

Gazdainfó: hétfőn startol az egységes kérelem beadása

A járványügyi helyzet miatt talán a megszokottnál is nagyobb fejtörést fog okozni az egységes kérelem beadása, főleg azoknak a gazdálkodóknak, akik nincsenek informatikai eszközök és tudás birtokában.

A Caterpillar így reagál a koronavírus okozta helyzetre

A Caterpillar nem emeli a vezetők, menedzserek és a munkavállalók bérét sem, valamint az idei bónusz kifizetését is eltörölte.

A pánikvásárlások csökkenése miatt gyengül a búza kurzusa

A tegnapi mínusz után a búza ára újabb 1,3 százalékkal csökkent Chicagóban. A kukorica 0,3, a szójabab pedig 0,4 százalékkal lett olcsóbb. Európában egyedül a repce drágult a fontosabb agrártermékek közül, a malmi búza, a takarmánybúza és a kukorica olcsóbb lett. Kanadában a repce árjegyzése 0,3 százalékkal került lejjebb és 473,3 kanadai…

Ha elkapják a vírust, a juhokat akkor is etetni kell

A juhok legelőjén már épül a villanypásztor, hogy emberi erőforrás nélkül se legyen baja az állománynak, miközben a piaci helyzet minden eddiginél bizonytalanabb az olaszországi állapotok miatt. Megyesi Elemér és családja a koronavírus-járvány miatt a legrosszabbra is felkészül a Hajdú-Bihar megyei, tiszagyulaházai tanyán.

Milyen méhkímélő megoldás létezik puszpángmoly ellen?

F. Anna kérdése: Virágzik a puszpángbokrom, és szeretném lepermetezni puszpángmoly ellen. Mivel kezelhetem, hogy a bokor virágait látogató méheket ne pusztítsam el?

Szén-dioxid-trágyázás

A fogalom hallatára sokan felkapják a fejüket - gázzal trágyázni (?) -, míg mások már évek óta, mint bevett termesztési eljárást alkalmazzák a zöldséghajtatásban.

Csökkentek a világpiaci élelmiszerárak márciusban

Márciusban komoly mértékben csökkentek a világpiaci élelmiszerárak februárhoz képest, részben a koronavírus miatti keresletvisszaesés hatására.

Fertőzött vetőburgonyát találtak Somogy megyében

A burgonya baktériumos hervadását és barna gumórothadását okozó Ralstonia solanacearum károsítót mutatott ki az egyik holland származású vetőburgonya-tételben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az azonos fémzárszámú tételből két Somogy megyei céghez szállítottak – 47.500 kg, illetve 3.750 kg…

Megfelelő intenzitással dolgoznak a mezőgazdasági járművek

A mezőgazdasági járművek az egy évvel ezelőtti időszakhoz hasonló intenzitással dolgoznak. Ez derül ki a flottakövetési szolgáltatást is nyújtó i-Cell járműkövető rendszerének adatai alapján. Az adatok természetesen az i-Cell ügyfeleinek járműmozgását mutatják, így tendenciákra lehet belőlük következtetni, de nem tekinthetők országosan…

Nem változik a tojás ára húsvétig

Húsvétig már nem változik a tojás ára a koronavírus okozta helyzet miatt - közölte a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke csütörtökön a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország című műsorában.