Találatok: 59 hír

A régi Rába újjászületése – HT-300 traktor a földeken

Bármennyire is szerették a dolgozók, a Besenyőtelki Agrár Zrt. 31 éves Rábájával az idők során egyre több lett a gond, folyamatosan meghibásodott, így végül leselejtezték. A magyar traktor előnyeiről azonban nem feledkeztek meg a cégnél, így amikor lehetőség adódott rá, a Huntractor Kft.-t megbízva újjáélesztették a fehér-sárga erőgépet.

Gazdainfó: Ne felejtsen el vasárnapig felügyeleti díjat utalni!

Január 31-e, azaz ennek a hétnek az utolsó napja, vasárnap nem csak az arra kötelezetteknek jogvesztő határidő a web-Gn beadására, hanem a 2020. évi bevalláshoz kapcsolódó élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletének fizetési határideje is.

Sürgős intézkedésekkel javítanák a sertéságazat helyzetét

Az Európai Unió mezőgazdasági és halászati minisztereinek január 25-i videokonferenciáján Magyarország sürgős intézkedéseket sürgetett a sertéságazat helyzetének javítására. A tanácskozáson tizenhárom tagállam - köztük Magyarország - kérésére kiemelt téma volt a sertéságazat helyzete.

Tavaly is a Ford F-sorozat volt a világ legkeresettebb pick-upja

A világ legkeresettebb pick-up modelljeinek listáját 2020-ban ismét a nagy múltú, amerikai stílusú változatok vezették. A „sivatag királyának” is hívott Toyota Hilux is fel került a listára, de a Great Wall Wingle 5 és a Chevrolet Blazer is pozíciót szerzett.

Nőtt a borfogyasztás, pedig bezártak az éttermek

A közelmúltban jelentősen megnőtt a borfogyasztás Németországban. A már lezárult, 2020. július végéig tartó borászati szezonra vonatkozóan a mérleg 20,7 literes átlagos fogyasztást mutatott lakosonként. Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal 2019-es adatai szerint az egy főre jutó átlagos borfogyasztás 5,3 liter volt.

Kína, India és Törökország a legnagyobb paradicsomtermelők

A világ tíz legtöbb paradicsomot termelő országa között csak két Eu-s tagállam van, Olaszország és Spanyolország. A legtöbb paradicsomot, 62,76 millió tonnát Kínában termelik. Magyarországon 180 930 tonna paradicsom volt a termés mennyisége 2019-ben.

Szárnyal a kukorica ára a világpiacon

Kitartott a jó hangulat az agrárpiacokon kedden. Chicagóban a búza 2,8 százalékkal, a kukorica látványos 4,1 százalékkal, a szójabab 2,1 százalékkal, a repce pedig 4 százalékkal drágult. Párizsban is mind a négy kiemelten figyelt agrártermék, a malmi búza, a repce, a kukorica és a takarmánybúza is drágult. Ráadásul mind a négy a…

Hogyan virágoztassuk újra a cikláment?

Agrofórum
-
 Ma 05:37Otthon

A hazai piacon a virágai változatos színskálában megtalálhatóak, elsősorban az őszi és a téli hónapokban keresettek.

Valószínűleg elmarad az AGROmashEXPO

Tekintettel a Covid-19 járvánnyal kapcsolatos jelenlegi helyzetre, a Hungexpo Zrt. várakozása, hogy a korlátozások – figyelemmel a kormányzati nyilatkozatokra - várhatóan a február 1-jei lejárati időpontot követően meghosszabbításra kerülnek. 

Új Monilia faj fertőz a gyümölcsöskertekben

Meggyfánkon, miután lehullottak ősszel a levelei, az tűnt fel, hogy sok aszalódott termés maradt rajta. Ez egy koros fa, korábbi években ilyet nem észleltünk. A fa alatt talált terméseken mind barnás-szürke színű bevonat látszik. Mi okozhatta ezt a betegséget?

Hazánkban is lehet áfonyát termeszteni?

Az alapfaj fagytűrő képessége kimagasló, ezért hidegebb termőhelyen is sikeresen nevelhetőek.

A nektarinok is őszibarackfajták? Milyen nektarinfajták ajánlhatóak termesztésre?

A nektarinok céltudatos nemesítése az 1930-as években indult el, jobb áruminőséget adó fajtáik pedig az 1950-es évektől kezdtek elterjedni. Magyarországon az őszibarack termésmennyiségéből jelenleg kb. 15–20%-kal részesednek a nektarinok.

Kertfelújítást tervez? Ezt az állami támogatást igényelje!

Az új családi otthonteremtési támogatások igazán széles körben biztosítanak lehetőséget a családok jólétének fokozására, a kedvezmények között pedig olyan is megtalálható, amelyet a kert felújítására fordíthatnak az igénylők.

Terményárak: szerdáig tartott a szárnyalás

A 3. héten látszólag alapvető változás jött, pedig csak egy tényező mozgatta a piacokat és ez a sokat emlegetett spekuláció.

Félmilliárd dollárból fejleszt a Wolt futárszolgálat

A finn élelmiszer futárszolgálat Wolt 530 millió dollár forrást vont be. A Budapesten is jelen lévő start-up hétfőn közölte a hírt. A több mint félmilliárd dollárt számos befektetési vállalkozásból vonták be az éttermi ételek szállításán túlmutató terjeszkedés finanszírozására.