Találatok: 61 hír

Mától lehet benyújtani a Zöld Forrás pályázatot

Magyarország környezetpolitikai céljainak – úgy, mint a természeti értékek védelme, az erőforrások takarékos-, hatékony- (fenntartható) használata, továbbá az emberi egészség környezeti feltételeinek javítása – a Nemzeti Környezetvédelmi Program ad átfogó keretet. A civil szervezetek kiemelkedő szerepet vállalnak abban, hogy e célkitűzések teljesül

Ágaprító rappel hangol az AGROmashEXPO-ra a Szakadáth Gépker

Benzinnel, árammal, kardánnal hajthatod, nem kell alatta a zsákot sem tartanod - derül ki a Szakadáth Gépker formabontó ágaprító rapjéből.

Vége az áremelkedéseknek – elszálltak az álmok?

Január második hetében megtört az emelkedő trend és a hét közepén a negatív hírek kerültek túlsúlyba.

Sikerszakma lett az agrárgépészet

Öt év alatt 70 százalékkal nőtt az agrárgépész szakmát választó diákok száma. A legtöbben a versenyképes jövedelem, a csúcstechnológiás gépek és a természet közelsége miatt választják a mezőgazdasági pályát, sokan a szakközépiskola elvégzése után azonnal elhelyezkednek.

Megjelent a vízháztartási tájékoztató januári kivonata

Megjelent az Országos Vízügyi Főigazgatóság által elkészített Operatív Aszály és Vízhiány című értékelésről szóló Integrált Vízháztartási Tájékoztató (Vhte) és annak 2020. januári kivonata.

Az aláírás hetét mínusszal zárta a szójabab

Múlt héten a szójabab árjegyzése 1,8 százalékkal csökkent, míg a kukoricáé 0,9 százalékkal a búzáé pedig 1,4 százalékkal emelkedett.

A 2020-as év természeti értékei

Hazánk természeti értékei vitathatatlanok, megbecsülést érdemlők. Természetvédő csoportok és szakemberek immár több éves hagyományt követve, minden évben megválasztják az év faját több kategóriában. Ennek célja a figyelem felkeltése az adott faj iránt, akkor is, ha fokozottan védett, és akkor is, ha kevésbé ismert fajról van szó.

Több mint egy mester, több mint egy mesterség – debreceni mézeskalács manufaktúra

Agrofórum
-
  Tegnap 09:36 Mezőgazdaság

Tokni, eizol, cekász, streiholt: nem halandzsa szavak ezek, bár valószínűleg legtöbbünk fülének idegenül hangzanak. Egy illatos-édes süteményhez, a mézeskalácshoz, illetve annak készítéshez kapcsolódnak. Radics László népi iparművésszel, a Népművészet Mesterével, a szakmája gyökereiről, a több száz éve szinte teljességgel változtatás…

Mindent a kakaóról

Agrofórum
-
  Tegnap 04:51 Mezőgazdaság

Melyik fajtájából készül a legfinomabb étcsokoládé? Milyen fajtáit és hol termesztik? Hogy néz ki maga a növény? Íme a kakaó!

Gazdainfó: tovább terjed a madárinfluenza; januári határidők és Agromash

Idén 2020. január 22–25. között rendezik meg a 38. AgromashExpo Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítást, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-és Gépkiállítást. A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvényén csaknem 350 kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait a Hungexpo Budapest Kongresszusi…

Megnyitotta kapuit a berlini Nemzetközi Zöld Hét

Elkezdődött pénteken Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche - Igw), a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti kiállítása és vására, a magyar standot Nagy István agrárminiszter nyitotta meg.

Szárnyal a kukorica az árutőzsdén

Agrofórum
-
  20.01.18 10:33 Mezőgazdaság

A kukorica 3,8 százalékkal lőtt ki, a búza 1, a szójabab pedig 0,6 százalékkal kerül többe a chicagói árutőzsdén.

Egy hónapon belül jöhet a Bayer megállapodás

Agrofórum
-
  20.01.18 09:37 Mezőgazdaság

Óvatosan optimistán nyilatkozott a Roundup perben eljáró közvetítő (mediátor).

Elérhető a 2019-es téli élelmiszerlánc-ellenőrzés záró eredménye

Agrofórum
-
  20.01.17 13:33 Mezőgazdaság

A téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés – a korábbi évekhez hasonlóan –decemberben zajlott az ország teljes területén. A kormányhivatalok és a Nébih szakemberei csaknem 2.600 létesítményt és több mint 13.800 élelmiszert vizsgáltak. Az előző évhez képest több esetben kellett lejárt, illetve ismeretlen eredetű termékek forgalmazása…

Napelemekkel látják el az afrikai sörfőzdéket

Agrofórum
-
  20.01.17 12:36 Mezőgazdaság

Napenergia panelekkel szereli föl az Ab InBev az afrikai sörfőzdéit.