Találatok: 58 hír

Gyümölcsös pezsgőkkel rukkolt elő a Varga Pincészet

A Magyarországon évente 14 millió palack bort értékesítő badacsonyörsi Varga Pincészet mostantól nemcsak borokat, hanem prémium pezsgőket is készít. Több éves tapasztalatgyűjtés, kísérletezés eredménye a Friss Aranymetszés Extra Dry gyümölcsös pezsgőcsalád, amit az elmúlt évek egyik legkedveltebb fajtája az Irsai Olivér, illetve a…

Case IH újdonságok az Agritechnicán

A Case Ih új fejlesztéseinek széles skáláját (traktor, kombájn, bálázó) mutatta be a kiállításon, ahol az új Lb436 Hd bálázó a “Szalma és takarmány” kategóriában, míg a DataConnect az “Elektronika” kategóriában nyerte el az “Az év gépe 2020” díjat.

Az exportőrök kitartása eredményt hozott

December első hetében lényeges új fundamentális tényező nem játszott szerepet az árak alakításában, de mind a növény- mind a kőolaj árak tudták erősíteni pozíciójukat.

GMO-mentes Magyarországért Egyesület: már az Erste Bank is a pártoló tagok sorában

A magyar mezőgazdaság az előtte álló kihívásoknak csak az összefogás kiszélesítésével tud megfelelni. Az Erste Bank, mint a szektor meghatározó finanszírozója, odaáll minden olyan kezdeményezés mellé, amely ezt elősegíti. A Gmo-mentes Magyarországért Egyesület az egyik legjobb példával szolgál arra, hogy közösségi célokat az egyéni…

Kéthetes csúcson a szójabab ára

A kínai vásárlások miatt drágult érdemben a szójabab, ami a szójaolaj és áttételesen a pálmaolaj piacán is éreztette hatását. A kukorica és a búza kereskedésében kivárás figyelhető meg.

Pálinkát hozott a Mikulás a Mezőgazdasági Múzeumban

Műtárgyként állítja ki az elmúlt hat év legjobb pálinkáit a Magyar Mezőgazdasági Múzeum. A Vajdahunyad Várának vitrinjébe többek között feketeberkenye, jázmin szőlő és piros vilmoskörte pálinka került. A termékek kiállítását a Pálinka Nemzeti Tanács kezdeményezte, aki egyúttal újjáéleszt egy évtizedes hagyományt.

Megemelték az erdészeti gépberuházások támogatás keretösszegét

Erdőgazdálkodók figyelem! 2019. december 2-án a Széchenyi 2020 honlapon megjelent tájékoztatás szerint módosult a Vp5-8.6.1-17 Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások elnevezésű felhívás.

Permetező Unimog és öt felújított MB-Trac – Mercedes traktorszerelem Dunavecsén

Agrofórum
-
  Tegnap 13:38 Mezőgazdaság

Az elmúlt évtizedek egyik legkultikusabb márkáját jelentette és jelenti a Mercedes háromágú csillaga. Dunavecsén azonban nem személyautók viselik az emblémát, hanem mezőgazdasági gépek. Amikor ott jártunk, öt Mb Trac és egy Unimog sorakozott fel Kiss László családi gazdaságának udvarán, hiszen egyetemista fiával már régóta imádja…

Több időt kapott a Bayer a megállapodásra

A Roundup miatti, januárban esedékes két tárgyalást mintegy 6 hónappal elhalasztják, így a Bayernek több ideje lesz arra, hogy peren kívüli megállapodás születhessen.

Milyen fenyőt válasszak az ünnepekre?

Beköszöntött a december, és hamarosan itt a karácsony. Ilyenkor minden évben felmerül a kérdés, hogy milyen karácsonyfát is vegyünk. Műfenyő, földlabdás, vagy kivágott? Ez az első dilemma, amin túl kell jutnunk. A földlabdás vagy cserepes fenyő kedvelőinek a Stihl szakemberei adnak hasznos tippeket a megfelelő fa kiválasztásához, valamint az…

A mezőgazdaság a legkiszolgáltatottabb az éghajlatváltozásnak

Az agrárgazdaság éghajlatváltozáshoz kapcsolódó kihívásairól és fejlesztési stratégiáiról tartott tájékoztatást az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (Nfft) pénteki ülésén a Parlamentben.

Optimizmus a gabonapiacon

A kiszivárgott hírek szerint egy lépéssel közelebb kerültek a megállapodáshoz a felek a kereskedelmi háború agrártermékekre vonatkozó fejezetében. Kína lemondana az egyes termékekre kivetett vámokra, de részletek még nem ismeretek.

Kockázatos és drága lenne az átállás ketrecesről mélyalmos tojástermelésre

Agrofórum
-
  Tegnap 07:58 Mezőgazdaság

Indokolatlannak, sőt egyenesen károsnak tartják a magyarországi termelők azon áruházláncok törekvését, amelyek 2025-től kirázólag alternatív, mélyalmos vagy volieres rendszerben előállított tojást forgalmaznának. Mindezt úgy, hogy a 2012-től hazánkban is 80-85%-ban alkalmazott, Eu szabványnak megfelelő, feljavított ketreces technológia…

Szarvasgomba célú erdőtelepítés

Agrofórum
-
  Tegnap 06:12 Mezőgazdaság

Termeszthető a szarvasgomba? Hogyan? Mennyi bevételt lehet ebből realizálni? Jelenleg pályázat is fut rá! Érdemes belefogni? Ezekről beszélgettünk a Szarvasgomba-termesztők Országos Egyesületének elnökével, Ulrich Józseffel, az első erre a célra telepített erdőben.

Hardi Percek IX. – Hardi FluidBox intellingens folyadékrendszer (Hardi Navigator „i”)

Agrofórum
-
  19.12.08 16:55 Mezőgazdaság

A Hardi Navigator „i” egy továbbfejlesztett, minimális nyomásvesztességgel dolgozó folyadékrendszerrel rendelkezik, amely a permetezőgép munkamenetéhez, feltöltéséhez és öblítéséhez szükséges valamennyi elsődleges funkciót kizárólag a munkazóna közepén elhelyezett elektromos vezérlővel működteti. A könnyen érhető szimbólumokkal jelölt,…