Találatok: 38 hír

Sikeres a madárinfluenza elleni harc

Sikerült megállítani a madárinfluenza terjedését Magyarországon, így július 10-től a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elrendelte a megfigyelési körzetek feloldását. Az intézkedéssel párhuzamosan – szigorú hatósági kontroll mellett – megkezdődhet az érintett telepek újratelepítése is.

Egyre jobban bíznak a Caterpillar jövőjében

Agrofórum
-
  Tegnap 15:47 Mezőgazdaság

Semlegesre módosították a Caterpillar ajánlását a Bank of America elemzői.

Termelői piac épül Letenyén

Termelői piacot és a piac igényeinek kiszolgálását szolgáló hűtőházat építettek Letenyén a Top (Terület- és településfejlesztési operatív program) keretében 236 millió forintból - mondta Farkas Szilárd, a város polgármestere az Mti-nek.

Elektronikusan is beadhatók a halgazdálkodási szakterület kérelmei

Július 8-ától már elektronikusan is benyújthatják a halgazdálkodásban érintett szereplők a halgazdálkodási szakterülettel kapcsolatos kérelmeiket, bejelentéseiket a Nébih Ügyfélprofil Rendszerén (Üpr) keresztül.

A Bayer finomít az ajánlatán

Agrofórum
-
  Tegnap 09:33 Mezőgazdaság

A hírek szerint a Bayer finomít az ajánlatán a Roundup egyezségben, miután a San Francisco-i bíró, Vince Chhabria szerint a megállapodás záradéka, amely a nem aláíró felperesekre vonatkozik, olyan, amelyet ő valószínűleg nem fog jóváhagyni.

Két hónapos csúcsra ért a búza árjegyzése

Agrofórum
-
  Tegnap 08:41 Mezőgazdaság

Chicagóban a búza árjegyzése 1,4 százalékkal, a kukoricáé 0,9 százalékkal, a szójababé pedig 0,5 százalékkal emelkedett. A repce árjegyzése 0,4 százalékkal mérséklődött. Európánban ma is jó hangulatban telt a kereskedés, mind a négy fontos agrártermék, a malmi búza, a kukorica, a repce és a takarmánybúza kurzusa is emelkedett.

Nyolc százalékkal drágultak az élelmiszerek

Agrofórum
-
  20.07.09 15:03 Mezőgazdaság

Az előző év júniusához viszonyítva az élelmiszerek 7,8 százalékkal drágultak, ezen belül a párizsi, kolbász ára 20,5 százalékkal, az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, friss hazai és déligyümölcs összesen) 18,1, a sertéshúsé 17,0, a cukoré 14,2, a szalámi, szárazkolbász és sonkáé 10,8 százalékkal lett magasabb.

Különösen fontos az ASP elleni védekezés aratáskor

A nyári mezőgazdasági munkálatok indulása fokozott körültekintést követel a sertéstartóktól is. A vírus ugyanis akár közvetett érintkezéssel, így a földekről betakarított terményekkel és eszközök közvetítésével is bekerülhet a telepekre. A házisertés-állományok védelme az egyik legfontosabb feladatunk az Asp elleni küzdelemben, ezért a…

Megkérdőjelezte a Bayer által javasolt egyezséget egy bíró

A Bayer és a mintegy 100 ezer felperes közti 9,5 milliárd dolláros megállapodás része, hogy létrehoznak egy tudományos testületet, amely eldönti, hogy a glifozát rákkeltő-e. A testület döntése kötelező érvényű lesz.

Globális adatok hatására lőtt ki a búza ára

Agrofórum
-
  20.07.09 08:03 Mezőgazdaság

Chicagóban kilőtt a búza árjegyzése, 4,5 százalékos ralit láthatott a piac. A kukorica 0,9 százalékkal került többe, azonban a szójabab vesztett értékéből, 0,4 százalékkal csökkent a kurzus. Európában egyértelmű volt a vevői túlsúly a kereskedésben, a malmi búza, a kukorica, a takarmánybúza és a repce is többet ért a nap végi záráskor, mint nyitásk

Mi a teendő a cseresznyével és a meggyel szüret után?

Agrofórum
-
  20.07.09 06:23 Otthon

Cseresznye- és meggyfám termését is leszüreteltük már. Van még a szüret után növényvédelmi teendőm velük? Mire kell ügyelni?

Megelőzhető az alma varasodása?

Agrofórum
-
  20.07.09 06:19 Mezőgazdaság

Almafám levelein a varasodás tünetei jelentek meg, a gyümölcsökön még nem találtam tünetet. Megelőzhető a fertőzés?

Szilvamoly, szőlőkabóca, lisztharmat – sok a feladat a gyümölcsösökben

Agrofórum
-
  20.07.09 06:06 Mezőgazdaság

Az elmúlt időszakban folytatódott a hamisítatlan nyári időjárás. A 30 Celsius fok körüli meleget csak időnként szakította meg egy-egy hidegfront, főként délen és keleten, ahol a zivatargócokban heves esőzések alakultak ki. Az éjszakai hőmérséklet általában 20 Celsius fok alá ritkán csökkent. Július első dekádja végén néhány napra kissé enyhült a…

Pöttinger újdonságok

Agrofórum
-
  20.07.08 16:32 Mezőgazdaság

A Pöttinger cég legújabb fejlesztési eredményei között a teljesítmény és minőségi mutatók mellett a környezet- és vadvédelemre is nagy hangsúlyt fektetett.

Mégsem olyan rosszak az időjárási kilátások

Agrofórum
-
  20.07.08 13:16 Mezőgazdaság

Chicagóban a búza árjegyzése 0,5 százalékkal emelkedett, a repce kurzusa is emelkedett, itt 0,8 százalékos volt a plusz. Azonban a kukorica 0,3 százalékot, a szójabab pedig 0,1 százalékot vesztett értékéből. Párizsban viszont jó napot fogtak ki a kereskedők. Mind a négy fontos termék, így a malmi búza, a repce, a takarmánybúza és a kukorica ára…