Találatok: 52 hír

Panasonic CO₂-es hűtős rendszer: precíz hőmérséklet-szabályozás a gombatárolásnál

A gomba nagykereskedők számára nem csupán hazánkban, hanem például Franciaországban is folyamatos kihívás, hogy biztosítsák a tárolóhelyiségekben azt a megfelelő hőmérsékletet, ami frissen tartja az árut, amíg az eljut a kiskereskedőkhöz és a vásárlókhoz. Egy franciaországi nagykereskedő – Extracèpes – 2020-ban teljesen felújította…

Brexit jött, munkás ment

A brexit most kezdte el csak igazán szedni ,,áldozatait”, mivel számos vendégmunkás nem hajlandó munkát vállalni a szigetországban.

Méhlegelők a kaliforniai mandulásokban

Kalifornián áll a világ mandulatermésének mintegy 80%-a, melynek a sikeres beporzás a kulcsa – amit megközelítőleg 2 millió méhcsalád végez a világ leghíresebb beporzási eseményének tartott mandulafa virágzási időszakban.

Túl sok a marokkói paradicsom az EU-ban

Az olasz, francia, és spanyol paradicsomtermelők hatósági panaszt tettek annak kapcsán, hogy Marokkó megsérti az Európai Unióval kötött paradicsom-kereskedelmet érintő megállapodást.

Vermeer innovációk a szálastakarmány-betakarításban

A Vermeer társaság négy új koncepciót dolgozott ki a szálastakarmány betakarításának fejlesztésére: szabadalmaztatott bálafelszedő robot, szabadalmaztatott fedélzeti csapágyhőmérséklet szenzorok, automatizált bálázást segítő technológia és üzemeltetési adat applikáció (Forage Commander). Ezek az új innovációk a munkaerőellátási…

Eső és pozíciózárás miatt csökkentek az árak Chicagóban

Amerikai mínuszokkal zárult a hét az agrártőzsdéken. Európában jobb hangulatban telt a kereskedési nap. Chicagóban a búza 0,1 százalékot, a kukorica 2 százalékot, a szójabab 2,1 százalékot, a repce pedig 4,1 százalékot vesztett értékéből. Európában a repce szintén mínuszban zárt, 1,9 százalékkal csökkent a kurzus, ezzel szemben a…

Új rizsfajták a fókuszban

Agrofórum
-
 21.07.31 09:37Mezőgazdaság

Egy új, a Rice folyóiratban publikált kutatás eredményei szerint olyan rizsfajtákat fedeztek fel Vietnamban, amelyek hozzájárulhatnak klímaadaptív rizsfajták nemesítéséhez. A munka jelenleg olyan fajták azonosítására irányul, amelyek nagyfokú vitalitásuk révén képesek lehetnek átvészelni a – klimatikus értelemben – kiszámíthatatlan jövőt.

Leggyakrabban elkövetett hibák a szobanövények gondozása során III.

Szobanövényeink gondozásának egyik sarkalatos pontja a hatékony növényvédelem. Sajnos számos hibát véthetünk a károsítók elleni küzdelemben, de tudatossággal és odafigyeléssel kiküszöbölhetjük ezeket!

Elkelt a világ legöregebbnek vélt whiskey-je

Agrofórum
-
 21.07.31 06:52Mezőgazdaság

Több, mint 130 000 dollárért kelt el az a 18. századi Bourbon Old Ingledew Whiskey, amelyet a világ legöregebb ismert párlataként tartanak számon ebben a kategóriában. Pontosan 137 500 dollárt fizettek érte a Skinner Auctioneers’ June Rare Spirits online aukcióján.

Mitől sárgulnak a mocsárciprusok a Duna mellett?

Agrofórum
-
 21.07.31 06:25Mezőgazdaság

25 évesek a mocsárciprus fáim, 1-2 éve elkezdett megváltozni a levél színe, a hat fából háromnál. Egynél teljesen, kettőnél részlegesen a sötétzöldről fakósárgára váltott. Termése van, levele nem hullik. Közvetlen kapcsolata van a Soroksári-Duna vízével, a víztől 1-2 m távolságra állnak. Mit tehetek értük? Válaszukat előre is köszönöm.

Jön a csokoládészínű paradicsom

Bőséges lett az idei paprika- és paradicsomtermés, és bár még mindig a hagyományos verziókat vásárolják a legnagyobb mennyiségben, nő a különlegességek, mint például a csokoládészínű vagy a koktél-, cherry- és snack paradicsom rajongótábora is. Az ötszáz termelőt tömörítő DélKerTész adatai szerint idén a friss piaci termékeknél, így a…

Magyar szabadalom a mezőgazdasági műanyaghulladék feldolgozására

A hulladék képződése, gyűjtése, hasznosítása, vagy ártalmatlanítása hatással van mindennapi életünkre és környezetünkre is. A körforgásos gazdaság szemléletének elterjedésével a hulladékra nem problémaként, hanem lehetőségként, alapanyagként tekinthetünk - hangsúlyozta az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes…

A száraz időjárás továbbra is gondokat okoz

Agrofórum
-
 21.07.30 08:01Mezőgazdaság

Enyhe vevői túlsúlyt lehetett tapasztalni az agrárpiacokon csütörtökön. Chicagóban a búza 2,3 százalékkal, a kukorica 1,3 százalékkal, a szójabab pedig szintén 1,3 százalékkal drágult. A szójabab 1,3 százalékkal lett olcsóbb. Európában a malmi búza, a kukorica és a takarmánybúza kurzusa emelkedett, miközben a repcéért kevesebbet kellett fizetni.

Európai hagymakörkép

Agrofórum
-
 21.07.30 06:37Mezőgazdaság

2021 a szélsőségek évének bizonyul, különösen a hagymatermesztés szempontjából.

Jelentősen nőttek a BASF agrárbevételei

Agrofórum
-
 21.07.30 05:49Mezőgazdaság

A Basf német vegyipari konglomerátum mezőgazdasági megoldások szegmensének 2,0 milliárd eurós árbevétele jelentősen meghaladta a 2020 második negyedévi szintet. Ennek oka elsősorban az összes régióban jelentősen megnövekedett volumen és a magasabb árak.