Találatok: 78 hír

Óriási sikert arattak a magyar borok Lengyelországban

Magyar borászati bemutatót tartottak csütörtökön Krakkóban. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (Hnt) rendezvényén a szervezet által a legutóbbi országos borversenyen díjazott 31 pincészet mutatkozott be a lengyel üzleti partnerek előtt.

Nem vesz vissza a tempóból az időjárás: ónos esővel indít a hét

Hétfőn reggel többfelé alakulhat ki ónos eső az országban. 13 megyére adott ki figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorolgiai Szolgálat (Omsz), ebből 12-ben elsőfokú (sárga), egy megyében pedig másodfokú (narancs) figyelmeztetés van érvényben.

Egyszerűbb, mint gondolnád: ezekkel a trükkökkel biztosan nem fagy meg a rózsa télen

Agrárszektor
-
  Ma 13:00 Otthon

Jó ideje tartanak már a fagyok és a kemény mínuszok, így sok kertészben felmerülhet a kérdés: nem árt ez a rózsatöveknek? Több olyan fajta is akad, amellyel különösebb teendő nincsen, hiszen nem károsodnak a hazai hidegektől, ugyanakkor például a nagy virágú bokorrózsákra érdemes odafigyelni, mert esetükben különböző trükköket kell…

Elárulta az agrárminiszter: ezért fontos a hungarikumok népszerűsítése

A globalizáció veszélyezteti a nemzeti értékeket, kultúrákat, ezért fontos megőrizni a helyi és nemzeti kincseket - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter, a Hungarikum Bizottság elnöke a Hungarikumok Klubja rendezvényén a Parlamentben.

Filléres traktorral hódítanák meg a magyar agráriumot a románok + Fotók

Megérkezett a magyar és az európai piacra is a román Irum gyár új, többcélú, kis-közepes, Tagro néven gyártott mezőgazdasági traktora. Az Agrárszektor szerkesztősége is ott volt az AgromashExpo-n tartott bemutatón.

A sör szülőhazájában nyert aranyérmet egy magyar főzde

Arany- és ezüstérmet nyert a 2020-as csehországi World Beer Idol (Wbi) nemzetközi sörversenyen a Szent András Sörfőzde. A nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri 17 ország közel 50 sörfőzdéjének 200 söre közül választotta ki a magyar díjazottakat. Ez az eddigi legnagyobb elismerés, amit magyar sörfőzde ezen a világhírű megmérettetésen elért.

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.01.26. vasárnap

Általában borult, párás, foltokban tartósan ködös idő lesz, délen szakadozhat fel időnként a felhőzet - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.01.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos…

Így lehet eladni a jövőben: óriási változások várhatók az agrármarketingben

Agrárszektor
-
  Tegnap 17:30 Mezőgazdaság

Napról napra változó világunk marketingmegoldásairól, annak mérhetőségéről, és az agrármarketingben várható irányokról adtak tájékoztatást a „Mi terem a neten?” című konferencia előadói az Agroinform.hu csapata szervezésében az AgromashExpo kiállításon.

Brutálisan megnőtt a termelői piacok száma Magyarországon

A helyi termelői piacok száma 2012 és 2019 között a két és félszeresére, 117-ről 298-ra emelkedett Magyarországon - mondta az agrárminiszter szombaton Nagykőrösön.

Kiadták a figyelmeztetést! Jön az ónos eső

Budapestre, valamint 9 megyére is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (Omsz) vasárnapra a várható ónos eső miatt. Döntően az északi, északkeleti megyékben kell majd vigyázni a csúszós utak miatt.

Kiderült: milliárdokat pumpált agrárcégeibe Csányi

Agrárszektor
-
  Tegnap 13:00 Mezőgazdaság

Csányi Sándor a napokban hétmilliárd forinttal emelte meg a közvetett tulajdonában lévő Bonafarm Zrt. jegyzett tőkéjét. A lépésre valószínűleg azért volt szükség, mert Csányi Attila, a cégcsoport vezérigazgatója már bejelentette, hogy csaknem 100 milliárd forintnyi hatékonyságjavító és kapacitásbővítő beruházást terveznek tíz éven belül.

Komoly segítséget kapnak a mező- és az erdőgazdálkodók: ez most ingyenes

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (Nak) speciális, ingyenes szakmai kiadványokkal is segíti a mező- és az erdőgazdálkodással foglalkozókat, valamint az élelmiszeriparban tevékenykedőket. Legutóbb többek közt a laktózmentes élelmiszerek, a hűtési lánc, az élelmiszer-választást befolyásoló tényezők és az erdőtelepítések témájában állítottak…

Hivatalos: ezek most a legmenőbb Lego traktorok Magyarországon

Agrárszektor
-
  Tegnap 10:00 Mezőgazdaság

Az már nem újdonság, hogy az emberi és állati szépségversenyek mintájára vannak traktor szépségversenyek is. Az idei AgromashExpo-n azonban a Profi Mezőgazdasági Gépmagazin, az Agrotrend, az Agrárvilág és a Szeretem a traktort Facebook-csoport együttműködésével megtartották Magyarország első Lego traktor szépségversenyét.

Ez vár a magyar gazdákra 2020-ban: ilyen támogatáspolitikára kell készülni

A magyar mezőgazdaság kedvező helyzete biztos alapot nyújt ahhoz, hogy határon átívelő együttműködésekkel segítsük a felvidéki gazdák, agrár-vállalkozások versenyképesség növelő és munkahelyteremtő beruházásait - mondta el Nagy István, a Szepsiben rendezett gazdafórumon.

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.01.25. szombat

Többnyire erősen felhős vagy borult, párás, néhol ködös idő lesz, főként a magasabb hegyekben, esetleg a Dél-Alföldön lehet napsütés - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.01.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a…