Találatok: 75 hír

Pótlékok készenlétre

Hétvégi készenlét esetén milyen bérpótlékokat kell fizetni a dolgozónak? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Hipa csökkentése – anyagköltség vagy igénybe vett szolgáltatás?

Az Adózóna olvasója annak eldöntésében kért segítséget, hogy a hipaalap megállapítása során elszámolható-e anyagköltségként az általa megrendelt alvállalkozói szolgáltatás. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt a kérdésre.

Hétfőtől ismét fel lehet szállni az első ajtóknál is a BKK járataira

Hétfőtől ismét fel lehet szállni az első ajtóknál is a buszokra és a trolibuszokra a fővárosban, és eltávolítják a koronavírus-járvány miatt a járművezetők védelméért kihúzott kordonokat is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Minimálbér vagy garantált bérminimum?

Adózóna
-
 Tegnap 17:15Gazdaság

Hogyan kell megállapítani, hogy minimálbér vagy garantált bérminimum jár az alkalmazottnak? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Fióktelep beszámolója

Adózóna
-
 Tegnap 06:15Cégvilág

Németországi cég magyar fióktelepe adhat-e be mikrogazdálkodói beszámolót, ha megfelel a feltételeknek? A külföldi székhelyű vállalkozás beszámolóját is közzé kell tennie? – kérdezte az Adózóna olvasója. Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Jóváhagyta a WHO a Sinopharm veszélyhelyzeti alkalmazását

Adózóna
-
 Tegnap 04:06EgészségWHO

Jóváhagyta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken a kínai Sinopharm állami gyógyszergyár által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina veszélyhelyzeti alkalmazását – jelentették be Genfben, a szervezet székhelyén.

Ötezer doboz csempészett cigaretta egy menekülő autósnál

Ötezer doboz csempészett cigarettát találtak egy, a rendőrök elől menekülő ukrán-magyar állampolgárságú férfi autójában Tunyogmatolcs és Győrtelek között – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

Kriptovalutát követelő zsaroló e-mailek érkezhetnek

Adózóna
-
 21.05.07 19:09Infotech

Kriptovalutát követelő zsaroló e-mailek miatt figyelmeztet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).

Változik a szentendrei HÉV közlekedése május 8-16. között

Karbantartás miatt két hétvégén, május 8-án és 9-én, valamint május 15-én és 16-án a szentendrei (H5-ös) HÉV csak a Batthyány tér és Békásmegyer között közlekedik – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

Az AstraZeneca helyett más oltást javasol a 40 évnél fiatalabbaknak a brit oltásügyi bizottság

Adózóna
-
 21.05.07 17:04KülföldBrexit

A brit kormány egyesített oltásügyi bizottsága (JCVI) azt javasolta pénteken, hogy a 18-39 éves korosztály nem kiemelten veszélyeztetett – például krónikus betegségekben nem szenvedő – tagjainak az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár közös fejlesztésű koronavírus-vakcinája helyett lehetőség szerint más oltóanyagokat ajánljanak…

Palkovics: a minimálbér szabályozását az EU-tagállamoknál kell hagyni

Magyarország elfogadja a minimálbérre vonatkozó európai uniós elveket, azonban az az álláspontja, hogy a szabályozást a tagállamoknál kell hagyni – jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken Portóban, miután megbeszélést folytatott Ana Mendes Godinho portugál munkaügyi és szociális miniszterrel a szociális…

NAV-tájékoztató típusszabályzatok közzétételéről

Adózóna
-
 21.05.07 15:04Belföld

A pénzmosási törvény hatálya alá tartozó könyvviteli (könyvelői), adószakértői, okleveles adószakértői, adótanácsadói tevékenységet megbízási, illetve vállalkozási jogviszony alapján végző, az ingatlanügylettel kapcsolatos tevékenységet végző, virtuális és törvényes fizetőeszközök, illetve virtuális fizetőeszközök közötti átváltási szolgáltatásokat

Forgalomkorlátozás lesz hétvégén az Árpád hídon

Egy-egy forgalmi sáv részleges lezárása mellett lemossák a hétvégén az Árpád hidat – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

Így kérhető koronavírus elleni oltás tajszám nélkül

Adózóna
-
 21.05.07 12:35Belföld

A COVID–19 elleni védőoltásra – annak korlátozott számára tekintettel – 2021. május 4-éig csak tajszámmal rendelkezők tudtak regisztrálni. A beoltottak számának növekedésével megnyílt azonban a lehetőség arra, hogy tajszámmal nem rendelkező, Magyarországon élő külföldiek, illetve tajszámmal nem rendelkező külföldön élő magyar…

Enyhítő intézkedéseket vezetett be a Nébih Hajdú-Bihar megyében

2021. május 7-én feloldotta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a madárinfluenza miatt elrendelt védőkörzetet Hajdú-Bihar megyében. Az enyhítő intézkedés annak eredménye, hogy április 13-a óta nem regisztráltak új esetet a térségben – írja honlapján a Nébih.