Találatok: 67 hír

Nettó 10 százalékos minimálbér-emelést javasol a román kormány

A román kormány január 1-től 10 százalékos nettó minimálbéremelést javasol – jelentette be kedden Florin Citu román miniszterelnök.

Állami ingatlant bérelne? Elindult a Bérleti Licit Portál alkalmazás

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. elindította a Bérleti Licit Portál alkalmazást, amelyet a közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztési operatív programban hoztak létre – közölte az MNV Zrt.

Szalmonellával szennyezett steakborsot hív vissza az Aldi

Adózóna
-
 Tegnap 17:26GazdaságAldi

Szalmonellaszennyezettség miatt visszahívja és a forgalomból is kivonja 95 grammos kiszerelésű BBQ borsdaráló steakbors elnevezésű termékét az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. – közölte ma a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Drámaian csökkent a 15-64 év közöttiek lélekszáma, egyre több nő dolgozik

Augusztusban a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 678 ezer volt, ami 24 ezerrel több az egy évvel korábbinál, és 26 ezerrel kevesebb az előző havinál – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden kiadott jelentéséből.

Új okosórás fizetési lehetőség a K&H-nál

Szeptember végétől a Garmin Pay okosórás fizetési megoldást is elérhetővé teszi – első hazai pénzintézetként – a K&H. A Garmin okosórákba a legismertebb – Mastercard, Maestro – kártyákat lehet digitalizálni, ezt követően a telefonra telepített Garmin Connecttel használhatók NFC-s fizetésre, azonban fizetéshez elegendő az óra, a telefonnak…

Teljes értékű bankká válik, és betétbiztosítást is kínál a Revolut Magyarországon – Az MNB óvatosságra int

Magyarországon is elérhetővé váltak a Revolut első európai bankjának szolgáltatásai Magyarországon is elérhetővé váltak. A Revolut azon magyarországi ügyfeleinek, akik a Revolut Bank szolgáltatásra váltanak, betétbiztosítást is kínál – közölte a társaság. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a magyar ügyfelek érdekében szorgalmazza, hogy a Revolut…

A jegybanki alapkamat évközi változásának hatása a munkáltatói kölcsönökre

Adózóna
-
 Tegnap 12:39Cégvilág

A korábbi évekkel ellentétben idén több alkalommal is változott a jegybanki alapkamat mértéke, mely hatást gyakorol a munkáltatói kölcsönök kamatára, illetve kamatmentes kölcsönöknél az adófizetési kötelezettség összegére is.

A legkomplexebb adózási kérdés a multik szerint: a transzferárazás

A tavalyi évben is a transzferárazás minősült a legfontosabb és legösszetettebb adózási kérdésnek a nemzetközi nagyvállalatok számára, 2016 és 2018 után – derül ki a 2020-as globális adóügyi felmérésből, melynek célja, hogy rávilágítson a multinacionális vállalatok által legösszetettebnek tartott adózási területekre és azokra az…

Üzemanyagválság Nagy-Britanniában: készenlétben a hadsereg teherautó-sofőrjei

Készenlétbe helyezte a brit kormány a hadsereg üzemanyag-szállító tartálykocsik vezetésére kiképzett tagjait az üzemanyag-kiskereskedelemben támadt súlyos ellátási problémák enyhítésére.

Hamarosan megérkeznek az adószámla-értesítők

Adózóna
-
 Tegnap 09:46GazdaságNAV

A napokban fejezte be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adószámla-értesítők kiküldését ügyfélkapus ügyfeleinek, október végéig pedig postán kapnak adószámla-kivonatot azok, akiknek nincs ügyfélkapu-hozzáférésük - közölte a NAV.

Pluszpénz a kórházaknak a gyorsabb műtéti beavatkozásokra

Adózóna
-
 Tegnap 08:44Gazdaság

A veszélyhelyzet miatt elhalasztott ellátások pótlására szolgáló kiemelt várólista-csökkentési programot indít a kormány. A programba bevont szolgáltatóknál a kormányrendeletben megnevezett ellátásokra az alapdíj 130 százalékának és az elszámolható súlyszám szorzatának megfelelő finanszírozási díj számolható el – derül ki a…

Adózási határidők 2021. október 4-10.

Adózóna
-
 Tegnap 07:32Gazdaság

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Így ellenőrizhetik a lakók a társasház pénzügyeit

Adózóna
-
 Tegnap 06:15Cégvilág

„Közös lónak túros a háta” – mindenki ismeri a mondást, ami rávilágít a közös tulajdonban lévő dolgok működésének, működtetésének nehézségeire. Ez a probléma a lakóközösségeknél is fennáll. Írásunkban azt a kérdéskört járjuk körbe, hogy egy társasházközösség milyen módon tudja ellenőrizni a társasház pénzügyeit, a közös…

Járványhelyzet: szabad kezet kapott a kormány további három hónapra

Ismét meghosszabbította a koronavírus-törvény hatályát ma az Országgyűlés, majd a határozathozatalokat követően az azonnali kérdések és válaszok órájával folytatódott a parlamenti munka.

Cigarettacsempészet: 23 millió forintnyi szállítmányt foglalt le a NAV

Mintegy 23 millió forintnyi csempészett cigarettát foglaltak le a kölcsei rendőrök és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.