Találatok: 25 hír

Egyszerűsödött egyes jövedéki termékek közterületi értékesítése

Adó
-
 Tegnap 16:14Gazdaság

A sör, csendes és habzóbor, egyéb csendes és habzó erjesztett ital, köztes alkoholtermék és alkoholtermék alkalmi rendezvényen történő értékesítésének előzetes bejelentési kötelezettsége megszűnt.

A távmunka költségtérítése a veszélyhelyzetben

Adó
-
 Tegnap 12:53Karrier

A veszélyhelyzet ideje alatt igazolás nélkül, költségként elszámolható a távmunkavégzéssel összefüggésben költségtérítésként fizetett összeg – hívta fel a figyelmet weboldalán a NAV.

Nagyszabású K+F pályázatot hirdet a kormány

Kiemelkedően magas összegű, 137 milliárd forintos pályázatot hirdet a cégek kutatásainak és fejlesztésének erősítésére a kormány - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán pénteken.

Nőttek a keresetek

Májusban 8,2 százalékkal nőttek a keresetek az egy évvel korábbihoz képest. A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 431 600 forint, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 287 000 forint volt - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Érdekesség az adóvisszatérítési jog témakörében

Adó
-
 Tegnap 06:30Gazdaság

Valamennyi olyan esetben, amikor valamely uniós irányelv rendelkezései a tartalmuk alapján feltétlennek és kellően pontosnak tűnnek, azokra a magánszemélyek a tagállammal szemben hivatkozhatnak, amennyiben az nem ültette át időben ezen irányelvet a nemzeti jogba, vagy amennyiben nem megfelelően ültette azt át. A Közösség…

Vizsgálódik a GVH a tégla piacon

A Gazdasági Versenyhivatal gyorsított ágazati vizsgálatot indított a kerámia falazóelemek hazai piacán. E vizsgálati eszköz alkalmazására először került sor, amióta a Kormány kibővítette a versenyhatóság eszköztárát az építőipari piaci problémák hatékonyabb kezelésére - olvasható a hivatal weboldalán.

Élénkül a lakásépítés

Erős területi átrendeződéssel élénkül a lakásépítés, az első fél évben 9795 új lakás épült, 12,8 százalékkal több mint egy évvel korábban - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A növekedést az első negyedévi 28,9 százalékos emelkedés hozta, a második negyedévben 272-vel 6,9 százalékkal kevesebb lakást adtak át.

Közeleg a határideje az élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részlete befizetésének

Esedékes az élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletének befizetése - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán honlapján.

Ingatlanhoz kapcsolódó termékértékesítések és szolgáltatások teljesítési helye – II. rész

Adó
-
 21.07.29 06:30Gazdaság

A cikksorozat első része tisztázta a hazai és az uniós szabályozás ingatlanhoz kapcsolódó fogalmait, kitért arra, hogy az ingatlanok vonatkozásában mely ügyletek minősülnek termékértékesítésnek, illetve mi keletkeztet adóalanyiságot. A cikksorozat második része az ingatlanokkal kapcsolatos ügyletek teljesítési helyéhez kapcsolódóan a…

Így kell meghatározni a tényleges főtevékenységet

Adó
-
 21.07.28 15:08Gazdaság

A NAV iránymutatást tett közzé arról, hogyan kell meghatározni a tényleges főtevékenységet.

Drágulhat az édes élet

Drágulásra készülnek az édességgyártó vállalkozások, de a termelés korszerűsítésével megőrizhetik a versenyképességüket - mondta a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke, a szervezet szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

A kisgyermekkel otthon lévők szövetkezetének adózási szabályai

Adó
-
 21.07.28 13:18Gazdaság

2021. július 1. óta alakíthatnak a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezetet, az új lehetőséggel kapcsolatban igazítja el az érdeklődőket weboldalán a NAV,

Júniusban négy százalékos volt a munkanélküliség

Júniusban 47 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz mérve, az előző hónaphoz képest - a hibahatáron belül - 4 ezerrel nőtt. A munkanélküliek átlagos havi létszáma 193 ezer  volt. A munkanélküliségi ráta egy év alatt 1,0 százalékponttal, 4,0 százalékosra csökkent - közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal…

Július 31-ig számítható csak kedvezményes áfa a házhoz szállított ételekre

2021. augusztus 1-jétől az elviteles, házhoz szállított étel és ital értékesítésére nem alkalmazható a kedvezményes adómérték.

A követelések számvitele

Adó
-
 21.07.28 06:30Cégvilág

A követelések kiemelt mérlegtételnek minősülnek. E cikk keretében bemutatjuk, hogy milyen feltételekkel lehet a követeléseket a mérlegben kimutatni, illetve a követelésekkel kapcsolatos legjellemzőbb gazdasági eseményekkel foglalkozunk. Az Adó szaklap írása.