Találatok: 32 hír

Matolcsy megadóztatná a cukrot

Adó
-
  Tegnap 17:19 Gazdaság

Sok a túlsúlyos magyar, ezért lépne Matolcsy György.

Lassult az ipari termelés növekedése

Adó
-
  Tegnap 13:04 CégvilágKSH

Augusztusban az ipari termelés 0,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az előző havi 12,0 százalékos emelkedés után, a munkanaphatástól megtisztított adatok 2,7 százalékos növekedést mutatnak az előző havi 8,7 százalékot követően - erősítette meg az előzetes adatokat hétfőn második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal…

37 milliót érő hamis parfümöt foglalt le a NAV

A NAV munkatársai egy lengyel kisteherautó rakterében 37 millió forint értékű hamis parfümöt találtak az M1-es autópályán a napokban - közölte a szervezet Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

Ösztönzik a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását

Adó
-
  Tegnap 10:04 Karrier

Több kormányzati ösztönző is segíti a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását, ilyen például a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adó csökkentése, illetve a bértámogatás - hívta fel a figyelmet a Prohumán 2004 Munkaerő Szolgáltató és Tanácsadó Kft.

NAV-figyelő 41. hét: segít a NAV a BREXIT-felkészülésben

Adó
-
  Tegnap 07:00 Gazdaság

A frissített BREXIT-tájékoztatókon túl megjelent a növekedési adóhitelről szóló információs füzet. A közelgő nyilvános adózói fórumok és a Nemzeti Adókonzultáció is terítékre került.

Két családvédelmi programra is elég lenne az idei áfatöbblet

Adó
-
  Tegnap 06:30 Gazdaság

A korábbi évekhez hasonlóan idén is sokkal gyorsabban nő az általános forgalmi adóból származó bevétel, mint amit a gazdaság növekedése alapján várnánk. Mindez azt jelenti, hogy a költségvetésben szereplő tervekhez képest nagyon jelentős többletbevételhez jut a kormány.

Közel 8 milliárdos támogatási igény érkezett a falusi csokra

Eddig csaknem 1500 kérelem érkezett a falusi családi otthonteremtési kedvezményre (csok), mintegy 8 milliárd forint értékben - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatóján.

Negyven százalékkal nőtt a kínai cégek márkaértéke

Adó
-
  19.10.11 14:56 Cégvilág

Egy év alatt negyven százalékkal nőtt a kínai vállalatok márkaértéke az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek közepette is.

Százötvenmilliót érő hamis ruhát találtak a NAV

Adó
-
  19.10.11 14:05 GazdaságAutópályaNAV

Hatezer hamis márkajelzésű ruhát és kiegészítőt találtak százötvenmillió forint értékben egy teherautóban az M43-as autópályán a pénzügyőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

KSH: augusztusban nőtt a kereskedelmi szálláshelyek forgalma

Adó
-
  19.10.11 12:04 Cégvilág

Augusztusban nőtt a kereskedelmi szálláshelyek forgalma, az eltöltött 4,634 millió vendégéjszaka 1,6 százalékkal haladta meg a tavaly augusztusit - közölte a Központi Statisztika Hivatal (KSH) pénteken.

Munkáltatói lakáscélú támogatás 2019-ben

Adó
-
  19.10.11 07:30 Gazdaság

A munkáltatói lakáscélú támogatások előző években meglévő kedvező rendszerét eltörölték. Egyetlen lehetőség maradt csupán, ez pedig a munkáltató által biztosított kamatmentesen, vagy kedvezményes kamatozással nyújtott hitel.

Kis magyar pénztörténet – Koronától pengőig (6. rész)

Adó
-
  19.10.11 06:30 Gazdaság

A pénzeknek is megvan a maguk története. Ez gyakran kapcsolódik nevezetes történelmi eseményekhez, uralkodókhoz, de az is előfordult – többször is –, hogy magával a pénzzel írtak történelmet. Ilyen események a magyar históriában is előfordultak. A XIX. század végétől a második világháború végéig a magyar pénztörténetet jobbára a…

Cigaretta jövedéki adója: keresetet indít az EU

Adó
-
  19.10.10 15:44 Gazdaság

Az Európai Bizottság keresetet indít az Európai Unió Bíróságán Magyarországgal szemben a cigarettára előírt minimális uniós jövedéki adómérték alkalmazásának elmulasztása miatt - közölte az uniós bizottság csütörtökön.

Uniós vámosokat képeztek Röszkén

Az Európai Unió keleti és délkeleti szárazföldi határán dolgozó tíz ország 22 vám és pénzügyőrének szerveztek háromnapos képzést Röszkén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense csütörtökön a helyszínen.

PM: magáncégek is pályázhatnak munkásszállások építésére

Csütörtöktől magántulajdonú cégek is pályázhatnak munkásszállások építésére, illetve felújítására a Gazdaságvédelmi Akcióterv újabb részeként - mondta Marczinkó Zoltán István, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.