Találatok: 37 hír

Komoly húsdrágulás előtt állhatunk

A takarmányárak világszintű emelkedése nehéz helyzetbe hozta az állattartókat, így a legnagyobb mértékben a csirkehús ára nőhet – derült ki a Portfolio keddi online konferenciáján.

Profession.hu: meglódult az álláspiac

Adó
-
 Tegnap 14:48KarrierIngatlan

2021 első negyedévében folytatódott a tavalyi negyedik negyedév emelkedő álláshirdetési tendenciája, amely a válságból való kilábalást jelezheti előre.

Az osztalék előírásának és könyvelésének szabályai

Adó
-
 Tegnap 11:57Cégvilág

Az osztalék előírásával és elszámolásával kapcsolatos szabályokat nem árt felfrissíteni a beszámoló készítés idején. Az osztalék elengedés könyvelési szabályai változtak 2020 őszén, ezt fontos tudniuk a cégtulajdonosoknak, hiszen a járványhelyzetre tekintettel esetlegesen romló eredményt nem lehet osztalék-elengedéssel javítani.

Megbukott a számlagyár Szombathelyen

Bűnszervezet tagjaként elkövetett, különösen nagy anyagi hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat több férfival szemben Szombathelyen.

Ingyen Covid-tesztet kér a Magyar Szakszervezeti Szövetség a munkavállalóknak

Adó
-
 Tegnap 09:48Cégvilág

Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) szerint EU forrásból a kormány megoldhatná a dolgozók költségmentes tesztelését, amelyre szükség lenne a gazdaság újraindításához.

Módosult a pénzmosás megakadályozásáról szóló szabályozás

Adó
-
 Tegnap 07:45Gazdaság

Március 19-től több miniszteri rendelet megváltozott. Nem keletkeztek új kötelezettségek, a törvényben rögzítettek végrehajtásához kaptak a szolgáltatók részletes és egyértelmű útmutatást.

A lakosság harmada bízik az idei nyaralásban

Míg tavaly a magyarok közel fele jutott el nyaralni a pandémia két hulláma között, az idei nyár már most kedvezőbbnek tűnik - derül ki a Szállás.hu és az Ipsos legfrissebb reprezentatív felméréséből.

Munkavégzés munkaszüneti napon

Adó
-
 Tegnap 06:30Karrier

Munkaszüneti napokon sokszor a munkáltatók és munkavállalók nagy része hosszú hétvégére számíthat, azonban bizonyos munkavállalói csoportok részére a munkaszüneti nap is munkavégzést tartogathat.

Kilőttek a használtautók árai

a koronavírus-járvány hatására a személyes mobilitás felértékelődött. A kereslet bővülése és az árak emelkedése sem állt meg a használtautó-piacon, a tavaly decemberben még 3,1 milliós hirdetési átlagárak 2021 márciusában már 3,7 millió forint felett jártak, tavaly márciushoz képest pedig csaknem 1 millió forintos, 33,2 százalékos a drágulás -…

Varga Mihály: adókönnyítéseket javasol a versenyképességi tanács

A turizmus és vendéglátás újraindítását segítve a turizmusfejlesztési hozzájárulás elengedésének meghosszabbítását, adókönnyítéseket, kedvezményeket javasol a versenyképességi tanács - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Nemzeti Versenyképességi Tanács hétfői ülését követően a közösségi oldalán.

Matolcsy az Egyesült Arab Emírségeket állítja követendő példaként

Az Egyesült Arab Emírségeket több mint 50 fontos jelzőszámban világelső, 100 fejlettségi területen vezeti a régiót, a világ leghatékonyabb országa és első a világon az emberek vezetőkbe vetett bizalma terén - írta Matolcsy György jegybankelnök a növekedés.hu portálon utalva arra, hogy Magyarország megkísérelhetné átvenni a világ egyik…

50 ezer forintra nő az árvaellátás minimuma

Több mint duplájára, 50 ezer forintra nő január elsejétől az árvaellátás minimuma - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a közmédiával.

Az EU is üdvözli a globális társaságiadó-minimum tervét

Thierry Breton, a belső piacért felelős európai uniós biztos üdvözölte azt az amerikai elképzelést, amely szerint egy 21 százalékos globális társaságiadó-minimumot állapítanának meg a nemzetközi tevékenységet folytató vállalatok számára függetlenül attól, hogy a nyereségük mely országhoz kötődik.

NAV-figyelő, 15. hét: miként gyakorolja a NAV méltányossági jogkörét?

Adó
-
 21.04.19 07:00Gazdaság

1.Megjelent a 3002/2021. útmutató a méltányossági jogkör gyakorlásáról Az Art.-ban a NAV méltányossági jogköre alapvetően két területen érvényesül: az egyes szankciók alkalmazása és a fizetési kedvezményre irányuló eljárások A mulasztási bírság kiszabásánál a NAV az adózó javára vagy terhére értékeli az eset összes körülményét: az…

Az adólevonási jog korlátozása a magyar áfa rendszerében 6.

Adó
-
 21.04.19 06:30Gazdaság

Lakóingatlan beszerzése esetén szintén felmentést kapunk az általános levonási tilalom alól, amennyiben a beszerzésre továbbértékesítési céllal kerül sor. Ez a téma is tartogat csavarokat, ezekre fókuszál cikkünk.