Találatok: 37 hír

EKAER helyett itt a BIREG a fuvaroknál

Adó
-
 21.01.15 16:43Gazdaság

2021. január 1-től nagymértékben átalakultak az EKAER szabályok, sokak számára kedvező módon. A nemzetközi közúti fuvarozásban érintett szállítmányozók, feladók, címzettek azonban mégsem dőlhetnek hátra, a januártól újonnan belépő engedélyregisztrációs kötelezettség, a BIREG miatt - írja az RSM blogja.

Meredeken zuhant a kereskedelmi szálláshelyek forgalma

A beutazási korlátozások, illetve a járvány megfékezésére irányuló és a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó védelmi intézkedések hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma tavaly novemberben 93,1 százalékkal visszaesett az előző év azonos időszakához képest. A belföldi vendégek által…

A végrehajtások felfüggesztését kérik a turisztikai ágazat vállalkozói

Adó
-
 21.01.15 11:07Gazdaság

A vállalkozók azt kérik, az ágazatban tevékenykedő kkv-k ellen a veszélyhelyzet ideje alatt ne indítson végrehajtást a NAV.

Orbán: jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

Legkésőbb 2022. január 1-jétől teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban.

Csak felnőttképző intézmény képezheti tovább az adószakértőket

Adó
-
 21.01.15 07:45Gazdaság

A könyvviteli szolgáltatást végzők, adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők továbbképzését januártól már csak felnőttképzőnek minősített intézmény végezheti.

Szent és kevésbé szent könyvek – 3. rész – Újszövetség másképp

Adó
-
 21.01.15 06:30Gazdaság

Az Újszövetséghez számos apokrif irat kapcsolódik. Ezek többsége evangélium, az egyes apostolok cselekedeteinek könyvei, az apostolok levelei, illetve végítéletet, a túlvilágot bemutató apokalipszisek, látomások, jóslatok. Ezek gyakran tartalmaznak pénzügyi vonatkozásokat is, írásunkban ezek közül emelünk ki néhányat.

Katások, figyelem: fontos határidő jön pénteken

Január 15-ig írásban kell tájékoztatni a katás vállalkozásoknak a kifizetőt, hogy kisadózó vállalkozásnak minősül.

Üzleti várakozások 2021-re: optimisták a vállalkozók

A 2021-es évre a vállalkozók bizakodóan tekintenek, 42 százalékuk arra számít, hogy az idén éves árbevétele nőni fog 2020-hoz képest - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) októberi adatokon alapuló elemzését.

Infláció 2020-ban: 3,3 százalékkal nőttek az árak

Tavaly decemberben a fogyasztói árak átlagosan 2,7 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál és 0,3 százalékkal az előző havinál; 2020-ban az előző évhez képest átlagosan 3,3 százalékkal nőttek az árak - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal.

MNB-alelnök: a gazdasági válságnak is lehetnek hosszabb távú szövődményei, mint a koronavírusnak

Adó
-
 21.01.14 10:54Gazdaság

A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint ahogy a koronavírusnak, úgy a gazdasági válságnak is lehetnek hosszabb távú szövődményei, tipikusan ilyen lehet a munkaerőpiac és a nem teljesítővé váló hitelek hatása.

Esettanulmány a vállalkozási tevékenység érdekében térítés nélkül átadott eszközökről és az ide kapcsolódó nyilatkozat…

Adó
-
 21.01.14 07:45Gazdaság

Az alábbi esettanulmányban egy furcsa, disszonáns helyzetre szeretném felhívni a figyelmet a térítés nélkül átadott eszközök számviteli- és adójogi kezelésével kapcsolatban.

Mit írjunk a számlára, ha nem kell áfát felszámítanunk? (II. rész)

Adó
-
 21.01.14 06:30Cégvilág

Amikor számlakibocsátásról beszélünk, a köznyelvben gyakran az “áfás számla” kifejezést használjuk. A számlákon ugyanakkor nem mindig szerepel áthárított áfa. Ennek viszont többféle oka is lehet, a számlán pedig megfelelően kell feltüntetni azt, hogy miért nem hárítottunk át áfát az üzleti partnerre. A vállalkozások számára gyakran nem…

Minimálbér 2021-ben: jövő héten folytatódik az alkudozás

Adó
-
 21.01.13 12:47Karrier

Még mindig nem ismert, mennyi lesz a minimálbér 2021-ben, 1,9 százalékpont a különbség jelenleg a munkavállalók és munkáltatók javaslata között.

Újra virul a munkaerő-kölcsönzés

2021 januárjára – a vendéglátás és idegenforgalmon kivételével – minden iparágban visszatért a koronavírus-járvány kezdeti időszakában mért adatokhoz a munkaerő-kölcsönzöttek létszáma. Bizonyos szektorokban intenzív növekedés is tapasztalható. A kereskedelemben harminc százalékkal, a logisztika és raktározás területén…

PC-eladások: felpörgette a koronavírus a piacot

Tíz éve a legjelentősebben bővültek a PC-eladások tavaly a világon a koronavírus-járvány miatt megnőtt kereslet hatására - derül ki három vezető ágazati cég adataiból.