Találatok: 39 hír

Zömmel használt lakásra igénylünk hitelt - infografika

Adó
-
  Ma 07:45 Gazdaság 

Az idei első félévben folyósított lakáscélú hiteleknek immár a háromnegyede segítette használt lakások megszerzését. Az átlagos hitelösszeg 5,6 millió forint. Az InfoTandem infografikája.

Átalakul az adatvédelem – minden a GDPR-ról

Adó
-
  Ma 07:30 Gazdaság 

2018 május 25-től hatályba lép az Európai Unió egységes adatvédelmi rendelete, amelyet magyar viszonylatban kiegészít az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény. Jelentősen szigorodnak a személyes adatok kezelésére vonatkozó elvárások.

Luther élete, adózásról vallott nézetei

Adó
-
  Ma 06:30 Belföld 

A világtörténelemnek kiemelkedő személyiség Luther Márton. Nem volt király, nem volt pápa, nem volt hadvezér, mégis az elmúlt ötszáz év történelmére jelentős befolyással bírt. Luther több véletlennek köszönhetően lett reformátor. Az adózásról sajátos véleménye volt.

Gond van a magyar gépjárműadóval

A magyar gépjárműadó nem összeegyeztethető az Európai Unió és Törökország között létrejött társulási megállapodással, az adó ugyanis vámmal azonos hatású díjnak minősül, amelynek kivetését tiltja a megállapodás - ismertette döntését az Európai Unió Bírósága csütörtökön.

Sztrájk jöhet az Operaházban

Adó
-
  Tegnap 15:31 Karrier  Sztrájk

Sztrájkot hirdetett három szakszervezet a Magyar Állami Operaházban október 28-ra, A hugenották premierjének napjára a kollektív szerződés hiánya miatt. A dalszínház közleményében elítéli a "szakszervezeti diktátumot", az esetleges sztrájkot pedig jogellenesnek nevezi, amelyet bíróságon fog megtámadni.

Családi vállalkozások: a digitális átalakulás generációs kérdés is

Adó
-
  Tegnap 12:05 Gazdaság  PWC

A családi vállalkozások vezetőinek új generációja elkötelezett a digitális átalakulás mellett - írja közleményében a PwC.

Transzferárazás: növekvő kockázatok

Adó
-
  Tegnap 10:36 Belföld  2 hír a témában

Változik jövőre a társasági adózás egyik legérzékenyebb területe - figyelmeztet közleményében a Niveus Consulting Group.

Csökken a Braille-nyomtató és kijelző áfája

Adó
-
  Tegnap 09:12 Belföld 

Az 5  százalékos áfakulcsba kerülne a Braille-nyomtatót és kijelző is egy fideszes előterjesztés szerint.

Általános végrehajtóvá válik a NAV a közigazgatásban

Adó
-
  Tegnap 08:51 Belföld  Nemzetgazdaság

A végrehajtások gyorsabbá és hatékonyabbá tételével, ugyanakkor az adósok érdekeinek védelmével is indokolta az adóhatóság által foganatosítandó eljárások körét tartalmazó előterjesztést expozéjában a nemzetgazdasági tárca államtitkára az Országgyűlésben.

Munkaidő-beosztás, nyilvántartás és munkabér-elszámolás

Adó
-
  Tegnap 07:45 Karrier 

A Visegrádon rendezett XIV. Magyar Munkajogi Konferencián az előadók a munkaidő beosztásának, a munkabér elszámolásának és a munkaidő nyilvántartásának szabályairól beszéltek.

Cégcsoportok adótervezése, cégstruktúrák és megoldások - 2. rész

Adó
-
  Tegnap 06:30 Belföld 

A cégcsoportokról szóló cikksorozatunk második részében elkezdjük megvizsgálni a tipikus cégcsoport típusokat, és szót ejtünk, milyen megfontolások mentén alakítják ki az egyes struktúrákat, és mire kell figyelniük a csoporton belüli árazásoknál az ügyvezetőknek.

Tállai:szélesedik az adóügyi információcsere

Adó
-
  17.10.18 17:10 Belföld  2 hír a témában

Kamatjövedelmek adóztatásával kapcsolatos nemzetközi megállapodásokról is szó volt az Országgyűlés szerdán.

Munkaügyi ellenőrzések – érdemes felkészülni

Adó
-
  17.10.18 15:52 Karrier 

10 cégből 3 figyel munkaügyeire, miközben 10 munkavállalóból hétnél talál hibát a munkaügyi hatóság, amely rendszeresen vizsgálja, hogy a munkáltatók eleget tesznek-e az előírásoknak, munkavállalóikat jogszerűen foglalkoztatják-e. Bár ez a cégek körében is köztudott, 10 cégből csak 3 ellenőrzi rendszeresen, hogy bérszámfejtése,…

Újra kapnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok

Adó
-
  17.10.18 11:27 Belföld  Nyugdíj Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa ülésen ígérte meg a karácsony előtt  érkező 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt. Nem csak azok kapják meg majd a nyugdíjprémiumot, akiknek törvény szerint járna, hanem mindenki, aki nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesül.

Nagyot nőttek a fizikai órabérek

Adó
-
  17.10.18 10:13 Karrier  23 hír a témában

Tizenhét százalékkal magasabbak a fizikai órabérek tavalyhoz képest - írja az Adó Onlinehoz eljuttatott közleményében a BDO Magyarország és a Trenkwalder.