Találatok: 362 hír

Túszejtés vádja miatt áll majd bíróság elé Matteo Salvini

A szicíliai ügyészség szerint túszejtéssel ért föl, amikor Salvini belügyminiszterként közel 3 hétig nem hagyott kikötni egy hajót, a fedélzetén 147, a tengerből kimentett bevándorlóval.

Bolsonaro kormánya arra kéri a brazil nőket, hogy ha lehet, inkább később vállaljanak gyereket

444.hu
-
 Ma 17:16Külföld

A kormány szakértői úgy tartják, hogy a brazil variáns veszélyesebb a terhes nőkre, bár erről egyelőre nem készült kutatás.

Baranyi Krisztina helyi népszavazást kezdeményez a Fudan egyetemről

A IX. kerületi polgármester szerint a ferencvárosiaknak kell dönteni arról, hogy az önkormányzat eladja-e azt a területet, ahová a kormány a kínai egyetemet építtetné.

Egyelőre nem adja le a Szabad Európa a Zacher Gáborral készült interjú második részét

Az interjú első része után Káslet Miklós tanácsadója kérte a kormány által gründolt orvosi szervezetet, hogy "értékelje" Zacher nyilatkozatait a kormány válságkezeléséről és a kórházi állapotokról.

Egész Kambodzsát felzaklatta, hogy egy ír művész mosolygósra photoshopolta a vörös khmerek áldozatainak portréit

444.hu
-
 Ma 15:17Külföld

Matt Loughrey fogta magát és megszínezte, sőt mosolyokkal is ellátta a hírhedt Tuol Szleng börtön áldozatainak fekete-fehér, kísérteties fotóit, hogy „emberibbé tegye” őket. A leszármazottak és túlélők szerint viszont ezzel meggyalázta a meggyilkolt rabok méltóságát és meghamisította tragikus történelmüket.

Eritrea is elismerte, hogy vannak katonái az etióp Tigre államban

444.hu
-
 Ma 15:05Külföld

Eritrea eddig annak ellenére tagadta, hogy katonákat küldött volna Etiópiába, hogy az etióp kormány már rég beismerte ezt.

Legközelebb több "zsoldossal" jön vissza elfoglalni a Dunaferr-gyárat a kisebbségi tulajdonos megbízottja

Kezd eldurvulni a hónapok óta tartó vita a Dunai Vasmű tulajdonosai között, az orosz hátterű többségi tulajdonos szerint az ukrán kisebbségi tulajdonos emberei előbb hamis papírokkal, most meg verőemberekkel próbáltak bejutni a gyár területére.

Oroszország 15 hadihajót küld a Fekete-tengerre

Hadgyakorlatozni. Az Egyesült Államok a múlt héten még azt tervezte, hogy két hadihajót küld ide, de végül letettek erről.

Több tízezer rabot engedtek szabadon Mianmarban, de őrizetbe vett ellenzéki tüntetők nem nagyon lehetnek köztük

Közben a mianmari katonai junta vezetője első külföldi csúcstalálkozójára készül.

„Ezen az osztályon is legalább háromnaponta meghal valaki”

444.hu
-
 Ma 11:48Egészség

Egy férfi a március 15-i hosszú hétvégén lett rosszul, egy héttel később már kórházban feküdt koronavírus-fertőzéssel. Az intenzív osztályt elkerülte, de azóta is bent van. Elmondta a tapasztalatait.

Alabama iskoláiban eltörölnék a jóga tiltását, de helyi keresztény szervezetek szerint a jóga balesetveszélyes és a gyere…

444.hu
-
 Ma 11:37Színes

Az amerikai állam iskoláiban 28 éve tilos jógázni. Egy politikus eltörölné a tiltást, de a konzervatív csoportok nem győznek tiltakozni.

Peking határozottan elítélte a japán-amerikai közös nyilatkozatot

444.hu
-
 Ma 11:15Külföld

Kínának nem tetszik a japán-amerikai közös kiállás.

Karácsony Fürjes félreállításáról: A saját embereit sem kíméli a kormány, hogy lakájtempóban kiszolgálja a kínai érdekek…

Budapest főpolgármestere azt üzeni a kormánynak, hogy egyetlen négyzetmétert sem hagynak elvenni a Budapesti Diákváros és a Budapesti Nagyerdő területéből.

600 ezer kínai vakcinát a tervezettnél korábban szállítanak Magyarországra

Ez nem új vásárlás, hanem a korábban lekötött mennyiségből sikerült ennyit előrehozni.