Találatok: 259 hír

Koronavírus: Fel kell készülni arra, hogy világjárvány jön

Drákói intézkedésekkel kell korlátozniuk a kormányoknak a lakosság mozgását, ha meg akarják akadályozni a tüdőgyulladást okozó, Vuhanban felbukkant új koronavírus terjedését - közölték hongkongi kutatók, akik matematikai modellek alapján úgy becsülik, hogy

Merkel: kötelessége emlékezni a németeknek a holokausztra

Őrizni és ápolni kell a holokauszt áldozatainak és túlélőinek emlékezetét, és szembe kell szállni az intoleranciával és a gyűlölettel – hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben, a nemzetközi holokauszt-emléknap németországi eseményeit záró rendezvényen.

Huszonegy zsidó szervezet tiltakozik Siklósi Beatrix miatt, a felmentését kérik az MTVA-tól

A Zsidó Közösségi Fórum tagjaként többek között a Holokauszt Emlékközpont, a Lauder Javne Iskola, a Haver Alapítvány, a Bálint Ház és Az Élet Menete Alapítvány is csatlakozott ahhoz a nyílt levélhez, amit antiszemita és kirekesztő megnyilvánulásairól elhíresült Siklósi Beatrix felmentését kéri az MTVA vezérigazgatójától, Papp Dánieltől.

Kecmeregjünk ki a tudatlanságból – javasolja az emberiségnek Bódí Sylvi

Bódi Sylvi több részes sorozatot indított az Instagramon, amelyben Földünk és saját magunk megmentésére próbálja felhívni a figyelmet – írja a Bors.

Koronavírus: karanténba zárják a kínai munkásokat Gödön, a WHO magas szintűre állította a vírus nemzetközi veszélye…

Göd polgármestere a Facebookon tájékoztatta a helyieket arról, hogy a városban működő Samsung-gyár felvette a kapcsolatot az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat járványügyi részlegével a világszerte tomboló koronavírus járvány miatt.

Rabosították Varju Lászlót, Hadházy Ákos szerint ez újabb mérföldkő a diktatúra felé

Rabosította a Központi Nyomozó Főügyészség Varju Lászlót. A DK-s országgyűlési képviselő

Visszatér a médiába Hardy Mihály, a Klubrádió főszerkesztő-helyettese lesz

Hardy Mihály lesz a Klubrádió főszerkesztő-helyettese – számol be a Media1. A kommunikációs szakember – aki 2008 óta volt a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója, de a kormányzati kapcsolatokért felelős másik vezetővel egyszerre váratlanul leváltották – február 1-től veszi át a 168 Óra élére tavaly kinevezett…

Fidesz: Karácsony Gergely durván korlátozná a fővárosi képviselők demokratikus jogait

A Fidesz szerint Karácsony Gergely durván korlátozná a fővárosi képviselők demokratikus jogait. Láng Zsolt frakcióvezető a fővárosi közgyűlés szervezeti és működési szabályzata (szmsz) módosításának visszavonására szólította fel a főpolgármestert.

Lemondott és kilépett a pártból a győri Momentum elnöke

168 Óra Online
-
  Tegnap 16:29 Belföld

Párton belüli kibékíthetetlen ellentétek miatt lemondott elnöki posztjáról és kilépett a pártból a Momentum győri alapszervezetének elnöke – értesült a 24.hu.

Halálra gázoltak egy férfit, aki sötét ruhában feküdt az út közepén Pöstyénnél

Halálos közúti tragédia történt vasárnap 17 óra környékén Szlovákiában, a Pöstyéni és a Galgóci járás határán. Egy Opel Vectra 22 éves sofőrje a kocsi bal első részével elütött valakit. 

Migráns-inváziótól rettegnek Gyergyóditrón, pedig csak két Sri Lanka-i pék jött dolgozni egy helyi vállalkozóhoz

168 Óra Online
-
  Tegnap 15:54 Külföld

Feszült a hangulat a Hargita megyei Gyergyóditróban, miután elterjedt a hír, hogy migránsokat telepítettek a községbe. A helyiek egy része a közösségi oldalakon szervezkedik, tiltakozni készül a szerdai tanácsülésen – írja a Maszol. 

Uniós pénzből indul nagyszabású útfelújítás a Fidesz kedvenc találkahelyén, a közvilágítást is feljavítják

168 Óra Online
-
  Tegnap 15:31 Külföld

Tusnádfürdő tavaly nyert pályázati támogatást a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökségtől infrastruktúra-fejlesztésre, ezáltal több utca korszerűsítésére lesz lehetőség – írja a Székelyhon.

Eredménytelennek nyilvánították a Lánchíd és a Váralagút felújítására kiírt közbeszerzést

A Budapest Városüzemeltetési Holding (BVH) döntött a Lánchíd és a Váralagút rekonstrukciójára és a kapcsolódó beruházásokról, köztük a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró felújítására kiírt tenderről. A közbeszerzési eljárást érvényesnek, egyúttal eredménytelennek nyilvánították – írja a Népszava.

A szekrény alá bújt, így úszta meg a tűzhalált egy kiskutya Nádasdladányban

Vasárnap este Nádasdladányban kigyulladt egy családi ház egyik helyisége. Két vízsugárral oltották el a lángokat a pétfürdői hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltók.

Volt szeretőjét zaklatta azzal egy prostituált, hogy golyó fog repülni a gyerekeinek a szobájába

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. január 24-én bűnügyi felügyeletét és távoltartását rendelte el annak a nőnek, aki ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt folytat nyomozást – írja a bíróság honlapján.