Találatok: 280 hír

Lezsák Sándor: A múltat újra meg kell hódítani, a fiatal tudósnemzedék is rendre megkísérli pótolni az évtizedek bűnös …

A magyarok származástudata, önazonossága, egymás iránti tisztelete és szeretete, rokonaik megbecsülése egyben a jövőjük záloga - mondta az emberi erőforrások minisztere az V. Ősök Napja ünnepélyes megnyitóján mondott beszédében szombaton, a Bács-Kiskun megyei Bugacpusztán. Kásler Miklós emlékeztetett: Álmos küldetése az volt,…

Állati maradványoktól bűzlik a MÁV területe Rákospalotán

Valaki állati maradványokat szór ki Budapest XV. kerületének a határán, Rákiospalotán. A még véres hús, az csontok és koponyák egy idő után elviselhetetlen szagot árasztanak – derül ki az RTL Klub Híradójának a riportjából. 

Újra 50 ezren vonultak az utcára tüntetni a kiadatási törvény ellen Hongkongban

Becslések szerint ismét mintegy 50 ezer ember vonult utcára szombaton Hongkongban az eredetileg a most már felfüggesztett kiadatási törvény tervezete ellen kezdődött tiltakozások tizenegyedik hetén.

Gulyás Gergely: Az MSZP mint ellenfél már nincs a pályán

A vidéki utak felújítására és a falusi közösségi szolgáltatások javítására 75-75 milliárd forint áll rendelkezésre a jövő évi költségvetésben, és a kormány szándéka szerint a következő években is hasonló összegeket biztosít erre a célra - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton a Zala megyei Kiskutason.

Négy kilométeren torlódik a kocsisor Hegyeshalomnál

Négy kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópályán Hegyeshalomnál a megnövekedett forgalom miatt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a a rendőrség honlapján.

Kitört a pánik, oroszlánok miatt szakadt félbe a cirkusz szegedi előadása

Párzási lázban égő oroszlánok miatt ért véget idő előtt a Eötvös Cirkusz szegedi előadása. A nagyragadozók szereplés közben, a színpadon estek egymásnak úgy, hogy tigrisek is álltak mellettük. Egyikük belegabalyodott egy hálóba, a nézőtéren kitört a pánik, a közönséget pedig ezután elővigyázatosságból inkább kiküldték – derül ki az RTL Klub…

Műteni kell Jean-Claude Junckert, a politikus megszakította a vakációját az operáció miatt

Sürgősen meg kell műteni Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét, ezért a luxemburgi politikus meg is szakította ausztriai nyaralását, és visszatért Luxemburgba - közölte szombaton a brüsszeli testület. A brüsszeli tájékoztatás szerint a 64 éves Juncker epehólyagját kell sürgős beavatkozással eltávolítani.

Még éjjel is folyt az aszfaltozás a Kossuth téren, nagyon kell sietni a Horthy-féle emlékművel

168 Óra Online
-
  Tegnap 17:59 Belföld

A tervek szerint a Vértanúk terén, az eltávolított Nagy Imre szobor helyén egy eredetileg 1934-ben felavatott, majd a második világháború után lebontott emlékművet állítanak fel. Emiatt rohamtempóra kapcsolt a Kossuth tér déli sarkának átépítése. Annyira, hogy most a hosszú hétvége előtti napokban még éjszaka is folyt a munka – írja a 24.hu.

Letartóztatták az anyát, aki Kunmadarason agyonverte a tízhónapos kislányát

Elrendelték letartóztatását annak a nőnek, aki Kunmadarason olyan módon bántalmazta 10 hónapos gyermekét, hogy a kicsi később belehalt a sérüléseibe – írja a police.hu.

Hullott a lovagkereszt és érdemkereszt a fideszes polgármesterekre és kormányközeli személyekre augusztus 20. alkal…

168 Óra Online
-
  Tegnap 16:52 Belföld

Még mindig nem nyilvános az Emberi Erőforrások Minisztériuma listáján kívül, hogy augusztus 20-a alkalmából pontosan kik kaptak állami kitüntetést. Az is csak Facebook-posztokból derült ki, hogy néhány fideszes polgármestert, illetve kormányközeli személyt is elismertek. A 444 összesítette ezeket.

Vasárnap jön a felhőtlen, igazi nyár

Az MTI idézi, az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentését, amely szerint éjszaka nyugat felől átmenetileg megnövekszik, majd vasárnap reggeltől gyorsan csökken a felhőzet, és többórás napsütés várható. Csapadék nem lesz. A déli szél szombaton csak a Kisalföldön, vasárnap másutt is megélénkül, néhol meg is erősödik.

Orbán Viktor felemelkedett, Magyarország elbukott

Cikksorozatban foglalkozik a tekintélyes amerikai folyóirat, a Foreign Affairs a világ autokratikus vezetőivel. Ötöt mutat be közülük,

Megszületett az egyik szülészeti osztályon együtt dolgozó és egyszerre állapotos nővérek 9 kisbabája

168 Óra Online
-
  Tegnap 15:46 Életmód

Tavasszal derült ki, hogy az egyesült államokbeli Portland városában található Maine Medical Centerben egyszerre várandó kilenc nővér. Ráadásul mind a kilencen a szülészeti osztályon dolgoztak.

Meghalt Török Zsolt hegymászó, a Fogarasi-havasokban találták meg a holttestét

Holtan találták szombaton a Fogarasi havasok egyik szakadékában Török Zsolt aradi hegymászót - közölte a Digi24 hírtelevízió.

Horvátországi autópályán hajtott végre kényszerleszállást egy kisrepülőgép

Autópályán hajtott végre kényszerleszállást egy kisrepülőgép szombaton Horvátországban – számolt be a 24Sata című helyi napilap.