Mobiltech hírek

10 éve mutatták be az első iPadet, a "nagy iPhone-t"

HVG
-
21:33Apple

2010. január 27-én olyat láthattak az Apple-rajongók, amit előtte soha: Steve Jobs kiállt színpadra és bemutatta a cég első – és sokak által nagyon furcsának tartott – táblagépét, az iPadet.

A nagyobb biztonság megteremtésén dolgozik a Facebook

Promotions
-
21:21

A Facebook a Messengerhez arccal történő azonosítást tervez hozzáadni.

Pocophone X2: megvan a mobil bemutatójának időpontja

Már a múlt héten kiderült, hogy mikorra várható a következő Pocophone, most pedig egy a korábbinál is pontosabb dátumot kaptunk. Épp a napokban számoltunk be róla, hogy a Poco India Twitter oldalán közzétett egy bejegyzést,…

Konferencia a digitális edukációról a Da Vinci TV-vel

Médiapiac
-
15:43

Hogyan lehet a 21. századi gyerekek életének részévé válni pedagógusként? A Da Vinci TV digitális edukációs workshopján többek között erre a kérdésre keresik a választ január 30-án. A kezdeményezés kiemelt partnere a Telekom.

Iphone 9 vagy SE2, ez lehet a legnépszerűbb telefon Apple modell

Nuus
-
12:18

Évek óta pletykálnak róla, azonban valószínűleg márciusban be fog mutatkozni az olcsó és kicsi iPhone.

Új okostelefon-alkalmazások életeket menthetnek Magyarországon

hirado.hu
-
09:59

Magyarországon már több közbiztonsági projekt is elérhető a bajbajutottak védelmére, melyekkel megelőzhető lehet a tragédia.

Gépi intelligenciával rázzák gatyába az elmosódott fotókat

Bitport
-
08:01

Egy új modell állítólag már a fejlesztés korai szakaszában jobban teljesít a hagyományos megoldásoknál, és az emberi arcokat is képes kezelni.

Videós tolmáccsal segít kommunikálni a siketnémáknak egy új alkalmazás

Az applikáció segítségével a felhasználók könnyebben tudnak szót érteni a jelnyelvet nem használókkal.

Ezzel a kütyüvel könnyebb a külföldi netezés

24
-
11:59

Remek kiegészítő lehet, ha valaki az Európai Unión kívülre utazik és nem akar lemondani a mobilnetről.

Kommandósok rontottak az Instagram vezetőjére

Adam Mosseri, az Instagramért felelős Facebook vezető háza előtt kommandósok jelentek meg, mert egy telefonos bejelentés szerint túszejtés történt nála. Az FBI már több mint egy évtizede írt a swattolás veszélyeiről, de úgy tűnik, megoldást…

Az európaiak évente közel 600 szelfit készítenek magukról

A Honor okostelefon márka Európa több országában készített kutatása alátámasztja, hogy a szelfik népszerűsége továbbra is töretlen. A márka folyamatos fejlesztéseinek középpontjában a kamerák fontos helyen…

Felvásárlási pezsgésben az esport

Bitport
-
15:04

Repkednek a dollármilliárdok, ha a közeljövőben elérhető potenciális bevételekről van szó. Nem csoda, hogy a még mindig útkeresési fázisban lévő szegmensen belül sokan keresik az aranybányához vezető ösvényt.

Infotech hírek

Megjöttek a fotók, így néz ki közelről a Kínából indult koronavírus

HVG
-
19:03

Kínai tudósok mutatták be azokat a fotókat, melyeken a Vuhanból indult, de már Európában is fertőző koronavírus látható.

Így építene gyerekbarát internetet Nagy-Britannia

Rakéta
-
15:25

A brit Információs Biztos Hivatala tizenöt pontba szedett szabálygyűjteménnyel szeretné elérni, hogy a 18 éven aluli internetezők adatai nagyobb biztonságban legyenek. Az biztos, hogy az elvárásaik előremutatóak - az kérdés, hogy…

Kaliforniában a szigorításban is a lehetőséget látják

Bitport
-
15:06

A már életbe lépett, de csak nyár közepétől érvényre juttatott kaliforniai adatvédelmi törvény szigorúsága az európai GDPR-hez hasonló, de egy olyan 55 milliárd dolláros üzletet hordoz magában, amelyből a helyi startupok is rengeteg…

20 év után tud újra zongorázni a híres zenész

24
-
15:00

Bionikus kesztyű segít a több évtizede óta fennálló problémáján.

Egységes keretbe foglalták az Azure biztonsági ajánlásait

Bitport
-
12:51

Megjelent az Azure Security Bechmark első verziója. Az felhőszolgáltatást használó vállalatok jó gyakorlatait foglalták egységes keretbe.

63 megawatt kapacitású bitcoin bányászfarm épült Kolozsvár közelében

A bányászfarmot Adrian Pop, egy helyi internetes vállalkozó alapította, 2013 – 2018 között Románia legnagyobb bányászfarmját üzemeltette, ami 4.6 MW-os Megjelent a BitcoinBázis oldalon.

Nem védi eléggé a Google az adósokat

A szabályozás tiltja a rövid lejáratú, extrém magas kamatú személyi hiteleket, de a keresőcég nem siet kitakarítani az appboltját.

Űrbéli internet épül, de nem embereknek

Rakéta
-
08:00

Készül a űr-wifi, csak műholdak számára.

Márciusban dől el a Huawei sorsa

Angela Merkel német kancellár szerint az európai uniós (EU-) tagországok vezetőinek márciusi tanácskozása után kellene dönteni Németországban arról, hogy részt vehet-e a kínai Huawei az újgenerációs mobilt távközlési hálózatok…

A Google és az EU is moratóriumot hirdet az arcfelismerő rendszerekre

Moratóriumot vezetne be az EU az arcfelismerő rendszerek nyilvános használatára, de a Google is támogatja a technológia ideiglenes halasztását. Közben egy aprócska start-up cég, a Clearview AI egy három milliárd képet tartalmazó…

Három ingyenes alkalmazás, amivel könnyebb kezelni a pénzügyeiteket

Eduline
-
15:03

Sokszor megszorultok hónap végére? Szeretnétek átlátni, hogy mire megy el az a rengeteg pénz? Most három olyan ingyenes alkalmazást ajánlunk, amivel nyomon követhetitek és kézben tarthatjátok a pénzügyeiteket.

Jó az nekünk, ha robotok készítenek rádióműsort?

G7
-
17:20

Az írott sajtó hamarosan összemosódik a rádióval: gépek segítenek hanggá alakítani a szöveget. Nemsokára a G7 cikkeit is meg lehet hallgatni.

Toplista

Forráshoz ugrik