Külföldi hírek

Túszdráma egy brit bevásárlóközpontban

Túszokat ejtett egy felfegyverzett férfi vasárnap a közép-angliai Nuneaton városának egyik szabadidőparkjána, a Bermuda Parknak az egyik bevásárlóközpontjában. A Birminghamtől keletre fekvő város hatóságai…

Zeman elnök a milliárdos győztesnek ad kormányalakítási megbízást

Milos Zeman cseh államfő vasárnap közölte, hogy az új kormány megalakításával Andrej Babist, a választásokon győztes ANO mozgalom elnökét fogja megbízni.

Mégsem lesz az ENSZ jószolgálati nagykövete az afrikai diktátor

A heves bírálatok nyomán visszavonta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Robert Mugabe zimbabwei elnök jószolgálati nagyköveti kinevezését.

Megint gond lesz a Brexit-számlával

Az Európai Unióból való kilépés pénzügyi rendezésére vonatkozóan Nagy-Britannia csak azt követően tud konkrét, végső összeget javasolni, hogy lezárultak a Brexit-tárgyalások - mondta a brit kereskedelmi miniszter.

Megjárja, aki ennél a benzinkútnál gyújt rá - Videó

Híradó
-
18:02

Többszöri felszólítás ellenére sem dobta el cigarettáját egy szófiai benzinkútnál dohányzó férfi, ezért egy ott dolgozó poroltóval támadt rá.

A püspökök nem, de Sólyom László nagyon támogatja a pápát

24
-
17:47

A volt köztársasági elnök prominens német értelmiségiek és egyházi vezetők között állt ki a betámadott pápa mellett.

Túszokat ejtett egy fegyveres egy angliai bowlingpályán

Magyar Idők
-
17:44

Szemtanúk beszámolója szerint túszokat ejtett egy fegyveres férfi vasárnap a közép-angliai Nuneaton városának egyik szabadidőközpontjában.

Elképesztő: Több kilométeren keresztül úszott a part felé egy cápa elől, megmenekült

Több kilométeren keresztül úszott a part felé egy ausztrál búvár cápával a nyomában, de sikerült megmenekülnie a ragadozó támadásától.

Nmzetközi elfogatóparancsot adtak ki az Agrokor tulajdonosa ellen

Nemzetközi elfogatóparancsot adott ki szombaton a horvát ügyészség (DORH) Ivica Todoric, Horvátország legnagyobb magántulajdonú vállalata, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokor tulajdonosa ellen.

Andrej Babis kapja a kormányalakítási megbízást Csehországban

A pártjával a választáson történelmi győzelmet szerző politikust és oligarchát újra védi a mentelmi jog egy pénzügyi visszaélési ügyben.

Nyolc ember ellen indult eljárás Franciaországban merénylettervek miatt

Nyolc, szélsőjobboldali körökhöz tartozó ember, köztük három kiskorú ellen indult eljárás politikusok és muzulmán vallási helyek elleni merénylettervek miatt - közölte a párizsi ügyészség.

Polgármester lett a Milan egykori sztárja

Kaha Kaladzét választották meg Tbiliszi polgármesterének, az AC Milan labdarúgó csapat egykori népszerű focistája a voksok mintegy 51,1 százalékát szerezte meg a helyhatósági választásokon - közölte vasárnap Grúzia választási bizottsága.

Nagyobb autonómia reményében szavaznak ma Észak-Olaszországban

Véleménynyilvánító népszavazást tartanak az észak-olaszországi Lombardiában és Venetóban a tartományi hatáskörök bővítéséről, többek között az adózási autonómiáról - a választásra jogosult mintegy 10 millió ember vasárnap 23…

Katalán válság – A katalán elnök parlamenti ülést hív össze, hogy választ adjanak Madridnak

A katalán parlament összehívását jelentette be szombat esti televíziós beszédében Carles Puigdemont katalán elnök, hogy “megvitassák és eldöntsék” a választ a spanyol kormány Katalóniában tervezett intézkedéseire. A spanyol…

Les 2 Alpes: hóhiány miatt ősszel zárva

Síelők
-
00:00

Szokás szerint szombaton kellett volna az őszi szünet alatt kinyitnia Les 2 Alpes gleccserének, de az idén hóhiány miatt a Mindenszentek előtti síelésről le kell mondaniuk a franciáknak. Az üzemeltetők sem minőségben, sem biztonságban…

Szíria – Újabb városból sikerült kiűzni az Iszlám Államot

Kiűzték a szíriai kormányerők az Iszlám Állam terrorszervezet harcosait a Homsz tartománybeli El-Karjatein településről – jelentette szombaton a Sana hivatalos szíriai hírügynökség. A dzsihadisták október elején foglalták el újra a sivatagos…

Nagy összegű hitelhez jut a déli gázfolyosó leghosszabb szakasza

Greenport
-
12:00

Félmilliárd dollárnyi hitelt nyújt az EBRD a Transz-anatóliai Földgázvezeték megépítésére. Az azeri gázmezőket Dél-Európával összekötő vezeték fontos szerepet játszik Európa gázellátásának diverzifikálásában.

Újabb olasz város toboroz lakókat

Travelo
-
11:00

A betelepülő családok kétezer eurós támogatást kapnak.

Harc Fokvárosban a megfizethető lakhatásért

Átlátszó
-
21:15

Mindig azt mondtam, hogy kétféle ember utazik Fokvárosba. Van, akit lenyűgöznek a hegyek, a strandok és a végtelen borvidékek. És van, aki nem tudja magukat túltenni a városban a viskók és a paloták közt látott éles kontraszton, vagy a…

„Trumpnak nem kellene fenyegetnie Észak-Koreát”

Hillary Clinton szerint a háború kirobbantásával való fenyegetés veszélyes és rövidlátó cselekedet.

Toplista