Találatok: 30 hír

Gopass: szezonbérlet akció a Tátra legjobb síterepeire

Síelők
-
  Tegnap 00:00 Utazás

Az évek óta sikeres szlovákiai GoPass szezonbérlet akció idén is folytatódik: az alap bérlettípus 4 szlovákiai síterepre (Chopok-Jasná, Tátralomnic, Csorba-tó, Ótátrafüred), érvényes, míg a prémium verzió további 2 osztrák (Mölltal és Ankogel) és 1 lengyel (Szczyrk) síközpontban használható fel.

Zermatt vírus idején: látványos üzenetek az ikonikus csúcson

Síelők
-
  20.04.03 00:06 Utazás

Zermatt, az egyik legismertebb alpesi és svájci üdülőhely a többi alpesi síterephez hasonlóan már hetek óta zárva tart. A koronavírus-járvány idején a síterep emblematikus csúcsát, a Matterhorn-t esténként megvilágítják és különböző támogató üzeneteket vetítenek a hegyre.

Ti írtátok: élménybeszámolók a világ 464 síterepéről

Síelők
-
  20.03.31 00:00 Utazás

A sielok.hu indulása óta szezononként átlag kb. 300, összesen már több mint 5300 élménybeszámoló gyűlt össze a világ 464 síterepéről! Ezeket a beszámolókat szerkesztőink emelték ki a fórum hozzászólások közül. Mi élveztük a válogatást, ti élvezzétek az olvasást!

40 centiméter hó hullott a Pécsi Sípálya oldalában

Síelők
-
  20.03.25 16:53 Utazás

Az elmúlt napok havazása Magyarországon leginkább a déli országrészt érintette, így a hazai síterepek közül leginkább a Pécsi Sípályát. Az üzemeltetők jelentése szerint ma reggelre 40 centiméterre duzzadt a hóréteg vastagsága a sípályán.

Kína: koronavírus után újranyitnak a síterepek

Síelők
-
  20.03.24 06:43 Utazás

Nehéz időszakon ment át az elmúlt hónapokban Kína. A koronavírus kirobbanása és drasztikus elterjedése olyan állapotokat hozott, amelyekkel akár mi is szembenézhetünk. A jó hír, hogy a járvány lassan lecsenghet, és ezzel egyidőben magához tér a turizmus és újranyitják pl. a síterepeket is.

Havazás az országban: szánkózók a Normafánál

Síelők
-
  20.03.23 14:26 Utazás

Néhány napra hazánkba is visszatért a tél, az ország nagy részén havazik vagy havazott. Főleg a Dunától keletre, a középső országrészben alakult ki vastagabb, 5-10 cm közötti hóréteg hétfő kora délutánig.

Itthon: havazás és télies idő lesz a következő napokban

Télies idő lesz a következő napokban, havazásra és mínuszokra kell készülni. A hét második felében melegszik az idő, a hétvégén helyenként ismét 20 fok közeli értékek lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tíz méter vastag hó alól kell kiásni a norvég síterepet

Síelők
-
  20.03.21 13:46 Utazás

Fonna gleccser az egyik norvég síterep, amely csak a nyárra nyit ki. Ahogy a képen is látszik, a héten nekiálltak a síterep előkészítésének, vagyis először a síterephez vezető út megtisztításának.

Kérdőív a havas sportolási szokásokról

Síelők
-
  20.03.20 00:00 Utazás

A Kaposvári Egyetem Testnevelési és Sportközpontja kutatást végez a magyar felnőtt népesség havas sport fogyasztási szokásairól. A kutatást követően az adatok alapján készült dokumentumok és eredmények mindenki számára elérhetők lesznek sportágankénti bontásban is.

Chopok: ismertették a déli oldal fejlesztési terveit

Síelők
-
  20.03.19 05:50 Utazás

A Chopok-Jasná mindkét oldalát üzemeltető TMR vállalkozás bemutatta a déli oldalra vonatkozó fejlesztési terveit, amelyet hamarosan az illetékes hatóságoknak is benyújtanak. A kb. 50 millió eurós fejlesztésekben új liftek, új pályák és új szálláshelyek is szerepelnek.

Autóval és kisrepülővel csapatják a bezárt síterepek pályáin

Síelők
-
  20.03.18 05:47 Utazás

Úgy tűnik, hogy sípályák bezárása az Alpokban többeknek meghozta a kedvét másfajta csúszkálásokra is. Ha már síelni nem lehet, akkor más eszközökkel próbálják ki az üres pályákat. Mondjuk kocsival vagy kisrepülővel, mint Svájcban.

Hamarosan megnyílik Budapest első teremsípályája

Síelők
-
  20.03.17 00:00 Utazás

Budapesten, a Városliget közelében nyílik meg hamarosan Budapest első teremsípályája. Miért jó ez nekünk síelőknek? Mert síszezonon kívül is fenn tudjuk tartani a formánkat, sőt fejlődve tudunk rákészülni a télre, hogy a havas lejtőkön töltött időt jobban kihasználhassuk majd.

Nem a koronavírus vetett véget a hazai síszezonnak

Síelők
-
  20.03.17 00:00 Időjárás

Március 15-én drámai módon ért véget a síszezon egész Európában. A koronavírus-járvány épp akkor robbant be, amikor az Alpokban és a Dolomitokban leesett a szezon legjobb hava. A hazai síterepek korai szezonzárását azonban nem a vírus terjedése okozta, hanem a hóhiány és a szokatlanul meleg időjárás.

Sícucc karbantartás - Síszezon utáni teendők

Síelők
-
  20.03.17 00:00 Utazás

Az általánosan szokásos "letörlöm a léceket, aztán felteszem a padlásra" rutin helyett érdemes nagyobb gondot fordítani a sífelszerelés szezonvégi karbantartására, "nyári álom"-ra való felkészítésére. Figyeljünk oda a síléc, síkötés és sícipő megtisztítására és megfelelő tárolására is!

Hatalmas káoszt okozott a francia síterepek bezárása

Síelők
-
  20.03.15 17:37 Utazás

Tegnap bejelentették a francia síterepek bezárását a koronavírus miatt. Tény, hogy ennél rosszabbul nem is lehetett volna időzíteni. Csak a britek közül, most kb. 30 ezren várnak arra, hogy hazajussanak.