Találatok: 89 hír

A Zárójelentés nyitotta a Magyar Mozgókép Szemlét

Mától 114 filmet lehet megnézni a budapesti Corvin moziban: az alkotások közül 59 esélyes idén a magyar filmdíjra. A Magyar Mozgókép Szemlét Szabó István új filmjének, a Zárójelentésnek a premierje nyitotta kedden este: a bemutatóra eljött az Oscar-jelölt és Arany Glóbusz-díjas főszereplő, Klaus Maria Brandauer is.

Kiálltak a fóti rapper mellett

RTL Klub
-
  Tegnap 18:40 Bulvár

A fóti rapper büntetése ellen tiltakoztak kedden az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt. A gyermekotthon egyik lakója múlt héten töltött fel egy kritikus szövegű dalt az internetre. Ezután - romló jegyeire hivatkozva - eltiltották attól, hogy továbbra is diákmunkásként dolgozzon.

Nem kapták meg a megfelelő támogatást az MSZP-től

Nem kapták meg a megfelelő támogatást az MSZP-től, ezért lépett át a DK-ba két fővárosi kerületi polgármester, Kiss László és Szaniszló Sándor. A DK főpolgármester-helyettese szerint az MSZP is tisztában van a saját felelősségével az ügyben, de muszáj közösen dolgozniuk tovább. Az MSZP-nél azt mondták, a két…

Az olimpia is veszélybe kerülhet a koronavírus terjedése miatt?

Az olimpia is veszélybe kerülhet a koronavírus terjedése miatt. Legalábbis erről beszélt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyik tagja kedden. Világszerte egyre nagyobb gazdasági károkat okoz a járvány. Esnek a tőzsdék, veszélyben az olasz és az uniós gazdasági növekedés, Amerikában pedig akár még gyógyszerhiány is lehet.

A kormány szerint egyelőre felmérhetetlen, hogy a járvány mekkora kárt okozhat

RTL Klub
-
  Tegnap 18:28 Bulvár

Óvintézkedéseket vezettek be magyarországi cégek a koronavírus miatt. Több munkahelyről hazaküldik a megfázásra panaszkodó kollégákat. A kormány szerint egyelőre felmérhetetlen, hogy a járvány mekkora kárt okozhat a magyar gazdaságnak. A forintot ma kevesebb, mint fél százalék választotta el történelmi mélypontjától.

Nem létező nyereményt ígérnek, így próbálnak adatokhoz jutni

RTL Klub
-
  Tegnap 18:25 Bulvár

Túlfizetés miatt pénzt ad vissza a szolgáltató, sokszor ezzel a szöveggel jutnak be csalók idős emberekhez, hogy kifosszák őket. Más esetekben pedig e-maileket küldenek amiben nem létező nyereményt ígérnek, így próbálnak adatokhoz jutni. A rendőrség szerint ezek az esetek odafigyeléssel könnyen kivédhetőek.

Rablógyilkossággal vádolják a 15-17 éves fiatalokat

RTL Klub
-
  Tegnap 18:15 Bulvár

15-17 éves fiatalokat vádol rablógyilkossággal az ügyészség. A vád szerint a kamaszok tavaly májusban Hajdúhadházon egy vascsővel agyonütöttek egy idős férfit, majd kirabolták a házát. Nem először jártak ott, öt nappal korábban a banda két tagja már megpróbálkozott a rablással, de a férfi akkor egy karóval elkergette őket. Az ügyészség…

Nincs újabb magyar koronavírus fertőzött

Nincs újabb magyar koronavírus fertőzött. Bár a hatóságok napközben egy bécsi kórházban fekvő magyar nőről beszéltek, akinek a tesztje pozitív lett, délután kiderült, tévedés történt. Az RTL Híradónak nyilatkozott Miháczi Bea, aki az elmúlt napot egy bécsi kórházban töltötte koronavírus gyanúval. A nő azt mondja, meghűlt benne a vér, amikor azt hal

Ideje elhagyni a kézfogásokat, a baráti öleléseket és az üdvözlőpuszikat

RTL Klub
-
  Tegnap 18:09 Bulvár

Át kell gondolni a szokásainkat, és ideje elhagyni a kézfogásokat, a baráti öleléseket és az üdvözlőpuszikat – ezt tanácsolja a Pécsi Tudományegyetem virológus professzora. Azt mondja, szinte kizárt, hogy Magyarországot elkerüli a fertőzés, de pánik helyett inkább a megelőzésre kellene koncentrálni.

Teljes vízcserét rendeltek el az uszodába - a város vízilabdacsapata Olaszországban játszott

Teljes vízcserét és fertőtlenítést rendelt el a polgármester az egri uszodában, mert a város férfi vízilabdacsapata múlt hétvégén Észak-Olaszországban, a koronavírus miatt karantén alá vont terület közelében játszott. Szécsi Zoltán klubelnök azt mondta, a csapat egyik tagja, aki még itthon lett náthás, nem utazott el velük, a többiek egészségesek.

„Az ijedtség gyorsabban terjed, mint a vírus”

RTL Klub
-
  Tegnap 17:04 Bulvár

Az ijedtség gyorsabban terjed mint a vírus - ezt mondta az általunk kérdezett szociálpszichológus. Szvetelszky Zsuzsanna szerint tudatosan és higgadtan kell informálódni a koronavírus ügyében. A megkérdezett vásárlók tudják, milyen élelmiszert kell venni, ha baj van, de egyelőre nem aggódnak a vírus miatt.

Szécsi Zoltán: „Egészségesek vagyunk, köszönjük!”

Teljes vízcserét és fertőtlenítést rendelt el a polgármester az egri uszodában, mert a város férfi vízilabdacsapata múlt hétvégén Észak-Olaszországban, a koronavírus miatt karantén alá volt terület közelében játszott. Szécsi Zoltán klubelnök azt mondta, a csapat egyik tagja, aki még itthon lett náthás, nem utazott el velük, a többiek egészségesek.

Idén is lehet pályázni a Hégető Honorka-díjra

RTL Klub
-
  20.02.25 18:59 Bulvár

Idén is lehet pályázni a Hégető Honorka-díjra. A zsűri olyan online vagy televízióban bemutatott riportokat, fotósorozatokat vár, amelyek társadalmi problémákat tárnak fel, illetve ezek megoldására ösztönző, tanulságos történeteket mutatnak be. Pályázni a 2019. január 1. és 2020. április 10. között publikált alkotással lehet. A beérkező alkotáso

52 embert sebesített meg, köztük 18 gyereket

RTL Klub
-
  20.02.25 18:46 Bulvár

Nemsokára az újságok címlapján fog viszontlátni - szomszédja szerint ezekkel a szavakkal búcsúzott tőle az a 29 éves német férfi, aki hétfő délután szándékosan belehajtott a karneváli tömegbe Volkmarsen városában. 52 embert sebesített meg, köztük 18 gyereket. Egyelőre nem lehet tudni, mi volt az indítéka.

Jordán Tamás a Nemzet Színésze

Jordán Tamást választották a nemzet színészévé – ezt a Nemzeti Színház közölte. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt egyórás tanácskozás után választották meg a cím eddigi birtokosai a február elsején elhunyt Andorai Péter helyére. A Nemzet Színésze cím annak adható, aki kimagasló teljesítményt nyújtott, betöltötte a 62. életévét…