Találatok: 459 hír

A sok eső miatt már árad a Duna és a Tisza is

A lehullott és a még várható csapadék hatására árhullámok vonulnak le a Dunán és a Tisza vízrendszerében - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság kedden az MTI-vel.

Sok eső várható, itt az előrejelzés az ország területére szerda estig

A Kárpát-medencében szerda estig folytatódik az átlagosnál hűvösebb, csapadékos idő. Késő estig szórványosan záporeső, helyenként zivatar is várható. Éjszakára nagyrészt megszűnik a csapadék, de sok marad a felhő, délnyugaton valószínű hajnalra felhőzetcsökkenés.

Északkeletre jutott ma a legtöbb zivatar

Időkép
-
  Tegnap 19:05 Időjárás

A keddi napon a főváros környezetében és a Dunától keletre dörrent meg több helyen az ég, sokfelé jég is esett, hevesebb események északkeleten fordultak elő.

Időjárás: még várni kell a napsütésre

NLC
-
  Tegnap 18:54 Időjárás

Szerdán az ország legnagyobb részén borús marad az ég.

Napok óta tombol az ítéletidő az Egyesült Államokban

Napok óta ítéletidő tombol az Egyesült Államok középső részén. Előbb tornádók, majd árvizek tarolták le a térséget. Colorado államban pedig, a tavaszi évszakhoz képest szokatlan módon, a hirtelen jött havazás okozott fennakadásokat a közlekedésben.

Szerdán sem szabadulunk az esőtől

Csak délen süthet ki hosszabb-rövidebb időszakokra a nap, többfelé elered az eső, záporeső, másutt elszórtan alakul ki zápor, zivatar.

Felhősávok a Balatonnál (konvergencia vonal)

MetHu
-
  Tegnap 18:00 Időjárás

Az elmúlt napokban mozgalmas időjárás volt a Balatonnál is. A térség fölé húzódó ciklon déli oldalán erős áramlásban látványos felhőutak, összeáramlási zónák alakultak ki, amelyekből záporok, helyenként zivatarok fejlődtek. 2019. május 20-án egy ciklon déli oldalán gyorsan vonuló konvergencia vonalak okoztak záporokat. Hideg advekció és…

Árhullámokra kell számítani hazánk két legnagyobb folyóján

VG
-
  Tegnap 16:53 IdőjárásDunaTisza

A lehullott és a még várható csapadék hatására árhullámok vonulnak le a Dunán és a Tisza vízrendszerében.

Rendkívüli időjárás: tornádó és havazás pusztított az Egyesült Államokban

Rendkívüli időjárás pusztított többfelé az Egyesült Államokban. Az ország középnyugati térségeiben tucatnyi tornádó alakult ki néhány óra leforgása alatt. Kaliforniában egy jeges zivatar okozott áradásokat, míg Coloradóban intenzív havazás bénította meg a közlekedést.

Nem sok idő lesz permetezni – meleg, szeles időnk lesz, zivatarokkal tarkítva

Agroinform
-
  Tegnap 16:28 Időjárás

Záporok, zivatarok bármelyik nap előfordulhatnak.

Árhullámokat hoz a sok eső

A lehullott és a még várható csapadék hatására árhullámok vonulnak le a Dunán és a Tisza vízrendszerében - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden. (Belföld)

Szerdán esős idő várható

444
-
  Tegnap 16:07 IdőjárásOMSZ

Délen süthet ki a nap, az ország északkeleti, északi harmadán egyre többfelé elered az eső, záporeső, máshol elszórtan alakul ki zápor, zivatar.

Szerdán csak délen süthet ki hosszabb-rövidebb ideig a nap

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 16 és 22 fok között várható.

Szerdán csak délen süthet ki hosszabb-rövidebb ideig a nap

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 16 és 22 fok között várható.

Árhullám vonul le a Dunán és a Tiszán

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság közleménye arra figyelmeztet, hogy a Dunán Nagybajcsnál akár másodfokú készültségi szintet elérő vagy azt meghaladó tetőzésre lehet számítani a hét végén.