Találatok: 176 hír

Kutyával együtt készül nyaralni? Íme pár tudnivaló

A kutyák a legtöbb helyen családtagnak számítanak, akiktől nem szívesen válnak meg gazdáik a nyaralások alkalmával sem, akár még külföldi célpont esetén sem.

Egyre kevesebb a szúnyog

Az elmúlt hetekben rendkívül intenzív volt a szúnyogok elleni védekezés. Hetente több mint százezer hektáron avatkoztak be a vérszívók számának csökkentése érdekében, csaknem 1200 településen gyérítették a szúnyogokat. A szakemberek eddig több mint 700 ezer hektárnyi területet kezeltek.

Pénzbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, akinek megkötött kutyájának nyakába belenőtt a lánc

Nem csak láncon tartotta kutyáját a férfi, de azzal sem foglalkozott, hogy a szoros lánc bevágott a kutya nyakába, súlyos sérülést okozva az állatnak. A bíróság pénzbüntetést szabott ki.

Vérsirály ragadta el a csivavát, a gazdái tehetetlenül nézték, amint elrepül vele

Filmbeillő pillanatokat éltek át a Gizmo nevű csivava gazdái: kedvencünket egy sirá

Augusztus végig kérhető a méhegészségügyi támogatás: 500 forint kaptáranként

Augusztus 31-ig lehet kérni a méhcsaládonkénti 500 forintos támogatást, amely a kérelmező de minimis-keretét terheli. Jelenleg csak saját ügyfélkapun keresztül intézhető a kérelem benyújtása, de az agrárkamara kezdeményezte, hogy a falugazdászokon keresztül is bonyolítható legyen az ügy.

A szuperhősök köztünk járnak és állatokat mentenek

A Batman rajongó férfi nem Gotham biztonságáért száll harcba. A szuperhős jelmez mögött Chris Van Dorn van, aki menhelyi állatoknak segít. Batman rajongóként egyértelmű volt, hogy kinek a bőrébe bújik, így hősködik a hétköznapokban. Sokáig névtelenül tette mindezt, de már felfedte kilétét, amikor tavaly létrehozott egy nonprofit szervezetet az álla

Vízből kiugró fehér cápa orozta el egy horgászó család zsákmányát

Alaposan megrémisztett egy horgászó amerikai családot egy termetes fehér cápa, amely a vízből felbukva elorozta éppen kifogott zsákmányukat. Doug Nelson családjával a massachusettsi Cape Code-öbölben horgászott hajóról, amikor a nem várt találkozás a tengeri ragadozóval megtörtént. Fia a hajó végében állva egy nő segítségével éppen…

Sirály ragadta el a csivavát

Gazdái reménykednek benne, hogy még előkerül…

Csak kölyökoroszlánok maradnak Érden

NLC
-
  Ma 11:22 Állatvilág

Idén májusban egy érdi tanyáról több oroszlánt kobzott el a hatóság, mert bár a tanya miniállatkertként definiálta magát, valójában sosem kapott erre engedélyt. Az ügy most folytatódik.

Elégedetlenek az árral a tejtermelők

Hiába van keresleti piac, nem emelkedik az átvételi ár, így a folyamatosan növekvő termelési költségeket nehéz kompenzálni. Főleg úgy, hogy a nyári kánikulában kétszámjegyű csökkenést mutat a tejtermelés. Így látja a helyzetet a Tej Terméktanács.

Az anyukája erszényét elhagyó baba-kengurunál ma már nem lesz cukibb

ZooZoo
-
  Ma 11:00 Állatvilág

Goran Anastasovski természetfotós csodás képeket készített egy kenguru mamáról és kicsinyéről aki éppen kimerészkedik anyukája biztonságot nyújtó erszényéből.   A kenguruknál vemhességi idő nagyon rövid, 29 – 38 nap. Az újszülött nagyon apró és embriószerűen fejletlen, tömege alig néhány gramm. Ennek ellenére teljesen egyedül,…

Súlyos következményei lehetnek a kutya elhízásának

NLC
-
  Ma 10:22 Állatvilág

Az elhízás nemcsak humán népegészségügyi probléma, a házi kedvencek körében is megfigyelhető jelenség: sok az elhízott kutya, főleg városi körülmények között. Azt vizsgáljuk, hogy milyen az egészséges kutyaalkat, és ezt hogy lehet elérni.

Elképesztően gyorsan tanulnak a fiatal ausztrál kéknyelvű szkinkek

ZooZoo
-
  Ma 08:50 Állatvilág

Már szinte a kezdetektől fogva felnőtt módjára képesek tanulni a fiatal ausztrál kéknyelvű szkinkek (Tiliqua scincoides) – derült ki egy ausztrál kutatásból. Az ausztrál kéknyelvű szkinkek már születésük pillanatától fogva csak magukra számíthatnak, a szülők nem segítik, nem védelmezik a kis gyíkokat – írja a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő…

Himalája macska, a perzsahasonmás

Több évtizeddel ezelőtt egy fanatikus tenyésztő elhatározta, hogy keresztezi a sziámit a perzsa macskával, s olyan cicát alakit ki, amelynél mindkét fajta jellemzői megtalálhatók. Nos, valahogy így keletkezett a himalája macska.

375 milliót örökölt a világ leggazdagabb kutyája

Nemrég megint megkaptam, hogy túlságosan elkényeztetett kutya vagyok. Ráadásul most Anya mondta. Méghozzá azért, mert Nagypapa angus marhahusit vett