Egy ősi módszerrel 6 hónapig friss marad szőlő
A hagyományos afgán eljárásnak köszönhetően egészen tavaszig friss marad az ősszel leszüretelt szőlő.
Itt az elefántürülékből desztillált gin!
Nehéz elhinni, hogy egy prémium kategóriás gin elefántkakiból készüljön, de a dél-afrikai Indlovu gin esetében pontosan ez a helyzet.
Megoldás a téli vitaminínségre: csíráztassunk!
Néhány nap alatt, a saját konyhánkban is tudunk friss és élő zöldséget előállítani a tél közepén, csak magok és víz kell hozzá. Fogadjunk, hogy most is találsz otthon csíráztatható magot: szárazbabot vagy lencsét, és már indulhat is a vitamin, nyomelem és ásványianyag-koncentrátum gyártás.
Felkészülni: süss Valentin-napra red velvetet!
Azt a kémiai csoda-reakciót, amitől a kakaó vérvörössé változott, már nem túl valószínű, hogy sikerül elérni, de attól még lehet gyönyörű piros a red velveted. Röpködjenek a szívecskék!
Idén elmarad a miskolci Kocsonyafesztivál
Mivel továbbra is érvényben van a tömegrendezvények megtartásának tilalma, a szervezőknek nemigen volt más választása.
De mire jó egyáltalán a kelbimbó?
Nemcsak egészséges, de finom is a kelbimbó, ha jól van elkészítve. Ráadásul pont itt van a szezonja, hát kell ennél több?
Macaront nem csak mandulalisztből lehet sütni
Tudtad, hogy macaront nemcsak mandulalisztből lehet sütni, hanem darált mandulából is, és ha már itt tartunk, mákból, kókuszból, tökmagból és más olajos magvakból is? Minderre pedig egy 25 éves anyuka, Nagy-Pojdin Beáta, azaz Bebepiskóta tanította meg nők ezreit.