Találatok: 133 hír

Koronavírus: Olaszországban már több mint egymillió adag oltás adtak be

Olaszországban már több mint egymillió adag oltást adtak be az országba érkezett 1,3 millió adagból az egészségügyi minisztérium pénteki adatai szerint. Az oltások jelentős többségét egészségügyi dolgozók kapták meg. Közben Lazio tartományban bejelentették, hogy oltási igazolványt vezetnek be az MTI híre szerint.

Folytatódhat az Északi Áramlat-2 építése

Engedélyezte a német szövetségi hajózási és vízrajzi hivatal (BSH), hogy azonnal folytassák az Északi Áramlat-2 gázvezeték építését Németország felségvizein - adta hírül az MTI.

Hétfőtől karantén vár minden Egyesült Királyságba érkezőre

A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden ország esetében megszünteti a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült Királyságba - jelentette be pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök.

Koronavírus: megszólalt az Európai Bizottság a kínai oltóanyaggal kapcsolatban

Az Európai Bizottságnak nincs tudomása arról, bármiféle kapcsolat lenne az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és a koronavírus elleni vakcina kínai fejlesztője között, továbbá az Európai Bizottság sem áll kapcsolatban a kínai oltóanyag-fejlesztővel - közölte Stefan De Keersmaecker, az Európai Bizottság illetékes szóvivője pénteken az MTI szerint.

Vörösben zárt Nyugat-Európa

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken, mivel a gazdasági fellendülést övező aggodalmak háttérbe szorították a Joe Biden megválasztott amerikai elnök gazdaságösztönző csomagtervéhez főzött reményeket.

Eljött a sírásrívás ideje, az EU szólt előre

Napi.hu
-
 Tegnap 19:04Külföld

Észak-Írországban máris politikai csatát okozott, hogy a brexit után kiterjedt papírmunkára van szükség a Nagy-Britannia és Észak-Írország közti árucsere lebonyolításához. A brit zenészek aláírásgyűjtéssel követelik, hogy szabadon vállalhassanak munkát az EU-ban.

Meglepetést okozott az amerikai adat

Napi.hu
-
 Tegnap 18:51Külföld

A vártnál erősebb ütemben nőtt az ipari termelés és az ipari kapacitások kihasználtsága decemberben az Egyesült Államokban.

Koronavírus: tudósok rájöhettek, mitől alakulnak ki elhúzódó súlyos tünetek

Napi.hu
-
 Tegnap 18:39Külföld

A beleinkben élő mikroszkópikus organizmusok lehetnek felelősek azért, hogy a Covid-19 lefolyása, illetve a szervezet immunválasza mennyire lesz súlyos valakinél, és a betegség elhúzódásáért is ezek lehetnek a felelősek - írja a Reuters egy gasztroenterológiai szaklapban megjelent tanulmányt idézve.

Koronavírus: rossz hír érkezett a szomszédból

Abból kell kiindulnunk, hogy Ausztria is jelentős mértékben érintett a brit koronavírus-mutáció által - jelentette ki Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján.

Tavaly harmadára csökkent a magyar vendégek száma Horvátországban

Minden bizonnyal megfogadták a magyarok Orbán Viktor tavaly nyári tanácsát, a "Több Balaton, kevesebb Adria!" felszólítást, mert a korábbi évhez képest mintegy harmadára csökkent a magyar vendégek száma Horvátországban 2020-ban. A vendégéjszakák száma 60 százalékkal mérséklődött - derül ki a Horvát Idegenforgalmi Közösség…

Koronavírus: Romániában már oltják a 65 éven felülieket

Romániában pénteken elkezdődött az oltási kampány második szakasza, amelyben a 65 év fölöttiek, a krónikus betegségben szenvedők, valamint a társadalom számára kulcsfontosságú ágazatokban dolgozók kaphatják meg a koronavírus elleni védőoltást.

Nagyot fékezett az amerikai gazdaság 2020 végén

Napi.hu
-
 Tegnap 16:36Külföld

Csökkent a kiskereskedelem és vendéglátás forgalma decemberben az Egyesült Államokban, már a harmadik egymást követő hónapban.

Eséssel nyitottak a New York-i indexek

Enyhe csökkenéssel nyitottak pénteken az irányadó New York-i tőzsdemutatók, miután a Joe Biden megválasztott elnök által meghirdetett, 1900 milliárd dollár értékű gazdaságösztönző csomag olyan félelmeket keltett, hogy adóemelésekre lesz szükség.

Kellemetlen hírt közölt az egyik oltást gyártó cég vezetője

A Covid-19 elleni vakcinát gyártó egyik cég, a Moderna vezérigazgatója arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus örökre velünk marad. Ugyanakkor abban reménykedik, hogy az általuk használt mRNS technológia egy csomó fertőző betegség ellen sikeresen bevethető lesz. A Covid elleni oltás egyelőre hatásosnak tűnik a mutációkkal szemben is.

Koronavirus: Moszkvában már a GUM áruházban is oltanak

Oroszország valószínűleg túljutott a koronavírusos megbetegedések esetszámának tetőzésén - jelentette ki Natalja Psenyicsnaja, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) központi járványügyi kutatóintézetének igazgatóhelyettese újságíróknak pénteken Moszkvában az MTI szerint.