Találatok: 126 hír

A Kremlben nem voltak túl elégedettek Theresa May-jel

Theresa May távozó brit miniszterelnök nem tett semmit Moszkva és London kapcsolatainak javításáért - hangoztatta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken újságíróknak.

Beesett a dollár árfolyama Trump háborúja miatt

Napi
-
  Ma 12:48 Külföld

Lefordult kétéves csúcsáról a dollár pénteken, miután az amerikai feldolgozóipar gyengeségéről tanúskodó beszerzésimenedzser-index felszította azokat az aggodalmakat, hogy a Kínával való kereskedelmi konfliktus visszavetheti a világ legnagyobb gazdaságát és befolyásolhatja az amerikai deviza biztos befektetési státuszát - írja az MTI.

Orbán Viktor nem kihívja, hanem megtagadja az EU-t

Obán Viktor magyar kormányfő megtagadja az Európai Uniót (EU) - idézi az MTI Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság távozó elnökének szavait a Bild című német lapnak adott interjújából.

Távozik Theresa May

Theresa May brit miniszterelnök péntek délelőtt bejelentette, hogy június 7-én elhagyja hivatalát. Igazuk volt hét közepén megjelent elemzői értékeléseknek, amelyek szerint már csak napjai vannak hátra a kormányfői poszton.

Felpörgött a japán infláció

Napi
-
  Ma 10:48 Külföld

Az utóbbi közel három év legerősebb ütemével nőtt a japán jegybank által leginkább figyelt inflációs mutató áprilisban, miután egyes kiskereskedők áthárították a növekvő költségeket a fogyasztókra, de az infláció felpörgetésére áhítozó jegybank nem lehet nyugodt - írja az MTI.

Nagy trükkel aprópénzért vettek autót, eképpen megy ez Magyarországon

Egy kínai férfi 66 zsák apróval fizetett az autójáért, a szalon dolgozói három napig számolgattak. Magyarországon maximum 50 darab érmét köteles elfogadni valaki, de dönthet úgy, hogy többet.

Orbán több éles fordulatot tett

Az elmúlt hetekben tett nyilatkozataihoz képest több érdekes nyilatkozatot is tett Orbán Viktor miniszterelnök, Fidesz-elnök a német Bild lapnak adott interjújában. A felfüggesztésig fajuló vita után az EPP-vel, most azt mondta, mindent megtesz az Európai Néppárt sikeréért, és bár eddig nem kommentálta Heinz-Christian Strache volt…

Nagy baj lehet a sikerzöldséggel

Napi
-
  Ma 06:40 Külföld

Nagy bajban vannak a német spárgatermesztők: idén nem érkeznek Lengyelországból azok a vendégmunkások, akik leszedték a termést.

Az orosz ipari termelés 4,6 százalékkal nőtt áprilisban

Napi
-
  Tegnap 22:52 Külföld

Éves és havi összevetésben is nőtt az orosz ipari termelés áprilisban - írja az MTI.

Számos ígéretet tett az osztrák kancellár

Több előzékeny ajánlatot tett a parlamenti pártoknak Sebastian Kurz kancellár csütörtökön cserébe azért, hogy bizalmat szavazzanak neki és kisebbségi kormányának a hétfői rendkívüli parlamenti ülésen. Erről maga a kancellár számolt be, miután megbeszélést folytatott az ellenzéki pártok képviselőivel - írja az Index az MTI nyomán.

Romániában felpörgették a gépcsere-programot

Napi
-
  Tegnap 19:04 KülföldEnergiaRománia

A tavalyi kétszeresére emelték, és a televízió-készülékekre is kiterjesztették Romániában az energiapazarló háztartási gépek lecserélésére szánt kormánytámogatás keretösszegét - jelentette be a csütörtöki kormányülésen Viorica Dancila miniszterelnök.

Az autósok örülhetnek a Huawei-botránynak

Napi
-
  Tegnap 16:45 KülföldHuawei

Március vége óta legalacsonyabb szintre csökkent a Brent olajfaja ára csütörtök délutánra, a vesztesége több mint 4,5 százalék a szerdai záróértékéhez képest - írja az MTI.

Sebezhető a magyar és a cseh gazdaság is

Jelentősen nőtt az utóbbi években a cseh-magyar kereskedelmi forgalom, amely idén átlépheti a tíz milliárd eurót - hangzott el csütörtökön a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara magyar-cseh üzleti fórumán Debrecenben.

Csak ennyi kell a választóknak: egy erős ember

Napi
-
  Tegnap 15:21 KülföldIndia

Rosszul muzsikál a gazdaság, nő a munkanélküliség Indiában, mégis gigantikus választási győzelmet aratott a hatalmon lévő nacionalista párt, amit egy elemző azzal magyaráz, hogy a indiaik többsége díjazza, hogy egy erős ember áll az ország élén.

Brexit: itt az újabb fordulat

Napi
-
  Tegnap 13:00 KülföldBrexit

Nem lesz parlamenti vita és szavazás a brexit-törvénytervezetről a júniusra tervezett időpontban - írta az MTI.